PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

Baja 001 17.05.2014. 12:24

Citiraj:

Autor Speedbreaker (Post 2597036)
@baja
Jesi pogledao onu bordo 840 u Splitu šta ju prodaje za 6k? Ta je isto jako dugo na prodaji već.

Ako mislimo na istu, nije u zadovoljavajucem stanju i automatic je. Ali mi se ne zuri toliko jer mi nije primarno, tako da mogu cekat (i docekat) :kafa:

1v@n 17.05.2014. 12:42

Sorry to burst your bubble, ali ako očekuješ da ćeš nać 840 s ručnim mjenjačem u dobrom stanju za pristojne novce i s malo ulaganja, bolje da odeš uplatiti euro lutriju. Imaš više šanse :)

Baja 001 17.05.2014. 13:07

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 2597050)
Sorry to burst your bubble, ali ako očekuješ da ćeš nać 840 s ručnim mjenjačem u dobrom stanju za pristojne novce i s malo ulaganja, bolje da odeš uplatiti euro lutriju. Imaš više šanse :)

Ne. Očekujem da ću nać pristojan 840i6, sve ostalo nije bitno. Ali teško je, čak u DE ih ima malo. 840iA me ne zanima trenutno.

Novo auto nije bez ulaganja, a tek starije. :fiju:

1v@n 17.05.2014. 13:18

Svejedno, bolje da odeš uplatiti lutriju, trebat će ti dubok džep za sve što budućnost takvom autu nosi :)

Meni se sve više sviđaju kabrioleti s opcionalnim hard topom tipa E46.

Baja 001 17.05.2014. 13:32

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 2597080)
Svejedno, bolje da odeš uplatiti lutriju, trebat će ti dubok džep za sve što budućnost takvom autu nosi :)

Loto 7/39 se igra :D
Citiraj:

Meni se sve više sviđaju kabrioleti s opcionalnim hard topom tipa E46.
I šta je najgore dosta su povoljni. Ima ih par po ST i jako lipo izgledaju, a cab je odlican za proljetno i jesensko vrime. naravno 30i/30d modeli :goood:

Wolverine 17.05.2014. 20:40

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 2596946)
Vozio sam se gore u tim RAM-ovima i sl. zvijerima jer smo ih imali kao radne aute u kampu gdje sam radio.
Istina u starijem modelu (2. generacija) od ovih na slici, ali vjerujem da novi nisu puno bolji.

Auto izgleda kao tenk na cesti i svi mi europljani smo slinili na to jer smo ih gledali dosad samo na TV. Automatik mjenjač - 3 brzine (ostao sam zbunjen). Ne znam imaju li svi 4WD, ali meni se činilo kao da je ovaj imao samo pogon na stražnje kotače jer je stalno negdje zapinjao.
Čim si vidio da mali stari Isuzu Pickup ide, znao si da je RAM negdje zapeo :lol2:
Unutrašnjost i udobnost - jad i bijeda.

Zadnje verzije su jako pristojne i nemaju veze s tim starijim modelima. 3 speed automatici su bili oni s kraja 90-ih početka 2000-tih.
Današnji su 6 ili 8 speed automatici. Po defautu su RWD i možeš doplatiti za 4WD. Ovi novi čak i unutra fino izgledaju i miljama je to od modela od prije 10-ak godina. Tak jasno da o nekoj velikoj udobnosti nema govora jer je to radnički auto složen za tegljenje. A i kad je prazan kao i svaki pick-up koji ima iole razumnu nosivost je katastrofalan za vozit.

http://www.ramtruck.ca/en/1500/gallery

1v@n 17.05.2014. 21:13

Nagledao sam se vozača tih grdosija, sve neka fina gospoda. U kamp su nam furali djecu iz NJ, NY i PA. Sve dobrostojeće gradske familije su vozile Suburbane, RAM-ove i F350. Nisam na takvim autima vidio trunku blata. Ili ih peru na dnevnoj bazi ili nisu nikad vidjeli ništa veće i teže od malo špeceraja iz Home Depota i obične ceste :D

Od ovih auta koje furaju obični ljudi, Ford Flex mi je predivan auto.

http://www.blogcdn.com/www.autoblog....x-titanium.jpg

Malo Range Rovera, malo Minija i sve to nekako high tech izgleda.

esc 17.05.2014. 21:19

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 2597309)
Nagledao sam se vozača tih grdosija, sve neka fina gospoda. U kamp su nam furali djecu iz NJ, NY i PA. Sve dobrostojeće gradske familije su vozile Suburbane, RAM-ove i F350. Nisam na takvim autima vidio trunku blata. Ili ih peru na dnevnoj bazi ili nisu nikad vidjeli ništa veće i teže od malo špeceraja iz Home Depota i obične ceste :D

a jesi baš morao stavit tu sliku:puke:

Wolverine 17.05.2014. 21:24

A gle, ko da po Zagrebu ekipica sa svojim SUV-ovima ikad ode van asfalta. Max naprezanje je kad se treba na rinzol popet :D

MAGARAC 17.05.2014. 21:30

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 2597309)

Voze vjerojatno velke SUVove Explorere, Tahoe, Suburbane i slicno. RAM, F pickupovi i sl. su vise radni auti koji primarno koriste gradevinari, poljoprivrednici i slicna ekipa koja zivi od njih.
Kak je Wolwerine napisao, sve je to napredovalo kvalitetom ali i cijenom tak da su amerciki SUVovi sad jako blizu X5 ili ML ili RR cijenom.

Danas sam se vozio od West Gatea do Folke sa 3,4 litre i to ni malo sporo. 110-120 autoput i kroz Novi Zagreb malo proracunatije da lovim zelena i da ne stajem. Gledal sam Garage show i slabo je to. Slabije nego prosle godine a nekadasnji Auto Show na Velesajmu je neki drugi svemir. Steta kaj toga vise nije bilo. Btw. vozio sam Rio 1.1 diesel i ni to lose auto. Malo sporo ali ne presporo..

http://www.pohrani.com/f/1d/Ls/1kmHGDxb/img0072.jpg
http://www.pohrani.com/f/2N/mS/3yorF...richtonehd.jpg

Btw. isplati se otic jer su zenske super. Tu nisu nazadovali.

IcyTexx 18.05.2014. 01:40

Bilo koji luksuzniji auto ovdje u NYC i Bostonu se sjaji ko lud... Ko da ga peru svakih pet minuta.

ehohr 18.05.2014. 03:23

Ma nakon Zagreba koji je prepun luksuznih auta ovdje ko da sam dosao u Indiiju, svi voze neke toyote i te pickup-ove, o ukusima se ne raspravljava, ali kad vidim koliko se jedan BMW ili Audi ovdje istice iz gomile grdosija, sto zbog boje, sto zbog linija.

Buraz i cimer voze samo europske aute, a nema toga sta nisu tu probali, isli su po svim mogucim auto salonima i vozikali sranja ( C63, BMW 235i, M3 itd itd ) dok im GT-Ra nedaju za probu.

BMW 325ci ( bio je povoljan jako M full i van i unutra i to su zimske felgice )
Passat R ( 3.6 290 ks predobar zvuk ima, isto na zimskim felgama )

To su im trenuta vozila i oba sam vozio, jedino me smetaju to sto su automatik.

IMAG1470

MuroF 18.05.2014. 14:17

kako mi je ružna ta golfova rit.

coconut 20.05.2014. 11:02

Lancia se gasi 2018
http://www.automobili.hr/clanak/lanc...rne-tvrtke/793

fanATIk 20.05.2014. 11:14

Jebga, kad se ne znaju nosit s tržištem...

Pawzilla 20.05.2014. 14:15

brzinsko pitanje! :) Trebam kupiti neko bolje 10W40 ulje za turbo diesel mašinu, pa gledam proći što jeftinije. Gdje vi kupujete ulje?

fanATIk 20.05.2014. 16:28

U dućanu. :D
Ako hoćeš neko bolje, gledaj da je potpuna sintetika. I vidi da li ti motor traži ulje posebnih specifikacija, kao što su 505.05 itd...
Preporučit gdje ti ne mogu, kad mi auto napravi 15 k km, odem kod Tokića i kupim 4 litre ulja. Ak naletim na akciju, dobro, ak ne, opet dobro, kupit ga moram.

Baja 001 20.05.2014. 17:04

Citiraj:

Autor coconut (Post 2598490)

Ruku na srce jesu talijani, i je im design primaran, ali Lancia ga nije imala, od ruznjikave Delte, preko Stratosa pa do danasnjih Y/Delta i sl, naprave auto na fiatovoj platformi a bude 8 puta ruznije.

Ja je necu zalit :)

ozren 20.05.2014. 17:50

Ako se Lancia zgasi, vrijednost HF Integralki, Stratosa itd. bu otišla opasno gore.

Pawzilla 20.05.2014. 17:54

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 2598692)
U dućanu. :D
Ako hoćeš neko bolje, gledaj da je potpuna sintetika. I vidi da li ti motor traži ulje posebnih specifikacija, kao što su 505.05 itd...
Preporučit gdje ti ne mogu, kad mi auto napravi 15 k km, odem kod Tokića i kupim 4 litre ulja. Ak naletim na akciju, dobro, ak ne, opet dobro, kupit ga moram.

Baš iskreno, šparam gdje stignem dok mi se ne obije o glavu. Evo, kupio sam Valeo filtere u ŠO-DA auto dijelovima na Ljubljanici, definitivno najjeftinije što sam našao, a po ulje idem u Protis (provjerio specifikacije po autodati). Mislio sam da će se javiti netko tko "cigani" kao ja, no izgleda da sam poseban :D

Baja 001 20.05.2014. 18:16

Citiraj:

Autor ozren (Post 2598745)
Ako se Lancia zgasi, vrijednost HF Integralki, Stratosa itd. bu otišla opasno gore.

Zbog? Smanjene ponude (koje ni sad nema jer nije produkcijsko auto vec godinama) ili to onako iz glave bacas :D ?

jopis 20.05.2014. 18:46

Citiraj:

Autor Baja 001 (Post 2598718)
Ruku na srce jesu talijani, i je im design primaran, ali Lancia ga nije imala, od ruznjikave Delte, preko Stratosa pa do danasnjih Y/Delta i sl, naprave auto na fiatovoj platformi a bude 8 puta ruznije.

Ja je necu zalit :)

:hitthewal::hitthewal::hitthewal::hitthewal:
Kakav fejspalm od posta, na n-tu

Lancia NIKAD nije išla na ljepotu/dizajn, nego prije svega na inovativnost i uvođenje novotarija u svijet automobila/automobilizma, guglaj si o lanciinom električnom automobilu, petobrzinskom mjenjaču, obrati pažnju kojih je to godina bilo, itd. da ne nabrajam sve, a o rallye povijesti da ne pričamo, upravo Stratosa pa Delte....
Stvarno ima posebnih likova ovdje....

Baja 001 20.05.2014. 19:52

Citiraj:

Autor jopis (Post 2598771)
:hitthewal::hitthewal::hitthewal::hitthewal:
Kakav fejspalm od posta, na n-tu

Lancia NIKAD nije išla na ljepotu/dizajn, nego prije svega na inovativnost i uvođenje novotarija u svijet automobila/automobilizma, guglaj si o lanciinom električnom automobilu, petobrzinskom mjenjaču, obrati pažnju kojih je to godina bilo, itd. da ne nabrajam sve, a o rallye povijesti da ne pričamo, upravo Stratosa pa Delte....
Stvarno ima posebnih likova ovdje....

Govorio san generalno o talijanima. Da sve su izumili i zato propadaju :kafa:

Jedini lik si ti koji se uvik uspije isprovocirat iz konteksta (i osiguranja)

fanATIk 20.05.2014. 20:13

Citiraj:

Autor jopis (Post 2598771)

I što to meni kao krajnjem kupcu znači? Baš ništa. Ne kupujem auto zbog sentimentalnosti.

ozren 20.05.2014. 20:41

Citiraj:

Autor Baja 001 (Post 2598761)
Zbog? Smanjene ponude (koje ni sad nema jer nije produkcijsko auto vec godinama) ili to onako iz glave bacas :D ?

Gledaj povijesno kaj se desi sa već poželjnim autima kojima vrijednost raste, kad još rikne proizvođač...

tech 20.05.2014. 22:57

C/P sa RKH...

Citiraj:

Potaknuti trenutnim stanjem u Slavoniji Renault klub Hrvatska pokreće akciju skupljanja pomoći za potopljena područja.

Sakupljamo hranu (konzerve, suhomesnato dugog roka trajanja- hrana koja ne zahtjeva pripremu), higijenske potrepštine, odjeću, obuću, novac (za hranu i higijenske potrepštine).

Sakupljanje pomoći biti će SUTRA (srijeda 21.05.) u 19.00 na parkingu Plodina Zapruđe.

Vaš RKH Team
------------
upute za one koji misle poslati paket!!SPISAK IDEALNOG PAKETA IZ DUĆANA u kojem cete svaku ambalazu oznaciti sa velikim slovom H (markerom)!
1 kg riže
1 kg brašna
1 kg šećera
500 gr palente
1 l ulja
1 konzerva ribe
1 konzerva paštete
1 konzerva graška
1 sapun
1 četkica za zube
2 čokolade
Gubi se puno vremena jer humanitarna pomoć koja je pakirana na donacijskim mjestima nije raspoređena. Onda ljudi na terenu koji dostavljaju od vrata do vrata dijeleći svakome što mu treba moraju tražiti gdje je što. Po njima ovako bi trebao izgledati jedan paket.
Šaljite dalje da se pojavi što veći broj ljudi, ako netko može nek stavi na hraweb i ostale forume.
Na linku isto piše kaj je najpotrebnije. http://www.index.hr/vijesti/clanak/c...u-/748531.aspx

Bubba 20.05.2014. 23:02

Citiraj:

Autor Baja 001 (Post 2598798)

:D

Dobro da si ti odgovorio, taman sam se spreman ali nikako da stignem... :D

jopis 21.05.2014. 08:59

Citiraj:

Autor Baja 001 (Post 2598798)
Govorio san generalno o talijanima. Da sve su izumili i zato propadaju :kafa:

Ne kužiš ti bit jel tako?
Nisam se isprovocirao nego generaliziranje nečeg smatram debilnim, jel ti tako jednostavnije za shvatit?
Pročitaj dolje objašnjenje fanatiku pa možda skopčaš poantu mog gornjeg posta.

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 2598811)
I što to meni kao krajnjem kupcu znači? Baš ništa. Ne kupujem auto zbog sentimentalnosti.

Lol. Ne kupuješ ti, ali toliko ima automobilističkih entuzijasta u svijetu koji kupuju da je uopće smiješno pričati o tome.
A što se tiče ovog 'što to tebi znači' to mi je još jače.
Pa što misliš što bi bilo da svi vozimo neki kineski copy paste dizajn i šrot kvalitetu automobila ili nedajBože da smo ostali na trobrzinskim mjenjačima i motorima od 3-4-5L i 100ks, što bi bilo izgledno da nije bilo takvih beskompromisnih inovatora baš kao što je bila Lancia cijelog vijeka? U tom je bit cijele priče, a ne faking dizajn jer očito neki bi kupili i govno samo da im je lijepo upakirano za njihove oči -.-
No, opet, ovo je samo informatički forum, već je više puta potvrđeno da je suludo uopće pokušati nešto konstruktivno raspraviti ili pojasniti o automobilima, značenju nečeg ili nekim tehnikalijama.

NHF, ovo je samo viđenje iz očiju nekog ko je cijeli život u toj branši.

syss 21.05.2014. 09:13

čuj ružnjikave delte :D :D :D

kidam se...

1v@n 21.05.2014. 09:16

@jopis Jel ti to pokušavaš opravdati brand koji zadnjih skoro 20 godina nije napravio baš ništa i živi na staroj slavi (GM life support)?

Lancia inovator cijelog vijeka? Što su to napravili od sredine 90-ih pa do danas?

Badava im i ta inovativnost kad su ostali poznati po dvije stvari. Dobrom dizajnu s pratećom cijenom i nepouzdanosti.

Ne znam baš da auto entuzijasti brojem nadmašuju obične ljude koji se dijele na one koji imaju novaca i one koji nemaju novaca. Nijedni danas (a ni prije 15 godina) neće kupiti Lanciu. :D
Usput, koju je to Lanciu osim Delte entuzijast mogao i želio imati od 90-ih do danas? Nijednu koliko znam njihove modele. Svi su više manje bili luksuzni kupei ili limuzine.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:58.