PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

lowrider 23.03.2015. 15:07

Nemoj si sve to k srcu uzimati, budeš brzo posijedio hehe

X-Plosiv 23.03.2015. 16:21

Citiraj:

Autor IcyTexx (Post 2754236)
I još jedan auto je ovak parkiran i "zaključan".

http://www.pohrani.com/t/O/zt/2lG9Lghb/img0635.jpg

Mislim da bi ušao, dignuo ručnu, gurnuo ga nasred ceste, pozvao policiju ili pauka, pa tko ga šljivi :D

IcyTexx 23.03.2015. 16:22

Citiraj:

Autor lowrider (Post 2754498)
Nemoj si sve to k srcu uzimati, budeš brzo posijedio hehe

Hehe. :D
Ma ne zamaram se, samo se cudim da je ovak nesto nekome normalno.

Dottore 23.03.2015. 16:47

Balkanski mentalitet. Dalje misle da nitko ne može ništa.

aski 24.03.2015. 23:05

Primjer pravog burnouta :D Mother Russia :D

MAGARAC 24.03.2015. 23:15

Meh. Seljacine. Tak su i kod nas pucali nakon rata oni sitni kriminalci kaj su zbrisali u svabiju pa se vratili tu kamatarit nakon rata. Par godina je bilo veselo. E34 je imala popularni nadimak kamatarka, cisto za info..

Dva put tjedno sam u centru poslom i nema parking idiota nigdje ko tam. Narocito ovi sa vecim autima kaj zauznu dva mjesta za paralalno parkanje al to rade i sa manjim autima i to najvise mrzim jer parkinga nikad dosta.

Za ovo treba bit specijalna vrsta. Stat se tak na zebri u centru grad u ulici gdje ima najvise policajaca u HR i slicnih pravosudnih organa gonjenja.. Vidao sam ruski Bentley tak parkan na zebri stalno i stalno sa kaznom i to prek puta kucice gdje sjedi murjak. Bas prek puta ovog minija na slici. Bezobrazluk do bola.

http://www.pohrani.com/f/2M/J7/BuOS0...7adf7564fk.jpg

Isal sam pogledat Vitaru i malo mi je splasnul entuzijazam al nije ni to tak lose s obzirom na cijenu. Nemaju jos diesel sa boljom opremom za probu pa ga nisam ni htio isporbavat jer isti motor vec imam u SXu. U dolasku im je full opremljena sa panoramom, 4x4 diesel od 200 tisuca kn. Tu cu probat sigurno. Visoka je i dobro pregledna, kompaktna, taman za grad..

Ova sa slika je 120 tisuca. Dobro opremljena sa prednjim pogonom. 12 tisuca je 4x4.

https://www.flickr.com/photos/125477...n/photostream/
https://www.flickr.com/photos/125477...n/photostream/

skitnica 25.03.2015. 00:38

Pomozite mi malo u razmisljanju. Prijatelj je imao totalku na Mazdi 3 MPS. Sad mora kupiti novi auto ali kupio bi nekakav pogodniji za obitelj (troje djece 12, 8 i 1 godina). Sa odstetom koju ce dobiti raspolagati ce sa cca 130-140 000kn. Posto je to iznenada iskrsnulo nema pojma sto bi kupio. Ne zna cak bi li novo ili polovno no kaze da polovno ne bi uzimao preko 50-60 000km i 2-3 godine starosti. Uvjeti su dosta specificni. Auto ne smije biti mali ali ni prevelik jer ce mu ga i supruga ponekad voziti a njoj treba malo "sira cesta".
Ja sam mu savjetovao Toyotu Verso 2.0 D4D no to mu je malo preskupo a polovne hebeno drze cijenu i nema ih bas 2-3 godine starih.

Onda smo gledali neke karavane ali zena ne zeli ni cuti za njih. Ona bi Suzuki SX4 Cross ili Qashqai. Ja sam Qashqaia malo vozio i to je tesko gofno od auta. Izvana velik, iznutra ko Twingo a tvrd ko Golf.

Jel ima ko kakvu ideju?

MAGARAC 25.03.2015. 00:44

To je najgora lova za kupovat novi auto, pogotovo nes obiteljsko... Ima za nes bolje od gradskih auti a opet nema dosta za neki prostraniji kompakt, crossover ili sl...
Cross djeluje veci iz nutra od Nissana al nema bas mjesta za glavu iza, ima dobar gepek i jako je lagan za vozit i ide puno bolje od Nissana. Jedino ne djeluje bas nes atraktivno ni iz vana ni u nutra. Diesel sa prednjim pogonom bi mozda mogao dobit za 150 tisuca. Po def. diesel vec u najjeftinijem paketu ima puno.. Mozda se u Fordu sad moze dobit dobar deal na S Max, posto je na zalasku. Jaci 1.6 diesel i neka srednja oprema.

skitnica 25.03.2015. 01:12

S-max je prevelik (i preskup >200k).
C-max je otprilike ono sto trazi.
sad sam malo gledao cijene i dobro se nisam onesvjestio 1.0 (998ccm) GTDi = 150KS?????
Ako je stamparska greska ponavlja im se svugdje :)

MAGARAC 25.03.2015. 01:15

Krivo sam napisal, mislio sam na taj. Nebi taj 1.0 ecoboost ni nista slicnoga. Moguce da sad ima i 150ks, izasao je sa 100 i 125ks. Taj C Max je vec dugo na trzistu i dobro je "sazrio". 1.6 HDI(tdci) ista stvar. Konkurencija je dosta skuplja. Dosta su fleksibilni u Fordu kaj se cijena tice i treba ic tam.

IcyTexx 25.03.2015. 02:02

Smiješno mi je kaj su kod dizajniranja Vitare očito imali uzor Range Rover koji je pogodio dizajnom Evoquea čiji motivi su se proširili na ostale modele.

Ford Explorer isto tako.
Ford Flex čista (jako loša) kopija.

MAGARAC 25.03.2015. 02:30

Da to se vidi al nije ni to lose. Ne kazem da je nes lijep auto, prije ruzan al bolje i to nego da su isli eksperimetirat. Ne ide to bas Japancima kaj se dizajna tice, bar ovih obicnih auti.

4x4 diesel je ispod 1300kg. Na 120ks i 320Nm je to optimalno cak i malo vise od toga. Benzinac je nes malo iznad tonu na 120ks kaj je isto dobro bar za grad. Moj ima skoro 200kg vise. Automatski manji co2 i davanja. U usporedbi sa Jukeom, Capturom, 2008 meni djeluje puno konkretnije i robusnije. Kladim se da ih ubije i na cesti i van nje i da ce vozit dulje od svih njih. Ovi su mi vise dizajnerski auti, sminka. Vjerojatno su jedino udobniji jer Suzuki radi tvrde aute al je zato podvozje robusnije i jace i moze pretrpit puno vise od recimo Captura. Jedino ak tu nisu stedili na masi, to ne znam jos al definitvno bi ga prekrizo kad bi skuzio da je auto pekmez. ASX mi je jos uvijek prvi izbor al on je nes skuplji al kod njega vec nema zajebancije i taj je vec pravi tenkic.

Flex je gadan ko noc. Imaju oni i mali crossover a taj je pak jedan od najruznijih auti u zadnje vrijeme, ne zelim ni znat kak se zove. Kuga dobro zgleda al je skupa ko kuga.

MAGARAC 25.03.2015. 02:47

duplic..

Master_Hrc 25.03.2015. 07:38

Citiraj:

Autor skitnica (Post 2755197)
Pomozite mi malo u razmisljanju. Prijatelj je imao totalku na Mazdi 3 MPS. Sad mora kupiti novi auto ali kupio bi nekakav pogodniji za obitelj (troje djece 12, 8 i 1 godina). Sa odstetom koju ce dobiti raspolagati ce sa cca 130-140 000kn. Posto je to iznenada iskrsnulo nema pojma sto bi kupio. Ne zna cak bi li novo ili polovno no kaze da polovno ne bi uzimao preko 50-60 000km i 2-3 godine starosti. Uvjeti su dosta specificni. Auto ne smije biti mali ali ni prevelik jer ce mu ga i supruga ponekad voziti a njoj treba malo "sira cesta".
Ja sam mu savjetovao Toyotu Verso 2.0 D4D no to mu je malo preskupo a polovne hebeno drze cijenu i nema ih bas 2-3 godine starih.

Onda smo gledali neke karavane ali zena ne zeli ni cuti za njih. Ona bi Suzuki SX4 Cross ili Qashqai. Ja sam Qashqaia malo vozio i to je tesko gofno od auta. Izvana velik, iznutra ko Twingo a tvrd ko Golf.

Jel ima ko kakvu ideju?

Ajme trojka mps...bolid.. ima ih svega par komada u hrv....šteta auta....naravno to sad kažem jer pretpostavljam da su svi u autu u vrijeme sranja dobro prošli....Nakon te trojke sve si mislim da ce mu sve drugo u toj kategoriji biti teže smeće....

Ono što bih preporučio, nikakavi cmaxovi, (fu)kaškaj i ostala jeftina plastična tvrda smeća...možda mazda 6 rabljena?

http://www.njuskalo.hr/?ctl=browse_a...gearNumberId=0

Ili recimo nova trojka mu isto ide u buđet ali za dizel bi se morao malo rastegnuti ..

skitnica 25.03.2015. 09:43

U vrijeme sranja nikoga nije bilo u autu. Razbio ga kamion od pekare ispred zgrade. Udario ga je izmedju prednjih i zadnjih vrata i iako nije izgledalo takva katastrofa, kazu da se to ne moze popravljati i proglasena totalka. Autic je stvarno bio zvrk no on je i ranije razmisljao o kupovini drugog auta jer jer je MPS sve samo ne obiteljski auto.
Dizel nije uvjet.

Gilbert5 25.03.2015. 09:50

Osnovna 1.6TDI octavia je 142 000kn, super obiteljski auto.

buljo 25.03.2015. 10:11

Citiraj:

Autor Gilbert5 (Post 2755264)
Osnovna 1.6TDI octavia je 142 000kn, super obiteljski auto.

Previse love za nikakvu opremu. Iako se slazem za super obiteljski auto :)

syss 25.03.2015. 10:41

kolega je dobio elegance (ako je to ona predzadnja razina ako se ne varam) sa dodatnim bixenonima, 18", park senzorima za 138k ako se ne varam.

coconut 25.03.2015. 16:13

Frendica bila u Ljubljani i zaljubila se u Lexus NX300h. Cijena u SLO - 35k EUR + DDV = 43.750 EUR. Obzirom da Lexus nema predstavništo u HR, nazove ona carinu da vidi kako ga uvesti i koliko će je to koštati.
Matematika ide ovako: oduzeti DDV, pa na netto cijenu staviti naš PDV, a onda na sve to 14% trošarine. Sveukupno 51.300 EUR. Dakle, 7k EUR poklonjeno državi. A za što? Nijedna druga EU država nema trošarine. Kaže ona cariniku da smo skupa država, a on njoj neka u toj klasi kupi Mečku dizel jer ispušta manje CO2 pa će je doći nešto jeftinijie.

MAGARAC 25.03.2015. 17:11

To je nes novo da Lexusa vise nema kod nas?

Sys, za 138k jedva dobis 1.2 TSI sa nes opreme. Ovo kaj si opisal je vjerojatno blizu 200k jer 18estice ni nemres dobit na 1.2 tsi i 1.6tdi, samo na jacim motorima.. Gledali smo ju kad smo kupovali auto i bilo kakav luksuz dize cijenu poprilicno. Neugledan mi je novi model, malo previse sterilan i bez fensi dodatka tipa felgi i sl. izgleda ispodprosjecno.

spawn 25.03.2015. 19:50

Octavia i moj izbor. Ako nema za novo neka uzme godinu dvije star 1.6 tdi elegance. 2.0 je malo bucan koliko sam ja cuo dok sam ga vozio ali 1.6 je jako tih

listerstorm 25.03.2015. 20:50

Otprilike za te pare ide i novi seat toledo. Ako hoće nešto manje od 4,65 metara.

http://www.seat.hr/toledo/galerija

syss 25.03.2015. 21:48

Citiraj:

Autor MAGARAC (Post 2755508)
To je nes novo da Lexusa vise nema kod nas?

Sys, za 138k jedva dobis 1.2 TSI sa nes opreme. Ovo kaj si opisal je vjerojatno blizu 200k jer 18estice ni nemres dobit na 1.2 tsi i 1.6tdi, samo na jacim motorima.. Gledali smo ju kad smo kupovali auto i bilo kakav luksuz dize cijenu poprilicno. Neugledan mi je novi model, malo previse sterilan i bez fensi dodatka tipa felgi i sl. izgleda ispodprosjecno.

gle kada dođeš s parama... jebiga, druga je priča.

1.6tdi, elegance sa onom dodatnom opremom (koja ga je koštala 1k kn bikoz lager jel) 138 ili MAX 148 ako sam dobro zapamtio.

brutalno je dobro prošao.

MAGARAC 25.03.2015. 21:50

Vise nije tako. Nekima sad vise odgovaraju krediti jer imaju valjda dealove sa bankama. Kes ne znaci nist, osim eventualno kod salonskih auti ili necim slicnim..

1.6 TDI je vibrator u usporedbi sa konkurencijom. Bar u Golfu 7. Na autoputu mu fali sesta pa se tu vise cuje.. Ne znam kaj Skoda mece, 5 ili 6 brzina u Gofu je samo 5. Jbt. u leru se osjeti na volanu kak vibrira, nije jako al se kuzi.

syss 25.03.2015. 21:56

pa to ti velim... on je u biti dobio elegance opremu za pare koje je platio maltene sve to.

mislim možeš mislit koliko košta paket led + bixenon, 18", park senzori i još je nekaj bilo... uglavnom prvo je bilo nuđenje toga po normalnoj cijeni nadoplate, ovaj reko neću, pa onda ha čujte evo to sve za 1000€ ili ćete čekat, reko opet neću, na kraju ga opljačkalo za 1000kn (tisuću kn) za to sve nadoplate čisto da što prije kupi auto kojeg imaju na lageru.

UH ŠTO GA OŽENILO :D

MAGARAC 25.03.2015. 22:02

Tak necemu se i ja nadam. Vec smo kupili Carismu kaj je bila odmah na lageru sa nekih 15 tisuca popusta, onda je bila oko 120k. Vozio auto 7 godina 100% ispravan pa ga razbila tuca brutalno.

Kasnije mi je u istom salonu nudio Lancera 1.8, top opremljenog sa 17ticama sa 20 tisuca popusta. Gledo sam kak frajer sklapa deal za Imprezu STi sa vise 50 tisuca popusta.

syss 25.03.2015. 22:04

gle ovo je bilo maltene neki dan... prije par mjeseci.

MAGARAC 25.03.2015. 22:10

Ima stalno nes tak. Zadnji put kad sam kupoval sam isto dobival 10 tisuca na salonski S Cross al i takav je bio 170 i nes k, previse. To bilo pred godinu dana. Problemcic je sto su ti auti cesto top oprema pa i sa popustom budu skupi. Skoda i VW imaju uvijek lager al to su "pomno" slozeni modeli za nase trziste za kojima je potraznja i kod njih se bas i nemre dobit popust jer u startu vec skinu nes sitno i to je to.

Guls 25.03.2015. 22:17

Hebote, ja sam jedva tepihe dobio gratis na model Ibize tamo 2008. s lagera kojeg su bezuspješno prodavali tri mjeseca (čovjek navodno odustao), i to na Jankomiru. Bože, kaj su ti ljudi tamo bili tvrdi... No nije ni čudo jer imao sam, kaj, 23 godine onda? Balavac ulazi s kešom u dućan, pogledali me, procijenili i na kraju ni lipu dole.

Danas bi se dobro pripremio (na stranu što više nikad neću kupovati novi auto), obukao odijelo cipele parfem, dovezao u direktorovom Volvu i lagano odhebavao sve ponude, jednu po jednu dok ne bi došli do kraja.

Pupo 25.03.2015. 22:21

To kak naletis, dok smo kupovali isto, idemo kod jednih nepuštaju ništa, kod drugih se dogovorimo i uzmemo auto. Nakon mjesec dana zovu ovi prvi kao jesmo uzeli, pa reko jesmo po toj i toj cijeni. I onda odgovor kao " pa što niste rekli, i mi bi vam ponudili tu cijenu". A jbt, kod kog smo bili prvo neg kod vas.

Guls 25.03.2015. 22:28

Mene su u ono vrijeme odhebali gdje god sam došao, velim, baš zbog mladosti i neiskustva. Hoćeš Ford, hoćeš Fiat, hoćeš Škode /remetinec, štasni/, hoćeš Suzuki, nigdje ali nigdje mi nisu dali lipu nižu cijenu nego u cjeniku.

Neke stvari se nisu promijenile ni danas, npr Ford na Jankomiru. Uzimamo vozilo za firmu, cijena ta i ta, dogovori sim tam, skupo, nije skupo, na kraju je firma dobila Connecta i Focusa karavana za cijenu iz cjenika. Gratis - INA kartica za soma kuna goriva ili tako nešto. Jupi.

jurica_m 26.03.2015. 02:22

Automobili

Pozdrav. Trazim auto do 4000€, dizelasa. Gledao sam malo Audi A3, Seata Leona ili Golfa 4, uglavnom one s 1.9 TDI motorom. Je li to dobar izbor i koje su vase preporuke? Hvala

lowrider 26.03.2015. 08:41

Za tu lovu i ovo što si nabrojao su teški odroni sa 500 000+km.

Momir 26.03.2015. 08:56

Ima li tko od vas kakvih iskustava s blokiranjem EGR ventila, ostavio bi ga u autu, ali ga zacepio.

Radi se o 2.5 TDI AEL motoru.

Svakako ga planiram zatvoriti, ali me zanima kako to ide na tehničkom, necu reci da je blokiran, ali eko test, jel :D Citam po netu i neki govore da im se auto pregrijava i da troši više nakon toga, malo mi to nema smisla, ali nikad se nezna, pa pitam iz prve ruke ako netko ima kakva iskustva.

Vuco 26.03.2015. 09:29

Ima svakakvih iskustva, neki prolaze eko test, neki ne.

Da je EGR ispravan pretpostavljam da ga ne bi skidao/blindirao.

Veći postotak NOx-a (što te može rušit na eko testu), veća temperatura izgaranja u motoru i pretpostavljam da će biti i poremećena smjesa benzina i zraka u motoru, a velike su šanse da će i svijetliti na ploči lampica, osim ako se ne zavara nekako kompjuter.

jed2i 26.03.2015. 09:44

Citiraj:

Autor coconut (Post 2755482)
Frendica bila u Ljubljani i zaljubila se u Lexus NX300h. Cijena u SLO - 35k EUR + DDV = 43.750 EUR. Obzirom da Lexus nema predstavništo u HR, nazove ona carinu da vidi kako ga uvesti i koliko će je to koštati.
Matematika ide ovako: oduzeti DDV, pa na netto cijenu staviti naš PDV, a onda na sve to 14% trošarine. Sveukupno 51.300 EUR. Dakle, 7k EUR poklonjeno državi. A za što? Nijedna druga EU država nema trošarine. Kaže ona cariniku da smo skupa država, a on njoj neka u toj klasi kupi Mečku dizel jer ispušta manje CO2 pa će je doći nešto jeftinijie.

Mislim da ni ti carinici nemaju pojma

"Ono što ponekad stvara nedoumicu je plaćanje PDV-a. Ova stavka razlikuje se ovisno o tome kupuje li vozilo fizička ili pravna osoba.
Fizičke osobe ne plaćaju PDV, jer je on već plaćen u zemlji EU u kojoj je vozilo kupljeno. Ukoliko je vozilo kupljeno od pravne osobe u sustavu PDV-a te je i izdana faktura sa iskazanim PDV-om kupac ima samo trošak PP-a, dok ukoliko kupuje vozilo za koje nije izdana faktura sa PDV-om dužan je u RH osim PP-a platiti i 5% prijenosa (od kataloške vrijednosti vozila)."

Mislim da nema oduzimanja ddv-a pa dodavanja našeg
porez plaćaš u državi u kojoj si ga kupio, ako je riječ o EU
Pri uvozu plaćaš namete

fanATIk 26.03.2015. 10:49

Fakat ne znam što i kako radi EGR ventil (nisam baš s auto mehanikom na ti), al sam po preporuci mehaničara i par frendova, odmah čim sam kupio auto dao isti zatvorit. Nikakve lampice ne svijetle, potrošnja normalna. I eko testove prolazi. Vele i da auto manje dimi kad se to napravi.

Halos 26.03.2015. 11:03

Citiraj:

Autor jurica_m (Post 2755692)
Pozdrav. Trazim auto do 4000€, dizelasa. Gledao sam malo Audi A3, Seata Leona ili Golfa 4, uglavnom one s 1.9 TDI motorom. Je li to dobar izbor i koje su vase preporuke? Hvala

To je fkt. bedara od cifre.
Pogotovo ako se baš jako na 1.9TDI ložiš, onda se možeš još jače z****t.

Golfa 4 izoliraj, uzasno male šanse su da nađeš normalnu četvorku, pola je uvoz, pola ima 3M kilometara itd. Kako god bilo, imaj 4-5k kn backupa za popravljat da si ziher. Sve su to prekupci, dileri.

Za razliku od ovih kaj uzimaju za 200k nove aute :D ja te razumijem, vozim 1.9TDI 95" ... sve je to mačak u vreći, samo budi spreman naći mehaničara izmjeniti hrpu stvari, "srediti" auto, jedino na sto trebas paziti je da nije razbijan pre jako i da nije spigan trap itd. :beer: ( ukratko, a udugo ti je cilj naći što bolji limarijski primjerak bez lupanja i sto manje vlasnika u HR i obavezna provjera kilometraze u tehničkoj stanici, makar mozes dobit ispis samo od 2006. godine, svejedno pomogne)

lowrider 26.03.2015. 11:17

4-5000kn na TDI dizlu je jedna dizna ak ju moraš mijenjat.
Ak je bitna potrošnja i dosta km ja bi išao na plin/benzin. Fiat, VW, Bmw, Merc provjereno rade odlično na plin i nema problema s njima. Na benzincu može klip imati "pola cm" lufta pa bude palio i išao, al na dizlu nek malo padne kompresija radi km, nek dizna dobro ne radi, eto problema

Halos 26.03.2015. 11:25

Da, 19000€ je dizna...
A preporučiš čovjeku koji kupuje auto do 4k € da kupi Bmw ili Mercedes.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:37.