![]() |
Sviđa mi se što ga samo stavim na punjač, bez da tražim žice, ubadam u mob i sl. S time da trenutno nemam originalni punjač već koristim Elotech koji izgleda kao manji tanjurić za kavu tj. totalno je ravan. Originalni punjač je L oblika. Brzina punjenja mi nije najbitnija stavka.
Negativna strana je to što se grije pri punjenu. |
i sl.? a sto to? problem ustekat USB C? a taj wireless punjac inace nema zicu koja ti visi sa stola, laptopa, jer struja do njega mora doc.
a ne fali ti sto apsolutno nista ne mos s mobom dok se puni? zazvoni mob, ne mos se javit, dodje poruka, itd itd ?? ne mos se zavalit na kauc i koristit mob dok se puni, streamat na tv nesto, zagejmat, itd itd itd ??? jedino gdje vidim prednost wireless punjenja je u autu, jer idem iz auta stalno van unutra, i zice stalno vise nekuda i smetaju zapinju... u par auta sam vidio da imaju wireles charge pad pored mjenjaca... |
Zašto ne? xD
Dođe poziv/poruka digneš, obaviš štogod, vratiš natrag na dock. A čačkati ili još gore igrati nešto dok se puni, koma za bateriju. IMHO. Imam S7 trenutno i još nikad nisam imao bežični punjač, makar vidim praktičnost u tome i planirao sam nabaviti. Mogu bez problema živjeti i bez. Ne predstavlja mi nikakav problem što nedostaje na OP6. |
Ne koristim wireless charging ali cijela poanta i je u tome da dok ne koristis mob da ga samo stavis na punjenje i isto tako lako skines po potrebi. Ako ti se bas dogodi da moras "zagejmati", uvijek imas zicu, jel. Osobno ne drkarim po mobu toliko da ga moram uvijek imati spremnog ali YMMV.
|
bezveze offtopicarimo sada ali je tema interesantna. Ja sam previse prakticar i najprije mi nesto mora biti funkcionalno ispred svega.
Osobno nikako ne vidim prednost wireless punjaca, pogotovo jer si vezan za tu jednu lokaciju gdje si ustekao u zid taj punjac. Ono sto ce biti super je kada ce ti se mob moci puniti unutar odredjenog radijusa, tipa metar-dva od punjaca. |
Kao zaposlenik clanice Wireless Power Consortium-a mogu reci da je to sve jos uvijek za-k. To sto se danas predstavlja kao bezicno punjenje je prije beskontaktno punjenje.
Domet mali, ucinkovitost oko 50% (sto nije puno za jedan mobitel, ali kad bi svi presli na bezicno punjenje, tu bi se izgubilo vise energije nego sto trosi jedna Hrvatska u godinu dana). Trenutno su mi za punjenje hit kineski "MagSafe" kabeli za USB i Lightning. Priblizim se s telefonom kabelu i on ga magnetski zagrize. Prenosi i podatke. U autu jos prakticnije od bezicnog punjenja. Trik je u kupovini dovoljno takvih kabela da ih svi u kucanstvu mogu koristiti sa svim uredjajima (3-5 je minimum). |
Koristio sam taj kabel i shit je! Nakon nekog vremena magnet oslabi, i uopće nedrži, a na kraju sam i izgubio skroz kontakt, pa sam se vratio na klasični USB, https://m.nl.aliexpress.com/item/327...platform=msite
Smeće. Imao sam dva komada, i oba su pokazala iste probleme. Poslano sa mog A0001 koristeći Tapatalk |
Pa dobro ne moras bas najgori kupiti, a kod kineza ima uvijek i biserja i zita i kukolja.
Kao drugo, pravi magnet ne slabi (osim u ekstremima fizike, npr. bio je u dzepu prilikom MRa) Preporucio bih svakome da ulozi 5-6€ u jedan takav MagSafeFake kabel i proba. |
Nezz, meni je to bezicno ok možda za postolje od monitora, na poslu il negdje gdje toliko cesto ne koristim mob. Možda i u autu ako postoji drzac koji ima wireless charging, ali u sobi npr. defitnivno ne sveti USB-C :D
na listi prioriteta za mobitel wireless charging mi je bitan ko... evo pokusavam naći usporedbu, al čini mi se da mi je to najnebitnija stavka u mobu :lol2: |
OnePlus će pružiti trogodišnju softversku podršku za sve modele od OP3 pa nadalje.dvije godine puna podrška plus 1 god security patch....
https://mob.hr/oneplus-objavio-plan-...nosnih-zakrpi/ |
Stvarno sad još i nadogradnje...pa oni nisu normalni. A svi vi što govorite kako vam je OnePlus super čekajte dok se nešto pokvari pa ćete tek onda vidjeti kako je super. U petak poslao na servis a u četvrtak ga dobio natrag popravljenog, znači 6 dana uključujući vikend. Da sam ga sam odnio u lokalni servis za 6 dana mi ne bi mogli ni reći što se treba popraviti i kad bi to moglo biti gotovo a ovi iz OnePlusa sve to ekspresno riješe. I ne nije refurbished kako na jednom drugom hrvatskom forumu tvrde da oni to tako brzo poprave jer ti zapravo odmah pošalju neki drugi mobitel koji je u ispravnom stanju ali ga je netko prije koristio. Na kućištu kod kamere je jedan dio malo svjetlije boje jer tu mobitel nije prekriven maskom a i unitarnje konponente sam označio prije nego sam ga poslao - tako da ovo govorim iz vlastitog iskustva. Nisam fanboy niti jednog brenda ali ovaj OnePlus me stalno pozitivno iznenađuje.
|
Oprosti, ali kako si označio unutarnje komponente? Zar ne bi trebao izgubiti garanciju otvaranjem mobitela?
|
Stiže fix za battery drain,poboljšan double tap to wake i još neke sitnice.standardno prvo Hydrogen,a onda mi....
https://m.gsmarena.com/hydrogenos_51...news-31964.php |
Citiraj:
|
09.07. počinje prodaja OP6 'komunjara' edition :D
https://www.gsmarena.com/red_oneplus...news-31994.php |
Jedno pitanje u vezi OnePLusONe.
Nedavno sam mu promijenio bateriju (kina kopija) Zna mi se nekada dobro ugrijati točno di je kamera otraga!!! Ono baš je vruće! :( Obično kad sam na 3G mreži?! Poslano sa mog A0001 koristeći Tapatalk |
Jel to prije radio?
ako jest, onda eto. Ako nije, onda je nešto krivo stavljeno. Ili je baterija loša ili je cooler odvojen (ako ga uopće ima). |
Citiraj:
Misliš da ima pasivni hladnjak, pa se on odvojio? Ko ga Šiša, nadam se uskoro kupnji 6, pa kako god. Poslano sa mog A0001 koristeći Tapatalk |
Ukoliko si sam minjao bateriju, skini backplate pa pogledaj gdje se točno grije.
Ukoliko je u pitanju baterija, onda ima loš kontroler i previše se struje gubi. Ako kažeš da je to i prije bilo.... Google u moru "pametnih" savjeta uglavnom navodi ova riješenja: Issue: Overheating A few people have been complaining about the OnePlus One overheating. It’s worth remembering that any smartphone is going to get hot if you play intensive games on it, but if your phone is getting so hot that apps are crashing or it’s rebooting itself, then you may have a more serious problem. Workarounds: Take your case off. Take frequent breaks to let it cool down. Potential solution: If it’s heating up and you’re not running anything intensive, then try rebooting the phone. A rogue app, theme, or anything else you’ve installed could be to blame. You can try removing things to see if it makes a difference. If your phone still heats up, then clear the cache or try a factory reset. |
A ništa, kad dodje novi, i prebacim Google autentifikator 2fa, onda cu napravit tvornički restart.
OK havla Poslano sa mog A0001 koristeći Tapatalk |
|
molio bi ako netko ima voucher za oneplus, case mi pukao....:hitthewal: trebao bi novi
imao sam sandstone, uzeo bi carbon bumper....ili neka druga preporuka? |
Citiraj:
|
fala, kliknul sam
imam ga u vouchers, al kad idem kupovat na promo/vouchers nemam ništa kaj krivo radim? |
probaj log out pa log in
|
nope :fuming:
|
Citiraj:
|
a šteta, fala na trudu :beer:
|
Imam 5t sa 5.1.2 i kad stavim timer da odbrojava prije slike, blic blia xx puta, kako to iskljucit???? iritira me
|
Kad odaberes timer odi na blic i iskljuci ga
|
Nop, blica sve jedno 3-4 puta kratko prije slikavanja....
|
Da li još vrijedi onaj studentski popust za mob i da li se može kombinirati s voucherom?
Ne plaća se nikakva dodatna poštarina kad mob stigne? Koliko brzo stigne mob? |
Da, lijepo piše pod terms da vrijedi i dalje studentski. Ali sumnjam da se da kombinirat, probaj.
Misliš carina i to, neka to netko drugi odg. https://www.oneplus.com/hr/student-program |
Hm zanimljivo. To samo za redovne studente ili vrijedi i za vanredne? Ako tko zna. Ne vidim da piše.
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Znači 493 eura? Pa dosta jeftinije nego na Njuškalu od preprodavača (3800). Mislim da ću si piknut crveni :D A jača verzija sa 8/128GB je 4 soma dok je 6/64 na njuškalu samo 200kn manje.
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Meni je sa priority shipingom za 10€ više stigao za 3 radna dana....
OP5T sam kupio sa 10% studentskog popusta,ali sad je 5% zbog muljaža 😬 |
Sad im slikam xicu i nežele prihvatiti kao nije dobro. Ma mrš, budem probao poslije.
|
Ubo ga day one, onaj srednji model s mat finišem.
Prezadovoljan sam, malo mi je žao što se nisam strpio na ovaj crveni, ali ajd. Napravio sam i kratak review https://youtu.be/9d5bjs0thCI Ne kupujte nigdje osim s njihove stranice, sjećam se da je 5t bio koštao 5000 kuna u mobisu. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:40. |