![]() |
Prije nekoliko dana sam si uzeo S21 FE. Mobitel je u svakom smislu odličan, vidi se da je kvalitetno izrađen, a baterija mi izdrži dan i pol. Definitivno odlična investicija nakon A52 4G. :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
I ja imam SD verziju. Možda ne provodimo jednako dugo vremena na mobitelu. A i da mi predvečer bude 20% se ne bih bunio. To mi je isto dobro. :goood: |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ajde malo smiri doživljaje.:fiju: |
Ne znam sta ste se navili na exynos, proc radi, mob je hladan, nista ne steka.
Snapdragon je bolji? A pa buhuhu a15 bionic je jos bolji. Ajmo sad kukati kako je snapdragon smece. :D |
Citiraj:
Citiraj:
|
Ja se tu apsolutno slažem sa Apple filozofijom.
Nebitno šta je unutra, koliko RAMa, koliko MHz, koliki kapacitet baterije....sve je to nebitno. Ono što je bitno jest da na kraju dana, radi glatko i da mu baterija traje koliko kažu da traje. Mene apsolutno ne dira imam li unutra Exynos / Snapdragon / Mediatek / Bionic. Želim da kad ga uzmem, da mi je pouzdan i da radi glatko, šta i priliči flagship uređaju. Sve te specke su za izdr*avanje. Sjetim se uvik LG Optimus 4X, sa Tegrom u sebi, ZVIJER koju koristi Nvidia Shield, ždere sve pred sobom itd itd... Smeće nepouzdano, bez obzira koliko snage u njemu bilo. No valjda kod nas tehničara vrijedi ona stara: "Dobrom konju milijun mana, lošem samo jedna" :D |
Citiraj:
E pa dragi, ja imam već 10 mjeseci S21 Ultru. Baterija sada drži bolje nego prije. Valjda zbog srpanj/kolovoz update koju značajno popravio. Sadašnji Snapdragon gen 1 nije mi nešto, po brzini ako usporedim Sony Xperia 1 i S22 Ultra je premala razlika - ne gledam po benchevima. Ali, pri ljetnim temperaturama su užasne, kad počinje zagrijavati i padaju postotci baterije. Moglo bi reći da i u idleu topliji nego Exynos. Još nisam dočepao neki Snapdragon plus gen 1. |
Citiraj:
BTW, di držiš tu ciglu? Šalim se malo...:D |
U zadnjem džepu. Nije mi problem držati u ruci. Imam duge prste kao plivač / peraja.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Uvijek sam govorio da je LG inovator u odnosu na druge osim sto je zajebo izradu pa je propao. Za žene i metro kolege s foruma je izmislio flex jer je znao da volite da vam vibracija godi na dupetu |
Meni iP 13 je kao taman po veličini, prelako sprema u džep. Sve to zbog 6.1" kao optimalan. Možda će glupo zvučati, u ljetnim kratkim hlačama na prednjim džepovima ne ispada. Novijih modela iPhone Mini više neće biti jer ih zanjenjuje upravo 6.1"
Note 20 ultra je malo veći kao u širini pa zato spremam u jakni. A u hlačama baš žulja. U pravu je kolega Ivek glede Applea po hardverskim komponentama. Sve zbog optimiziranosti. Meni nekada dođe da uzmem Iphone Max i odustanem od androida. |
Ultra naručena... za te pare ima da me pomete s nogu.
Ima netko preporuku dobrog case-a? |
Citiraj:
Case.... spigen, ringke. S tim nemreš fulati. S tim da je meni ringke bolji nekak. |
Citiraj:
Thin Fit je ok ali glomaznija je, cijela je glatka (grip nije dobar) i sastoji se od 2 različita materijala, jedan je guma a drugi neka plastika, i točno se osjeti prijelaz koji je po cijeloj bočnoj strani. Definitivno ne mogu dati preporuku, pogotovo s obzirom što je skuplja od Liquid Air... Što se tiče mobitela, ne znam kakva očekivanja imaš, ali mogu ti reći da je danas stanje samog hardwarea i softwarea generalno bolje nego što je bilo u samom početku. Primjer: mob radi primjetno brže/glađe bez nekih trzavica, animacije su konstantnije, baterija bolje drži (iako ćeš u prvih tjedan-dva vjerojatno imati slabiji battery life - ali to je normalno jer mob "uči" tvoje navike), kamera je osjetno bolja - pogotovo HDR i shutter lag, itd... |
Meni su ove prozirne ringke bolje jer nisu mi ni blizu požutjele kao spigenove.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Već se i SD 8+gen1 pokazao generalno kao jako dobar SoC, tako da bi 8gen2 trebao biti još bolji - samo nek se Qualcomm drži podalje Samsungovih fabova... Fold/Flip serija je već sada sa Fold4 i Flip4 napravila solidan iskorak što se tiče baterije - zahvaljujući najviše upravo 8+gen1 SoC-u. Iduća generacija će vjerojatno napraviti dobar iskorak u kamerama a možda čak po prvi puta dobijemo S-pen u Foldu... |
1 privitaka
Upravo naletio na ovaj video i provjerio svoj S6 koji stoji u ladici poduže vrijeme...
|
Ja koristim jos uvik S8, nista nije napuhano.
|
Citiraj:
Nemoj ga punit ni slucajno. Nama se zapalio jedan iphone 6s ,zamalo Huawei p20 lite a s7 zadimio,jedva ohladili bateriju |
Da kucnem o drvo, S6 , dva S7 i S7 Edge, S8 plus i S10 plus. Nije napuhala.
@sn4ke Imam predosjećaj da će opet biti Exynos u S23. Nijma je jeftinije izraditi CPU nego otkupiti Snapdragone. Meni Fold3 pokazao kao promašaj što se tiče po izdržljivosti. Fold4 dalje preskačem. Nisam ni pretjerano oduševljen po kvaliteti. |
Glasine kažu da će S23/+ imati 200 mAh veće baterije od prethodnika
https://www.gsmarena.com/samsung_gal...news-56033.php |
Citiraj:
I smatraš da je to zaista potrebno naglašavati? :D |
Koliko sam skužio, nije problem ako se mobitel korisiti već ako duže vrijeme stoji prazan, kao što je moj stajao.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
unatoč tome što mobilna divizija kao i kupci iz EU priželjkuju Snapdragon... Naravno, sve se vrti oko love. Nikad mi na zelenu granu :fiju: |
Kaj nije bila priča da je Exynos 2200 kao al pari Snapdragonu 888? Ako nije bio i hladniji?
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:20. |