![]() |
Citiraj:
Sinoć, jutros prezentacija i malo rada - još oko 80%. |
@robimarko-bug
Vjerojatno auto kontrola nije instalirana / aktivna default instalacijom nego ćeš trebati malo manualnog kukičanja. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Nije ni čudo što se grije. Čudno mi je to što sam u BIOS-u postavio da vent bude na low od 39 stupnjeva,a na high poslije 55 ali to izgleda ne radi. |
Citiraj:
|
Za početak vidi jel ti aktivan acpi-ibm ...
|
Citiraj:
Ali mi je aktivan thinkpad-acpi |
Ako si još na Ubuntuu, instaliraj TLP sa TP dodatkom.
Naredbe sam ti spojio u jednu, no možeš i red po red bez && Code:
sudo add-apt-repository ppa:linrunner/tlp && PS. Originalni bios vrati na tvorničke postavke pa onda prati neko vrijeme kako se ponaša TLP PPS. Ako ni to ne pomogne, onda originalini bios na T420 lako zamijeniš modanim biosom od Sovima (postao sam negdje u prvoj polovici teme link za preuzimanje, a ako zapne cimni me na pp pa ti pošaljem) a u njemu imaš pun kufer opcija za fino podešavanje rada komponenti. |
Super,hvala ti.
Imam vec moddani bios s advanced tabom. Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk |
Trebalo bi ici bez problema, ali ipak da provjerim :-D
Na x230 preko dp se može bez problema spojiti 2k monitor? Sent from space. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Ono o čemu se šuškalo je potvrdio David Hill - za 25. godišnjicu ThinkPada dolazi Retro ThinkPad! :)
Link |
Citiraj:
... u svakom slučaju, tnx za info :chears: |
prerano sam kupio thinkpad :( :D
|
:)
Sent from my Htc U11 |
Jao, da bude ono sto su ankete zahtjevale... jos kad bi sjeo neki Zen u njega, pa do 2k EUR bi se isplatilo rastegnuti :D
|
Citiraj:
Vidjet ćemo. Mislim da bi možda čak mogla biti neka limitirana serija s 4:3 omjerom za entuzijaste, ali u tom slučaju će netko samo za njih raditi seriju takvih ekrana. Izglednije je da će bit 16:10, što također uopće nije loše, dapače (puno bolje od 16:9). Cijena, ak se uopće pojavi kod nas, bez beda 20k kuna :) |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
16:10 ili 3:2 bi bili ok. I neka bude neka lowend opcija s normalnim ekranom eventualo ts.
|
Kupiti dva komada - jedan za korištenje, drugi za nekoliko godina za višu cijenu :D
|
|
Ehem. :)
Work hard, play hard... https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...04239ad0ed.jpg Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk |
Strašno, izgurali te s trosjeda :D
|
Koja crna banda razbojnika
|
Poštovanje
Javlja se budući član thinkpad obitelji, na ebayu sam uzea jednog t 430 za 1100 kn, klasična konfiguracija s 4 gb rama i hard diskom. Pa me zanima ima li ikakvih caka, tajni za dobar rad? Mislim stavit win 7, a u skorasnjoj budućnosti jos uzet 4 gige rama i ssd. Imaju li kakvi programi koje bi bilo dobro instalirat? Zahvaljujem |
Citiraj:
Personal flavour je Mint ako je za po doma i za dokoličarsko surfanje i w10 ako trebaš na njemu actually raditi... |
Citiraj:
Yoga 11e / Mint X1 Carbon / Mint X270 / W10 11e / Chromebook Još je jedan T550 u radnoj sobi i thinkcentre radna stanica. Žena koristi Lenovo P2 Vibe, a moj Lenovo Phab 2 Pro je na servisu (kamera ja prestala raditi)... Dodat ću si prezime... |
Citiraj:
Ako baš moraš (želiš) koristiti Win, skineš Lenovo System Update i on će sam pronaći i ponuditi sve potrebno... uostalom, dok čekaš da stigne taman imaš vremena polako pročitati cijelu temu o ThinkPad laptopima :D Citiraj:
Također, danas sutra za siću ubodeš dock na koji spojiš periferiju i koristiš laptop kao desktop kad si doma/na poslu. |
Citiraj:
|
Pošto sam već dugo pikirao na X230 kao mogućnost nadogradnje jednako kao brat T430 (isti i5 3320M i 16Gb) , na kraju sam uzeo X240. Isprva sam bojao zbog limita 8Gb i jedan USB manje. Ali, prevario sam se i teško ću preći preko 3Gb u radu sa browserom sa 10 tabova.
Moram priznati da sam prilično jako oduševljen sa x240, funkcionalan ,mobilan i prelagan s obzirom da ima samo jednu vanjsku 6 cell bateriju (može nadodati još u unutarnju) Jedini minus je clickpad koju ne prepoznaje učinke lijeve i desne tipke. Ponekad malo živcira pa ću naručiti od modela x250. A sad ukratko o bateriji (već sam napomenuo o vanjskom 6 cell i nema dodatni unutarnji), jučer sam istestirao. Browsanje i prebacivanje sa USB3.0 2 puta po 50Gb na prijenosni disk (mehanički) i nešto sam sitno dogurao namjanje 4 sat. Bateriji je ostalo još 67%. Najsmiješnjiji je mali punjač 45w i manji je od 65w. Mali buco od punjača :) Na struji odnosno ne puni bateriju i glumi mrtav hladan. U radu (stuja i punjenje) i zna jače zagrijati kao stari 90w punjač. U planu mi je, dodatna interna baterija, m.2 2242 SSD 256Gb. Za sad prioritet touchpad od X250. |
Bok društvo :)
Koja Linux distribucija bi najbolje legla na T60 (3GB RAM)? |
Mislim Mint bi legao.
|
Radit će svaki, a najmanje resursa će trošiti Arch u kombinaciji sa Xfce DE.
|
Debian s XFCE ne bi trebao trošiti puno više, čisto ako je nekome ta instalacija više friendly ..
https://www.reddit.com/r/linux/comme...rison_updated/ U principu koliko čitam, Thinkpad i Linux su divna kombinacija, tako da ne bi trebalo biti problema ni sa čim. |
Ok. Hvala na odgovorima
|
Citiraj:
|
Shvatio :)
Hvala |
Ubuntu server minimal install s xfce :)
|
eGPU using an x1 Carbon 5th gen
|
FYI, u pawn shopu u Importanneu imaju T540P s i7, 250GB SSD, IPS 2880x1620, 8/12 GB memorije za cca 2700-3000 Kn.
Stanje 9/10. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:36. |