PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Biciklizam - savjeti za kupnju, popravci, dogovori za vožnje i ostalo (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=98655)

zubich 27.05.2011. 19:22

što se tiče vožnje za sutra.... iako trenutno vani sunce piči 100 na sat, sve prognoze kažu kišu, a pošto sam ja mimoza to me smeta.... uglavnom, u nedjelju ako će biti sunčano sam na zapadnoj strani (prema ponikvama), a u ponedjeljak bi mogao ili na lojstek ili na grmu....

ima zainteresiranih?

Željac 27.05.2011. 19:36

Citiraj:

Autor Smarty (Post 1915077)
ljudi jel moze mala pomoc?
tia bi uzet novi volan sirine 680mm ali neznam koliki rise. Ima san 20m i bia mi je malo nizak, po ravnome ok al kad bi isa nizbrdo vuklo bi me napred.
Sad neznam dali da uzmen 30 ili 40mm rise, a neman di provjerit koji mi pase pa se moran pouzdat u slike sta me totalno zbunjuje jer na nekim slikama 40mm volan pari skoro ravan, a na nekima di je 30mm pari previsok.

Pa bi vas zamolija ako moze koji savijet oko vidine volana.
thnx.

usreći nas obojicu, reci da je prihvat 2,54 jer u tom slučaju imam nešto savršeno za tebe :D za malu cijenu :D

Zubich,
ja sutra definitivno ne idem na sljeme jer mi je iskrsnulo nešto danas. neću biti u RH.
ali mi grma zvuči savršeno ! :beer:

JuiceBox 27.05.2011. 19:45

Ja imam problem s kocnicama, rastavili su ih u rog jomi, ponovno sastavili znace koce kao blesave, ali cim malo krenem kociti, to je takvo uzasno skripanje i frekvencija koja busi usi.Da mjenjam pakne ili sto jer ovako cu popizditi??

zubich 27.05.2011. 20:37

Citiraj:

Autor Željac (Post 1915112)
...
ja sutra definitivno ne idem na sljeme jer mi je iskrsnulo nešto danas. neću biti u RH.
ali mi grma zvuči savršeno ! :beer:

reci kad u ponedjeljak, imam cijeli dan.... ja sam mislio tamo negdje kad se zbudim..... oko 12 :D

murina 27.05.2011. 21:00

Smarty, volan je individualna stvar i stvarno treba probati i jedno i drugo. Ja imam namjeru uskoro isprobati niži rise, da vidim u čemu je fora, zašto danas svi voze tako. Trenutno sam na velikom (sa velikim V) rajzu :)

Ko ide sutra uprkos kiši?

begi 27.05.2011. 21:10

Veterani.

Pitanje za stareee ljubitelje biciklizma. U mladosti sam se aktivno bavio biciklizmom. Najveća konkurencija su mi bili Sava Kranj i Metalia-comerce Zagreb.
Tad sam vozio na češkoj specijalci "Favorit". Interesuje me je li taj vaš klub još postoji? I da dodam :respekt: za ovu vašu dvojicu na giru Italija,

Smarty 27.05.2011. 21:51

@Željac: nema srece, prihvat je 31.8

@murina: ima bit da je tako, kupija san novi volan sa 20mm rise al mi nije bas pasa ka sta san reka, al sad bi tia kupit nesto sta mi stvarno pase a ne da opet moran kupovat pa prodavat i bzvz pusit pare na gluposti ako me kuzis. ;)

Cuky 27.05.2011. 21:54

Citiraj:

Autor murina (Post 1915163)
Smarty, volan je individualna stvar i stvarno treba probati i jedno i drugo. Ja imam namjeru uskoro isprobati niži rise, da vidim u čemu je fora, zašto danas svi voze tako. Trenutno sam na velikom (sa velikim V) rajzu :)

Ko ide sutra uprkos kiši?

Ja se jos javim ujutro kad vidim kakvo ce vrijene bit.

De5tr0yer 27.05.2011. 22:04

Kišurina :(

Javim se i ja ujutro, ako vrijeme bude ok možemo gore. Spust po pljusku nije bed ako dođemo do vrha prije nego se nebo sruši :)

Cuky 27.05.2011. 22:15

Tako bi bilo najbolje. Bitno se popest do gore bez kise. Dole je vec lakse :)

Željac 27.05.2011. 22:15

Citiraj:

Autor zubich (Post 1915148)
reci kad u ponedjeljak, imam cijeli dan.... ja sam mislio tamo negdje kad se zbudim..... oko 12 :D

može i 12 :D :D

:beer::beer:

zgmmax 27.05.2011. 22:29

Citiraj:

Autor cuks (Post 1915193)
Ja se jos javim ujutro kad vidim kakvo ce vrijene bit.

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 1915197)
Kišurina :(

Javim se i ja ujutro, ako vrijeme bude ok možemo gore. Spust po pljusku nije bed ako dođemo do vrha prije nego se nebo sruši :)

ja pratim stanje i ak idete idem i ja :D

napokon sredio bajk. sada jos samo da si podesim vilju na zeljenu tvrdocu i to bu bilo to :goood:

dok ne kupim neki novi dio :D

Nik 27.05.2011. 23:42

I ja planiram sutra ali po cesti :D , pa se mozda vidimo ako bas ne pljusne kisa.
Treba se popeti izmedju pljuska/ova i nema problema.
Ako nista, nedjelja je za rezervu.

2 die 4 28.05.2011. 00:02

Vani grmi :D
Zapadni dio grada ;)
Ja sam sutra i prekosutra odsutan, ali sam u pon tu i mislim da ću se uputiti gore pa makar sam!
Želim va sreću s vremenom sutra i da vas ne zahebava do gore a onda poslije je i zabavno kad malo zapljusne! ;)
Samo onda oprez i kaciga na glavu !!!
Pozz i laku noć bećari!

murina 28.05.2011. 01:52

Mi smo odradili nekidan trening po pljusku, a Destro ;)
Ja bi vrijeme polaska ostavio otvoreno, da možemo gađat između pljuskova :D

Chof 28.05.2011. 07:56

Citiraj:

Autor Pupo (Post 1914641)
Što se sve podrazumjeva pod flat pedale? :D Guglam, al sve je to meni isto, izuzev onih šarafića/zubaca.
A ja baš bio mišljenja kak su ove moje relativno solidne 1, 2, 3 ccc

Flat i SPD imaš. SPD su one za koje trebaš imat posebne tenisice i onda se prikopčaš na njih da ti ne ispada noga. A flat su flat pedale, nema neke mudrosti.

Bolje je vozit SPD u pravilu jer ti je noga uvjek u najboljem položaju za pedaliranje. Naravno ovisi šta voziš. Ako voziš po cesti uglavnom, nemaš straha od SPD-a, ali ako se voziš i po šumi, spuštaš se itd. dobro je vozit SPD ali treba se znat odkopčat kad padaš i treba znat namjestit čvrstoču kopče.

Flat je lako vozit kad samo staviš nogu i to je to, ali s flat pedalama se možeš naučit da krivo držiš nogu na pedali. Imaš i različitih flat pedala. Najgore su one s integriranim pinovima jer kad se potroše možeš bacit pedale, a najbolje su one kojima se pinovi mogu mjenjat. Preporuka: DMR V-12.

Citiraj:

Autor xulos (Post 1915115)
Ja imam problem s kocnicama, rastavili su ih u rog jomi, ponovno sastavili znace koce kao blesave, ali cim malo krenem kociti, to je takvo uzasno skripanje i frekvencija koja busi usi.Da mjenjam pakne ili sto jer ovako cu popizditi??

Ako su pakne nove trebalo bi ih "spalit", odnosno malo potrošit da ti ode zaštitni sloj. Odeš na neko brdo i spuštaš se 10ak min da što više kočiš. Ako ti se to neda imaš i drugih načina. U Keindl sportu ima jedna tekučina za pakne koja to rješava. Nisam to nikad koristio ali valjda radi. Najjeftinije riješenje ti je izbrusit površinu pakni ravnomjerno. Ako imaš avidove pakne one ti imaju jedan zaštitni stakleni sloj koji naravno nenormalno škripi kad se ne potroši, a nekima zauvjek zna škripat jer im pakna ne dodiruje rotor u potpunosti kad koče pa im se taj sloj presporo troši...

Cuky 28.05.2011. 08:18

Nista od voznje. Pada dosta jako . Do tunela bi vec bili mokri. Ja sutra ne mogu, ali ako se nes slucajno promjeni javim se.

murina 28.05.2011. 09:31

da, nije pljusak nego kišurina. Ništa od Sljemena danas.

De5tr0yer 28.05.2011. 10:49

Citiraj:

Autor murina (Post 1915267)
Mi smo odradili nekidan trening po pljusku, a Destro ;)
Ja bi vrijeme polaska ostavio otvoreno, da možemo gađat između pljuskova :D

Bilo je super po pljusku :)

Citiraj:

Autor murina (Post 1915305)
da, nije pljusak nego kišurina. Ništa od Sljemena danas.

Ma pokvarilo se vrijeme totalno, bilo je lijepo uvečer gledat thunderstorm :)

Sutra se onda ide ako bude suncaaa heheh

murina 28.05.2011. 11:15

Stala je! :D

zgmmax 28.05.2011. 12:07

Ja sam za :D

al tek da idemo oko pola 4, 4 :)

De5tr0yer 28.05.2011. 12:12

Dakle, oćemo po blatu malo? :D

zgmmax 28.05.2011. 12:13

Sljeme - - 6 100 901.3* +1.1 slaba kiša

hehe, gore je 6 stupnjeva :)

murina 28.05.2011. 12:21

Aj vidjet ćemo kako će se razvijat situacija. Blato je najmanji problem :)

Cuky 28.05.2011. 14:15

Ja sam za. Moze u pola 4 na trgu?

Btw, za kolko smo natrag u gradu? Trebo bi stic do 8 zbog tekme :)

Željac 28.05.2011. 14:35

dva tenka sa zapada se javljaju na dužnost !
vrnuh se pa treba iskorisitit ovo :D

dist i ja smo za pol 4 trg !

:beer:

De5tr0yer 28.05.2011. 14:36

Znači, tempo je guranje, tko može to izdržat, ili bolje, ide s nama, nema hoš neš :p

murina 28.05.2011. 14:49

Ja ipak neću, iskrslo mi je nešto :(

Cuky 28.05.2011. 14:56

Ok. Onda se vidimo na trgu kod sata u pola 4.

De5tr0yer 28.05.2011. 20:30

Eto vratili se, ne previše blatni, meni je bilo prezakon :)

Susreo sam se sa problemom na novom mobu, endomondo pokazuje krivo kilometražu koju sam prešao.

Primjerice, od devetke do mene doma pokazuje 14km, prije sam sa nokijinim gpsom imao 17km.
Također, ukupni put na ciklokompu mi je 48km, a endomondo kaže čitavih 10km manje, što jednostavno nije istina. Zar je moguće da endomondo ne broji put po kosini već apsolutnu projekciju na 0m?

Par fotki i taj famozni gps track u nastavku :)

Pogled na grad je bio čist bez oblaka:

Pohrani.com Pohrani.com Pohrani.com

Vidi se kako šuma isparava i oblaci se kovitlaju preko vrha, baš je super :D

Pohrani.com

Naravno, gore smo si spili neš, čuks je častio cugom pa sam ja uzeo mlijeko a Žac je monstera spil :D

Pohrani.com

Čuks je išao dolje vrlo dobro, a vilja mu je pretvrda IMO, tako da je dobar bio, odličan štoviše.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:02.