![]() |
hoće, hoće... i onda je došla ati i nvidija i povukli sve svoje diskretne grafe do ~100€ sa tržišta.
daj jebote jeste vi vidjeli ako ne napredak samog informatičkog tržišta, onda int. gpu tržišta ono ikada u životu?! |
Citiraj:
|
int. = 750 (ako ti tako kažeš) = govno na šibici što se snage tiče.
kakav mrtvi buđet segment? tko uopće hoće imati takvo govno u kompu i namjeravati se imalo ozbiljnije igrati? |
Iskreno ja nebih imao ništa protiv integruše u rangu 750-750ti , ionako igram samo WoWS, WoT i slične igre, i to dosta rijetko
A masu efekata tipa dim, vatra, shadows i slično samo ometa u igri, ionako smanjujem takve detalje Na ovoj gtx570 ,sa upaljenim vsyncom (60Hz) sve leti, lockano na 60 Mnogo ljudi igra takve igre, dodaj jos LoL i eto ga Tako bih izbacio ovu grijalicu od stare 570,koja trosi previše W za ono što radi |
syss
Pa onaj ko hoce ozbiljnije gejmati sigurno nebude isao na APU, al kazem ekipa koja kupuje kompove od 3-3.5k kn bi ovo bio pun pogodak ako ispadne kako se ocekuje. Ako nisi znao jako puno ekipe na grafama tipa gtx 750 i slabijima prelazi sve nove igre, a normalno da bi ovaj zen apu trebao imati jos jacu igpu od gtx 750, odnosno osjetno jacu od Broadwellove, nesto u razini gtx 750ti i nevidim zasto se na tome nebi moglo dobro igrati... normalno nece se derat max postavke al za medium i smenjene filtere bi bila cist dobra, u konfama od 3-3.5k kn nitko i ne trazi vise... |
Citiraj:
Hmm.. jesi čitao ovo ? http://www.overclock3d.net/articles/..._improvement/1 AMD has stated that Zen will have a "greater than 40%" IPC improvement, hinting that Zen has performed better than expected. A new CPU design that will "win momentum" in both the commercial and datacenter markets. |
Citiraj:
Na toj premisi se računa na cca 80% veći IPC od Buldozera. Čisto sumnjam. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Sad vidis da nemas pojma o cemu pricas, eto toliko od mene |
meni je jasno da tebi kao ati korisniku je 30fps-a nešto poput zlatnog reza, ali molim te to nemoj nametati zdravom razumu.
ok? toliko i od mene. |
Citiraj:
Citiraj:
|
syss
Ajde kad si tako pametan onda slozi konfu za 3500kn koja ce vrtit Witchera u 60 FPS :kafa: Ne radi se ovdje o tome sta je meni i tebi prihvatljivo, vec o tome sta se moze dobiti za tako nizak buđet, inace ovo ti je bas bijedan pokusaj da se opereš. Stvar je u tome i sta ekipa koja kupuje takve kompove i ne vidi razliku između 30 i 60 fpsa, a da ne pricam kako ovaj u videu igra na high postavkama uz medium-high detalje sa grafom od 1000kn, da smanji jos pokoji detalj i ugasi neku antialiasing vjerojatno bi igrao u 45 fpsa sta ej sasvim korektno i prihvatljivo svakome ko nije bas zagrizeni entuzijast, također jasno ti ej da je ovo fucking Witcher 3 najjaca igra danas po pitanju zahtjeva za graficku, u drugim igrama bi bez problema imao 10-ak fpsa vise... I ti onda mene prozivas po forumu da nemam pojma :hitthewal: |
ALO! jeste vi skupno jebeno normalni?!?
pokazuješ mi video koji na random preskakanju ne prelazi 3x.x fps-a i tko je rekao da će se za 3500kn naigrat? dobro je rekla rudanica davno - u hrvackoj ako si bolestan ili ćeš imat para ili ćeš krepat. tako i vi imate neke utopijske božićne želje gdje će cijeli svijet naseliti mir koji će se pokretati sa nekom malom diskretnom grafikom ili još bolje - integriranom. awwwwww. mir. za 3500kn malog razmaženog derišta koji hoće igrati zadnje naslove koje je vidio na mtv-u i gdje možeš sa kolcem ubit kurvu na ulici. znaš koliko takvih ima u odnosu na ove ekološke mmorpg jebače tipa vas? jako puno. |
Citiraj:
Za takve PS4 i Xbox One vrte igre sasvim dobro...sa integriranom grafikom...proizvedene od AMD-a...i sa običnim DDR5, a ne HBM Tako da ne znam ko u ovoj priči nije normalan, pogotovo što MOBA-e i MMO-e igra valjda 50% igraće populacije |
Citiraj:
A ps4 košta manje od poštene grafe. |
syss
Ja neznam u kojem ti svijetu zivis, pa sta po tebi se nemoze gejmat ak nemas grafu od iljadu ipo-dve iljade kuna? Ne kuzim sta onda treba i konzole ukinuti jer eto ne vrte u 60FPS svaku igru? Pogledaj malo realnost i na kojim konfama vecinom ekipa u Hrvatskoj i široj okolici igra, igraju na konfama starima po 6-7 godina sve naslove i zadovoljni su, najveca stvar je u tome sta bas ta ekipa koja igra na konfama od 3-4 tisuce kuna najvise igra te igre iz uzitaka i uziva u njima, a ne mi sa foruma koji i da imamo konfe od 30000kn bi nasli nesto sta nam smeta, i vise cemo se opterecivat sa monitoringom nego se zavalit i igrat jebenu igru. EDIT: Također vec sam ti rekao na kojim postavkam onaj gore igra Witchera 3, a mozes to i sam vidjeti, da ugasi antialiasing i jos dva detalja stavi na medium dobio bi blizu 10 fpsa, i na 40 fpsa dere igru samo tako. |
Ne volim APU, pretvara PC u konzolu. APU nebu dovoljan nikada za gaming, smo multimedija a za to je dovoljan i tablet :D. Rastu rezolucije, zahtjevi itd. 4K gaming je pred vratima, VR, 120 hz gaming i sve ostalo, nema tu kaj delati APU. IMO. Više bi volio da vrate integrirane grafe na ploče a spuste cijenu procesora.
|
|
Citiraj:
Jos ni na 1080p nije postao standard među vecinom, i ni na njemu nemres maxat sve igre, a ti tu spominjes 4K i ko zna kakve ludosti... daj se malo spusti na zemlju. Normalno šaci nas koji sudjelujemo po forumima je sve to "normalno", sta inace briga jednog Peru koj dođe u ducan kupi gotovu konfu i igra sve nove igre i bas ga briga i zadovoljan je, a to su vecina :kafa: |
Citiraj:
Inače konzole ne bi postojale. A,pc igre su svedene na konzolaske portove. |
Citiraj:
EDIT: Također se vidi koliko drasticno rastu performanse sa brzom memorijom. |
Citiraj:
Taj progres je nezaustavljiv. |
Pa ako im taj APU nebude u rangu gtx 750ti ili jaci bolje da ga ni ne izbacuju zato jer ce onda biti u krugu Broadwellove iGPU
|
Daleko će to bit iznad Broadwell igpu i, što je najvažnije, jeftinije.
AMDu je samo trebao HBM i zato su i krenuli onomad sa Hynixom u razvoj. Ljudi jednostavno nisu svjesni što donosi APU+HBM. |
Pa nije jasno samo onima koji ne zele da im bude jasno, vidi se tocno po ovom videu sta sam stavio koliko drasticno utjece brzina memorije na APU, sta ce tek bit sa HBM-om moze se samo naslutit, em sto ce to bit na potpuno novoj i unaprijeđenoj platformi od sadasnjih APU-a
|
ajmo onda razdvojiti konzolaške prilagođene igre i igre koje hoćemo gledati na 2-3-4k sa eyecandyima koje konzole neće vidjeti iduću deceniju.
pričamo o tome da se industrija razvija kao i do sada i jednostavno voli raw power, a i mi volimo sve šta dolazi sa tim raw powerom. ako si sirotinja - kupi konzolu, ako hoćeš finu grafiku - kupi komp sa propisnom grafom, ako si xyz - kupi int. grafu... ni ne znam kako bi nazvao tu skupinu. |
To su trendovi i ne žive svi u vukojebini. PC je elitistička platforma a za sve manje zahtjevne tu je konzola kada je igranje u pitanju.
|
Citiraj:
Ako pribrojimo konzole i PC kartice slabije od 750ti, na tome se igra 90% populacije |
Nisam siguran da steam ne detektira nešto pogrešno. Npr. Integriranu grafu iako imaš i klasičnu. Ali OK, recimo da sam ja u krivu, nebitno. I dalje ne vidim budućnost u apu igranju bez obzira na hbm propusnost...vidimo kako konzole prolaze u tome i to samo zato jer se posebno trude oko optimizacije pa je svejedno to neki minimum.
|
Citiraj:
bas iz ovih razloga sam malo isprobavao zadnjih mjeseci razlicite grafe.. i razlicite detalje (to mozes i sam probati) iznenadis se koliko puno vise novaca das za nista bolje.. ili koliko je zapravo malo razlike izmedju ghigh ili ultra detalja, ili cak med i ultra detalja.. igram ovih dana sa sincicem na ovoj smrdusi integriranoj na ovom i5 dirt3 , na low detaljima radi glatko.. na prvu se odmah vidi da su low detalji ..nakon 5 minuta zaboravis :D |
Citiraj:
hoćeš 1v1, sise? :K edit: ne, ozb.. pa kaj brijete? nije nam svima do max detalja i novih igara. PC gejming oduvijek rula, a integruše su sve sposobnije. ne kužim čemu galama. ^^ |
Dirt 3 je prahistorija, probaj pCars pa vidi razliku minimum/maksimum kao i igranje na integruši, npr. kada je kišna utrka :D
|
pa da intel/amd izbaci neki apu sa performansama ~gtx950 brijem da bi odmah uzeo, broadwell je npr vec pristojan za neki lowend gaming ali stvar je u cijeni, rijetko tko daje toliko novca za broadwell da bi se na igpu igrao.
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Kao što je netko rekao vjerojatno preko 90% populacije nema jače grafe od gtx 750 i 750Ti... To je drugo što je za tebe to govno, to nema veze s ničim, i to je segment tržišta. Ako nisi pratio takva situacija o preuzimanju tržišta low end gpu od strane integruša je već sada. APU se više isplati od jeftinih ddr3 govanaca do tipa 600kn. Recimo A8 7600/7650K od cca 100 eura obuhvaća cpu od cca 500-600kn bez integruše (athlon 840/860K) + igpu u rangu zasebnih do 600kn ili jače. Low end gpu su tu čisto reda radi (stare zalihe, čisto da postoji izbor i za te novce, zamjena gpu za stare/slabe konfe bez igpu, htpc i sl.). Dokaz da je taj segment izumro možeš vidjeti i po tome što je najslabija amd gpu iz 3xx serije R7 360 od cca 800kn, a od nvidijine 9xx serije gtx 950 od cca 1400kn. Ove jeftine su rebrandovi rebrandova (recimo u low end segmentu amd ima rebrandove hd6xxx serija, dok nvidia ima čak i fermija - jedna od gt 730 varijanti). |
Po toj logici očekuješ da će preko 90% gamera u idućim godinama završiti na integriranoj grafi? Nema teorije. Veća je vjerojatnost smrt AAA PC gaminga i kompletni prelazak na konzole od toga, a to isto nema šanse jer PC gaming je u debelom usponu.
Kada bi se posebno optimizirale igre za takve APU-e i to ne samo za nove nego i recimo tri godine stare onda možda, ali to nije slučaj. Igra ide pa kud pukne da pukne a tome se doskače srednje jakim strojem pa na gore. To što će izači jaki APU opet ne znači ništa jer rekao sam, zahtjevi i standardi će stalno iči prema gore i nema šanse da ima dovoljno prodanih APU-a kako bi se gaming industrija ravanala prema njima. APU je super stvar za puno toga ali ne i za zahtjevnijeg korisnika a vjerujem da je takvih u PC gamingu više bez obzira na ove statistike. Kao što su ljudi prešli sa 1024X768 na full HD tako će i sa full HD-a preči na 4K. Nebu se to odjednom zaustavilo. Cijena tih panela će drastično padati idućih godina a to povlači za sobom i sve ostalo. |
Citiraj:
Pa već sad ga imaš za te novce: http://www.ebay.com/itm/AMD-2-0GHz-1...QAAOSw~gRVrA~M Uzmeš još ovu jeftinu ploču http://www.ebay.com/itm/Super-Micro-...YAAOxyOlhS3tYA staviš 2 takva i 256GB rama i vozi |
Citiraj:
Pa i nisu još, tek trećina ljudi se igra na fullHD ili jačim monitorima |
Trebalo bi vidjeti koliko je aktivnih članova sa tim laptopima a koliko tek registriranih korisnika. Ali recimo da ja pričam gluposti i da ne vjerujem u te statistike.
|
Citiraj:
ma proizvodjaci igrica ne zele riskirati i uvjek podese razlicite setingse i za one klince kojima roditelji nemaju za novu grafu svake godine.. doci ce trenutak kad ce APU imati smisla vecini, od manje zahtjevnih, do zahtjevnih jer sa dx12 ima smisla i za one zahtjevnije koji ce dobiti extra boost jer ce integrusu moci iskoristiti zajedno za nekom mocnijom grafom |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:49. |