PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Kriptovalute (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=75)
-   -   BTC kartice (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=284935)

RaneZ 19.06.2020. 16:05

Citiraj:

Autor vladjan1901 (Post 3416461)
10e me inače košta transakcija od 1500kn.

dobro trenutno nema fee zbog covida, neznam do kad to traje. pa neću valjda svaki put plaćat par stotina kuna da prebacim novce. Jesam nešto krivo shvatio ili?

Jako cudno. Meni je 0% fee uvijek bilo... s time se i hvale.
Kupim eure po 7.57 i trosim po 7.57.. doslovce srednji PBZ je uvijek.

2% radi na svemu, 10% na kauf, lidl i ostale nabrojane jos do 30.6..
Zamjenio sam doslovce sve kartice ovom. Jedini minus im je sto jos uvijek za EU nije moguce ubacivanje u gpay pa je moram fizicki nositi. Inace preko telefona sam naviknut placat.

GrimReaperKC 19.06.2020. 17:10

ja imam MCO,revolut i curve.

Prebacim s tekuceg na revolut, tamo kupim eure po 7.548. S njega napravim topup na MCO. S njega trošim eure po 7.58 tečaju.
U slučaju da MCO negdje ne prolazi, imam Curve. Platim curveom(unutra mco aktivan) i svejedno dobijem cashback.

ovo za gpay, navodno preko curvea radi i dobijes mco cashback.

za curve promo kod : N7XR8VVN
5 funti dobijemo oboje

d0X 19.06.2020. 18:12

Gdje se više isplati povremeno trejdati, Revolut ili Crypto.com? Ili bi bilo bolje prebaciti novce na Coinbase Pro za trejdanje?

@GrimReaperKC iskoristio sam tvoj promo kod za Crypto.com, samo vidim da ima dosta kartica tamo koje se dobiju ovisno u ispunjenim uvjetima. Pretpostavljam da se može prvo uzeti plava, pa kasnije naručiti neka jača kad se ispune uvjeti?

GrimReaperKC 19.06.2020. 20:18

Citiraj:

Autor d0X (Post 3416534)
Gdje se više isplati povremeno trejdati, Revolut ili Crypto.com? Ili bi bilo bolje prebaciti novce na Coinbase Pro za trejdanje?

@GrimReaperKC iskoristio sam tvoj promo kod za Crypto.com, samo vidim da ima dosta kartica tamo koje se dobiju ovisno u ispunjenim uvjetima. Pretpostavljam da se može prvo uzeti plava, pa kasnije naručiti neka jača kad se ispune uvjeti?

za trejd ti je bolji Crypto.com jer mos radit deposit i withdraw kripta. na revolutu kupujes "fiktivni kripto" s kojim nemos nista osim kupit i prodat. s tim da revolut od kolovoza ako sam dobro vidio mijenja to pa ce postat kripto burza na neki nacin.

što se koda tiće, ako hoces da oboje dobijemo 50$ moras uzet barem crvenu karticu ili jacu (ulog od cca 1650kn). savjetujem ti da odma barem tu uzmes,jer vecina odma pikira iducu pa ti je bolje od crvene krenut, i vratis si dio para kroz bonus. i nije lose kad imaj promo akcije ko sad lidl i kaufland kod nas, 10% cashbacka ide na sve metalne kartice. evo ja isao s dečkima po cugu za sutra, dobio 42 kune nazad od 420kn.

i za svaki upgrade kartice naplacuju 50$.. pa je bolje uzet odma onu koju bas zelis. a kasnije mos skupljat kroz casback MCO i nešto malo stejkat, trazit preko sebe referale..pa se skupi i 500kom. evo moj frend iz danske ce uskoro moc nadogradit, dosta šopingira u lidlu i aldiju pa se skupilo.

ps. pošto sam dosta upućen i aktivni korisnik gotovo svega što crypto.com nudi,možete mi se javiti na pm pa da se prebacimo na telegram ili neki live chat gdje mozemo fino diskutirati

vladjan1901 19.06.2020. 21:38

Citiraj:

Autor d0X (Post 3416534)

Za pravi trejding. Binance. Za leverage, al nemoj ak neznas sta radis. phemex. Za kupit prodat instant. Mozes sve preko crypto.com aplikacije. Manji izbor coina nego binance. S tim da crypto.com ima svoj exchange koji je kao binance u smislu pravog trejdinga. Malo googlaj. Pitaj ak nesto ne kuzis. Trejdam vec 3 godine , pa se ajde recimo snalazim. Al ak se ne kuzis u trejding i oces povremeno prebacivati u razlicite coinove, onda mozes sve preko crypto.com appa.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

d0X 19.06.2020. 23:50

Hvala na odgovorima momci, mislim da ću se poigrati malo sa crypto.com :)

GrimReaperKC 20.06.2020. 03:30

Evo slike moje kartice :goood:

https://imgur.com/jcPw9SI

https://imgur.com/O5Go1KA

Uzivo je jos ljepsa nego preko slika :care:

vladjan1901 20.06.2020. 09:05

Citiraj:

Autor RaneZ (Post 3416512)
Jako cudno. Meni je 0% fee uvijek bilo... s time se i hvale.

Kupim eure po 7.57 i trosim po 7.57.. doslovce srednji PBZ je uvijek.

2% radi na svemu, 10% na kauf, lidl i ostale nabrojane jos do 30.6..

Zamjenio sam doslovce sve kartice ovom. Jedini minus im je sto jos uvijek za EU nije moguce ubacivanje u gpay pa je moram fizicki nositi. Inace preko telefona sam naviknut placat.

Crypto je uveo 0 fee kad je pocelo ovo sranje s virusom. U trajanju od 3 mjeseca. Nikad fee nije.bio nula.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

mierdadeltorro 20.06.2020. 10:31

Citiraj:

Autor GrimReaperKC (Post 3413965)
mozes ih staviti unutar aplikacije pod earn (oročiti). kamate su odlicne, ako si uzeo neku do kartica budu jos i bolje.

ja oročio CRO po 18% :chears:

na koju aplikaciju/karticu se ovo odnosi?
koji je minimalni iznos i rok oročenja?

GrimReaperKC 20.06.2020. 12:26

Citiraj:

Autor mierdadeltorro (Post 3416659)
na koju aplikaciju/karticu se ovo odnosi?
koji je minimalni iznos i rok oročenja?

aplikacija crypto.com, imas u mom potpisu link, 50$ bonus svakome ako uzmes crvenu ili jacu karticu. kartica je MCO visa.

Minimalni iznos orocenja je 5000 CRO tokena (cijena je 0.116$ po coinu trenutno).
Oročenja su na 3mj,1mj ili flexi(prekines kad oces). Za tier 3 kamate su 18% na 3mj, 16% na 1mj, 14% flexi.
Isplata je svakih 7 dana, isplaceni tokeni kao kamata su odma raspolozivi.

Može se više oročenja staviti, mislim da je limit 3 za isti token.

domy_os 20.06.2020. 17:39

Citiraj:

Autor d0X (Post 3416534)

Nemoj napraviti grešku kao ja pa naručiti plastičnu, sad nikako ne mogu napraviti upgrade nego moram čekati dok ne dobijem tu plastičnu pa onda opet tražiti i čekati metalnu, dupli posao bezveze, a nigdje ne piše da tako ide. Jedini minus kod Crypto.com je support, NEMA GA, ne odgovaraju na ništa. Valjda će kasnije kada se sve to još malo pokrene biti bolje.

GrimReaperKC 21.06.2020. 12:52

Citiraj:

Autor domy_os (Post 3416735)
Nemoj napraviti grešku kao ja pa naručiti plastičnu, sad nikako ne mogu napraviti upgrade nego moram čekati dok ne dobijem tu plastičnu pa onda opet tražiti i čekati metalnu, dupli posao bezveze, a nigdje ne piše da tako ide. Jedini minus kod Crypto.com je support, NEMA GA, ne odgovaraju na ništa. Valjda će kasnije kada se sve to još malo pokrene biti bolje.

probaj im se javiti mailom, na telegramu.. navodno dosta brze se tako rješava

domy_os 21.06.2020. 14:06

Mail sam davno poslao, a Telegram ne znam što je, čini mi se nešto kao Facebook, a od takvih messengera proljev dobijem. Ako nisu u stanju odgovoriti na in-app chat i mail u nekom razumnom vremenu, onda k vragu i takav support.

EDIT: I na Redditu sam pisao pa su na kraju obrisali topic bez da se itko od njih javio.

GrimReaperKC 21.06.2020. 14:40

da to je trenutno velika mana, iako zaposljavaju nove ljude za support.

sva sreća pa nisam morao koristiti support.

dosta ljudi uzme prvu karticu koja im se svidi, i onda vec pikiraju idući tier. dosta ima tih koji čekaju upgrade zato i je zagušen support. dobro razmisliti prije narudzbe kartice koju bi uzeli

Brut 21.06.2020. 23:38

jedinom mi ta MCo kartica izgleda kao ponzi shema? :D

user4467 22.06.2020. 01:12

obavio 10ak kupnji sa mco karticom i mogu reci da radi sve super. Jedino sta mi fali je da radi preko gpaya jer sam se naviknuo placati sve sa mobitelom.
Takoder koristim njihove usluge earn, bolje mi drzat dolare kod njih i dobit 10pposto godisnje nego kod nas u banci manje od 0,5 posto.

domy_os 22.06.2020. 02:02

Kad ste se registrirali i naručili kartice da su vam već stigle?

GrimReaperKC 22.06.2020. 07:15

Citiraj:

Autor user4467 (Post 3417001)
obavio 10ak kupnji sa mco karticom i mogu reci da radi sve super. Jedino sta mi fali je da radi preko gpaya jer sam se naviknuo placati sve sa mobitelom.
Takoder koristim njihove usluge earn, bolje mi drzat dolare kod njih i dobit 10pposto godisnje nego kod nas u banci manje od 0,5 posto.

možeš dodati karticu na curve, curve ide u gpay a ostaju ti bonusi na MCO

http://www.curve.app/join#N7XR8VVN

Promocode: N7XR8VVN (po 5 funti obojici)

Brut: dosta ljudi je skeptično, zato svatko za sebe treba napravit DYOR i na kraju odlucit. crvena kartica je dušu dala za "test"

mierdadeltorro 22.06.2020. 10:19

Citiraj:

Autor GrimReaperKC (Post 3416684)
aplikacija crypto.com, imas u mom potpisu link, 50$ bonus svakome ako uzmes crvenu ili jacu karticu. kartica je MCO visa.

Minimalni iznos orocenja je 5000 CRO tokena (cijena je 0.116$ po coinu trenutno).
Oročenja su na 3mj,1mj ili flexi(prekines kad oces). Za tier 3 kamate su 18% na 3mj, 16% na 1mj, 14% flexi.
Isplata je svakih 7 dana, isplaceni tokeni kao kamata su odma raspolozivi.

Može se više oročenja staviti, mislim da je limit 3 za isti token.

znači trebam kupit 5000 tih CRO tokena što je cca 3800kn. i kamate dobivam 18% na 3 mjeseca?? i to nije neka ponzi shema??:eek:
nema banke koja daje toliku kamatu na oročenu štednju

GrimReaperKC 22.06.2020. 10:29

Citiraj:

Autor mierdadeltorro (Post 3417020)
znači trebam kupit 5000 tih CRO tokena što je cca 3800kn. i kamate dobivam 18% na 3 mjeseca?? i to nije neka ponzi shema??:eek:
nema banke koja daje toliku kamatu na oročenu štednju

moras imati stejkano 500mco tokena da bi mogao imat 18% kamate na 5000cro tokena. sa npr crvenom karticom odnosno 50MCO stake je kamata 16% (pričam za oročenje na 3mj). ima jos i 1mj i flexi. po 2% pada kamata za svaki nizi rang.

čuj, da banke umjesto onih pustih milijardi dobiti koje izvlače iz države lihvarenjem s kreditima i 520 naknade koje placamo u banci, samo pola od toga "vrate" ljudima kroz kamate na stednju, vjeruj mi da bi kamate bile dobrih 10%

ponzi je kad ti banci das lovu a oni tebi 0.1%, a dok tebi banka da lovu placas 5-6%.

maXonja 22.06.2020. 11:42

Previše se to nekako šakom i kapom dijeli da bi bilo održivo... Smrdi mi na bitkooooooonekt :D
When it's too good to be true then it is too good to be true :)

dada-as 22.06.2020. 13:22

Ma nije to scam, napumpali su cjenu MCO na cca 5$, a jedino sto mogu je pogledat tehnicku analizu i vidjet da je nedavno biuo na 2, ak se desi jos jedna korona mogao bi i na 1.

Zanimljivo ce biti kad ovi koji oroce to odluce prodat, onda ce biti ko bitconect, tko prvi njegova djevojka.

A ovo da dobim bonus 50$ ako uzmem karticu mi je strasno, dali tu karticu nitko ne uzima ili koliko oni to imaju novaca na bacanje?

kopija 22.06.2020. 13:46

Citiraj:

Autor maXonja (Post 3417039)
Previše se to nekako šakom i kapom dijeli da bi bilo održivo... Smrdi mi na bitkooooooonekt :D
When it's too good to be true then it is too good to be true :)

Čak i da nisu ponzi, Wirecard im je postao ahilova peta.
https://cointelegraph.com/news/major...ng-21b-in-cash
https://www.cnbc.com/2020/06/22/wire...res-crash.html

Izgleda da će u dogledno vrijeme jedino Coinbase ostat u kartičarskoj igri.

domy_os 22.06.2020. 16:06

A misliš da banke imaju novčane rezerve i pokrića za sve kredite koje daju? :D:D Da ne pričam tko sve stoji iza njih i kako su uopće nastale jer bi bio debeli offtopic.

GrimReaperKC 22.06.2020. 16:15

Citiraj:

Autor domy_os (Post 3417081)
A misliš da banke imaju novčane rezerve i pokrića za sve kredite koje daju? :D:D Da ne pričam tko sve stoji iza njih i kako su uopće nastale jer bi bio debeli offtopic.

skupila se skeptična ekipa :lol2:

svi smo odrasli ljudi, nitko nikoga na ništa ne tjera. svako neka napravi DYOR i odluči za sebe. ili ako vec raspravljamo neka bude argumentirano.

Wirecard:
https://twitter.com/Kris_HK/status/1273565013542760449

Nbdy32 23.06.2020. 09:15

To su godišnje kamate,tako da nemojte misliti da ćete za 3 mjeseca dobiti 16 ili 18% više ...
Sve kamate ze obračunavaju na godišnjoj razini koliko znam ...

Libertus 23.06.2020. 09:24

Samo oprezno.
Ljudi troše stotine milijuna dolara/eura, da bi zaradili godišnje 5-10%. Oni poklanjaju 16-18%.
Kako ameri kažu u mom slobodnom prijevodu, ne postoji besplatni ručak.

Ili je neki ponzi i pitanje je tko će i kada ostati nasukan. Ili oni stvarno imaju zaradu od 20%+ na tome. Kod ovog drugog je pitanje, tko onda to plaća, i zašto i drugi nisu u tom poslu? Posao koji donosi 10% čisto godišnje, je fenomenalan posao i svi živi će ući u tu branšu ako ikako mogu. Posao sam 20% čisto godišnje je ili bankarstvo ili droga i oružje. :)
Normalan posao nosi cca 3-5% čisto godišnje.

maXonja 23.06.2020. 09:32

Citiraj:

Autor domy_os (Post 3417081)

Sve 5, ali banka valjda neće samo tako preko noći nestati way out strategyem pa ono... :D
Kao što kolega Libertus kaže, samo oprezno... I na bitkooooonektu su neki fino profitirali, ali...

domy_os 23.06.2020. 15:34

Citiraj:

Autor Libertus (Post 3417222)
Samo oprezno.
Ljudi troše stotine milijuna dolara/eura, da bi zaradili godišnje 5-10%. Oni poklanjaju 16-18%.

Ili je neki ponzi i pitanje je tko će i kada ostati nasukan. Ili oni stvarno imaju zaradu od 20%+ na tome. Kod ovog drugog je pitanje, tko onda to plaća, i zašto i drugi nisu u tom poslu? Posao koji donosi 10% čisto godišnje, je fenomenalan posao i svi živi će ući u tu branšu ako ikako mogu. Posao sam 20% čisto godišnje je ili bankarstvo ili droga i oružje. :)

To sam se i ja više puta zapitao, ali dokle god ne ulažem ništa od fiata gore nego se igram dobitkom od ranije, nisam na nikakvom gubitku i trebam iskoristiti što god mogu od te platforme. Evo ovdje još jedan review:

https://medium.com/@techboy/the-esse...m-61d7b2f358c9

Citiraj:

Autor maXonja (Post 3417224)
Sve 5, ali banka valjda neće samo tako preko noći nestati way out strategyem pa ono... :D
Kao što kolega Libertus kaže, samo oprezno... I na bitkooooonektu su neki fino profitirali, ali...

Danas neće tako lako jer su sve u velikim grupacijama i nijedna banka više nije hrvatska nego strana. Prije 25-30 i više godina su banke propadale samo tako. Sjećam se kao dijete da mi se familija borila oko izvlačenja novaca iz njihovih štednji i neki su fine novce izgubili. Nije na odmet prisjetiti se i Grčke koja je bila ograničila podizanje novca na 60 eura dnevno po osobi jer nisu mogli nabrati više.

Neo-ST 24.06.2020. 11:36

Citiraj:

Autor Libertus (Post 3417222)
Samo oprezno.

Prvo, 16% zvuči puno, no ne i ako dobijaš neki shitcoin koji je stvoren takorekuć iz zraka.
Njih ništa ne košta dijeliti taj shitcoin da bi privukli ljude sa "wow, 16%".

Uostalom tih 16% nije fiksna kamata, oni to mogu, i hoće, spustiti kada god požele. Trenutno je visoko da privuku ljude.

Drugo, Celsius (koji po mom mišljenju ima daleko bolji tokenomics) daje za istu stvar max. 5.2% (trenutno).
Kako je to moguće?
Za to treba pogledati više faktora, a prvo omjere circulating i total supply-a.

Cel tokena može maksimalno biti 695 milijuna, a Cro tokena 100 milijardi.
To znači kada se svi puste u opticaj, na tržištu će u budućnosti Cro tokena biti točno 144x više nego Cel tokena.
Trenutno ih je 38x više.
Zato si mogu priuštit da trenutno daju 16-18%, a Cel ne može.
Tko shvaća kako marketcap funkcionira, shvatit će i zašto.

Te kamate dalje ovise o mnogo drugih faktora, tipa koliko imaju korisnika (da znaju koliko kamata moraju isplaćivati), koja je trenutno cijena tokena (potražnja), mogu li si priuštiti da tokene isplaćuju iz vlastite riznice ili će ih kupovati sa tržišta, itd.

Ovisno o svemu tome, oni interno odlučuju koliku će kamatu trenutno davati, i ona je promjenjiva.

Libertus 24.06.2020. 12:13

Ma ok, sve si mi objasnio kada si napisao da ne dijele novce nego izmišljeni shitcoin koji mogu generirati kako hoće. Onda mogu davati i 50% kamatu. Ali onda to definitivno ide u ponzi shemu, traje do kada traje.

Neo-ST 24.06.2020. 16:07

Citiraj:

Autor Libertus (Post 3417468)
Ma ok, sve si mi objasnio kada si napisao da ne dijele novce nego izmišljeni shitcoin koji mogu generirati kako hoće. Onda mogu davati i 50% kamatu. Ali onda to definitivno ide u ponzi shemu, traje do kada traje.

Ne ide u ponzi shemu jer ponzi shemu platiš, Cro token ne platiš nego oročiš svoj novac (btc, eth, usdt, itd.), te zauzvrat dobijaš Cro token.
Nisi ga platio, samo si ga dobio. Glavnicu možeš predignit kada hoćeš, dakle ništa od tvog novca nije uzeto ili oštećeno.
Jedino ti se može sviđat ili ne sviđat činjenica da dobijaš shitcoin kao kamatu, no to je rizik koji prihvaćaš.
A realno, ionako kod tradicionalnih institucija ne bi dobio ništa bolje uvjete, dapače, negdje bi imao i negativnu kamatu, tako da...

user4467 24.06.2020. 23:59

pa nemoras staviti u CRO ako se bojis da je shitcoin koji nema budućnost, stavis u neki stablecoin i imas 10posto, jos uvijek jako dobro.

The interest will be paid out in the same currency as your deposit currency (e.g. if you deposit BTC, you will earn interest in BTC).

Neo-ST 25.06.2020. 00:07

Citiraj:

Autor user4467 (Post 3417626)
pa nemoras staviti u CRO ako se bojis da je shitcoin koji nema budućnost, stavis u neki stablecoin i imas 10posto, jos uvijek jako dobro.

Da ako ih lockaš na 3 mjeseca.
8% ako ih lockaš na 1 mjesec, a 6% ako ne želiš lockat novac i biti u mogućnosti ga predignit kada želiš.
https://crypto.com/en/earn.html

Celsius npr. daje 8.7% na stable coine bez ikakvih uvjeta.

Sve te cifre skaču ako se odlučiš za stake MCO-a kod Cryptodotcoma ili ako želiš isplatu u Cel tokenu kod Celsiusa.

GrimReaperKC 25.06.2020. 10:27

Crypto.com Business model

https://www.youtube.com/watch?v=0Whrc_02CUk

vladjan1901 26.06.2020. 10:00

Citiraj:

Autor user4467 (Post 3417626)

The interest will be paid out in the same currency as your deposit currency (e.g. if you deposit BTC, you will earn interest in BTC).

Još jednom , jer ekipa očito čita samo što im je srcu drago. cro token dobiješ samo ako stejkaš cro token. kamate nisu fiksne i neće biti fiksne za išta u svijetu, tako i ta crypto depozite. 18% je za privlačenje ljudi, smanjit će se tijekom vremena. Ljudi koji su u cryptu i posebno ljudi koji koriste njihove usluge, preuzimaju dosta rizika na sebe, za razliku od večine ljudi koji bježe od rizika. Zato su ti ljudi nagrađeni takvim kamatama. ako crypto.com postane globalno prihvaćen među masama i ako cro token dobije utility za koji je namjenjen. kamata će biti puno manja. to je biznis model, koji ljudi ne kuže jer se nikad neće i ne žele se bavit biznisom.

Neo-ST 26.06.2020. 15:18

Crypto.com kartice prestaju radit do daljnjega...

https://blog.crypto.com/our-statemen...g-wirecard-uk/

A milijuni MCO tokena lockani u appu dok vrijednost tokenu pada svake sekunde...

GrimReaperKC 26.06.2020. 16:01

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 3418172)
Crypto.com kartice prestaju radit do daljnjega...

https://blog.crypto.com/our-statemen...g-wirecard-uk/

A milijuni MCO tokena lockani u appu dok vrijednost tokenu pada svake sekunde...

fora je u tome što ne rade samo za EU i UK. Tj jos uvijek rade, upravo kupio bon za mobitel.
Cijena nece previše tankati jer:
ameri i APAC samo čekaju cheap upgrade

crypto.com ce naci novog card issuera za EU i kartice ce se nastaviti koristiti(jedina neizvjesnost je koliko ce trebati vremenski da se to realizira).

ja osobno to vidim kao priliku a ne kao downside.

btw danas sam jos i netflix platio, sjeo cashback 100%

mierdadeltorro 27.06.2020. 09:00

propadne wirecard a s njime i crypto.com

https://www.bug.hr/skandali/panika-k...da-je-li-15657

GrimReaperKC 27.06.2020. 10:04

Citiraj:

Autor mierdadeltorro (Post 3418308)
propadne wirecard a s njime i crypto.com

https://www.bug.hr/skandali/panika-k...da-je-li-15657

koji naslovi :lol2::lol2:

sve propalo.. preksutra se Zemlja prestaje vrtit. :dajpivu:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:13.