PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Serije - dojmovi, komentari i preporuke (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16191)

xlr 31.07.2018. 14:27

Citiraj:

Autor Cuky (Post 3215781)
Nakon pun k vremena ponovo pogledao Band of brothers, ovaj put do kraja.

Je-be-no.

Sada jos Pacific kad si vec uzeo zalet ;)
https://m.imdb.com/title/tt0374463/

geronimo_2 31.07.2018. 14:42

meni osobno ni do koljena bandi.
nebi ga nikad iso pogledat po 2. put dok bandu bi za par godina i 3. put.

Cuky 31.07.2018. 14:54

Citiraj:

Autor xlr (Post 3215787)
Sada jos Pacific kad si vec uzeo zalet ;)
https://m.imdb.com/title/tt0374463/

Vec je spreman, krecem i s time kroz dan dva :)

T}{OR 31.07.2018. 20:43

Citiraj:

Autor geronimo_2 (Post 3215790)
meni osobno ni do koljena bandi.
nebi ga nikad iso pogledat po 2. put dok bandu bi za par godina i 3. put.

Potpisujem. Pacific mi je bio žešće razočaranje. Previše toga su htjeli zgurati u 10x1h epizoda.

BoB s druge strane... :goood:

Već duže vrijeme se snima (ili barem govori da se snima) i treća serija tog tipa, ovaj puta o američkoj avijaciji u zapadnoj europi, iz perspektive posade bombardera. Ili je zapelo negdje ili su odustali ali ja još čekam. :D

Cuky 31.07.2018. 21:31

Jos se scenarij pise koliko sam pohvatao. Kroz godinu dana bi se moglo pocet snimat.

Cuky 31.07.2018. 23:49

Poceo pacific, dojmovi mlaki zasad. Nema te povezanosti kao u "braći".

Vidjet cemo nakon druge/trece epizode.

Apacer ft Bozja 05.08.2018. 12:35

Tražim si preporuku za pogledati neku seriju ova dva tri slobodna dana, prelistao 6-7 stranica unazad i nitko nije spomenuo ovu seriju > Animal Kingdom https://www.imdb.com/title/tt5574490/?ref_=nv_sr_1 meni osobno super serija, kombinacija Wire - Sopranosa - Beverly Hillsa :D

Morpheous 05.08.2018. 13:22

Citiraj:

Autor Cuky (Post 3215909)
Poceo pacific, dojmovi mlaki zasad. Nema te povezanosti kao u "braći".

Vidjet cemo nakon druge/trece epizode.

Glavni problem serije je sto su doslovce igrali na sigurno i odlucili kopirati band of brothers i na kraju uspjeli sloziti seriju u kojoj te nije briga niti za jednog lika, koja je previse fiktivna i akcijsko-herojski orijentirana, dok u zdruzenoj braci osjecas tu napetost cak i kada svi leze u rovovima i iscekuju napad, a na kraju jedva da se ispuca 100 metaka. O karakterizaciji i odnosu likova da ne pricam. Meni je pacific bio zbrda zdola napravljen.

Manuel Calavera 05.08.2018. 17:23

Pogledao zanju sezonu walking deada, krene kilavo i neuvjerljivo, no zadnje 3-4 epizode su poprilično dobre, idealna situacija za završit seriju. No tu se nadzire nova sapunica

pogi 07.08.2018. 20:23

neki dan sam prvi put čuo za seriju Salvation

podero sam S01 ko burek u 2 ujutro. Dobra mi je, možda malo naiva ali u nedostatku boljeg...

Cuky 07.08.2018. 21:25

Citiraj:

Autor Morpheous (Post 3216882)
Glavni problem serije je sto su doslovce igrali na sigurno i odlucili kopirati band of brothers i na kraju uspjeli sloziti seriju u kojoj te nije briga niti za jednog lika, koja je previse fiktivna i akcijsko-herojski orijentirana, dok u zdruzenoj braci osjecas tu napetost cak i kada svi leze u rovovima i iscekuju napad, a na kraju jedva da se ispuca 100 metaka. O karakterizaciji i odnosu likova da ne pricam. Meni je pacific bio zbrda zdola napravljen.

Evo pogledao ga do kraja.

Zakljucak: u odnosu na BOB je mlaka voda, doslovno.

Nema nikakvog naboja nit napetosti, i bas to sto kazes, radnja je nekako isprekidana i isforsan je taj americki heroizam od kojeg mi se sere vec.

Najnapetiji i najuzbudljiviji dio serije je di onaj Leckie "mlati" onu mladu grkinju :D

coconut 12.08.2018. 15:28

Lucifer - standardno: čim dalje - tim gore.

blackened 12.08.2018. 18:29

Castle Rock - ima potencijala, sporo ali ajde nekako se razvija, nije zbunjujuće za pohvatati, podsjeća me brzinom radnje i atmosferom na Dark, ali ne toliko komplicirano sa milijun likova.

alen.s 12.08.2018. 19:21

https://www.imdb.com/title/tt2369708/

frend me nagovorija da pogledam par epizoda...nije ni lose, mozda odgledam do kraja...sezona je samo jedna a epizode su kratke

Ne sjecam se da je ovo islo na hrt-u...mozda zato sta ga nikad ne gledam....:)

Trbonja 12.08.2018. 20:26

Ne mogu vjerovati da još nitko nije preporučio ovu bolest: Who Is America? :roller:

Ivo_Strojnica 13.08.2018. 10:20

Ne znam, meni to uopće nije smišno.
Taj jeftini humor, glupo sprdanje ljudi koji bi možda mogli i reći nešto pametno...ne znam.

Shift+Delete.

1v@n 13.08.2018. 12:14

Baš mi je frend stigao iz US ovdje na ljetovanje, pa mi je pričao o tome, ali veli da si radije pogledam sve što Ned zove (Ned calls)

Manuel Calavera 13.08.2018. 12:30

Pogledao zadnju sezonu shamelessa, čisto OK

Sljedeće budem gledao novi star drek

subabuse 14.08.2018. 13:05

1 privitaka
Hebote, nema me par mjeseci i odma svi pocnete gledat smeče :)..
Šalim se..Vidim da nije niko u toku...
Sad trenutno pametnog za pogledat ima:
Ovo sve je fakat vrh, sam sam rasporedil po žanrovima pa ko voli

Razbibriga,Humor:
Who is America- novo od kralja svih trolova, trolanje su je bilo umjetnosti
Our Cartoon President - cvrtić o Trumpu
The Venture Bros -nova sedma sezona (ovo je crtic od Adult Swima, na prvu
izgleda ko cvrtić za djecu(stil Hanna Barbera i Scooby
Doo),i kaj je najbolje, prvu sezonu su ga i napravili jako
"blagim" da zajebu cenzore i da im daju lovu za sezonu, al
od druge sezone polako počinje "skureno do bola" , ko voli
humor tipa Ugly Americans,Archer,Drawn Together,Family
Guy

Drama, Krimić:
Snowfall - nova sezona
Better Call Saul - nova sezona

Krimić,Misterija:
Preacher - nova sezona
Castle Rock - novo, Steven King , dobra..(dobri glumci)
Sharp Objects - novo ,dobar slowburner HBO(dobri glumci)

flyer1 17.08.2018. 01:55

Citiraj:

Autor subabuse (Post 3219208)
Hebote, nema me par mjeseci i odma svi pocnete gledat smeče :)..

pa kad nam uglavnom i serviraju smece :D

Citiraj:

Castle Rock - novo, Steven King , dobra..(dobri glumci)
standardno kingovski uvod, svega je tu nabacano i onda se djelici mozaika pocinju slagati u logicnije konture, no trebace dobar conclusion da sve sjedne na (dobro) mjesto.

Citiraj:

Sharp Objects - novo ,dobar slowburner HBO(dobri glumci)
e ovo je jos bolje, cak i dosta bolje....ima taj look i feel true detective-a, tretman kadra, fotografija....i ispricana s jakog zenskog standpointa, muskarci su i doslovno karikature....amy adams je solidna, par drugih zenskica isto tako solidno odraduje posao, ali prava zvijezda je fenomenalna patricia clarkson, njena uloga - nekakva kombinacija dickensovsko/t. williams-ovske ostavstine - i izvedba su pojele ostatak casta.

kako serija odmice, jos se jedna paralela jako povlaci s s01 TD-a, naravno spoiler-ahead je, pa necu detaljnije, ali ostavljam rezervu ako je takav opis i u literarnom predlosku.

ono sta mene osobno malo smeta je ta intezivna repetitivnost reminiscencija, koje jesu kljucne za potpunije razumjevanje dogadaja, ali se precesto povlaci uz dosta mlake reakcije i mimiku adamsice, da bi nas cvrsce povezale u pokusaju identifikacije s njenim likom.

fanATIk 17.08.2018. 18:37

Citiraj:

Autor pogi (Post 3217500)
neki dan sam prvi put čuo za seriju Salvation

podero sam S01 ko burek u 2 ujutro. Dobra mi je, možda malo naiva ali u nedostatku boljeg...

Ja prvi put čuo kad sam pročitao tvoj post. Nabavljeno.

geronimo_2 17.08.2018. 22:54

pogledali zadnje 2 epke the americans.
sta reci. serija mi je negdje pri vrhu sa walter white-om.

panda505 20.08.2018. 20:35

:lol2:

Brko 20.08.2018. 20:51

Citiraj:

Autor geronimo_2 (Post 3220138)
pogledali zadnje 2 epke the americans.
sta reci. serija mi je negdje pri vrhu sa walter white-om.

Jel to gotovo konačno? Ja stao na kraju S06 i neda mi se više.

Sent from Usreo Mobara

geronimo_2 20.08.2018. 21:59

zavrsilo brko.
:chears:

edit: s6 i jeste zadnja. mozda nisi sve pogledo.

croi1 20.08.2018. 22:06

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 3218877)
Ne znam, meni to uopće nije smišno.
Taj jeftini humor, glupo sprdanje ljudi koji bi možda mogli i reći nešto pametno...ne znam.

Shift+Delete.

Meni je i smiješno i tužno. Možda tebi nije jer simpatiziraš ADZ i slične pa ti reagira defenzivni mehanizam :D

"Taj jeftini humor, glupo sprdanje ljudi koji bi možda mogli i reći nešto pametno...ne znam."
Reći nešto pametno? Koji ljudi? Onaj što je za da klinci mogu nositi oružje u osnovnoj, onaj što mu puši strap-on ili onaj što se obukao u princezu da namami imigrante? Neki drugi? :beer:

trebampomoc 20.08.2018. 22:08

Po prvi put gledam Death Note, kasnim cca 10 godina.
Jako dobro!

Facelessone 20.08.2018. 22:17

Kad se navućeš nema stajanja :D

Brko 20.08.2018. 22:40

Citiraj:

Autor geronimo_2 (Post 3220896)
zavrsilo brko.
:chears:

edit: s6 i jeste zadnja. mozda nisi sve pogledo.

Sorry, sezonu broj 4. Tu sam stao.

Ivo_Strojnica 21.08.2018. 12:00

Citiraj:

Autor croi1 (Post 3220902)
Meni je i smiješno i tužno. Možda tebi nije jer simpatiziraš ADZ i slične pa ti reagira defenzivni mehanizam :D

"Taj jeftini humor, glupo sprdanje ljudi koji bi možda mogli i reći nešto pametno...ne znam."
Reći nešto pametno? Koji ljudi? Onaj što je za da klinci mogu nositi oružje u osnovnoj, onaj što mu puši strap-on ili onaj što se obukao u princezu da namami imigrante? Neki drugi? :beer:

Ma pogleda sam bija malo prve epizode, nije mi to to.
Ne privlači me bezkontekstualno ismijavanje ljudi, pogotovo ne ovako lošim šalama.

Tko zna, možda simpatiziram ADZ :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:23.