![]() |
Ja sam mislio da sam ja i eventualno par ljudi u pitanju, ali očito nas ima još, katastrofa. Koji ruter imate?
|
Ja trenutno SX763
|
Ja na ZyLEX-u nemam problema.
|
Ja sam na elteku kojeg sam dobio kod potpisivanja ugovora. Osim padajuce veze, telefon radi kad zeli, ponekad ne zeli iz prve uspostaviti poziv.
Router ni ne pomisljam mijenjat o svoj trosak, potpisao sam za njih jer su svojedobno bili najjeftiniji. |
Nevjerojatno koliko vas ima problema. Ja imam Duo.Carnet na 8 Mbps i sve mi radi bez greške. Jedino mi je upload negdje oko 400-450 kbps ali je download i preko 8 Mbps. Telefon radi odlično. Imam Siemensov router...
|
Kod mene isto duo, zyxel ruter i da kucnem u drvo sve funkcionira super. Pogotovo kad uzmem u obzir stanje parica tu u ulici.
Jedini problem je šta krš od zyxel rutera ne da da se na njega nakači više od 16 uređaja preko wirelessa. |
Znači nije ni do routera, nego je do njihove veze, milina :)
Ali dobro, nije to toliko često da bi mi smetalo. U prosjeku imam 15 spajanja više mjesečno |
Ukupan broj spajanja: 168
Opet problem sa internetom i telefonom di se dsl linija prekida svakih 2 do 5 minuta a nekad dva puta na dan radi i po pola sata. U 7 mjesecu kada je bio ovakav problem došao je iskonov majstor i vršio mjerenja. Ustanovio je da je problem u kablu na nekih 10 metara od utičnice i onda je on podnio zahtijev t-com-u da se mjenja kabel od stupa do kuće. Nakon dva dana je došao majstor od t-com-a i on nije mjenjao kabel već je slobodnu paricu prespojio. To je radilo nekih mjeseci i pol i sranje se opet počelo dešavat kao i ranije u 7 mjesecu. U utorak navečer sam prijavio kvar i jučer sam opet zvao iskon da vidim šta je s mojim problemom, da li ima kakvih pomaka i nakon žustre rasprave danas je došao majstor iz t-com-a i opet vrši neka mjerenja. U razgovoru samnom rekao mi je da on neće mjenjat kabela ako je on problem već mora doći njegov kolega koji to radi. Više nisam pametan... Edit: Majstor završio sa radovima i kaže da je bio problem u trećem stupu od kuće ali napominje da su kablovi jako stari i da nezna do kada će raditi. Kaže da bi trebalo mjenjat bar 200 metara kabela. Edit2: posao je odrađen točno po narodnoj poslovici "drži vodu dok majstori odu" |
Citiraj:
|
Meni je broj spajanja prethodna 3 mjeseca 32-32-31. Dok mi je na HT-u bilo prosječno četrdestak. Svi kablovi su mijenjani prije 5 godina.
|
Očito im je problem kod mene promjeniti kabel koji je star preko 30 godina.
|
Kod nas je bila sreća jer je došlo do oštećenja kabela pa su onda promijenili sve. Prije toga je bilo nekih stotinjak spajanja mjesečno.
|
Citiraj:
jel imas kojeg susjeda na ht-u koji ima iste probleme? ako da nek se i on javi ht-u i onda na hakom... |
Nisam čuo ni jednog susjeda da se žali na rad interneta ili telefona.
Pred dva dana sam na reklamacije poslao mail da ih pitam da li imam pravo na smanjenje računa i još nisam dobio odgovor. |
Kod mene je veza katastrofa zadnjih 2-3 tjedna. Veza puca nekad po 3 puta u sat vremena. Ukupan broj spajanja ovaj mjesec je 130. Ruter je ZyXEL.
Tehnička služba kaže da smanjim upload na torentu i da će to riješit i naravno nije. Trenutno ništa ne skidam pa i dalje puca veza. Je li moguće kako dobiti besplatnu zamjenu rutera od njih? |
Meni dnevno ruter ima cca 30ak spajanja,
no nisam ni jednom primjetio da se to dešava dok surfam ili nešto radim, tj. meni veza radi bez smetnji, te telefon isto tako. Također ZyXEL ruter. Brzine su normalne, bez padova i oscilacija. A u vezi gluposti sa "smanjenjem brzine uploada" mogu samo reći ovo: Kako da smanjim brzinu uploada attachmenta u Microsoft Outlook-u? Case closed |
I kod mene su brzine u redu. Odmah mi je čudno bilo da zbog uploada puca veza. Na njihovu preporuku sam zamijenio kabal iz utičnice do rutera. Resetirali su ruter, ali ne vidim razliku.
Morat ću ih zvati svaki dan dok to ne riješe ili ne zamijene ruter. |
Hahaha, to su i meni rekli. Da si promijenim lan kabel od računala do rutera, kao onda neće pucati kod uploada.
Ne znam koji je bolji savjet, ograničenje brzine uploada ili mijenjanje LAN kabela. |
Možeš im uvijek reći "Ja ne koristim LAN kabel jer se spajam bežično. Da promijenim 5m bežične žice?" :D
|
Šta nitko nema problem s pingom u igrama? Pa meni u world of tanksu svako malo tenk na 5-6 sec samo ide naprijed ili natrag,nezaustavljivo...koliko puta sam izginuo radi toga,sutra ću ih zvat i j... ću im sve po spisku!!
|
Citiraj:
|
Pitanjce vezano za prelazak na iskon. Ugovor u optimi mi ističe u drugom tjednu listopada i želio bih prijeći na iskon. Kontaktirao sam optimu i rekli su mi da kontaktiram iskon :D dobio papire koje moram ispunit pa me zanima kad je pravo vrijeme za poslat te papire natrag pošto imam još valjani ugovor s optimom? Mogu negdje naglasiti na tim papirima da želim uslugu od datuma isteka ugovora sa trenutnim operaterom (pošto to nigdje nije navedeno) jer ne želim plaćati penale ili raskid ugovora pošto sam u zadnjem mjesecu istog, a svi računi su godinama uredno plaćani. tnx
|
i ja ću prijeći sa optime na iskon (UO ističe početkom studenog) u iskonu su mi rekli da ih kontaktiram par dana prije isteka ugovora s optimom uz preporuku da ne žurim s papirima jer će ići neka akcija za nove korisnike (bacio sam oko na iskon duo top 10 paket preko t-com infrastrukture za 219,99 kn)
|
Evo jos jedan prebjeg s Optime :) idem na iskon duo hit 10, jucer sam im poslao popunjenu dokumentaciju i evo vec danas mi je dosao sms da je ugovor za uslugom prihvacen jeli to znaci od danasnjeg dana max 30 dana ili?
|
Stvarno sam izgubio sve živce,kakva je situacija s raskidanjem ugovora zbog naravno loše usluge? Mislim mogu angažirat odvjetnika kojeg često koristim za job,jeli potrebno? Jel imao netko iskustva s raskidanjem ugovora?
Ne zanimaju me ni tehničke službe ni promjene routera,želim se maknut s iskona što prije:) |
uzeo iskon solo. 27.8 dobio sms da je ugovor prihvacen, jučer (16.9) došao tehnicar, 5 minuta posla. modem zte zxv10 h201l.
na nekoj potvrdi pise da je parica nova (opcije su nova ili postojeća) http://www.speedtest.net/result/3766077113.png http://http://www.speedtest.net/result/3766077113.png |
Citiraj:
|
Citiraj:
Imam Zyxel router,čuo sam da je taj najgori koji možeš dobit... Jučer sam urlao na tel.,uredno šalju račune a imam neupotrebljivu vezu. Javit će mi se serviser,ako se to ne riješi zamjenom routera (hoću siemens isključivo) , raskidam ugovor:) Na tscumu je sve radilo tip-top...dakle nije do zgrade,kablova itd... |
Eh da, zaboravio sam nadovezati. Imam Siemens SX763 ruter, susjedu je riknuo isti iz čista mira pa je dobio novi sa produženjem ugovora. Ja još neću produžiti jer čekam bolju priliku.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Da ne otvaram novu temu,jel postoji kakav monitoring program koji prati ping? Ono,da pratim npr. cijeli dan šta se dešava s pingom...i da imam crno na bijelo nekakav graf?
|
Citiraj:
|
Iskon ima novu akciju :D
|
Koju akciju
|
Novi paketi, tablet i akcije. Je li Duo hit 20 dostupan postojecim pod ugovorom?
|
a da nazoves i pitas?
ukratko iskon uveo 20/5 i 30/5 pakete, VDSL sigurno... |
Super ponuda ... ali mi opet to nište ne znači kad mi je vdsl nedostupan, makar sam u narančastoj zoni.
|
Nazvao, evo za sve one koji žele sažetak.
Novosti: -24mj ugovorne obveze nosi tablet ili 3mj -30%, vrijedi za sve nove ili stare bez ugovorne obveze -paketi brzina 20Mbps i više koriste VDSL vezu (i VDSL modeme) koji je dostupan samo na području Zagreba, prema riječima Rijeka će se dodati i najverojatnije unutar mjesec +/- dana će usluga biti dostupna i na području Rijeke te Splita -svi ovi paketi sada imaju uspostavu poziva 0.20kn, prije je bila uspostava 0.08kn -ako ste pod ugovornom obvezom na nekim od starih paketa promjena paketa na nove je moguća jedino pod uvjetom da je paket na koji prelazite skuplji od starog btw imaju grešku u Cjeniku za rezidenc. korisnike gdje je HIT 20 (int +tel) stavljena cijena 164.99 dok se na webu nalazi 179.99kn http://i.imgur.com/0hK90nB.png |
Meni su rekli da još točno ne znaju kome će VDLS sve biti dostupan, ali da će im kroz sljedeći tjedan stići točan popis centrala koje će se nadograđivati, pa da će onda točno znati reć... Valjda bude i moja na kojoj trenutno nema VDSL-a.
Ajde napokon da se nešto konkretno počelo događati i veseli me ovaj 5Mbps upload :goood: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:21. |