![]() |
evo jebem ti photoshop//neraymem se ja u to/heheehe
http://img23.imageshack.us/f/95812093.jpg/ evo nadam se da sad vidite bolje /! |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
:beer: |
Citiraj:
|
Citiraj:
C0 je mozda smeće po vašemu al na default frekvi je brzi od E0... ima ne netu jedan članak kaj pisali-testirali proceve u vezi toga!!! |
na default frekvi mislil
|
Citiraj:
:stoopid::stoopid::stoopid: |
Citiraj:
jel ti znaš uopće razliku između C0 i E0? jebemu, to je isti procesor, E8400, 3GHz, socket 775, 6MB L2 cache. to je revizija procesora, E0 su noviji. dakle, procesori su isti, identični po pitanju performansi, na 3, 3.33, 3.5, 4,0GHz. E0 je novija verzija i bolji su OC primjerci uglavnom od C0 revizije. Nikakve druge razlike ovdje nema... Citiraj:
|
Citiraj:
e sad nemam vremena al sutra bum probal kolko potegne na najnizoj voltazi...treba mi čim veći klok al da troši-zagrijava se čim manje:zdero: ... inače ni ovaj e8400 nebu dugo pri meni-čim naleti dobra mušterija ode on:goood:,... sad red na nekakav quad nekakav:care:,..pa tako dalje do i7 soket:amen:.. dečki pozdrav:beer::beer::beer: |
Citiraj:
potrošnja i grijanje će ti uvelike ovisiti o naponu kojim ga budeš krkao, no na 4GHz, to baš nebu bilo minimalno :D ništa, sretno u tvojim novim pohodima na magičnu brojku od 4 gigaherca na quadu i na svim ostalim intel socketima do i7 socekta (uh, smočio sam gaće od same pomisli na tu brojku :D ) P.S. i7 nije socket :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
Procesori NISU isti. Clock for clock C0 je BRZI od E0 i da, ima clanak o tome na netu. Ako se ne varam E0 ima opustenije latencije L1/L2 cache memorije i ta razlika u max OCu od nekih 200MHz u prosjeku izmedju C0 i E0 se ponisti! ;) |
Ajd neka neko da taj link da vidimo o čemu se točno radi...
|
Citiraj:
Citiraj:
Ne mogu vjerovat da ja kao jedan NE-Intelovac to znam i iznesem to ovdje nakon 45 stranica threada o Wolfdale procevima!? :D:D:D |
A ja nemogu vjerovat da se ne-intelovcima soli pamet o tome a da se to nikad nije probalo. Imao sam i C0 i E0 i zašto onda ja, nakon xyz bencheva i benchanja, nisam primjetio tu razliku? Da je to tolika razlika, u SPiu (a i ostalim) bi se odmah osjetila jer on voli sve što ima veze sa nižim latencijama.
|
Citiraj:
Sve ostalo (kao i ova tvoja pricica) ide u kategoriju - pricam ti pricu! :D Citiraj:
Takodjer svi Intelovi procevi (do i5/i7 generacije) NISU preferirali niske latencije nego veliki bandwith (kod AMD je bilo obrnuto)! Razumije se da ta dva zahtjeva ne idu jedan s drugim. ;) P.S. Gore se iz aviona vidi da L2 cache ima oko 10% (18/20 cloks)vece latencije kod E0 i ne kontam sta se cudite? Oni koji ne znaju koliko je L2 vazan u C2D arhitekturi neka usporede Celerona E3300 na 3GHz s E8xxx na 3GHz. :D:D:D |
Citiraj:
|
Citiraj:
http://img809.imageshack.us/f/99145395.jpg/ evo screnshoota-nije neke kvalitete al se vidi:goood: |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
http://img18.imageshack.us/f/11813118.jpg/ |
Citiraj:
Orthos Prime 95 - oba barem par sati. Intel BurnIn Test 2.6 by AgentGod dovoljno je 10 passova ;) |
Citiraj:
al evo na 4ghz i s ovom voltazom ja prezadovoljan procom-ipak je i C0 sasvim ok proc za bench---he izgleda da mu pogodil postavke di je mali smiren ko beba-a i matična je sam vrh ponude soket 775!!!:respekt::respekt: http://img413.imageshack.us/f/99362686.jpg/ |
Citiraj:
U njene scorove nekih Drystone ili kojekavih drugih kamenja necu ulaziti!:D Citiraj:
Dakle bahrija fino skini OCCT 3, odaberi Linpack, i izvrti onaj test do kraja (1h) i proc je STABILAN!!! Sve ostalo su cista preseravanja jer nitko do njih ne koristi stroj kao number cruncher koji ce koristiti 100% CPUa 24/7/365 (kao neka ekipa na XSu). |
Citiraj:
|
Citiraj:
http://img826.imageshack.us/f/22874772.jpg/ evo ja se nefalim već oću dokazati da na 1.34 CO ide na 4ghz,a ne kaj tvrde da mu treba 1.4v:goood::goood::goood: a kaj da mu dam više struje-mali bi poletel na 4.5 ghz:amen: |
Citiraj:
Ali na 4.5GHz nebi bas lako bilo. Ako bi ti trebalo mrvicu manje od 1.6v onda dobro, ali za to moras imati vodeno na ledeni pogon sto nemaš. Budi zadovoljan dobivenim.:beer: |
Reko sam vam ja, 4GHz je zlo. Zlo :D ljudi troše prvo novce nepotrebno, a onda još se zapjene i prolijevaju žuć po svima koji tvrde imalo suprotno :D
@ Jerry - a kaj je Intel Burn test 2.6 by AgentGod nego Linpack :D ? |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
BTW, da nebudem off-topic, veliš, uspio si napraviti da ti 4GHz bude stabilno na 1,34V i da ja tvrdim da NIJEDAN C0 to ne može...ma nemoj, bilo je C0 koji su to postizali i sa 1,3V, čak i manje, iz pojedinih batcheva. da, recimo da si pogotio OK batch iz C0 revizije. sve je to star sreće. ono što si proklinjao kad si imao E7400. Nego, jel možemo mi sada završiti OC sagu o tvom E8400? :D ako ne, nema frke ;) |
Moj e6500 na 3.66ghz radi, 3.7ghz rusi se nesto zahtjevnije. 3.8ghz digne win al padne na icemu drugome. Sad je 3gb rama unutra i 1 stick je 667, i strasno se nadam da je retardirani ram problem i da neda ni mhz preko 667 ( sto bi mi bio prvi put da vidim tako netolreantan ram).
Voltazu nisam dizao nego jednom...kad je na 3.7 pala ideja da mu dam 1.4 i da vidim kako ide, nisam ni win loading vidio, toliko o tome. Hladjenje sa zalmanom tako da to nije problem, em mi je usrani cpu sa stuck senzorom pa ispod 39c ne ide da ga hladim vakuumom svemira.... A kolegin 5200 ide na 4.2 sa 1.375v rock stable...doduse, koje sam ja srece, dobro da i stock frekfe postize. |
Citiraj:
E5200 je imao jako dobrih primjeraka, tako da ništa čudno kaj se toga tiče. Da si barem nabavio E6300, pokazali su se bolji primjerci nego E6500, barem ovdje na forumu. nego, probaj RAM posuditi od nekoga, neki 800 ili 1066 čisto da budeš mirno spavao. |
@Brko
Ma spavam ja mirno, nije da me muci slab OC, ocekivao sam vise al jebat ga sad. Ako upadne koji E8xxx valjda ce bit bolje, zasad je jos 2 gb rama na 800 prvo na listi...pa graficka :) A glede rama, izbacim ovaj 667 i probam sa ovim na 800, al cisto sumnjam...to jednog dana kad prestanem seedat 24/7. Probao Orthos/OCCT/Prime/LinX, sve osim primea radi ok, prime se samo srusi uvjek na istom testu, nije error nego samo "app has stoped...", po netu vidim da i drugi imaju taj problem...go figure. A da ga nisam prije vrtio bez greske neb rijec rekao. |
Citiraj:
sat vremena toga (mada moreš i manje) ako prođe, onda znači da je stabilan. Linpack će malo zapeći tvoj proc, no ukoliko prođe torturu, bit će to ok. |
Upravo probao soft, nekada prodje, nekada krepa, sad je stabilan a sad nije. Ako se srusi u detaljima je error "c0000005". Prime95 napravio 9 testova i pao, isti error a prije je max bio 4 testa. LinX isto error nakon 8-9 passova.
Nagadjam da ga ovaj 667 ram jebe nemilice. |
Citiraj:
ukoliko bude isto, znači pukljavi procesor, tj. književno, ne baš dobar primjerak za OC. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Prvo, jel tvoj C0 ili E0? Drugo, jesi pogasio sve moguće ESIT i C1E funkcije? Treće, jesi li dao NB-u malo soka, npr. 1,30V?
nije bit dizanja takta kod E8400 samo tovarenje napona jezgre. ima još parametara koje bi valjalo podesiti. btw, citiraš moj post star 8 i pol mjeseci :D no nema veze, reci nam koje vrijednosti napona koristiš. ja bih rekao da te koči nešto drugo, a ne procesor. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:30. |