![]() |
Ima li netko iskustva sa Maxon klimama?
Cua sam da nisu lose i 12-cu inverter bi mogao nabavit ispod 3000kn. http://www.maxon-klima.com/hr/naslovna |
Citiraj:
|
Ljudovi, ima li kakvih povoljnih akcija za vanjske/unutarnje jedinice+ugradnja? Googlam no kao da nije pravo vrijeme za takve aktivnosti :)
|
Gree Lomo Regular inverter 3.5kw cca 4500kn - totalno smeće od klime
Namještena da hladi na vanjskoj temperaturi od cca 10 stupnjeva - smrzla se kompletno i prolupala, kondenzat krenuo kapati unutra. Starost cca 4 mjeseca. |
Uvek se isplati dodati nesto para i kupiti Japanski uredjaj.:chears::chears:
|
Naravno, ovo je samo primjer nekoga tko je štedio novce. :)
|
sry na offu ali je srodna tema:)
treba mi preporuka tj.najbolje rjesenje za grijanje sobe. Radi se o sobi od cca 13-15m2,s pogledom na jug te preko dana ima dosta sunca, jos i vise s obzirom da zivim na krajnjem jugu. Medutim izolacija kuce je losa, stara kamena kuca iz 1900. Treba mi nesto sto ne trosi masu struje, te nesto sto ce radit par sati svaki dan kad dodem s posla...nekad manje, nekad vise. Po danu je koliko toliko ok, a po noci se kamen ohladi i bude Sibir. Još kad ulete bure...:banned: S obzirom na sve navedeno, koje bi mi bilo najbolje rjesenje u pogledu kompaktnosti, kvalitete,potrosnje i cijene? nesto u ovom stilu?:http://www.njuskalo.hr/radijatori/no...oglas-13419526 |
Kupi kalorifer od 200kn, ili radijator, ploču ili nešto treće do 400kn.
AKo kupiš ovo skupo gore uštedio bi godišnje max 100-200kn na struji a višestruko je skuplje. Mi smo ugradili klimu koja super grije (bolje od termo peći) no ovisi i o puno drugih stvari, tipa loših drvenih prozora koji bi se trebali zamijeniti. |
ja sam imao onaj šit pevec konvektor od 200kn koji je nasred sobe od 10m2 počeo grijat nakon valjda sat vremena na najjače i sa nekim malim blowerom... sada doma imam 2 x vaillant od 1kw i 2.5kw koji griju ~40ak kvadrata bez greške (ugašeni su prek dana).
|
trebam preporuku prijenosne klime
zbog nemogućnosti postavljanja vanjske jedinice trebam prijenosnu, ovo ja nalazim http://www.gorenje.hr/proizvodi/grij...redjaji/416955 ako ima nekakvih drugih preporuka slobodno |
nije li da i kod tih prijenosnih trebaš široku cijev staviti da puše van?
|
to mogu
|
U potrazi sam za odvlazivacem zraka, ima li netko kakvu preporuku ili bar na sta da gledam i pripazim kod kupovine.
|
Nakon osam i pol godina prvi veći problemi sa Mideom MSH-12HRN1.
Minutu-dvije nakon paljenja se ugasi (bez obzira na način rada - grijanje/hlađenje/sušenje/samo ventilator) i lampica počne blinkati jako brzo, barem 5 puta u sekundi, nakon čega ne reagira na daljinski, a jedino je rješenje isključiti je iz struje. Nakon ponovnog uključivanja katkad danima radi dobro, a ponekad ni desetak čupanja iz struje ne pomaže... Što bi moglo biti? |
Citiraj:
Ja sam gledao dosta dugo, na kraju kupio trotec ttk 100 s, kad god me netko pita za preporuku, preporučim mu taj. Ne kupovati kod nas, nego obavezno sa njemačkog trotec sajta, razlika u cijeni je cca 700kn. |
Citiraj:
Eto sve sam na tri modela TTK 100E, TTK 100S I TTK 90E. Ovaj TTK 90E mi se cini dobar izbor. Za taj TTK 100S sam isto cuo dobre preporuke. A za TTK 100E isto kazu da je dobar ali da ventilator vrti non-stop i kad dode do zeljene vlage, samo kompresor gasi. |
Svi rade na isti princip, automatski gase kad dođu do određene vlažnosti.
Jedina razlika je da ti E model ima display pa si fancy podesiš na displayu da želiš 60% vlage i bok, ili recimo da onom ručnom klizaču kod S modela podesiš na pola i zaboraviš na to. Ukratko, display je nepotreban. Ja imam 100s i niš mi ne fali, imam ga već 2 godine i jako sam zadovoljan. |
Lijepi pozdrav,
Znam da je tema do sad mozda vec prozvakana, ali zanima me da li netko ima savijet koju multi split klimu kupiti (best buy opcija)? Klima bi trebala grijati/hladiti jedan prostor od 20+ m2 i jedan od 15- m2. Puno bi mi pomogao savijet o snagama, tj koliko snaznu vanjsku + unutrasnje jedinice da gledam? |
Dakle trebaš jednu jaću vanjsku 4.0-5.0kw koja može pogoniti 2 unutarnje jedinice.Dakako obrati pozornost i opcije ugradnje 2 manje klime(kombinacija jedne 3.5kw i jedne 2,5kw) jer te može izaći jeftinije i možda je lakša ugradnja(razvod cijevi od jedne unutarnje do druge) s obzirom na prostor.
Isključivo bi gledao Japance dakle (Fujitsu,Daikin,Mitshubishi,Toshibu). Cijena takvih sustava se kreće od 9.000kn pa prema gore plus ugradnja. Možda bi bilo najbolje da kontaktiraš neku specijaliziranu trgovinu/firmu koja ugrađuje takve sustave i da ti daju ponudu npr. Klima centar. |
hvala, a tako ce i na kraju biti - da cu otici po savijet kod neke firme, samo se nadam da me nece navuci na nesto gdje imaju najvecu marzu ;)
znaci u globalu bolje i "entry" model od japanca nego "high" od kineza? a znam da bi 2 klime bile mozda jeftinije i pametnije rjesenje, ali sto mogu kad bi mi to osobno estetski izgledalo koma i zato naginjem samo na jednu vanjsku jedinicu. |
Treba mi klima za doma
nekih 30 kvadrata sa odlicnom izolacijom (kamena vuna 10cm), pvc prozorima Prostor je okrenut na jug, preko ljeta dosta sunca i vruce Nekih 3.5kw , do 5k kn maxx Koristi se ljeti 5-6 sati na dan Zimi slabije, jer ima zidna grijalica, ali isto se zna palit Lokacija je Split, temperature su rijetko ispod 0 Preporuke? |
Tesko da mozes dobiti nesto iz top klase za te novce jer smao ugrandja ce kostati od 900-1200, znaci gledaj midrange modele Midea, Panasonic, Samsung, Haier.... Mogo bi mozda eventualno dobacit neki osnovni model Mitsubishia i Fujitsua na nekoj dobroj akciji ako imas kakvog dobrog trgovca u blizini.
|
Pa i ne gledam top klasu
Gledam za novce koje imam Do 5k sa ugradnjom,znaci ugradnja je amo rec 1k Znaci klimu do 4k Koji proizvodjaci u tom segmentu i modeli Ima ih mali milijun, pa stvarno nebih sam znao Evo ima fujitsu http://klimacentar.com/index.php/kli...lc-akcija.html Ima i gree za kojeg sam cuo da koristi daikinove kompresore? http://klimacentar.com/index.php/kli...gular-891.html Evo i samsung http://ferlez.hr/samsung-klima-uredj...ar12hsfncwkneu |
Pozdrav, vidim sve vrste klima se spominju, no mene zanimaju 3 pitanja
1. kakve su Gree klime 3. koju klimu bi preporucili do 4000 kn bez ugradnje (omjer cijene i kvalitete) 2. Da li ce klima od 2,5 Kw biti dovoljna za grijanje kod cca -5 u ok izoliranom stanu u Zg Hvala na odgovorima |
Citiraj:
Otkrio sam o čemu se radi. Ventilator se ne može pokrenuti i nakon cca jedne minute se klima ugasi. Doskočio sam problemu na način da poguram ventilator (slim kutijom za cd :D) u tih jednu minutu i nakon toga neko vrijeme radi dobro. Inače, nikad nije napravljen veliki servis, pa je ventilator pun prašine. Pokušao sam usisati onim uskim nastavkom za usisavač ali nije baš najbolje ispalo. Trebalo bi rastaviti sve i oprati ventilator vodom. To sam već jednom teškom mukom odradio na jednoj LG klimi i potrajalo je dobrih 5-6 sati, ali nakon toga je radila gotovo kao nova, a stara je 15 godina. Pošto je Midea, kao što sam već pisao na ovoj temi, eksplicitno Kinez plastika je žnj kvalitete pa ne znam ni sam da li da se upuštam u takvu akciju ili da zovem servisera. |
Pozdrav ekipa,
Trebao bih prijedlog/savjet oko kupnje klime. Naime stan je u potkrovlju, izolacija 15cm kamene vune, PVC stolarija + velux GGU krovni prozori, sluzila bi za hladenje i ponekad grijanje. E sada, ja razmisljam ili o multi split sistemu ili o dvije zasebne klime, ovisno koja opcija bi bolje odradivala posao i naravno ako se moze sto ustediti :D. Znaci klima ili skup klima do kojih 10k kn bez ugradnje. Dolje tlocrt stana kako to otprilike izgleda. Svaka pomoć dobrodošla. http://prntscr.com/awzzke |
Također trebam pomoć/savjet stan kao kolega iznad, potkrovlje, izolacija, ali visina unutarnje jedinice do 30cm ako ide na zid ili stropna pa da je ugradim na strop.
Što jeftinije znači do 4000kn. |
Pozdrav ekipa evo od prošle godine sam se preselio pa bi si htio ugraditi klimu. Dakle stan je u prizemlju i ima onu termalnu fazadu (neznam točno debljinu zidova), zapad strana. Gledao sam malo po net-u i vidio da ljudi hvale nekako najviše neke japanske marke npr. Toshiba, Mitshubishi, Panasonic itd. Pa evo, ako mi netko može preporučiti nešto za cca 30 - 35 m2, klima bi ponekad i služila za grijanje. Bilo bi poželjno kada bi recimo tamo di kupujem odmah išla i ugradnja.
|
pozdrav,
Imam trenutno klimu "Korel" koju bi mijenjao jer od kad sam ju kupio vec se 2 puta popravljala, sada evo opet ne radi kako treba (stalno se pali/gasi) Zelim nesto bolje, inverter obavezno, 3,5kw pozeljno. Obzirom da vec imam izbusene zidove, postavljene nosace i provucene cijevi od prosle klime, koliko ce me kostat ugradnja cca? |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Znaci pokusavam ti reci da po meni nema tu sta biti "jeftinija" montaza nego inace jer potrosit ce isto ili vise vremena na terenu (nedanvo sam radio isto to sa starom klimom i niej trajalo krace nego montaza od nule pa ti zato spominjem ;)). |
Kuzim. U mojoj glavi je to bilo dost jednostavnije :/ Skines staru stavis novu prikopcas iste cijevi i peri dalje
Ps. zasto nove bakrene cijevi? |
vjerovatno neće biti iste promjerom, ali dobro to ti je fakat najmanja stavka u cijeloj toj priči + šta ti je lewis rekao.
može biti samo skuplje od klasične "preko zida" 1k kn tarife. |
Citiraj:
Osim toga zasto ne promjeniti kauflex i bakar ako su vec stari par godina, ionako se sve skida, osima koje ugradjeno pod stiropor/fasadu pa nije moguce. |
Ja sam tražio neke preporuke za srednju klasu, pa ću završiti na Gree gwh12qb lomo economical.
Prva liga se zna, a ovo je za kat na vikendici. Za Korel su mi majstrori prije godinu, dvije rekli ne. |
Mitsubishi SF50VE, ujedno bi služila i za grijanje (preporuka jer je vanjska jedinica poveća). Ima li nešto bolje za te novce ili da keširam nju?
|
Odlican je taj Mitsu superDC (imam 3.5KW i super je tiha i radi odlicno posao evo 2 godine), recimo jos za tu lovu (9000+) mozda da pogledas i "Daikin FTX60K/RX60K" posto je jaca (6kW hladjenje i 7kw grijanje) pa ce ti dobro doci na grijanju kad vanjska temp padne ispod -5/-10 i ucinkovitost padne.
|
Pozdrav, trebao bih preporuku klime za sobu od 15 m2.
Zbog blesavog rasporeda stana ćemo klimu staviti samo u jednu sobu. Znam da je glupo i previše 2,5kW za jednu sobu al šta je tu je. Prijenosna ne dolazi u obzir, cijena do 3-4 tisuće kuna. Hvala. |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:52. |