![]() |
Citiraj:
|
Dok ti pajdo ovakve slike šalje po forumima, moš ti nama bacati krafne u oči koliko želiš :D. Ovo odvozim na HT-u sa hemeoridima na guzici koliko je utabana i glatka staza :kafa:
Ma nek, 160mm i takvi bajkovi ko Enduro su za sve. Po ovakvim stazama dušu dali isto, pa ideš gore kao da sjediš na oblaku :) Jako lijepo bajk izgleda, super je rama ofarbana. |
Problem je šta nema baš kvalitetnih staza ovdje, ili kamenjar ili bike park ili makadam i slično, zato i pokušavamo negdje drugdje otić (npr. Sljeme)...
|
Ma vjerujem ti kad veliš da je dolje koma, al meni ovakve staze na slici baš fora izgledaju. Mi eto imamo tu sreću što je planina ~10km udaljena. I još nije cela kamenjar.
Kad ste pričali doć ovdje ? |
Trebali smo sutra ali vrijeme... :banned:
|
Da, sutra i prekosutra žešći drek.
Veli meni moj mali talijanski Vakula na mobitelu koji ima valjda prognozu za 3 tjedna :D da će sljedeći vikend bit sunčan i taman za vožnju. Spominje 13-14°C u gradu i sunčano sa belim oblacima. Znači na vrhu je 7-10° i ak je sunce ne bu zima toliko (softshell i baselayer taman), za spust rukavice ne bu škodile i očale. Kad bi imao prikolicu, bi izorganizirali par spusteva dnevno, al ovako štanga. Po slikama bih rekao da imate kondicije više od tu nas :D. Koliko bi dana ostali ? Iskreno, ne znam jel bi se mogao popeti 2x u jednom danu gore :D Neki okvirni plan bi bio pokazivanje par uspona: -Lojstek tradicionale -Bidrovečki makadam + popularna transverzala (ali samo uspon) -Lojstek preko Lonjščine -cesta :D spust: 57ica (popularna 57ica) 12ica (da posjetite oltar domovine) 9tka (da osjetite 3 različite staze u jednoj :D) 18ica - staza za dušu i tijelo kad treba odmor + Dotrščina 20tka od početka pa se spaja isto na kraju sa Dotrščinom 8ica do Ponikvi I onda ove druge staze, manje popularne: 50, 54, 10. (ne)Realno 3 dana da ste tu, i da imamo 2 uspona i spusta po danu - mogli bi to ispeljati :kafa:. Čak bi se neke staze i dale povezati. Tipa uspon Lojstek - spust 18 ili 20 pa uspon Bidrovečki pa spust 8ica (tehnički u jednom danu prođete 50% Sljemena :D). Uspona mi fali, makadami su većinom dosadni :smoke:... |
2 uspona dnevno, tri dana zaredom? ti ni malo nisi normalan :D
kolko znam ima kombi za 60kn 6 spusteva, al ne znam kolko ljudi treba bit, to bi se trebalo raspitat medju ekipom kaj vozi dh na dropbikeu opcija bus je 10kn ti, 10kn bike i jedan dan otpeljajte lojstek prema gore reda radi i to je to ako se zelite spustat |
Nakon prvog uspona ti noge ionako odrvene :smoke:. Garantiram da si na drugom još brži :D
Misliš da to nije moguće za otpeljati u jednom danu ? |
Kupujem set solidnih hidraulika za mtb pa ponudite na PM ako imate sta na prodaji.
Ili ako naletite negdje na kakvu dobru priliku! |
Citiraj:
Ono, tri puta sam se ispovračo od gušta:D |
Citiraj:
http://www.bikerumor.com/wp-content/...den-zaskar.jpg |
iso 2 puta 2 put na sljeme u jednom danu tak da se moze ak imaju konde decki...samo bez nekog prejakog ubijanja a ak su dobri na cesti onda mogu 20km uspona odradit u jednom danu bez beda..
|
Da nema brda oko Splita...pffff :D Kozjak, Mosor, Biokovo.....Nije to ništa dalje nego Sljeme nekome iz Novog Zageba, Malešnice... To šta vam je Marjan u dvorištu je samo bonus :)
Marjan je brutalan, znam ja, ovo su pitome slike koje su stavili. Sjećam se da sam se spuštao po sikama (hridima) usred šume :) |
jes' ti dobio vilju?
|
Zovem specialized store, jasku, nema bicikla, i nemoze se naruciti, svi za europu su rasprodani.
Treba čekat nove bikeove 2012 modele i cijena tog novog modela kojega ja hoću je 4400kn umjesto dosadasnjih 4300kn. A valjda je to novi model na službenim stranicama. |
Citiraj:
|
Kako stvari za sada stoje sutra idemo na Mosor ako ne bude kise
|
bok
dobio sam luft u Wellgo MG-1 pedali (lijeva). Ide lijevo - desno. Koliko sam primjetio fali ova "matica". http://dl.dropbox.com/u/13743970/B087.jpg di se moze kupit? (da li je to jedinstveno (teze za naci) za tu pedalu ili ....) EDIT: novi link :D |
@danij3l: link ne radi...
|
Citiraj:
Max, nisam dobio vilicu niti ću je ikad dobit (da vidim radi li ovakvo čaranje :D) |
Citiraj:
Citiraj:
Ali vjerujem da je zabavno... Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Ako neće padat sutra, oćemo ić gledat na Grmu, popit koje pivo i urlat od smijeha kad se ekipa počne prosipat po blatu?
Idemo navijat za Zagija :stoopid: |
Ja bi ujutro popodne možda i bio ako ćemo se okupiti. Oko 5 moram dalje, ali do tad je brijem već sve gotovo...
|
Evo prijevod s Vucinog na hrvatski, gledaj desno
Neki okvirni plan bi bio pokazivanje par uspona: -Lojstek tradicionale - ovo je klasičan put šumom na vrh, cca 7km prohodne planinarske staze i srednje jak nagib, sve se da odvozit u najmanjoj brzini cca sat do sat i pol pentranja -Bidrovečki makadam + popularna transverzala (ali samo uspon) - uspon s zapadnog dijela grada prema vrhu -Lojstek preko Lonjščine - varijacija običnog Lojsteka s umiranjem na prvoj dionici s switchbackovima i rastresitim šoderom -cesta :D - ovog ima i u dalmaciji :fiju: 10km ceste od podnožja do vrha, cca 10% nagib, cca 1h i sitno pedaliranja spust: 57ica (popularna 57ica) - staza za divljake, najbrža dionica vrh-podnožje, skokići i tako 12ica (da posjetite oltar domovine) - grbavoća od staze s korijenjem koja vodi prema Medvedgradu 9tka (da osjetite 3 različite staze u jednoj :D) - kombinacija planinarske staze, grbavoće i vožnje kroz kanale i vododerine, izbija na zapad grada, zabavno 18ica - staza za dušu i tijelo kad treba odmor + Dotrščina - pitoreskna i brza stazica s elementima svega, pogodna za sve uzraste 20tka od početka pa se spaja isto na kraju sa Dotrščinom - isti k 8ica do Ponikvi - slično ko 9tka |
Hvala na prijevodu, sve staze zvuče zanimljivo :)
Ova 57ica me nekako privlači :D |
Citiraj:
Ja idem sa Silom navijati :goood: Splićani, ja vas vodim na Dotrščinu |
Pojeo mi forum i između.
Kad ćete biti tamo i gdje je najbolje se pozicionirati ? |
Citiraj:
|
Ajde dođite, ja ću glumiti rampu na stazi sa frulom u gubici i zastavicom u ruci :D
A imat ću i kameru i ovaj put ću i snimati ;) |
Pojednostavljeno receno ako dolazite na dva dana treba se drzati uspona samo po Leusteku a spust:
1. dan: Rute za gustanje ---> 18-20-Dotka-Maksic ili Vrh-Hunjka-20tka-Dotka-Maksic 2. dan: nezaobilazna 57ica-greben na 1. stup zicare-donja postaja zicare ...bilo bi dobro da ste tu tri dana :D... 3. dan: 9tka, ili nesto drugo na zapad Sad nemam vise gdje ugurati 12icu. Sad si fino pogledajte filmice pa bu vam jasnije na sto smo mislili. Zanimljivo da nismo snimili 57icu...kad dodje novi bajk ide filmiciranje 57ice :D |
Nego neznam dali ste štogod bili na 12ici nedavno, ali ona kišurina koja je bila prije jedno mj. dana je oprala svu zemlju koja je nekada bila ispod korjenja na jedno većem dijelu i sada ima dijelova gdje se vožnja odvija samo po korjenju, nema doticaja sa zemljom a nagib je, pogađate u krivu stranu, vrlo zabavno :D
Edit: e Nik, jel znaš onaj dio gdje uvijek svi stanu i polako dolje pjehe, e pa ja sam ga zadnji put prošao, iako sam stao pred njim da upozorim daria, ali sam polagano prošao, i sada sam tek vidio da je to poprilično bezazlen dio i samo treba malo opreziniji biti i ide se bez problema ;) |
Citiraj:
Ova 57ica izgleda zanimljivo, samo vjerovatno je u realnosti prilično zajebana :) Tko se ovo prosuo na 9tki na 3:30? :D |
moja malenkost :D
bila je uzasna prasina, bez naocala sam vozio, nisam vidio 2 metra ispred sebe. u jednom trenu sam malo kotacem dotaknuo vanjski rub kanala i opla, let preko volana :D srecom, bilo je mekano :) |
Cuks down, ponovo :D
|
in order to rise, you must fall down :D
|
Citiraj:
...na prvi pogled izgleda grdo, ali da se, s fulkom pogotovo...samo treba uzeti odredjenu brzinu i pregaziti kamenje. Inace na Sljemenu je trenutno 1°C |
moram tu 12-icu odvozit. nisam ju jos nikako odvozio. to bi mozda mogli u nedjelju ako ne bude kise.
|
Biti ce lijepe temp za vikend na Sljemenu :D
|
Osim ne temp. treba obratiti pozornost i na vjetar, i smijer vjetra...pa onda pretpostaviti kakav ce biti osjet hladnoce.
Ja sam u nedjelju pehake gore, moze i snijeg padati. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:06. |