![]() |
Citiraj:
|
Naplaćuju nešto skuplje, i radi samo s hpb i pbz od većih banaka. Nisam siguran da radi s EU bankama ili samo unutar HR.
|
Jel imao tko problema sa dodavanjem revolut kartice na apple pay?
Stalno dobivam error "could not add card" Ovi u revolut supportu jos uvijek pokusavaju skuzit do cega je Edit, uspio na neku foru... |
Citiraj:
https://i.postimg.cc/6pHgyVhg/Screenshot-70.jpg PBZ: https://i.postimg.cc/XvCL491w/pbz.png Nisam primijetio da radi prekogranično, transakcija s Revoluta na HPB od petka navečer je obrađena u ponedjeljak. |
Imam pitanje. Zna li netko koja je razlika između debitne i virtualne debitne? U smislu moze li se virtualna koristiti recimo u google pay-u , kao kad se doda fizicka i slicno. Ili je ipak bolje uzet fizicku debitnu pa se i ona moze koristiti kao i virtualna
|
paa razlika je da je virtualna :) nikad ne mozes dobiti karticu s tim brojem da je fizicka. nudi mi ju da se doda na gpay ali imam fizicku dodanu vec pa nema smisla da i ovu dodam
|
Nisam potpuno shvatio ovaj dio " nikad ne možeš dobiti karticu s tim brojem". Koja je razlika u koristenju? I virtualna i fizicka imaju svoje brojeve pa me zanima eto npr. uzmem revolut mastercard virtualni ili revolut mastercard fizicki,koja je razlika. Ili Visu svejedeno. Koja je bolja po pitanju koristenja, s virtualnom recimo ne mozes vaditi novac s bankomata, a sta se moze virtualnom a ne moze fizickom ili obrnuto.
Pročitao sam cijelu temu ali su se neke stvari malo izmijenile pa me zanima situacija |
Pa ako ti ne treba fizicka kartica nema nikakve razlike.
|
Citiraj:
Ali (evo jedan ali), koristio sam virtualnu uparenu sa app "Petrola na putu", natočio cca 5x gorivo, skinuli mi normalno odmah pare, ali poslije nove godine više ne prolazi plaćanje. Jel još netko ima tih problema sa revolutom i app od Petrola ? |
Citiraj:
|
To je glavna prednost virtualnih, valjda nitko nije spominjao jer su podrazumijevali da znas :) Ukratko, burner kartica, platis lutku na kineskom sexy shopu, "spalis" karticu, napravis novu i tako u krug.
Ako ti to nije potrebno, nikom nista, mozes je normalno koristiti kao fizicku osim bankomata ;) EDIT: Disposable card, my bad! To je prava burner kartica (zaboravio sam na nju) |
Imaju dvije vrste. Virtual i disposable virtual.
Disposable virtual se sama spali i kreira nova nakon svake kupnje. I tu vrstu koristim za online shoping. Povrat novca radi, provjereno. Običnu virtualnu neznam za što bi koristio. |
Ja sam s bankama i bankarima na VI, ne volimo se međusobno i maksimalno se izbjegavamo koliko je moguće :D. Svaka inovacija uzima gotovinu iz džepa pa ne pratim previše. Još da se počne odobravat isplata plaće, onima koji ne trebaju bankovne usluge kao što je kredit,minusi i slično,bit će super stvar.
Citiraj:
|
I kad napravi kupovinu, bilokoju, transakcija je prvo pending 1 dan, i znaci imas rok od 1 dan kliknit: ja nisam napravio ovu transakciju, i revolut ti vrati pare i otkaze transakciju i da ti novu virtualnu.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Da li revolut ima web sučelje?
Kad sam prije godine dana gledao KYC i sve ostalo je radilo samo preko aplikacije. |
Citiraj:
|
Ima. odes na njihovu web stranicu i ukucas svoj broj mobitela i onda te trazi pin koji si zadao za pristup aplikaciji i kad to uneses, otvori ti
|
Kratko pitanje. Koristite li dijaktičke znakove u imenu i prezimenu ili ste bez dijakritičkih?
Pitam zbog štampanja kartice, da ne ispadnu hijeroglifi :D Ili ste svi samo na virtualnoj edit- super, hvala Mamutarka |
dijakritički znak ''ignoriraju'', Č bude C na kartici
|
Nikad ne koristim kvačice na bilo čemu 'stranjskome'. I nikad nisam imao problema.
|
Pitanje jedno ekipa.
Registrira sam se na revoult i sad treba platit onih 90 kn pocetnih. Sad me zanima posto ja nemam kreditnu karticu vec ima supruga (diners) jel mogu to ucinit pomocu njene kartice? Tnx |
Mozes sa koje god zelis
|
Citiraj:
|
Kaze da diners nije podrzan ono wtf?
|
Aha, mozes od drugih ljudi bez problema dokle god imaju MC,Visa i maestro. Koliko vidim diners kao brand/kartica nije podrazana.
|
Shit happens cekat ce placu onda
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
I stari AMEX je bio tu (hvala Q da je VISA zamjenila) Ljeto prije nego sam počeo koristiti Revolut sam u Budimpešti skoro ispo papak jer skoro nigdje nisu primali AMEX Sent from my iPhone using Tapatalk |
jel samo zagrebacka banka naplacuje 7,50 kn transakciju s revoluta na tekuci? (naknada za priljev iz inozemstva...). nije da je neki problem posto je fiksna neovisno o iznosu, ali ipak... :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Vezano za te priljeve iz inozemstva, pricalo se dosta o tome:
Citiraj:
|
i po kojem tečaju pretvore to u kune?
|
Citiraj:
Citiraj: