![]() |
Bas to. Ja sam slozio da se synca jednom dnevno, obicno iza ponoci kad znam da sam doma.
Mozda prepravim u real time sync, kad cu stic. Nego, sta sms poruke android ne backupira na google servere po defaultu? |
iskreno, nikad gleda.
valjda ima tu netko iskusniji. |
Stvar navike. I dalje koristim sms+call log export sa sms backup&restore appom. Da budem iskren, nisam nikad ni testirao googleovo rjesenje.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Eto, svi smo nesto naucili 😁
|
Android 11, sta ih ima vec toliko? :D
jk, zapeo sam na verzijama 9 i 10. |
Ima i Android 12 :)
|
OT: kako bi bilo da netko napiše jedan sticky o backupiranju podataka s moba
|
Ja sam za. Neka netko tko ima dobro slozen autobackup s cloudom/nasom napise tutorial. I naravno za one koji nemaju nas nego samo PC.
|
I još samo da napiše za koju tajnu službu radi da znamo zašto je važno baš sve backupirati. :D
|
Samo slike/media. Sve drugo je vecini manje bitno jer je to ustvari ono sto ljudi gube kad crkne mob :)
|
Potpis i od mene za vodič, mislim da je većini potrebno + njihov bliži krug ljudi. :D
Po mogućnosti da radi na bilo kome Androidu, a ne samo Samsungu. :D |
Citiraj:
|
Pred neki dan izgubljeni 200gb fajlova, tj 100gb, zenska placa google 100gb a ostalih otislo u nepovrat. Nije samsung nego xiaomi ali svejedno. Najbolje slozit autobackup kad se spojis na mrezu cim dodjes doma ali bilo bi ok da netko napise tutorial kako to najbolje slozit :)
|
Ne znam kako najbolje, tražio malo i ovaj Syncthing mi djeluje u redu, isprobao na brzinu i odradio je za slike/videe. Vidim nudi opcije odabira mobilni/wifi kao i određene wifi mreže, te može samo kad staviš mob puniti da radi autosync, možeš dodati više uređaja na koje da sprema, Windows, Linux, NAS.... ima dosta interesantnih stvari.
Syncthing playstore Youtube video |
Zena kaze da je instalirala Lawnchair launcher, da promijeni ono djetinjasto cudo od OneUI, no sad mi kaze da joj ne radi odlazak u multitasking.
Idem to osobno probati, sigurno nesto krivo radi, mislim se...e pa nije! Ako nije default launcher samsungov, onda imas lag pri swipe and hold za multitasking. Jel se to da kako srediti ili je smece? |
Vjerojatno nije mjerodavno jer sam na OneUI 2.5, Nova launcher mi nema lag kod swipe and holda. Mozes probati free verziju appa cisto da eliminiras tko je krivac - OS ili Lawnchair
|
Isproba sa vise launchera. Kad ih postavis za default, moras cekati i do sekundu ipo da se pojavi multitasking window
|
Ima li tko preporuku za wireless charging pad sa Alija?
Planiram uzeti za Samsung S21 FE.. Poslano sa mog Redmi Note 9 Pro koristeći Tapatalk |
Citiraj:
Ja uz to koristim na navigacijskom baru standardne 3 Samsung geste koje su sakrivene i sve radi bez trzanja i kasnjenja (koristim Nova launcher). Ona centralna gesta mi nikada nije sjela. Preko nje i na OneUI ima kasnjenja. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
:chears::chears::chears::chears::chears::chears::chears::chears::chears::chears::chears::chears::chears::chears::chears::chears: |
Baš gledam sad, meni brže radi sa Nova launcherom nego sa samsungovim. Kako je to moguće?
|
naprotiv, meni je to i očekivano, da budem bezobrazan. :D
|
Dajte najte! :D
Nakon godina MIUIa pa prelaska na One UI, ne trebaju mi nikakvi Nova launcheri. Ja zadovoljan i s One UI. :) Preporod! |
Sad kad usporedno koristim MIUI 13 i One UI 4.1, baš mi se i ne čine toliko udaljeni s manama i prednostima 😁
|
Citiraj:
|
Nova Launcher je jedna od boljih stvari koja je došla na Android uopće.
Spada pod kategoriju "Set it and forget it" - namjestiš sve kako ti odgovara i napraviš Backup postavki. Kad dođe novi mobitel, samo napraviš Restore postavki i odmah si spreman za dalje, nema nikakvog privikavanja na novi izgled mobitela :D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:25. |