PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Iskustva s IT trgovinama (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=66)
-   -   ADM.hr / Acquisitum Magnum (informacije i iskustva) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=81799)

susan 09.05.2013. 23:46

Citiraj:

Autor bor1s (Post 2392556)
Ista stvar kao da ih zamoliš da ti izvade monitor da vidiš jel ima defektnih piksela (ako su baš dobre volje i nemaju gužve mogu ti napraviti tu uslugu)

Ja uzela dosad 4 monitora u Linksa i uvijek su mi izašli u susret za provjeru piksela.

Forace 10.05.2013. 00:17

Citiraj:

To o čemu ti pričaš je čisto njihova dobra volja jer ne vidim razloga zašto bi oni tebi nešto testirali pa makar potrošio i 10k kn. Ista stvar kao da ih zamoliš da ti izvade monitor da vidiš jel ima defektnih piksela (ako su baš dobre volje i nemaju gužve mogu ti napraviti tu uslugu)

Istina u potpunosi. I sad mi reci ako mogu dat <100 Kn više i za to dobit posve normalnu uslugu i "dobru volju trgovca" što bih išao šparat tih 100 Kn ili manje te kupovat kod trgovca koji nije u mogućnosti izaći u susret?

Takve trgovce imam lokalno u svom gradu, a kladim se da svatko ima u krugu 20 tak Km od svog mjesta isto takvog trgovca inf. opremom koji dobavlja iz M-Sana ili nekog drugog.

@Mad_Duke: Šta se tiče memorije pikirao sam ih iz razloga što su imali na lageru memoriju niže brzine koja je po specifikaciji odgovarala laptopu, a većina ostalih je imala bržu memoriju. Veća je vjerojatnost bila da će ova niže brzine radit ispravno. Pored svega nadao sam se da će izać u susret pa omogućit ugradnju/probu ako nemaju povrat kao Links po novom. S druge strane - trgovac ako i ne želi izać u susret nema pravo biti bezobrazan, bez obzira kupovao ja za 5 Kn robu ili za 50 K Kn.

Šta se tiče grafičke nisam kupio skuplju iz razloga što eto bila je tamo nego je to bila druga opcija. Ako već nema jeftinije (govorimo o razlici od 150 Kn) onda nemam ništa protiv kupnje skupljeg kad sam već došao u trgovinu.

Ali nakon ta dva slučaja - pametnom (meni) dosta. Ne polažem više nade u tu trgovinu i da se razumijemo - trgovina je vjerojatno ok ali nažalost ovisi na kojega se djelatnika naleti, kakvo je stanje u trgovini i niz drugih faktora.

Znači kupac nije na prvom mjestu.

Primjer po meni pretjerane uslužnosti je novi/stari Hg-Spot u Zg.u, onak oblijeću te, izlaze u susret preko telefona ma sve rade za kupca.

Links ista stvar: šta trebaš pomognu izađu u susret ono - uljudnost.

Dođeš u mikronis (lenovo shop ili centrala) tražiš pišljivu zamjensku za 10 Kn i onak svi pristojni i uljudni.

I još jedna zamjerka na račun ADM.a: webshop im nema garancije istaknute uz proizvode. Meni osobno nije problem otić na garancije pa tražit proizvod itd., ali po meni nije korektno da ne napišeš uz prozvod koliki mu je garantni rok, nego imat poseban popis pa ti sad traži na šta je koliko garancija.

darkydark 10.05.2013. 01:20

Citiraj:

To o čemu ti pričaš je čisto njihova dobra volja jer ne vidim razloga zašto bi oni tebi nešto testirali pa makar potrošio i 10k kn. Ista stvar kao da ih zamoliš da ti izvade monitor da vidiš jel ima defektnih piksela (ako su baš dobre volje i nemaju gužve mogu ti napraviti tu uslugu)

Neš ti gužve prazan ducan. Da, dobra volja - volja je bila sve samo ne dobra i u linksa i u adm-a. Samo govorim kak svi cvile da im je pad prodaje i kak im je tesko, a takve sitnice im je neopisivo tesko napravit. Od svih u adm-u jos onaj frajer u servisu (mislim da je hrvoje) je daleko najuljudniji i pristojniji ovi ostali bi mogli na neki tecaj opce kulture.

bor1s 10.05.2013. 01:32

Citiraj:

Autor darkydark (Post 2392639)
Neš ti gužve prazan ducan. Da, dobra volja - volja je bila sve samo ne dobra i u linksa i u adm-a. Samo govorim kak svi cvile da im je pad prodaje i kak im je tesko, a takve sitnice im je neopisivo tesko napravit. Od svih u adm-u jos onaj frajer u servisu (mislim da je hrvoje) je daleko najuljudniji i pristojniji ovi ostali bi mogli na neki tecaj opce kulture.

Nema potrebe za nekim velikim objašnjavanjem ja sam samo skrenuo pažnju da ja osobno ne uzimam za minus nekome ako mi ne napravi nešto što nije dužan, a sad dali ću ja platiti neki iznos više zbog bolje usluge to je na svakome da sam odluči za sebe (neko će se osjećati bolje zbog ljubaznosti pri kupovini nekome se nakupi za još koju komponentu ali pretrpi malo hladniji pristup)

darkydark 10.05.2013. 10:50

Gle nije ni tolko poanta da nisu htjeli dat da odma testiram, nego pristup kojim su mi to dali do znanja. Mislim ja i dalje kupujem tamo - kasnije sam uzeo i ploču i ssd kod njih. Velim frajer u servisu je najuljudniji daleko, ovi gore ne baš, ali i dalje kupujem kod njih.

I dalje kupujem u protisu, ali kod njih uvjek plačam prvo preko weba. Cisto da imam nekakvu zastitu od njihove kenjaže.

FRipper 10.05.2013. 11:11

Eto i dokaza da sve sto se piše ništa ne vrijedi :D

Mr.Ex.President 10.05.2013. 15:37

Citiraj:

Autor FRipper (Post 2392748)
Eto i dokaza da sve sto se piše ništa ne vrijedi :D

Nemoš to tako gledat...
Kad bi ljudi izbjegavali sve o čemu se piše loše, ne bi kupovali nigdje doslovno i pod tim ne mislim samo na IT, nego globalno. Znaš i sam kakva je ponuda u naših dućana, ono doslovno ploču koju baš želiš ima samo ADM, šta bi sad trebao istu naručit iz njemačke da je ne uzmeš u ADMa ili uzet neku drugu "sličnu" iz Linksa i uvjeravat sebe da je to ionako ista stvar?
Ljudi prečesto nemaju izbora, a ni kritike po netu ne znače previše, jer recimo moja dva najgora iskustva su baš iz Linksa, istog onog koji bi ovdje dobio prosječnu ocjenu od valjda 93% da imamo sustav ocjenivanja... TO ti je ono kao kod diskova recimo, od 1000 njih u 3 mjeseca od kupnje crkne jedan i to je 0,001%, ali šta tebe briga za taj super postotak, kad je taj jedan bio baš tvoj:D

FRipper 10.05.2013. 16:53

Ja to gledam jednostavno, ako se po nekom xxx puta priča na losim trgovcima, onda sigurno necu kupovati od dotičnoga...

Ako se o xxx trgovini priča xxx puta da su losi,da ovo da ono, onda necu tamo kupovati jer vjerujem svojim kolegama sa foruma...

A ako sam se ja opekao u xxx trgovini bar jednom, isto necu tamo kupovati...

Samo kako ja radim i razmisljam :S

Rade0n 10.05.2013. 17:05

Citiraj:

Autor FRipper (Post 2392970)
Ja to gledam jednostavno, ako se po nekom xxx puta priča na losim trgovcima, onda sigurno necu kupovati od dotičnoga...

Ako se o xxx trgovini priča xxx puta da su losi,da ovo da ono, onda necu tamo kupovati jer vjerujem svojim kolegama sa foruma...

A ako sam se ja opekao u xxx trgovini bar jednom, isto necu tamo kupovati...

Samo kako ja radim i razmisljam :S

Potpis.
Ajd šta drugi pišu, ali ako osobno imaš negativnih iskustava i svejedno i dalje kupuješ tamo, to je već neshvatljivo.

A to da samo jedna trgovina ima neki artikl koji ti trebaš je stvarno rijetkost, postoji par najjačih uvoznika i svi imaju njihovu robu, a webshopova i trgovina danas ima mali milijun, tako da ne može nitko reći da je 'prisiljen' kupovati u protisu, adm-u i sl.

PointDexter 20.08.2013. 09:51

Koliko je normalno da se ne dobije tracking broj od narudžbe? U povijesti narudžbi na adm-ovim stranicama piše "isporučeno" od otprilike 13:00 sati jučer.

Gilbert5 20.08.2013. 09:57

Isporuceno ali dostavnoj sluzbi. Danas ce ti doci, ne brini. Normalno je da ne dobiješ, ako su u guzvi ili čak nema potrebe za isporuku sljedeci dan...nije da pratiš pošiljku iz Kine. :D

vacs 28.08.2013. 13:12

Samo da potvrdim nešto, besplatna dostava na preko 2000kn.
Uzimam pouzećem, nisam iz zg. Ne kači me nikakva provizija pošti ili overseasu kad mi to na ruke stigne?
hvala

QuidZz 28.08.2013. 13:46

Citiraj:

Autor vacs (Post 2450215)
Samo da potvrdim nešto, besplatna dostava na preko 2000kn.
Uzimam pouzećem, nisam iz zg. Ne kači me nikakva provizija pošti ili overseasu kad mi to na ruke stigne?
hvala

Preko 2000kn free dostava.
Ne trebas nista dodatno placat Overseasu. ADM ima ugovor s njima. Platis tocno koliko ti pise u kosarici kad narucis robu i to je to.

vacs 28.08.2013. 14:33

Citiraj:

Autor QuidZz (Post 2450246)
Preko 2000kn free dostava.
Ne trebas nista dodatno placat Overseasu. ADM ima ugovor s njima. Platis tocno koliko ti pise u kosarici kad narucis robu i to je to.

Ok, hvala na potvrdi.
Lijep pozdrav!

jurbAs 28.08.2013. 15:33

ali mislim da je bolje da uplatis lovu na njihov racun jer pouzece bi mogao platiti pri preuzimanju posiljke jer to nespada u putni trosak. Moj savjet raspitaj se u ADM.u oko ovog.

QuidZz 28.08.2013. 15:54

Citiraj:

Autor jurbAs (Post 2450311)
ali mislim da je bolje da uplatis lovu na njihov racun jer pouzece bi mogao platiti pri preuzimanju posiljke jer to nespada u putni trosak. Moj savjet raspitaj se u ADM.u oko ovog.

Ma o cemu ti!?

Ispod 2000kn placa se postarina 45kn. Npr. ako kupis robu za 1500kn i odaberes dostavu pisat ce ti ukupno 1545kn i nista dodatno ne trebas placat Overseasu, sve je vec uracunato. Nacin placanja nije bitan.

Preko 2000kn postarinu NE placas.

Ne siri krive informacije.

jurbAs 28.08.2013. 21:49

ne sirim ja krive informacije HP express ili ti posta uzima 1,83% od novcane transakcije za pouzece o tome govorim tj zaracuna ti vise za overseas ne znam jer nikad nisam tako nesto slao ni primao sa pouzecem. Nigdje ti to ne pise a uvijek platis vise. To mi je rekao kolega koji dnevno posalje po 5 paketa pouzecem pa njemu vjerujem. Vidim overseas da uzima 7.5kn za pouzece mozda i vise nije im bas jasna stranica.

nino 28.08.2013. 21:52

Citiraj:

Autor QuidZz (Post 2450333)
Ma o cemu ti!?...Ne siri krive informacije.

Dobro kolega kaze, prilikom placanja pouzecem, klijent placa transfer novaca dostavljacu do trgovca.

FRipper 28.08.2013. 21:54

overseas uzima tako oko 7kn...ali to važi za privatne osobe

ako ti adm šalje paket za 10k pouzecem, plačaš samo koliko je račun znaci 10k ravno jer oni kao što je receno imaju ugovor s njima i oni snose sve ostale troškove

uglavnom, ako ideš u banku tamo plačaš proviziju za transakciju, i tako te zapravo više košta

QuidZz 28.08.2013. 21:55

Citiraj:

Autor jurbAs (Post 2450595)
ne sirim ja krive informacije HP express ili ti posta uzima 1,83% od novcane transakcije za pouzece o tome govorim tj zaracuna ti vise za overseas ne znam jer nikad nisam tako nesto slao ni primao sa pouzecem. Nigdje ti to ne pise a uvijek platis vise. To mi je rekao kolega koji dnevno posalje po 5 paketa pouzecem pa njemu vjerujem. Vidim overseas da uzima 7.5kn za pouzece mozda i vise nije im bas jasna stranica.

Citiraj:

Autor nino (Post 2450597)
Dobro kolega kaze, prilikom placanja pouzecem, klijent placa transfer novaca dostavljacu do trgovca.

Hm...pa zar to nije uracunato u onih 45 kn za dostavu?

nino 28.08.2013. 21:57

Ne, to je dostava, slanje paketa, prilikom placanja pouzecem, dostavna sluzba naplacuje slanje /transfer novaca ponovo na adresu/racun trgovca.

FRipper 28.08.2013. 21:58

nino to važi za privatne osobe :D ne firme kao što je adm... nikada nisam ništa više platio nego što je to pisalo na računu

QuidZz 28.08.2013. 21:59

Citiraj:

Autor FRipper (Post 2450608)
nino to važi za privatne osobe :D ne firme kao što je adm... nikada nisam ništa više platio nego što je to pisalo na računu

Ni ja...

jurbAs 29.08.2013. 08:12

jeste uzimali pouzecem robu? ja sam samo rekao da provjeri da nebi bilo nekih losih iznenadenja. Jer cuj preko 2000kn 2% nije malo 20kn nije za bacit jos dodas 5 i ides na cevape :D A transakcija love u banci preko net bankarstva u mojoj banci 2kn mislim da mi je isplativije tako....

Alister 29.08.2013. 08:13

Uzeo sam vise racunala pouzecem iz ADM-a i uvijek sam platio dostavi koliko je pisalo na racunu od ADM-a, nista vise... Naravno ako je preko 2000 kuna

jurbAs 29.08.2013. 08:15

Onda to ide na njihov teret stvar rjesena samo sam rekao da provjeri kako što da se ne bi iznenadio.

FRipper 29.08.2013. 08:20

pa nije li logično? Besplatna dostava...

narucis 100 000kn pouzecem, dostava je besplatna, šta bi sada ja trebao to pri preuzimanju platiti 2000kn više? :D

Nema dodatnih troškova, nema 15god otkada ja poslujem i primam pakete...i kao što sam rekao to važi samo za privatne osobe (npr ja šaljem tebi pouzečem)

I ovako overseas vrti te pare od trgovine :D Ono ti preuzmeš, trgovina dobiva tek za 7-10dana na račun tu lovu...Znaš šta ja napravim za 10dana sa tima parama? :D

tpm4 26.10.2013. 10:22

Imam problem s latopom, kontaktirao sam ADM i ocito mora na servis.
E sad, dali onih 7 dana kad mogu dobit novi ide od:
-pisanja racuna(prosli petak) ili
-primitka paketa (ponedinik)??????

FRipper 26.10.2013. 12:17

od dan kada si primio...al mislim da moraš imati neki "dokaz" kada je paket zaprimljen

tpm4 26.10.2013. 12:39

a koji "dokaz", jedva potpis Overseas Express pita.

FRipper 27.10.2013. 19:36

ma imaš tracking broj što si dobio za overseas, tamo se vidi kada je primljen paket...ukucaj to na web od overseasa i uslikaj te isprintaj i eto ti dokaza :=)

Hawk-55555 27.10.2013. 19:56

ja sam imao isti problem kao i ti (bilo je unutar 7 dana), nazvao sam adm servis i oni su rekli da ima ga posaljem o njihovu trošku, ali su mi odobrili laptop tek kad je asus servis odobrio

tpm4 31.10.2013. 10:40

Rjeseno sve poslan mi je novi laptop, hvala za tracking broj. Uopce mi nije to palo na pamet.
Sad jos jedno pitanje na koje je vjerovatno odgovoreno milijun puta, ali google mi lose radi ujutro :)
Sada ide nova garancija od dana zamjene za novi laptop??

Edit:
Sto se mene tice za AMD servis ocjena : 5/5

QuidZz 31.10.2013. 10:41

Citiraj:

Autor tpm4 (Post 2487344)
Rjeseno sve poslan mi je novi laptop, hvala za tracking broj. Uopce mi nije to palo na pamet.
Sad jos jedno pitanje na koje je vjerovatno odgovoreno milijun puta, ali google mi lose radi ujutro :)
Sada ide nova garancija od dana zamjene za novi laptop??

Tako je, novi uredaj = novo jamstvo.

dada-as 01.11.2013. 00:06

Citiraj:

Autor Hawk-55555 (Post 2485173)
ja sam imao isti problem kao i ti (bilo je unutar 7 dana), nazvao sam adm servis i oni su rekli da ima ga posaljem o njihovu trošku, ali su mi odobrili laptop tek kad je asus servis odobrio

Ja sam sad slao hard disk na reklamaciju i rekli su da posaljem na svoj trosak. Mislim to mi je i logicno ako ja saljem nekome. Ali zasto bi ti dobio badava a ja morao platiti?

dada-as 06.11.2013. 16:26

Evo dosao hard disk. Nakon 5 dana. Dali mi novi slicni, mozda je i bolji. Velicina mu je ista.
No platio sam sve skupa oko 80 kuna troskove. 50 kuna kada sam slao njima i 30 kuna kada su oni meni slali. A vidim da neki tu kazu da su to trebali oni platiti. Pa bih molio da mi netko posalje taj pravilnik i zakon pa da vidim.

Isto tako Harddisk je dosao samo upakiran i izgleda da je nov, onak na oko. No nisam dobio racun niti jamstveni list niti nista. A pricali smo samo preko emaila. Ja rekao da otisla garancija, oni rekli posalji racun i harddisk, ja poslao i oni meni sad poslali ovo natrag.

Pa sad mene zanima jel to neka garancija ili taj hardddisk sad nema garanciju?

Old Iggy 06.11.2013. 16:54

Citiraj:

Autor dada-as (Post 2490418)
Evo dosao hard disk. Nakon 5 dana. Dali mi novi slicni, mozda je i bolji. Velicina mu je ista.
No platio sam sve skupa oko 80 kuna troskove. 50 kuna kada sam slao njima i 30 kuna kada su oni meni slali. A vidim da neki tu kazu da su to trebali oni platiti. Pa bih molio da mi netko posalje taj pravilnik i zakon pa da vidim.

Isto tako Harddisk je dosao samo upakiran i izgleda da je nov, onak na oko. No nisam dobio racun niti jamstveni list niti nista. A pricali smo samo preko emaila. Ja rekao da otisla garancija, oni rekli posalji racun i harddisk, ja poslao i oni meni sad poslali ovo natrag.

Pa sad mene zanima jel to neka garancija ili taj hardddisk sad nema garanciju?

Trebaš dobiti novo pisano jamstvo.
Za troškove vidi ZOO, članak 427.

Mad_Duke 06.11.2013. 16:58

Ja u takvim slučajima također (za ubuduće) kakav god bio proces vraćanja zadržim račun, a njima kopiju dotičnog i nema preuzimanja bez nekog papira potvrde sa datumom. Kako lijepo dobiješ (kada proces prođe kako spada) kod garancije za mob. Opis kvara, datum, sve...

dada-as 06.11.2013. 18:45

Dobro i sta da sad radim?

Nisam dobio pisano jamstvo nisam dobio ni racun, nisam dobio nista, samo hard disk zapakiran u kutiji od maticne.

I jos sam po zakonu platio troskove slanja njima i njihovo slanje meni.

Pa eto mene sad zanima sta da radim?
Dali da se javim njima i pitam ih za njihove prekrsaje i zasto krse zakon ili da odmah prijavim drzavnom inspektoratu ili postoji bas odjel za ovaj kriminal?

Mad_Duke 06.11.2013. 18:48

Znači, nemaš dokaz da si kupio išta od njih, nemaš račun, nemaš papir od ovoga. Možeš onda na žalost ležerno prijaviti i da je politički vrh HR korumpiran sa toliko dokaza. :)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:37.