PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   World of Warships (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=248474)

Tvrdi 01.02.2016. 09:54

Kutuzovih 155m sada baca dalje (za 2,5Km!) od Hipsterovih 203mm (BTW u RL je to bilo 210mm)...
Nedam više ni lipu na igru...

BladeRy 01.02.2016. 10:03

Ma govorio sam za IJN brodove. Myoko na T7 ima veci domet sa 203 nego Mogami na T8. Atago kao premium T8 ima 15.8 sa istim topovima ko Myoko na T7. Sve nekako glupo i neshvatljivo.

Paz ovo

T7 ARP Myoko
203mm/50 type 3 topovi 4.3 runde u minuti
Type 7 mod 1 GFC - 16.1km domet
*Znaci 7.1 GFC mozda je typo*

T7 Myoko
203mm/50 type 3 topovi 4.3 runde u minuti
Type 8 mod 1 GFC - 16.1km domet

T8 Mogami
203mm/50 type 3 topovi 4.0 runde u minuti
Type 7 mod 1 GFC - 13.7km domet
Type 7 mod 2 GFC - 15.1km domet

Sad koji je ovdje clusterfuck ispao. Nakon nerfa AFTa, Mogami nema sta radit u T8+ rundama.

Mogami ima 15.1km range
New Orleans ima 16.2km range
Adm. Hipper ima 17.7km range

Tvrdi 01.02.2016. 10:04

Hindenburg ima samo 20ke AA i njima će DMG pasti za 65% plus range nerf :-))

Koji su to luđaci fakat više nedam ni lipe...

BladeRy 01.02.2016. 10:11

Pa vidis da nerf nema smisla, nikakvog. Ima samo par brodova sta profitira sa AFTom za primarne topove (za endgame) a early brodovi, pa nitko ih nece igrat toliko dugo da stavi AFT na njih. Zasto onda AFT nerf?

Totalni clusterfuck od AA nerfa koji je trebao napraviti sta? Olaksat igru carrierima? Kao da skycancer i sad nije dovoljno iritantan. Pored DD buffa od proslog patcha, sjebali su CA i BB uzasno.

T}{OR 01.02.2016. 10:32

Zato vjerojatno i idu na micanje svih paluba sa 2xTB na američkim CV jer su sa svojim gustim torpedo spreadom mogli sa dvije eskadrile one-shotat skoro sve osim Yamata ili Montane.

Još jedan razlog i bonus imat 2 iste eskadrile je grupiranje kako bi u jednom naletu ih više preživilo odnosno moglo izbaciti bombe. To recimo moram radit protiv brodova sa dobim AA koji su viši tier od mene. Jer kad AA može (otprilike kad se RNG uzme u obzir) 3-4 aviona poskidat - a ovako ih sa obje TB eskadrile imaš 8 dakle 4-5 sigurno stigne izbacit torpeda. Kod amera je to bilo 12 sa puno gušćim spreadom!

Tako da vidjet ćemo kako će taj AA nerf / promjena se odraziti na stvari. Ali žao mi je ekipe koja je izgrajndala do Midway-a jer će ga primit naveliko sa 0.5.3 patchem.

@ BlateRy: btw. molim te nemoj CV zvat "skycancer" kad se korištenjem pravilne taktike vrlo lako može porazit i najboljeg CV igrača ako znaš što radiš i razumiješ CV taktiku. Ovaj guide je odličan za to:

http://forum.worldofwarships.eu/inde...carrier-guide/

- čak i ako ne voziš CV, samo razumjevanje što je potrebno za efikasan manual drop i kako izbjegavat / minimizirat njihov efekt puno koristi

I mene je u početku iritiralo to s avionima koji te najednom spuste na minimum. Kad sam malo pročitao i još bolje sad kad aktivno igram CV-e mogu popit torpeda ili bombe isključivo svojom krivicom. Čak i kad me u Koniju torpedirao lik u Independence-u, to je bila moja krivica. Imao sam tunnel vision na DD koji sam ganjao i nisam vidio avione koji mi prilaze. Identična stvar kad popiješ citadelu jer nisi vidio brod koji ti je izronio iza ugla.

EDIT:

Citiraj:

Autor BladeRy (Post 2885631)
Pored DD buffa od proslog patcha, sjebali su CA i BB uzasno.

Ne mogu komentirati više od T8 ali sa Carolinom nemam nikakvih problema s torpedima. Okretna je sasvim dovoljno, a 44% (ukupna vrijednost) povećanje dometa otkrivanja torpeda sa Vigilance skillom i Aquisition upgradeom je sasvim dovoljna za lagodan život BB-a na T8 (kad nije Shimakaze u igri). CA nerf radi torpeda - s time se slažem jer će malo tko uzet aquisition sa CA. Sada je Vigilance must have skill 3. reda za sve T8+ CA.

BladeRy 01.02.2016. 11:11

Gledaj, po meni je CV gameplay ko artiljerija u tenkovima, stoje skroz iza i rokaju. Dok se oni naprijed muce sa anglanjem i izbjegavanjem shotova, oni u miru rade svoje. Nije problem izbjec avione kad si na miru i imas mjesta za manevriranje. Razlog sta CV obicno krepa medju zadnjima, osim ako se koji heroj DD ne provuce.

Kad si u borbi, e onda je veselje, il je tunnel vision pa ih ekipa ne vidi ili jednsotavno da bi izbjegao avione moras okrenit broadside na ekipu i primit sta primis. Za efektivnu igru protiv nosaca ti treba AA cover il od cruisera il od tvog CVa, a teamplay je ono sta u ovoj igri rijetko vidjas. T9-10 BBovi imaju rudder time da ti se zgadi Izumo 26 sec, Yamato 22sec, Iowa 25, Montana 22, znaci kad ih uhvatis u turnu na krivu stranu vise manje su gotovi, je da ce AA mozda poremetit spread, al opet ce popit koji torpedo, ako CV posalje lovce da zauzmu AA fire, mozda popije i cijeli spread. A bolji CV za vjestije mete koristi cross-spread.

DDovi mi manje idu na zivce, on je barem u prvoj liniji borbe, ako ga spota drugi DD postaje primarna meta svakome tko ga vidi, ako se izvuce - izvuce.

Lun 01.02.2016. 11:20

Nekako mi se čini da ove ruse boli ku*ac za community koji igra njihove igre. Nešto tipa "naša igra, mi znamo najbolje, ili ćete po našemu ili odjebite". To mi nekako staromodan pristup razvoju igre i totalan promašaj u 2016-oj.

Eklatantan primjer toga je WoW, koji je takvim pristupom pao na vrlo niske grane po broju pretplatnika. Tu i tamo pokušavaju udovoljit communityu (sa ovim legendary oružjima u nadolazećoj ekspanziji), dok je recimo PvP u totalnoj banani već godinama, i ostat će tako.

Znam da WG živi od prodaje premium vozila, ali koja je pointa običnih brodova, XP-a i kredita kad imaš premium brodove sa ludim statsima (tipa MK sa 19km dometom)? Zašto da igram ibukija, zao-a ili mogamija kad mogu sa MKom snipeat BBove, stackat dotove i pri tome dobit više XPa i kredita i imati manje troškove po partiji?

Ove promjene u AA mi isto nisu jasne. Na AA nemaš nikakvog utjecaja, osim ctrl+clicka i to je to. Nema ništa posebno što trebaš napraviti, recimo ciljati ili štajaznam šta već... RNGfest doslovce. I najlakši način balansiranja ovakve mehanike je rezat statse. Pormjena ovoga na bolje ili recimo da naprave AA spec koji će tražiti veći angažman igrača ovim rusima ne pada napamet.

Manual TB drop je nešto što naučiš dok dođeš do Boguea, ostalo se svodi na pošalji svoje lovce na protivničke i moli se RNGu. Doslovce nemaš nikakvog utjecaja na ishod Air-to-air combata, koji se uglavnom odlučuje:

- ako US lovci idu na IJN, US lovci pobjeđuju jer ih ima više

- lovci višeg tiera melju ove nižeg tiera (na Indyu sam imao onaj capt skill za AP kad se boriš protiv lovaca više tiera pa me ranger samljeo, tako da je taj skill upitan i beskoristan na najvećem tieru)

- ako su avioni istog tiera, prevagu može donijeti modul za Airctaft efficency i Aircraft survivability skill, iako i tu glavnu ulogu igra RNG. Neka air grupa izgubi avion u prvih par sekundi fighta sa protivničkom air grupom istog tipa i tiera, ne pomaže nikakav modul ili capt skill.

MM je katastrofalan, da ne spominjem kad t9 ibuki dovede svog Wyoming prijatelja u partiju protiv 1-2 yamata. I sad tu stojiš, u svo t9 brodu i znaš da ti ide izgubljena partija i gubitak barem 20k kredita po uvjetom da ne umreš. Ovo su WG developeri izjavili na ruskim forumima da neće mijenjat, te da će eventualno ubacit nekakvu poruku u kojoj savjetuju da nije pametno igrat u diviziji sa brodovima velike razlike u tierovima. I boli ih ona stvar...

HE DoT treba nerfati, ili smanjiti dmg per tick ili smanjiti šansu za DoT application. Ovo je apsolutno idiotska mehanika koja doslovce guši igru na visokim tierovima. S druge strane bez ovakvog HE spama, cruiseri nemaju šta tražiti u ovakvoj "meta" igri.

Tako da sumnjam da će se nešto korijenito promijeniti u WoWs-u, dok prodaja premium brodova ide dobro (jučer sam u 15ak partija u svakoj naletio na barem jednog Lo yanga / Tirpitza i ataga ima ko pljeve, a vjeruje da će isto biti i sa MKom nakon patcha). Dugoročno gledajući ostanu li stvari kako stoje sada, WoWs će zasigurno dosaditi igračima koji su igru popularizirali, a onda valjda slijedi WoWp scenarij.

Edit:
Citiraj:

Autor BladeRy (Post 2885649)
...

Kad si se već dotakao Izuma... Nije problem šta u high tier partiji popišiš dva tri torpeda, imaš skoro 80k healtha i 5 healova, preživjet ćeš i healat ćeš se. Problem je šta Essex i Midway, manual dropom roknu po 8-10 torpeda u BBa, i nemožeš ništa protiv toga. Ekipa manual dropa ta torpeda tako da se aktiviraju doslovce 3 metra prije nego te udare, i to imaju TB eskadrile imaju grupirane da dropaju u isti čas.

T}{OR 01.02.2016. 11:21

Citiraj:

Autor BladeRy (Post 2885649)
Gledaj, po meni je CV gameplay ko artiljerija u tenkovima, stoje skroz iza i rokaju. Dok se oni naprijed muce sa anglanjem i izbjegavanjem shotova, oni u miru rade svoje. Nije problem izbjec avione kad si na miru i imas mjesta za manevriranje. Razlog sta CV obicno krepa medju zadnjima, osim ako se koji heroj DD ne provuce.

Nije točno. CV koji samo stoji iza odmah znaš da je n00b i to se tako ne radi. Samo tražiš nevolje ako ti se provukao DD, još gore na višim tierima gdje je CV sniping itekako aktualan.

Dobar CV igrač se nakon svakog napada miče i prati svoju flotu. Em možeš prije opskrbit avione nakon napada em imaš zaštitu svoje flote. I njemu treba CA zaštita, te uz to dobro igranje CV-a traži stašno velik multitasking. Moraš bit svugdje na mapi skoro stalno, i još k tome vozit svoj brod i ne nasukat se.

Cross spread se koristi za mete koje puno manevriraju. Inače za brodove sa dobrim AA ideš na grupiranje eskadrila. U protivnom će ti malo koji torpedo proć do mete. A grupirana eskadrila napada iz samo jednog smjera - tako da je tu lako za minimizirat broj pogodaka na način da kreneš skretat prema njemu prije nego su u poziciji za napad. Ako baciš oko na guide koji sam linkao, ovisno o smjeru iz kojeg ti prilaze avioni moguće je itekako imat efekt na njihov "vijek trajanja u zraku" na način dal skrećeš od ili prema njima.

Druga strana je što onda moraš bok pokazivat neprijatelju, ali to i je jedna od poanti CV-a. ;)

Citiraj:

Autor Lun (Post 2885657)
Manual TB drop je nešto što naučiš dok dođeš do Boguea, ostalo se svodi na pošalji svoje lovce na protivničke i moli se RNGu. Doslovce nemaš nikakvog utjecaja na ishod Air-to-air combata, koji se uglavnom odlučuje:

- ako US lovci idu na IJN, US lovci pobjeđuju jer ih ima više

- lovci višeg tiera melju ove nižeg tiera (na Indyu sam imao onaj capt skill za AP kad se boriš protiv lovaca više tiera pa me ranger samljeo, tako da je taj skill upitan i beskoristan na najvećem tieru)

- ako su avioni istog tiera, prevagu može donijeti modul za Airctaft efficency i Aircraft survivability skill, iako i tu glavnu ulogu igra RNG. Neka air grupa izgubi avion u prvih par sekundi fighta sa protivničkom air grupom istog tipa i tiera, ne pomaže nikakav modul ili capt skill.

Fighter barrage je od zadnjeg patcha totalno promijenio fighter na fighter borbu. Znam to jer sam sa jednim lovcem uspio AS loadout američkih CV-a spustit na zanemarivi minimum u par partija. Tako da je to sad postalo dosta dinamično i možeš efikasno samljet nekoliko eskadrila.

Na T7 IJN CV dobivaju Zero lovce kojima dmg output raste osjetno. A na T10 IJN CV ima bolje lovce ako je za vjerovati ovom guideu koji sam linkao gore.

Citiraj:

Autor Lun (Post 2885657)
Eklatantan primjer toga je WoW, koji je takvim pristupom pao na vrlo niske grane po broju pretplatnika. Tu i tamo pokušavaju udovoljit communityu (sa ovim legendary oružjima u nadolazećoj ekspanziji), dok je recimo PvP u totalnoj banani već godinama, i ostat će tako.

Potpis. Nisam nikad igrao, ali puno frendova je. I svi mislie isto. To je sad dumbed down igra za djecu. Još kad vidim da netko to na službenim WOWS forumima navodi kao primjer balansirane igre... :banned:

T}{OR 01.02.2016. 11:32

Citiraj:

Autor Lun (Post 2885657)
Kad si se već dotakao Izuma... Nije problem šta u high tier partiji popišiš dva tri torpeda, imaš skoro 80k healtha i 5 healova, preživjet ćeš i healat ćeš se. Problem je šta Essex i Midway, manual dropom roknu po 8-10 torpeda u BBa, i nemožeš ništa protiv toga. Ekipa manual dropa ta torpeda tako da se aktiviraju doslovce 3 metra prije nego te udare, i to imaju TB eskadrile imaju grupirane da dropaju u isti čas.

Za ovo ću posebno odgovorit. IJN ima puno veći spread. Ja sam sa dvije grupirane eskadrile uspio 6/8 torpeda potrpat u jednog Izuma sa Hiryu-om. To isključivo zato što je išao YOLO. Ranije sam probao istu taktiku kad je CA bio pokraj i lik mi je samljeo pola aviona, stavio sam jedan torpedo u njega. Ako je CA u blizini BB je skoro pa nedodirljiv od aviona.

Ključ CV igre je Whithering odnosno iskorištavanje cooldowna nakon što si ga ili zapalio ili napravio flooding. Dok je CA pokraj skoro pa neizvedivo.

Iz gore navedenog razloga će maknut drugu TB eskadrilu sa Essex-a i Midway-a. Tako da imaš maksimalno 6 torpeda popit ako ti prođu svi avioni AA kišobran - što je usporedivo sa maksimumom koji IJN može izvest. Sve više od 6 torpeda u jdnom naletu je rijetkost za IJN CV. A 6 je već ogroman uspjeh ako je sve prošlo idealno.

Lun 01.02.2016. 11:53

Fighter strafe / barrage je ok stvar koja će izumrijeti čim svaki igrač CVa popuši par eskadrila od tog napada, osim ako IQ tog pojedinca počinje decimalnom točkom. Inače je ovo ability kojeg je vrlo lako izbjeć, tj. igrat tako da protivnik nema šansu da ga dobro iskoristi.

Jučer sam u svom Izumu bezazleno plovio, kad vidim u chatu naš Essex jebe sve po spisku protivničkom Essexu i zove ga botterom jer mu je pobio sve TBove i DBove. Ispada da naš CV nije znao za fighter strafe napad. Na T9 lol.

Jedinog japanskog high tier CVa sam vidio u jednoj partiji, Taiha. Nisam ga niti primjetio u Izumu, jer ga je naš Essex izdominirao fighterima. Do sada viđam samo US t9/t10 CVove.

T}{OR 01.02.2016. 12:31

Ja sam vidio dosta i Taiha i Hakuryu-a. Taiho je zanimljiv jer ima oklopljenu palubu pa ga nije lako brzo završit AP granatama. New Orleans AP granate su se samo odbijale od njega. Morao sam na HE prebaciti.

A što se tiče fighter barrage - ja čitam samo pozitivne komentare. Tek s njime IJN CV ima šansu na nižim tierima. Jučer sam jednog Hiryu-a izownao sa time. Ako vidim da mi je zaskočio neku eskadrilu to je dobar fail safe. Ionako bi ju izgubio od njegovih aviona, onda lovce pošaljem u strafe (to skida i friendly avione) pa sredim nekoliko aviona više od njega nego što bi on meni rješio da smo išli u normalnu borbu.

Dok nije toga bilo, IJN je mogao samo bježat po mapi i kupovat vrijeme od USN aviona.

Još bolji primjer efikasnosti je kad ganjaš jednu ili TB ili DB eskadrilu. Sa strafeom ju riješiš u par sekundi dok bi ju sa normalnim napadom ovi ganjali oko minutu. Ovak potrošiš pola streljiva ali si efikasno i brzo srušio avione. Idealno kad se vraćaju na CV pa lik ne pazi na njih. Rekord mi je 3 pune eskadrile sa jednim strafe napadom.

BladeRy 01.02.2016. 12:41

@Lun

Odavno je poznato da WG ne jebe 2% svoj comunity. Ovo je jos samo jedna u seriji idiotizama za raspalit igrace.
AA je retardiran, jer tvoj brod ima neki sumnjivi arc za AA, neznas sta puca ni koliko, koliko trebas i jel uopce trebas brod okrenit za AA efikasnost i pored svega toga hoce tvoj AA ista i pogodit. RNG all the way.
Manual drop je vise manje gotova stvar, zrtvovat ce par aviona i bacit drop na 2 cm od tebe, nema shanse izbjec torpeda.

Glede lovaca, ujedno je i razlog sta sam odustao od CVa, US lovci bi mi samljeli sve fightere sta imam i dalje sam gotov. Onda mi na miru pokolje ostale avione i ja sam beskoristan. Prodao CV i neka se gone sa tim balansom.

T9+ cruiser play, pa da, odjednom igra za cruisere postaje uzasna. Svi imaju 400mm+ topove, ako te ista zakaci sprijeda il odzada sve prolazi i eto citadele, dometa nemas za napucavanje. Netko ce rec da lovis cruisere il DD, tko to kaze on je idiot. Onaj sekund kad zapucas vidljiv si svima i samo je pitanje hoce li te BB gadjat il ima drugu metu pod boljim kutem. Nije bitno sta si im ti najmanja prijetnja, on tebe gleda kao farmabilni dmg ili exp. Strategija tu nema sta radit, pucaj u sta mozes i briga te. Dmg = exp = lova.

Za idiote u T9+, standardno. Dere se hax jer mu je netko digao 50% hpa, nezna sta je citadela, drugi nezna sta je manual drop il fighter ability. Takve budale citas na forumu...zali boze. Al naravno da ima svega jer igra nema tutorial posteni.

@ Thor

Nje bitno jel on noob jer se ne mice ili ne, dok nasa ekipa ne probije line, ili nas CV odluci snipeat drugi CV, on moze na miru da radi sta hoce. Ako bas hoce pratit svoju flotu dok probija flank, opet stoji dovoljno iza da ti nije nit spotan nit u dometu, sta mi je isto da stoji na A1 il 5km iza svoje flote ako ga nit vidim nit mogu gadjat.

Gledam dosta kako igraju iChase i Ferdi, pratili ili ne pratili flotu, 3-4 killsa bez problema dok stoje u pozadini. Kako bi poginili? Snipe od drugog carriera ili bi pao flank i neki DD bi se provukao. Al uglavnom medju zadnjima.

T}{OR 01.02.2016. 12:49

Citiraj:

Autor BladeRy (Post 2885683)
AA je retardiran, jer tvoj brod ima neki sumnjivi arc za AA, neznas sta puca ni koliko, koliko trebas i jel uopce trebas brod okrenit za AA efikasnost i pored svega toga hoce tvoj AA ista i pogodit. RNG all the way.
Manual drop je vise manje gotova stvar, zrtvovat ce par aviona i bacit drop na 2 cm od tebe, nema shanse izbjec torpeda.

Glede lovaca, ujedno je i razlog sta sam odustao od CVa, US lovci bi mi samljeli sve fightere sta imam i dalje sam gotov. Onda mi na miru pokolje ostale avione i ja sam beskoristan. Prodao CV i neka se gone sa tim balansom.

Manual drop se da itekako porazit. Velim, kreni skretat na vrijeme, ne kad oni krenu u napad jer je onda prekasno - već kad se približavaju. Također je bitno znati dal skretati od ili prema njima. Ako ih vidiš na daljinu da idu na tebe okreni od njih i puno duže vremena će provest pod tvojim AA kišobranom. Druga je priča što ćeš onda morat bok pokazat neprijatelju, ali to i je jedna od poanti CV-a.

Idalni CV napad je u suprotnom smjeru od kretanja broda, dakle s pramca jer si onda najkraće pod AA kišobranom. Torpeda se uvijek izbjegavaju skretanjem PREMA njima, ne od. Kad vidim da lik skreće od, u 90% slučajeva pobere još jedno torpedo koje inače ne bi pobrao.

AA prolazi kroz otoke, kroz sve. Apsolutno se slažem da svi topovi na brodu ne bi smjeli pucat po avionima u svim smjerovima. Npr. japanski nosači u bitci za Midway, Akagi i Kaga su imali loše lukove pokrivanja AA. Samo jedan u nizu razloga zašto su "kleknuli".

Citiraj:

Autor BladeRy (Post 2885683)
@ Thor

Nje bitno jel on noob jer se ne mice ili ne, dok nasa ekipa ne probije line, ili nas CV odluci snipeat drugi CV, on moze na miru da radi sta hoce. Ako bas hoce pratit svoju flotu dok probija flank, opet stoji dovoljno iza da ti nije nit spotan nit u dometu, sta mi je isto da stoji na A1 il 5km iza svoje flote ako ga nit vidim nit mogu gadjat.

Gledam dosta kako igraju iChase i Ferdi, pratili ili ne pratili flotu, 3-4 killsa bez problema dok stoje u pozadini. Kako bi poginili? Snipe od drugog carriera ili bi pao flank i neki DD bi se provukao. Al uglavnom medju zadnjima.

Taj dio je točan. Obično si zadnji koji pogibaš ako ti je tim za drek.

Ja se uvijek mičem. Uvijek sam na autopilotu. Jer ako te DD ulovi nespremnog, ili IJN CV koji sa manual dropom ima konvergirajuću putanju a ti stojiš - posaugat ćeš sva torpeda što inače ne bi jer ih mora lansirat iz bliza manual dropom.

Neki dan rješio na taj način Ibukija. Lik se sparkirao uz otok. Em sam lansirao na najvećoj udaljenosti i gotovo da nisam ni bio u dometu njegovog AA, em je putanja konvergirajuća ... rezultat: popio je skoro svih 8!

T}{OR 01.02.2016. 14:26

Službeni detalji oko 0.5.3:

http://worldofwarships.eu/en/news/cbt/dev-bulletin-053/

Tvrdi 01.02.2016. 14:31

dakle...i kaj sad sa tim skilovima za kapetana? Hoće nam dat mogućnost da besplatno resetiramo skillove i rasporedimo bodove...mislim sad su novi skilovi tu plus kaj je Last stand t2 skill a imam ga na nekoliko brodova a na svakog sam potrošio 4 boda...

BladeRy 01.02.2016. 14:32

Bolji link na 0.5.3 Jer google transilate bolje radi svoj posao nego idiot koji je za to placen.

I da, govori se o jednom free respecu kapetana. I opet rebalans xp-love za neke brodove. Sve skupa, patch osim team borbi je vise steta nego korist.

" In addition, we have reduced the growth of damage when using the manual targeting by about 12% and activation equipment "Barrage air defense" - by 33%."
..... znaci kad rucno biras koju grupu aviona da gadjaju, sad radis manje dmga. Ako opalis CA skill, radis 33% manje dmga. I na sve to nerf AA topova za sve osim ruskog govneta.

T}{OR 01.02.2016. 14:48

Baš sam i ja čitao RU prijevod, vidim kod nas fali pol stvari u opisu. :rtfm:

Da, pojačan je dmg topova na većem dometu a smanjen na srednjem i kratkom dometu radi kompenzacije. Uz to smanjeni su i navedeni bonusi od fokusiranja i Defensive Fire consumable-a.

Ali zato imamo novi skill 4. reda za ručni fokus AA paljbe. AFT sam primarno uzimao za povećanje dometa secondary topova i AA kišobrana. Sumnjam da će mi taj novi AA skill na 4. redu biti korisniji jer ovako ne moram biti zalijepljen za BB koji pratim i sa Pensom mi je domet 7,2km.

EDIT: Tim više jer Pensa i New Orleans imaju 127 mm/25 secondary topove. Originalno im je domet bio 5, sad pada na 4,2 km. Sa dva puta 20% bonus od upgrade-a i AFTa novi max domet biti će 6 km...

Last Stand maknut na 2. red. Super, sad ako hoću Concelament Expert, Last Stand i Torpedo Armament Expertise moram jedan izbacit. Izgleda da ću morat uzet taj novi Torpedo Acceleration sa Mutsukijem i izbacit Torpedo Armament Expertise za - 10% reload...

Btw. AFT sad vrijedi za 139 mm (uključno), ne 130 mm kao što je originalno pisano.

EDIT2: Survivability Expert je IMHO apsolutno nepotreban skill, i totalno retardiran. Yamato preko 100 soma HP??!?!

EDIT3: Dodatni info sa RU servera:

http://forum.worldofwarships.eu/inde...t__520#topmost

Citiraj:

The impact of AFT on main caliber guns will be reduced to caliber up to 139mm, yet on the secondaries, it will still be 155mm caliber guns.

BladeRy 01.02.2016. 17:11

Ma sta vise citas, to sve ima manje smisla. AFT nerf za primarna oruzja je nepotreban. AA nerf je nepotreban (topovi + skill). Nerf aviona sa jetova na propelerce je stvar balansa, al ako maknes jetove i nerfas AA, i jedan i drugi nerf drze stanje kakvo je bilo prije. Sad imamo sporije avione al i losiji AA. Nebitno sta su neki topovi bufani (malo njih) kad je domet i dmg toliko razbacan da nema metode ovom ludilu.

AA fokusiranje vatre ce sad radit manje dmga tako da hoce da forsiraju ljude da plove u grupama da im se AA overlapa. Sta ce bit komedija kad ih Shima ugleda i uputi 15 poklona pa da vidis dodge panike.

Glede skilova, bas Yamatu treba jos HPa. Gubitak dometa za Mogami je defacto unistio brod. Dok se ne vidi te skilove u akciji i koliko su OP ili UP, zasad zvuci glupo.

T}{OR 02.02.2016. 08:56

Jučer sa Nope Orlanom servirao Mogamiju "a taste of his medicine". Zapalio ga, on se popravi. Opet ga zapalim i gledam kako lagano gori do 50% HP-a. Jurio je na mene a ja sam bježao jer je imao još 2 CA iza sebe, pa kad smo došli do prijateljskog Colorada okrenuo sam se i charge na njega. On okreće bok i jedna citadela je bila dovoljna. Demolition Expert za 17% šanse za vatru, hvala. :D

Malo detalja vezano uz 0.5.3 i naredne patcheve (koristiti Google Translate):

http://forum.worldofwarships.ru/inde...post&p=1794602
http://forum.worldofwarships.ru/inde...post&p=1795730

- The impact of AFT on main caliber guns will be reduced to caliber up to 139mm, yet on the secondaries, it will still be 155mm caliber guns. To compensate for this, planes to buff the range on Albany and Mikhail Kutuzov also for RoF and turret traverse for the latter. No plans to change the remaining ships, they will see the statistics after the patch. Too much HE spam with amateurs hurt the gamplay at lower tiers he says. Sealclubbing je glavni razlog očito.
- Some changes to the TK system are expecting to come soon. Stay tuned.
- New Orleans, I hope it will be better with the addition of the game radars (not 0.5.3, later on, but there are plans). Admiral Hipper also lives well. RADARI???
- On another note, dev stats that Shitizov was balanced for 0.5.3 from the start, including RoF and Range. They had to take in account the captain skills and that's one of the reason they want to remove their effect on main guns, they make balancing more difficult.
- The secondary guns accuracy increase by the captain skill is by 60% (Yamato's gonna be so much more OP). @ Lun: nemoj toliko skakat od veselja. :D

BladeRy 02.02.2016. 09:10

Sad je preciznost secondary topova 3-5%, 60% od toga je 5-7%. Jer nema shanse da ce stavit secondarye da imaju 60% accuracy kad sa mainovima muku mucis za bit iznad 25%.

Dobri su sa AFT buffom, samo za ruske brodove koji nisu ni bili WW2 brodovi. Onda mogu i stavit sasvim moderne brodove....debili.

T}{OR 02.02.2016. 09:22

Osim ako to nije "plus" kao Demolition Expert, pa sa 3-5% skoči na 63-65%.

To bi već bilo brutalno. Danas je 0.5.3 live test server u pogonu, znat ćemo uskoro nadam se.

Tvrdi 02.02.2016. 10:21

Jučer odem kasno igrat (nisam mogao prije) i večer za zaborav. Prvo u 3 ranked partije dobijem totalno retardiranu ekipu. Krenem u Hipsteru pokrivat Tirpitza. Imamo DD ispred. Idealno. Dolaze Atago i Amagi. REkoh ja sad idem citadelat Ataga i onda podrška Tirpitzu za fajt s Amagijem... Ali lik okreće u kontra smjer. JA ga pitam koji k radiš a on veli da sam prebrz za njega (whatever). Da popizdiš...Onda u random dobijem sve t10 brodove. Gađam se sa Hindenburgom i Montanom. U Hipsteru. haha
U random partijama igram s Farragutom s kojim inače dobro igram. Ali u 4 partije roknem 2 broda a mene potope 2 puta. Bio sam umoran.
Sve u svemu više ne igram random iza 23h definitivno. Samo ranked pa što me zapadne. MM je brutalan bio jer je bilo kasno plus što masu ekipe testiralo novi update pa je mm još više patio.

Lun 02.02.2016. 12:29

Citiraj:

Autor T}{OR (Post 2885943)
@ Lun: nemoj toliko skakat od veselja. :D

Eeee kad bi još secondary pucali po torpedima (to su znali radit mornari u WW2) nitko sretniji od mene :goood:

T}{OR 02.02.2016. 17:03

Ne samo to. Kad je USS Albacore lansirala torpeda na japanski nosač aviona Taiho jedan se od japanskih pilota zaletio u torpedo svojim avionom koje je radi toga eksplodirao prije pogotka. Na njegovu nesreću nije bilo dovoljno jer su japanci sa neiskusnom posadom uspjeli samo pogoršat stvar od jednog torpeda koje je ipak pogodilo i izgubiti nov novcat nosač aviona...

zgmmax 02.02.2016. 17:56

Htio skinut test client da isprabam neke brodove prije kupnje, new orleans i north carolina i nemam dovoljno mjesta na disku :D

Se moze igra prebacit na neki drugi disk? Zaboravio sam dal me je kod instalacije trazilo na koji disk ocu stavit igru

T}{OR 02.02.2016. 18:24

Zašto ne instaliraš na taj drugi disk? :)

Novi skillovi u 0.5.3:

http://i65.tinypic.com/w2jcpf.jpg
http://i65.tinypic.com/2py9k4g.jpg
http://i64.tinypic.com/30wo714.jpg

Promijenjeni stari skillovi:

http://i65.tinypic.com/sw4lfa.jpg
http://i65.tinypic.com/21entlh.jpg
http://i68.tinypic.com/2eledc7.jpg
http://i65.tinypic.com/2hxwwmc.jpg
http://i65.tinypic.com/set2xc.jpg

Thread ako nekome ne rade slike:

http://forum.worldofwarships.eu/inde...t__240#topmost

Lun 02.02.2016. 18:42

Izgleda da su nerfali Yamatov heal i sada je isti kao kod ostalih brodova.

Ekipa je iskopala interesantne podatke:

Citiraj:

PJSC008_Myoko_1945.C_Hull.Cit.volume changed from 1.0 to 3.44
PJSC026_Iwaki_1944.A_Hull.Cit.volumeCoeff changed from 1.0 to 1.3
PJSC705_Myoko.C_Hull.Cit.volume changed from 1.0 to 3.44
Myoko je izgleda preimenovan u "Švicarski sir".

Tvrdi 02.02.2016. 18:54

Čekaj pa Myoko je sad brod citadela....:wtf2:

BladeRy 02.02.2016. 20:38

Eto ti patcha, Mogami nefan, Myoko nerfan i to debelo, nije da je prije bilo tesko citadelat....al sad.

Ma sve mi se vise gadi igra.

Tvrdi 02.02.2016. 20:56

Obezvrijedili mi grind rusa i sad japanskih CA....hebote...brijem da ću sad vratit Aobu u igru pa kad mi se bude dalo igrat...A evo Myoko prije patcha sam citadelirao s Hipsterom par puta i riješio...pa sad kad me vide ima da odmah napuštaju palubu...koje sranje

T}{OR 02.02.2016. 21:25

Citiraj:

Autor gnujko (Post 2886129)
Čekaj pa Myoko je sad brod citadela....:wtf2:

Myoko je i prije bio plutajuća citadela kad vozim Pepsi. Jako osjetljiv čim okrene bok. Ako ovo zaživi bit će svašta...

Jel netko iskopao podatke za onaj skill o povećanju hitpointova? Nisam ga našao.

Lun 02.02.2016. 21:27

Citiraj:

Autor T}{OR (Post 2886181)
Myoko je i prije bio plutajuća citadela kad vozim Pepsi. Jako osjetljiv čim okrene bok. Ako ovo zaživi bit će svašta...

Jel netko iskopao podatke za onaj skill o povećanju hitpointova? Nisam ga našao.

Negdje sam pročitao 400 HPa po tieru, dakle na T10, 4k. Bezveze.

webstartm 02.02.2016. 21:29

A meni jos 5k exp do myoka ahh
Nist,ostajem na Aobi lol

btw, stiga san do new mexica, sve stock zasad
Uzea san mu povecanje rangea ,mislia sam se to ili 10% na reload i traverse
Ali citam malo, range mu je smijesan bez ovog povecanja
A ima 12 cijevi
Dobar brod, nisan jos nista reserchao,a vec mi se svidja

T}{OR 02.02.2016. 22:45

@ webstartm: M(S)exico je brod koji zauvijek ostaje u mojoj luci. T6 je općenito tier gdje su svi BB-i odlični. Fuso je snajper a ni Warspite koji je premium za Wallet Warriore nije nimalo loš (jedini brod u igri koji popravlja štetu na Citadeli). Definitivno odi s dometom, a za prvi upgrade uzmi za manju šansu uništenja kupola jer ćeš ih gubit. Pogotovo protiv 16" granata koje imaju Nagato i C(L)olorado.

Citiraj:

Autor Lun (Post 2886182)
Negdje sam pročitao 400 HPa po tieru, dakle na T10, 4k. Bezveze.

Dobro, barem to nisu zeznuli. S drugim skillovima taj mi se čini kao najmanje bitan za uzeti. Taj AFT nerf se već dugo odgađa. Trebao je biti i u prošlom patchu. Izgleda da više nema odgode. Uvjerljivo su najviše stradali vozači Mogamija i Murmanska. Marblehead neću ni spominjati...

Partija od večeras, pravi primjer MM faila:

http://s2.postimg.org/r1wer75j9/09_C...r_Gazim_01.jpg

Izubili smo samo 3-4 broda, ali uglavnom zato što Smoki i ja znamo što radimo u Carolinama. Obojica smo dobili Fireproof jer su nas 2-3 Clevelanda skupa sa sva 3 Colorada ložili vatrama sve u 16. Roštiljalo se sa po 2-3 vatre na brodu. Napravio preko 100 soma štete, ali nisam kill mogao uzeti ni jedan.

T}{OR 03.02.2016. 09:13

Tablica promjena starih i svih novih skillova:

https://www.reddit.com/r/WorldOfWars..._perk_changes/

Kad zanemarimo ostalo najbeskorisniji skill je Survivability Expert dok micanje Last Stand skilla u drugi red smatram još većom pogreškom od ovog AFT nerfa (za koji iskreno i nisam toliko protiv ako se svim T8 CA da isti ili sličan domet).

Čitam malo komentare s PT servera, USN CV-i su od slijedećeg patcha prošlost izuzev Langley-a koji će sad postati još veći OP u iskusnim rukama. Pogotovo sa 15 point kapetanom. USN CV linija prestaje nakon prvog CV-a. Toliko o seal clubbingu odnosno spriječavanju istog. I Essex i Midway gube drugu TB eskadrilu. Tako da nema više one-shotanja od strane USN CV-a.

Tu je naravno i redizajn AA. Navodno sad Cleveland postaje još jači sa svojim AA, i svi brodovi imaju brutalan AA. Nešto su povećali brzine avionima, ali sve u svemu bojim se kako će to izgledati. Fuso i Tirpitz su pogotovo bili lake mete u ovom patchu, mislim da ni to neće više biti slučaj.

Manjak CV-a = gomilanje DD-a kao gliste poslije kiše. Dakle BB i DD igra kad sleti patch 0.5.3...

Bojim se da će CV bit samo za HC ekipu jer im je learning curve ionako visok, s novim AA redizajnom ne vidim kako bi privukli još igrača da ih igraju.

BladeRy 03.02.2016. 10:02

Pa vec sam cuo ekipu da govore, sad ce bit manje nosaca, sa manje nosaca ce DDovi divljat puno slobodnije i pretvara se u WoDDs. Vec sad nisu rijetke runde sa po 4-5 DDova na svakoj strani.

Igranje Izumom, brod je ocajan, ok oklop ako je minimalno anglan, topovi u nekih 30ak borbi su neprecizno smece, a ako i pogode, dmg nikakav. Mislio sam da je to samo do Hull A, al i sa Hull B nije nesto. BBove dingam kad ih tucem broadside il napravim 1200 dmga, za popizdit, cruisere koje sam sa Amagijem citadelao ko od shale, Izumo overpena. Jucer jedna sretna runda, full HP Iowu broadsidao sa 13-15km. 5 citadela, jedan salvo i odma gotovo. Spread je greskom izgleda napravio konga line i svi odreda u citadelu. Lik se cudio kako...ja jos vise.

Zasad imam losiji average dmg nego Fuso il Nagato :) Al zacudo, ko da nicemu ni ne sluzim, ja poginem, tim pobjedi. Sa Amagijem napravim cudo, tim izgubi.

http://s10.postimg.org/mvj5vfjz9/Jebes_ovakav_poraz.jpg

Neo-ST 03.02.2016. 10:23

Identično iskustvo sa Izumom. Prodao ga i sad pičim samo s Amagijem.

BladeRy 03.02.2016. 10:28

Amagija nije prodan, ostaje kao keeper brod, a Izumo mi je samo stepping stone do Yamata i onda ide u rezaliste.

Neo-ST 03.02.2016. 10:35

Je, ali sa stepping stoneom treba igrat za doć do Yamata (i to koliko...), a to mi se ne da.
Jučer s Amagijem uništim 5 brodova, dobijem krakena, tim izgubi...
World of luck and RNG.

BladeRy 03.02.2016. 10:55

Ja sam na 20k expa do hulla c, domet i engine nisam ni dirao, i onda 250k do yamata, racunam 5-10k expa na dan i neka se skuplja, nemam zivaca za neki dugosatni grind.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:50.