PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Pametni, polu pametni te glupi satovi al' na baterije (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=277500)

Brko 29.08.2019. 16:06

Jeste da bome. Ja ću samo ovo nadodati:

https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...20dec032ae.jpg

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

panasonic 29.08.2019. 16:33

Može to i bolje:

https://abload.de/img/capture7okno.jpg

Ovisi kako tko ima postavke...

Brko 29.08.2019. 16:36

Hahaha, još bolje :D
Ma ja nisam niš posebno postavljao. 4/5 svjetlina i da mi prenaša poruke na sebe. I to je to.

panasonic 29.08.2019. 16:41

Kod mene je svjetlina 3/5 i javlja sve poruke/mejlove/pozive, to mi je najbitnije.
Nemam jedino uključeno ono da automatski mjeri otkucaje srca svako malo.

zgmmax 29.08.2019. 18:16

Stigo i meni danas MI4 sa Brkovog linka.
Stajao u Hrvatskoj 7 dana.

Jedva ga odvojio sa remena da ga napunim.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

panasonic 29.08.2019. 18:21

Citiraj:

Autor zgmmax (Post 3333416)
Jedva ga odvojio sa remena da ga napunim.

Vjerovatno si ga krivo pokušavao skinuti kao i svi, stisni prstom posred displeja kao da ga hoćeš utisnuti prema dolje, a narukvicu guraj u kontra smjeru, onda se odvoji.
Prelako se skida kad skužiš shemu.

renc 29.08.2019. 19:07

Još CN verzija mi banda 4 ima 10 mAh slabiju batku i NFC...

Brko 29.08.2019. 20:54

Citiraj:

Autor panasonic (Post 3333370)
Kod mene je svjetlina 3/5 i javlja sve poruke/mejlove/pozive, to mi je najbitnije.
Nemam jedino uključeno ono da automatski mjeri otkucaje srca svako malo.

Imaš golden sample baterije :D
Citiraj:

Autor renc (Post 3333432)
Još CN verzija mi banda 4 ima 10 mAh slabiju batku i NFC...

Stvarno? Nisam znao taj podatak. Ali očito da onda globalna više i troši iz nekog razloga :)

panasonic 29.08.2019. 21:11

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3333452)
Stvarno? Nisam znao taj podatak.

Taj podatak nije sasvim točan jer postoje 3 verzije, global i kineska verzija imaju istu bateriju (135 mah) i ta kineska verzija koju većinom ljudi kupuju nema NFC.

Mi Band s NFC-om je posebna kineska verzija, taj NFC radi samo u Kini i Indiji, i taj model ima slabiju bateriju, 125 mah.
Mislim da je taj model i slabo zastupljen na ebayu/aliexpressu.

Jedina razlika između kineske i globalne je jezik i to što kineska ima famozni alipay koji nitko ne koristi ovdje pa se može reći da je bloatware.

P.S., mislim da se onaj problem s kineskom verzijom i HR jezikom na mobitelu može riješiti sa Notify & Fitness aplikacijom.
Taj app je još bolji opcijama od Mi fit app i navodno se tamo može štelati jezik.
Nisam probao ali sam negdje pročitao pa ako se nekom da nek testira...

renc 29.08.2019. 21:22

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3333452)
Imaš golden sample baterije :D

Stvarno? Nisam znao taj podatak. Ali očito da onda globalna više i troši iz nekog razloga :)

Tebi se prebacilo na engleski na bandu čim si spojio na mi fit jel? Ili si morao petljati po postavkama?

Gabre 29.08.2019. 21:32

Evo moj i zenin udarili 20 dana okruglo na bateriji, s tim da je sve popaljeno, ekran moj na 5/5 crtica, sleep tracking advanced, heart, i synca smsove, whatsapp, i pozive.

Kada izadje "smart watch" koji moze samo 7 dana izdržati ovakve upotrebe, ja cu biti prvi kupac.

Do tada, ovo cudo je bagatela.

Brko 29.08.2019. 22:21

Citiraj:

Autor panasonic (Post 3333456)
Taj podatak nije sasvim točan jer postoje 3 verzije, global i kineska verzija imaju istu bateriju (135 mah) i ta kineska verzija koju većinom ljudi kupuju nema NFC.

Mi Band s NFC-om je posebna kineska verzija, taj NFC radi samo u Kini i Indiji, i taj model ima slabiju bateriju, 125 mah.
Mislim da je taj model i slabo zastupljen na ebayu/aliexpressu.

Jedina razlika između kineske i globalne je jezik i to što kineska ima famozni alipay koji nitko ne koristi ovdje pa se može reći da je bloatware.

P.S., mislim da se onaj problem s kineskom verzijom i HR jezikom na mobitelu može riješiti sa Notify & Fitness aplikacijom.
Taj app je još bolji opcijama od Mi fit app i navodno se tamo može štelati jezik.
Nisam probao ali sam negdje pročitao pa ako se nekom da nek testira...

Tnx. To sam si i mislio. Sam čajnizer i još ekipa u komentarima je rekla da su CN i Globalka jedno te isti uređaj samo sa drugačijim softverom i pakiranjem (naglasak na jezicima).
Citiraj:

Autor renc (Post 3333462)
Tebi se prebacilo na engleski na bandu čim si spojio na mi fit jel? Ili si morao petljati po postavkama?

Automacki. Čim ga je MiFit ulovio, sa čajnezerskog klinastog pisma je zablicalo "Sync completed". I to je to ;)

Ali da ponovim, to je zato jer mi je mob na Engleskom. Da je bio na HR podešen, možda bi bilo spominjanja žute majke i slično :D jer ako je mob na HR, Mi Band 4 CN verzija ostaje na kineskom.

The AC 29.08.2019. 22:37

Ispijajuci pivcinu sa brkom sam odlučio uzet taj mi 4. Naručio sam cn verziju, došlo za 10 dana (jučer). Već dugo sam razmišljao o takvoj nekakvoj gluposti jer jako često ostavim utišan mob/zaboravim uključi zvuk pa ne skuzim da ne netko zove ali nije mi padalo napamet uzimat tak nešto šta moram svako malo punit. Tak da kad sam vidio koliko baterija traje na tom malom čmrljku to je bilo to. Naviknuo sam se na njega u roku od 2 sata. Najbolje potrošnih 200kn ever. :D

renc 29.08.2019. 22:55

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3333490)
Tnx. To sam si i mislio. Sam čajnizer i još ekipa u komentarima je rekla da su CN i Globalka jedno te isti uređaj samo sa drugačijim softverom i pakiranjem (naglasak na jezicima).

Automacki. Čim ga je MiFit ulovio, sa čajnezerskog klinastog pisma je zablicalo "Sync completed". I to je to ;)

Ali da ponovim, to je zato jer mi je mob na Engleskom. Da je bio na HR podešen, možda bi bilo spominjanja žute majke i slično :D jer ako je mob na HR, Mi Band 4 CN verzija ostaje na kineskom.

Ma da na engleskom mi je mob pa mi je to onda ok. BTW, baš čitam, xiaomi je prodao tonu tih bandova.

zgmmax 29.08.2019. 22:59

CN verziju banda sam uzeo ženi koja ima mob na engleskom.

Kad ga upališ je sve bilo na kineskom ali nakon sinkronizacije se automatski prebacio na engleski.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

spaceman 29.08.2019. 23:26

Citiraj:

Autor Gabre (Post 3333468)
Evo moj i zenin udarili 20 dana okruglo na bateriji, s tim da je sve popaljeno, ekran moj na 5/5 crtica, sleep tracking advanced, heart, i synca smsove, whatsapp, i pozive.

Kada izadje "smart watch" koji moze samo 7 dana izdržati ovakve upotrebe, ja cu biti prvi kupac.

Ne znam jel priznaješ pod smart watch Garmin Instinct ali sa svim tim uključenim moj izdrži 10-14 dana na jednom punjenju baterije. Skidam ga s ruke kad ide na punjač i eventualno nakon tuširanja ako mi ga se da brisati.
S tim da mi gps radi dnevno 7-10 minuta, toliko mi treba do posla i nazad biciklom :D Za druge aktivnosti nažalost trenutno nemam vremena.

Gabre 30.08.2019. 00:34

Nisam zainteresiran za garmine jer mi ne pada na pamet potrosit vise od 200 dolara na bilo kakav oblik sata :D

Jedino sto sa ovim band4 zapinjem cesto, sto sa band3 nisam jer je hio baš zaobljen, dok ovaj ipak ima naglasen rub i plosnat ekran i nekako svako malo trknem tim rubom od nesto...

pizzonia 30.08.2019. 00:46

Jedino meni baterija traje 2 dana na MB4.
Svjetlina full, notifikacije pozivi i viber, automatski sleep i HR 30min.. pokusao sam i iskljuciti HR i sleep al nema bitnije razlike. Resetirao i opet isto. Kinez s alija se pravi grbav i ima spiku da ovisi o uporabi (vibra i notifikacije). Koliko je vama dana trajala najmanje baterija?

Poslano sa mog SM-G965F koristeći Tapatalk

Gabre 30.08.2019. 01:32

Citiraj:

Autor pizzonia (Post 3333526)
Svjetlina full, notifikacije pozivi i viber, automatski sleep i HR 30min.. pokusao sam i iskljuciti HR i sleep al nema bitnije razlike. Resetirao i opet isto. Kinez s alija se pravi grbav i ima spiku da ovisi o uporabi (vibra i notifikacije). Koliko je vama dana trajala najmanje baterija?

Koliko si ga platio i od kakvog sellera, jet meni to amrdi na
1: kopiju
2: neuspravan uredjaj

Baterija nema sanse da ti traje ispod 2 tjedna da ne znam sto radis

Dottore 30.08.2019. 07:13

Citiraj:

Autor The AC (Post 3333495)
Ispijajuci pivcinu sa brkom sam odlučio uzet taj mi 4. Naručio sam cn verziju, došlo za 10 dana (jučer). Već dugo sam razmišljao o takvoj nekakvoj gluposti jer jako često ostavim utišan mob/zaboravim uključi zvuk pa ne skuzim da ne netko zove ali nije mi padalo napamet uzimat tak nešto šta moram svako malo punit. Tak da kad sam vidio koliko baterija traje na tom malom čmrljku to je bilo to. Naviknuo sam se na njega u roku od 2 sata. Najbolje potrošnih 200kn ever. :D

Dobar razlog :)

Отправлено через Pixel 2 XL

Dottore 30.08.2019. 10:34

Pitanje ua vlasnike.
Kolega je zainteresiran za Mi band 4, pa pita da li može spojiti sa app Strava.

Отправлено через SM-G955F

Mommistake 30.08.2019. 10:40

Citiraj:

Autor Gabre (Post 3333468)

Stratos, 6-7 dana izdrži, koraci, gps za vrijeme, kalorije, otkucaji srca, notifikacije, sleep tracking.

Od notifikacija, mailovi, sms, pozivi, viber, whatsapp i Roomba app ;)

Last charged: 5d 20h
Remaining battery: 21%

Citiraj:

Autor pizzonia (Post 3333526)

Vrati to, ne valja uređaj.

pizzonia 30.08.2019. 11:29

Citiraj:

Autor Gabre (Post 3333530)
Koliko si ga platio i od kakvog sellera, jet meni to amrdi na
1: kopiju
2: neuspravan uredjaj

Baterija nema sanse da ti traje ispod 2 tjedna da ne znam sto radis

Pa trgovina je HongKong Goldway i original je sigurno.. 27$ CN verzija.. Idem se borit za dispute..

Brko 30.08.2019. 13:08

Je, ali vidim da taj seller poprilično kenjavi i na sve moguće načine isprobava uskratiti povrat love ili novi artikl dati.
Srećom da nije mobitel od 1000+ kn u pitanju.

A slanje u kinu je koliko 100 kn? I je li refundira taj šiping jer ako ne, ne isplati se.

Brko 31.08.2019. 14:35

Btw, kreće test u morskoj vodi :D stay put. Možda rikne, a možda i ne.

Pupo 31.08.2019. 15:21

Dal ima tko na Pace il Stratosa upucan onaj kineski "napredni" rom?

akoj 31.08.2019. 15:46

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3333638)
Je, ali vidim da taj seller poprilično kenjavi i na sve moguće načine isprobava uskratiti povrat love ili novi artikl dati.
Srećom da nije mobitel od 1000+ kn u pitanju.

A slanje u kinu je koliko 100 kn? I je li refundira taj šiping jer ako ne, ne isplati se.

Samo treba biti uporan i onda popusti. Tako je mene jednom zavlacio, a drugi put je sve bilo glatko.

Dobar vam je battery life - skoro kao Bipu. Najduze je izdrzao 40 dana - upaljeno sve zivo i GPS tracking cca. sat vremena tjedno.

Imao sam i MB 2 i on bi maksimalno izdrzao 30 dana, a u uvjetima jako visokih i niskih temperatura ispod 20 dana (na Bipu toga nema)

d0X 31.08.2019. 16:00

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3333891)
Btw, kreće test u morskoj vodi :D stay put. Možda rikne, a možda i ne.

E ovo me ful zanima jer sam mislio starom uzet za plivanje. :)

Brko 31.08.2019. 16:57

Odradio morsku vodu. Radi :)

d0X 31.08.2019. 17:02

Ima kakav funkcionalan mod za plivanje?

Brko 31.08.2019. 17:04

Ima. Pod "Workout" ima "Pool Swimming". Nisam pokrenuo iskreno pa ne znam kako radi i kako funkcionira.

LAcy 31.08.2019. 18:32

Citiraj:

Autor akoj (Post 3333903)
Dobar vam je battery life - skoro kao Bipu. Najduze je izdrzao 40 dana - upaljeno sve zivo i GPS tracking cca. sat vremena tjedno.

Imao sam i MB 2 i on bi maksimalno izdrzao 30 dana, a u uvjetima jako visokih i niskih temperatura ispod 20 dana (na Bipu toga nema)

Koja je funkcionalna razlika izmedju Bipa i Pace/Stratosa? Koliko vidim Bip ima HRM, GPS...

akoj 31.08.2019. 18:59

Pametni satovi

Bip nema memoriju za glazbu, manji set aktivnosti, spaja se na MiFit aplikaciju....

BSA<AK-47> 31.08.2019. 19:00

Citiraj:

Autor pizzonia (Post 3333611)
Pa trgovina je HongKong Goldway i original je sigurno.. 27$ CN verzija.. Idem se borit za dispute..

eto, da si riješiš bar 1 nedoumicu,
ovdje možeš škicnuti dal ti je uređaj originalče ili kopija

https://www.mi.com/global/shield/#secur_en

Serijal od mi banda ti se nalazi u utoru sa strane uređaja

:beer:

btw, i moj band4 je na 40% 9 dan, tako da pretpostavljam da će izdržat taman oko 2ipo tjedna.
sve popaljeno, obavijesti od cca 20tak aplikacija, HR provjera svakih 5 min, brightness 4/5, DND od 23-06.

obzirom da ne nosim sat već ohoho dugo, a i ne volim ih nositi jer nisam korpulentan stasom (čitaj : manji zgobovi:fiju:) pa mi svaki veći sat izgleda preveliko, ova stvarčica mi je sjela ko budali šamar.

i već sam potrošio još 30 baksa na dodatno remenje, moram si biti fenci :D

LAcy 31.08.2019. 19:15

Citiraj:

Autor akoj (Post 3333962)
Bip nema memoriju za glazbu, manji set aktivnosti, spaja se na MiFit aplikaciju....

Od verzije 3.x Amazfit app podrzava Bip. Mozes li izlistati set aktivnosti? Kakav je GPS i HRM?

Obizirom koliko duze traje baterija, mozda Bip ima vise smisla...

akoj 31.08.2019. 19:50

Hvala na informaciji za aplikaciju - nisam znao da je moguce.
Mogu usporediti sa Paceom - cura mi ga koristi. HRM ocitanja su tu negdje kao i broj koraka. Ako gledamo prijedenu udaljenost - Pace je malo velikodusniji - malo vise od stvarne, a Bip malo manje dok je kod elevacije obrnuto. Oba sata znaju malo bjezati pri vecim brzinama.

Na Bipu je dostupan mali broj akrivnosti - hodanje, trcanje,traka,bicikliranje.

LAcy 31.08.2019. 20:09

Da li Bip mjeri elevaciju za trcanje, hodanje i bicikl? I ako da, koliko dobro?

Pace ima manu u dizajnu i nakon nekog vremena prestane mjeriti elevaciju (navodno udje vlaga). Meni se to dogodilo nakon otprilke godine dana.
Stratos je kao vodootporan i za sada nema taj problem al' preciznost je zakurac. Navodone elevaciju mjeri barometrom pa kako se tlak promjeni, promjeni se i elevacija. Mountbajkam svaki dan i to nekad stvarno izgleda presmijesno. Nagli skokovi na ili sa visine :D I mislim da ne mjeri elevaciju ako je activity hodanje?! Tako da za hiking uvijek koristim trail run.

stef 31.08.2019. 20:12

Testiram GTR pa ću za koji dan staviti mini recenziju. "Aluminijski" primjerak. (Kolko vidim, u HGSpot-a se pojavio i stainless kao dostupan.)

renc 02.09.2019. 15:27

Ima neko spojen Mi band 4 sa mobom koji podržava BT5. Zanima me kakav je RL domet? Recimo ostaviš mob na radnom stolu i koliko daleko možeš šalabazat po firmi ili čak ispred a da ostane BT veza aktivna?

Gabre 02.09.2019. 16:09

Vidi koliki je uopce definirani domet bt-a, prepolovi to i eto ti koliko otprilike

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:53.