![]() |
Probao bih preskociti smart uredjaje, nisam fan, sigurno ima dumb kuhala koje to mogu :)
A aparati za toplu vodu su mi neprakticni zbog male kolicine i orijentacije na spravljanje napitaka u casama. Samo ujutro skuham ~1,5l vode, napravim cajeve u loncima za sebe i zenu + kavu :) A koristimo ga za sve i svasta, od prokuhavanja vode za pranje, za radit pastu i sl. Zato mora biti 1,5l+ |
Ma nije ti bas smart ovaj xiaomi, nije wifi nego Bluetooth, spoji se samo kad udjes u aplikaciju, evo da nisam tebi isa SS nezz jesam li 3 puta usa u app u godinu dana sto imam :D
Ali kako os meni spasio život :D https://i.ibb.co/TmWxBhf/IMG20221114220746.jpg |
Citiraj:
60,70,80,85,90,95,100 |
Kupnja bijele tehnike
Preporuka za perilicu 7-8kg? Do 3000kn plus minus. Ako je neka dosta bolja za 3500 moze i to. Mora biti tiha, zavrsna obrada me ne zanima , tj izgled. Samo da je ok i da ima duzu garanciju vidim da ih dosta ima sada po 5 godina.
Edit: procitao sam misljenja ali pogubio sam se. Toliko modela, nekih hvaljenih vise ni nema, pa pitam mozda je netko u skorije vrijeme kupio pa da javi misljenje |
|
Može preporuka za perilicu/sušilicu -8000 kn.
Hvala |
Citiraj:
Preporuka za Electrolux seriju 6, perilica je 1-10kg, sušilica od 1-8kg. 5 godina gara (2+3 ili je 5 u komadu ... ne sjecam se točno) tihe, ne rondaju i rade svoj posao 2-3x na dan zadnje 2 godine. Glede spojnog elementa kad sušilica stoji na perilici ... dal je to nužno? Ono, zbilja nužno i može li proči bez njega? https://www.mall.hr/vezni-elementi-p...cenje-e4yhmkp3 Sušilica stoji vulgaris na perilici. Bio je plan renovirati kupatilo i izraditi ormar za perilicu\sušilicu gdje bi radna ploča u nastavku bila ujedno i noseca površina za sušilicu u tom njihovom ormaru\elementu ... Al kako to obicno biva, renoviranje je prolongirano i zadržala se vulgaris postavka zadnje 2 godine 🙄 |
Također, ako imaš mjesta za dva odvojena uređaja, izbjegavaj kombinaciju perilice/sušilice; jedino, ako nikako ne mogu dva uređaja, onda ajde,
Citiraj:
Može slobodno bez vezivnog elementa, s vezivnim elementom je to sigurnije, recimo od toga da se netko objesi o vrata sušilice kad je ista na perilici. Znam da sušilice od gorenja dolaze s gumenim vakum nogicama radi postavljanja na periliciu, ne znam za ostale. |
Edit: Duplić
|
Ja stavio susilicu na perilicu i kulio u bauhausu podlogu koju je kolega gore preporucio. Ne mrda nikuda i oboje stoji fiksno na mjestu.
|
Zna li tko koju mast bi mogao koristiti za vodilice s kuglicama (ležajevima) u pečnici jer sam biser jednom koristio pirolizu bez da skinem vodilice pa su sad grube. Pretpostavljam da je visoka temperatura uništila mast koja je bila.
|
Mislim da ce te to zadovoljstvo ako oces pravilno napravit koštat, dosta :D najbolje možda zvat servis valjda oni imaju zeru? Mora bit otporan na visoke temperature i foodgrade i da ne ispušta mirise...
Primjer: https://www.amazon.de/-/en/SKF-LGED-.../dp/B07PP38FH2 |
Ja bi stavio malo grafitne vulgaris i to je to.
|
A po netu kazu da je graftna do 100 stupnjeva... Nisam ekspert ali... mislim idalje da je nabolje pitat servis, sigurno imaju i znaju koja je u pitanju
|
nikako grafitna, zapeče se i ispušta neke pizdarije.
ima onih sintetičkih u bauhausu, no najbolje ti je uzeti čašicu i otići do servisa. Ja osobno odem do MR Servisa u Slavonskoj, na prijem, te ih zamoliš da ti dadu malo masti u zamjenu za pivu koju si ponija :) oni koriste onu SYN-setral (bar su onda, dok sam ja pita) - ide do nekih 300*C. Citiraj:
|
Hmmm.... imam Silkolene Pro RG2 mast pa da pokušam s tim :D
Piše da je mineralna i >300 stupnjeva. |
Forumasi, imali koga u temi, da koristi doma neki ozbiljnije elektricno susilo za ruke? Ili u daljnjem opisu, vidi pametniju soluciju
Cim dodje jesen i zima, ako bilo sto radim doma, peru se ruke svako malo. Frotir rucnici mokri za dva dana, stavljaj stalno nove - dosadno :( Papirnate rucnika, nema smisla, trebao bi kontigent papira, a ikonako se koristi za kuhinju. Da elektricna susila imaju uzasno ruzne implikacije u higijenskom smislu, posebno u javnim prostorima, toaletima, te da ovisno o odrzavanju, mogu vise sluziti sirenju bakterije, nego cistom susenju ruku - nije ni medicina sramezljiva saznanjem. Ali noviji se hvale boljom HEPA filtracijom, laksim pristupom za ciscenje, a meni su jednostavno neophodni po zimi. Imam u kuci i stanu, bezvezne noname susilice plasticne, koji su kupljeni (ako postoje?) u ABC interijerima. Ali koncepcijom, unutra su zbilja obicni vertikalni fenovi. Skinuo ih davno i objesio drzace za fenove. Zanima me nesto sposobno za koristenje ozbiljnije kolicine zraka. Za kuhinju i kupaonicu. Koristi li netko doma, da ima koju pametnu za preporuku. Ili, postoji li neka ideja, da je nemam u vidu, nekakava elektricna drska, lako cistiva staklena povrsina/grijac, gdje bi se mogli rucnici staviti da za desetak minuta budu suhi? Na radijatore je lako sad susiti, ali to mi nije higijenski i samo blokiram bezveze. Citam i da postoje higijenske dvojbe oko onih koji direktno cijevi bacaju zrak na ruke, te onih kakve neki trgovacki lanci koriste u sanitarnim prostorijama, gdje doslovni guras ruke u puhalicu, kao, "toster" susillo. Dyson se hvali higijenicarem, vrlo zahvalnih gabarita za kucu. Samo, uvlacenje me malo odbija. A opet puhaci klasicni, ozbiljniji su poput haube za trajnu frizuru, malo prevec mjesta zauzimaju. No kostaju skoro kao 8 komada klasicnih za kafice/ducane/javne prostore. Hvala . |
Htio sam napisati kupaona > centralno > izvedba radijatora koji je ujedno vješalica za ručnike .. ali vidim da ti to baš i nije drago ...
sad vidio da ima takvih električnih ... :fiju: https://termometal.hr/kupaonski-radi...end-grupa-158/ https://www.bauhaus.hr/kupaonski-radijatori/c/10000395 |
@Nikky
hvala, elektricni su mi dali uvid u termin kojeg nisam koristio - Grijaci rucnika! Te otvorilo citavu kategoriju proizvoda, od malih spirali do mini radijatora elektricnih, do mini sterilizator susilica, koje izgledaju kao mini mikrovalke. Jedino me cudi potrosnja infracrvenih varijanti, ocekivao sam da ce 2x manje trositi, od onoga sto navode. . |
Visage, ja kad sam renovirao stan uzeo sam u Kauflanda sušilicu ručnika za nekakvih 200-300kn. Stvar je super jer ti u isto vrijeme i malo grije kupaonu jer je predviđen da je upaljen cijelo vrijeme.
Izgleda kao kupaonski radijator i troši nekakvih 150W mislim. |
Jeli ima sta kuhinjskih aparata na dobrom popustu za Bf
Slabo sta sam ja vidio |
Ikea u Austriji ima 20% za BF na sve kućanske aparate, koliko vidim u HR trenutno nema, ali moglo bi krenuti u petak
|
Citiraj:
Zena ga je vec krstila, tocila vodu iz brite i prosula malo po bazi. Voda usla izmedju stakla i lcd-a -.- |
moze preporuka za perilicu posuda za cca 500-600 eura
uvjet je sto duza garancija 5g, i da ima servis u rijeci ili okolici ako sta vrisne 60x60, samostojeca |
Kakva je ova marka Klarstein, nesto mi poznato zvuci al nezz
Ženi se sviđa njihova napa. Znam da su tu Faber i Elica zakon, al njihovi takvi modeli kostaju 5000kn dok su ovi 2000kn |
Citiraj:
Njemačka firma, mislim da ne bi trebalo biti problema. |
Imam njihov sous vide i dobar je.
|
Citiraj:
Zadnje je uzimala one neke "fejk" kamine na struju i super je zadovoljna. |
Ima netko iskustva s Electrolux hladnjacima?
Zanima me ovaj model pa bih volio čut neka iskustva. https://pevex.hr/samostojeci-hladnja...olux-lri1df39x |
Imam ja, dva u familiji.
Nikakvih problema, tihi, rade ko prvi dan. Jedan star godinu i 4 mjeseca, drugi oko 5. Samo baci oko na njihovu stranicu jel imaju promociju 2+3 garancije, to svako malo daju. |
Moj se nesto blesavo ponaša neko vrime, jednostavno nije prestajao zamrzavati, radi full cilo vrime pa ga je tribalo iskljucit ukljucit u struju da dodje sebi, ali sam u međuvrimenu rastavlja kuhinju pa sam ga vadio i vraća nazad pa se to sve normaliziralo.
|
Kakvi su po pitanju razlicitih temp zona? Imam gorenje star 5 godina i nisam zadovoljan. Npr previse hladi vocei povrrce iako je nastiman na 9 stupnjeva. To je najvisa razina a svjeledno hladi jako taj dio.
|
Ajde da i ja nešto pitam ovdje ? :D
Nadam se korisnim informacijama :kafa: Dakle, nakon +20 godina crkla Whirpool mašina, model "za Istok", zapravo bi je se dalo napraviti, treba zamijeniti odvodnu pumpu i "usput" bi trebalo staviti nove amortizere. Već neko vrijeme je zvuk pumpe bio kao da više "mulja" nego da pumpa, sad je izgleda pukao valjda zadnji "rep propele" i ne može izbaciti vodu ..... Moram priznati da takav rezultat / kvar vidim prvi put, obično crkne el. dio pumpe. E sad, "glavna komanda" je naredila da nema popravljanja nego kupi novu: - po mogućnosti A klase - standardna izvedba, 60 cm, bez sušilice - ne pretjerivati sa nofčićima, cca 4.000 Kn bi bio plafon Vi koji ste prije nekog vremena kupovali treba mi povratni info, koji model, nofčići, kvarovi, itd. Onako po imenu rekao bi neka BOSCH ali vidim da je sad to najčešće Turska, ni blizu A klase za spomenute nofčiće, starija pamet sa predugim programima .... Za oko mi je zapela ova Candy > https://www.elipso.hr/bijela-tehnika...O-1284DWMCE-1/ To bi "trebala biti" taljanska ali u nekom videu sam vidio made in PRC c Sviđa mi se opis, A klasa, skraćeni programi, WiFi svašta nešto ... Pliz, udjelite malo pameti :D |
Candy je sad kineski Haier, Gorenje je Hisense :D
|
Nakon misec dana guglanja i čitanja raznih foruma najbolje do 4000 Kn je kupit nešto od Bosh-a iz serije WAU ....Imaju do kraja godine akciju di daju 2+3 godine tvorničkog jamstva ako registriraš uređaj na njihovoj stranici.
Ja sam uzea WAU24T60BY u elipsa za 3999 Kn....Bolje pere, troši manje praška i centrifuga bolje iscidi vodu iz robe... Uzmi u obzir da je uspoređujem sa 25 godina starom gorenje perilicom... :D |
Meni mater ima Candy perilicu POSUĐA, užasno nezadovoljna, komplicirana, glasna, i lose suši, zapravo ne suši, je da je drugi tip proizvoda ali...
Ja sam prezadovoljan sa svojim boschom serija 4 i mater je sad sebi uzela isto bila u elipsa na akciji 4300 na 3500. 8kg,tiha, odlicno pere, jednostavna, ne gledam di je proizvedena, iako mislim da je poljska? |
Evo update:
Naravno da treba zaboraviti klasu A ako je cifra do cca 4.000 Kn, danas uspio uhvatiti čiku u trgovini na 5 min., kaže bježi od Candy, kako je kolega gore već rekao, to je sada PRC, pokazao detalj, otvorio vrata i pokazao PVC britvelu a cijela vrata plešu gore dole po x cm ..... Slijedeće šta sam gledao i mislio, ajmo rađe na BOSCH, prva opcija je bila WAN24263BY za 3.600 ali je Mr Murphy umiješao svoje prste, zadnji komad u trgovini i naravno izložen :fiju: Vrhovna komanda je odobrila povećanje troška pa je upala WAN28263BY za 4.000 Kn + 125 Kn za dostavu, oba modela su iz serije 4, klasa C, made in Poland, .... Valjda bude OK :D |
Citiraj:
Ovisno kako slozis posudje, toliko je tiha, no iz mog iskustva, Bosch perilice su mi bile najtiše (serija 4 i aerija 6) |
...ja imam ovu već 2g (SMV4ITX11E)....i super zadovoljan,prethodnu Bosch imao 12g i jednom bio kvar na dovodu vode.Morao sam je se riješiti jer su košare zahrđale (nove dođu ko pola perilice)...
|
Citiraj:
Ako ti "glavna komanda" nema poseban i valjani argument protiv, preporučujem ti isti brand ali gornje punjenje kao što imam i sam. https://www.mall.hr/perilice-rublja-...SAAEgLd7PD_BwE |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:59. |