PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Mreže (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=16)
-   -   ZTE ZXDSL 931VII (t-com) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=252833)

Prezime 19.04.2017. 10:42

@Nikky
Neznam u cem bi mogao biti problem kod njega, ali za njegove potrebe - samo mu treba prosirenje WiFi-a - ja bi koristio (i koristim u viksi) jeftini i jednostavni "dedicated" repeater. Kod takvih jednostavnih za podesavanje spravica neme nikad problema i domet im je veci od bilokojeg jeftinjara routera.

Koristim Gembird WNP-RP-002 velicine Powerline adaptera, jednostavan za podesit i na njemu rade svi klijenti besprekorno. Navedeni je nesto skuplji od slicnih jer ima i LAN port, koji je meni glede CS-a neophodan :)

Dusan 19.04.2017. 10:49

Prezime - do ovih Siemensa SX763 i ZTE 931 VII sam došao besplatno, da trebam platiti sigurno bih tako i ja razmišljao. Hvala ti svejedno.

Prezime 19.04.2017. 10:50

Citiraj:

Autor Dusan (Post 3050698)
ovo sranje ZTE 931 VII neće da ga je..š, odustao od njega.

Zanima me, jel si probao varijantu da mu ukljucis i definiras DHCP Server?
Na taj nacin sam spojio kod frenda u kaficu dva ZTE-a (prvi i drugi router su ZTE) i ti rade tako vec dve godine bez problema..

Dusan 19.04.2017. 10:57

Da tu varijantu sam i ja proba, probao i Nikky na team vieveru kada je bio. Nikakve promjene nabolje nisam vidio. Možda je do ZTE modema??

Prezime 19.04.2017. 11:02

Mozda, jer bi trebao uredno radit na oba nacina. Nesto mu je mozda sa wifi-em u banani...
Iako vidim da si odustao, pretpostavljam da te i dalje zanima zasto nece proradit. Ja bi na tvom mjestu jos probao, (samo za probu da se ustanovi dio koji ne radi uredno) iskljucit wifi zastitu i vidit jel ima razlike.

Dusan 19.04.2017. 11:07

Nema problema ako netko želi preko Team v. imate na liniji i homebox i ZTE, samo recite. Ja obično ako mi nešto neide, pauza 3-4 dana onda opet oko njega. Inače ZTE mi služi za ubacivanje imagesa u dm8000 jer kod ubacivanja - logiranja u dm8000 Siemens zaj....va pa dobro dođe ZTE, tako da svaka vrsta služi kada zatreba. Ja bi ga rado naštima ali...

Prezime 19.04.2017. 11:27

Jesi probao jel ti net uredno radi preko LAN2 porta kad spojis Homebox na LAN1 ili WAN? Ako tako radi onda mu je "Switch" dio uredan, pa te samo WiFi dio zeza...

Ja imam original T-Com Firmware za njega, pa ti ga mogu poslat da ga flash-as preko njegove opcije za "Software Update". Ako hoces probat posalji mi svoj mejl na PM, pa cu ti ga poslat. FW je cca 7,6MB...

Prezime 19.04.2017. 15:30

Citiraj:

Autor Dusan (Post 3050706)
Da tu varijantu sam i ja proba, probao i Nikky na team vieveru kada je bio. Nikakve promjene nabolje nisam vidio. Možda je do ZTE modema??

A mozda je samo do tvog podesavanja WiFi-a na ZTE-u?

Da slucajno ne podesavas WiFi da radi kao samostalni repeater?
Za upute koje smo ti dali kolega Nikky i ja, wifi NE SMIJE biti podesen kao repeater, jer to nece radit uredno.

WiFi moras podesit da ima vlastito ime (SSSID) i da radi na vlastitom slobodnom kanalu (NE NA AUTOMATIK IZABRANOM!)

Nikky 19.04.2017. 15:35

Nije mu taj slučaj, ne koristi WPS (kvazi repeter) nego kao AP vulgaris.
Pa ima negdje u temi da neki android - i imaju blema u spajanju na ZTE.

Dusan 19.04.2017. 15:41

Prezime - nisam štimao da radi na vlastitom kanalu ali naravno SSID sam dao drugi naziv i naravno drugi passwd. Inače ovi SX 763 su svi na automatik. Ni problem probat i dat mu vlastiti kanal a ne automatski da izabere, kud li sriće da je to.

Probao dodjeliti /11/ kanal ali opet isto. Prvi se put konektira kada ponoviš ni slučajno.

Dusan 19.04.2017. 16:48

Prezime, evo sada sam mu promjenio softwer, probao sam čak i bez passworda da vidim da nije u tom djelu greška, međutim ista stvar. Mislim da sam ok zamjenio softwer po uputi. Ma ako nije do modema ima da nađem-o razlog i nemogućnost konekta nakon prvog uspješnog pokušaja.

Prezime 19.04.2017. 17:59

Nekim Android mobitelima je problem spajanje na ZTE WiFi opcenito, kad je na routeru ukljucen IPv6. Da se to rijesi, treba na ZTE-u iskljucit IPv6. Da to iskljucis napravi konfiguraciju prema slikama:

http://i67.tinypic.com/25pjyfq.jpg

http://i66.tinypic.com/9fwvb4.png

Dusan 19.04.2017. 18:49

Hvala ti na trudu Prezime ali ništa ni nakon ovog, proba sve kako je na tom postu, ne ide.

Prezime 19.04.2017. 19:31

Da bi te postavke bile primjenjene moras prestartat ZTE!

Jel imas uredno net na LAN2 portu ZTE-a?

Jel mozes postat ScreenShot tvoje WiFi postavke sa "Path:Network-WLAN-Basic", da vidim kako ti je to slozeno?

Dusan 19.04.2017. 21:33

Prezime - homebox t. ima IP 192.168.0.1 i ima ograničenje IP od 192.168.0.10 do 192.168.0.200.
Na lan2 mi dolazi lan kabel iz homebox t.

https://thumb.ibb.co/fuVZ5k/sl1.jpg

https://thumb.ibb.co/nrjiy5/sl2.jpg

Prezime 19.04.2017. 23:48

WiFi ti je identicno podesen kao i na drugom routeru kojeg sam frendu podesavao, pa kako njemu uredno radi, trebao bi i tebi...

U LAN postavkama stavi "DHCP End IP Address" na 192.168.0.250 i ukljuci kvacicu na "Enable DHCP Server" pa ces imat podeseno kako kod mene.

Kad ti se prvi put mobitel uredno spoji, provjeri koju je IP adresu dobio, da li od ZTE-a ili od Homeboxa, da vidis koji /ciji DHCP je u igri.

Jel imas koji mobitel na kojem mozes fiksno upisat potrebne IP adrese za spajanje, a ne da ih dodjeljuje (neki) DHCP? To se na vecini mobitela moze konfigurirat pod naprenim wifi opcijama. Vidi jel s tim mobitelom postoje problemi sa naknadnim spajanjem?

Jel ti se laptop moze uredno spojit na WiFi ZTE-a i kako je konfiguriran (Fiksne IP adrese ili Automatic)?

Dusan 20.04.2017. 06:59

Nakon što sam uključio DHCP i nakon što se konektirao na wifi vidim na mobitelu IPv4 adresu 192.168.0.203 znači to je IP od ZTE. ali ima ispod 3 kom IPv6 adresa jedna je fec0;;7022:b08f:f55.eeed. Laptop se neće zakačiti na wifi, poruka ne prepoznaje mrežu. Na tabletu se neće konektirati i piše poruku - Status: Privremeno izbjegavanje loše veze. Da nije do tog IPv6, dali da isključim Fireval?
Sada se konektirao i u drugom pokušaju, nema više one 3 IPv6 adresa, samo jedna.
Još jednu stvar primjećujem, kada se konektiram iz wifi ZTE na wifi homebox t. mobitel ne mjenja IP adresu /192.168.0.203/, je to ok.
Kada spojim lan kabelom laptop i LAN1 na ZTE modemu internet veza je u redu.

Kada gledam koliko treba podešavanja i koliko ima sranja na tim starim ZTE 931 VII treba DATI DIPLOMU za rad homeboxu turbo /ZTE MF283+/ na kojem sve radi: ne treba mu nikakva parica, 3 repetora, telefon, cs, iptv i još mnogo toga a da ga uopće nije trebalo podešavati samo promjeniti passworde na wifi i na ulaz u homebox i uštekati se - kapa dolje.

Prezime 20.04.2017. 15:08

Firewall na ZTE mozes iskljucit, jer ti je ukljucen vec na Homeboxu.
Ocito je IPv6 na ZTE glavna smetnja...

Potrazi na laptopu u Properties Lan kartice i WiFi kartice opciju "Internet Protocol Version 6 (TCP/IPv6) i to iskljuci na obje kartice. Vjerujem da ce se onda wifi laptopa uredno spajat na ZTE.

Btw, koji OS vrtis na tom laptopu?

Dusan 20.04.2017. 15:12

Windows 10 tku.

Prezime 20.04.2017. 15:19

U tom grmu lezi zec :lol2:

silver_tip 20.04.2017. 15:29

Citiraj:

Autor Prezime (Post 3051369)
U tom grmu lezi zec :lol2:

Jok...

Ja imam taj ZTE, imam Homebox, na W10 sam... sve uredno radi doslovce plug and play. ;)

Prezime 20.04.2017. 15:39

Sve ovisi koja verzija desetke, koji chipset na wifi kartici i kako ti je podesena sigurnost OS-a. MS se vise brine o tvojoj tastiti wifi-a od tebe, pa je upotreba wifi-a ponekad dovedena do apsurda.

Na mnogim laptopima, pa cak i na njihovim Surface uredjajima je ponekad nemoguce ostvarit pouzdanu wifi vezu, dok preko zice uvjek uredno radi.
Slicno kao i sa nekim Androidima, koji cak imaju dodatne aplikacije za iskljucivanje IPv6 protokola...

0gi 01.05.2017. 19:18

Bok! Nadam se da mi netko može pomoći uvezi ovoga. Već se par dana mučim s ovime.

Dakle, imam dva ZXDSL 931VII V4.0 rutera.
Želim ih spojiti na sljedeći način:
1. ruter spojen na internet(vdsl) <-- lan kabel --> 2. ruter
Na oba rutera želim imati upaljen wifi i želim da uređaji spojeni na oba rutera budu u istoj mreži, tj. da vide jedni druge (znači npr. da svi budu u mreži 192.168.1.0) i da svi imaju pristup internetu.
Nisam siguran da li je to uopće moguće na ovome ruteru?
Prema uputama koje sam našao sam spojio rutere sa LAN1 port na LAN1 port, postavio ip adresu prvog rutera na 192.168.1.1, a ip adresu drugoga na 192.168.1.2. Na drugom ruteru sam ugasio DHCP, dns stavio na 192.168.1.1 i jos bih trebao staviti default gateway na 192.168.1.1, ali mi ruter ne dopušta da promijenim default gateway! Čak i kada sam spojen kao administrator. To polje je zatamnjeno, ne može se mijenjati, a navodno kod drugih rutera se može? Valjda zbog toga mi uređaji na 2. ruteru nemaju internet, a uređaji na 1. imaju. A ponekada i oni na 1. izgube vezu.
Da li je moguće nekako spojiti rutere u istu mrežu? Ako da, da li bi maxtv uređaj radio ako se spoji na drugi ruter?

Čitao sam i o spajanju 1. rutera preko LAN porta na WAN port drugog rutera, ali tada bi uređaji bili spojeni na dvije različite mreže, ako sam dobro shvatio. A ja želim da uređaji spojeni na 1. ruter mogu komunicirati sa uređajima na 2. ruteru.

Nikky 02.05.2017. 02:17

A da probaš dodati Static Route u 2. uređaju da "puca" na 192.168.1.1 ?
Samo mi se čini da je neki zaheb u pameti, trebalo bi ga povezati sa Lan interface kojega ne nudi, a nudi Internet !?

jp_rv 02.05.2017. 09:38

ima taj zte opciju dhcp relay?
nemam ga sad "pri ruci" u mreži.

kod nekih mojih uređaja bi stvar umrla ako je dhcp bio ugašen jer uređaj ne bi povlačio adrese s gatewaya, zato je tu dhcp relay.

Jawe 10.05.2017. 03:33

Znači imam problem sa pingom u igrama, naravno kad najčešće burazer visi na youtubu cijeli dan i onda kad ja oću malo u miru odigrat nemoš mrdnut u igri od laga...e sad ako neko može da mi konkretno netko kaže što, gdje, koju valutu moram upisati u ove prozorcice da namjestim QOS i probam ga tako ograničiti jer ovo je fuj....pročitao sam ova 2 dana milion tekstova i svi su u istom problemu, ali nigdje konkretnog riješenja osim da na njegov intaliram netlimiter itd., probo sam sa selfishnetom, ali nešto ne šljaka dobro, pokazuje krive podatke stalno...

ZTE ZXDSL 931VII 4.0V

http://imgur.com/MalFHLw

Nikky 17.05.2017. 14:50

Slučajno naletio na info u vezi ZXDSL 931VII V3.0/V4.0 > http://support.zte.com.cn/support/ne...newsId=1007843
prodaja do September 15st,2017, a support do December 15st,2018.

barnabas 03.06.2017. 09:42

pozdrav svima

pokušavam spojiti TP link wr841ND zajedno sa Zxdslom.

nikako ne uspijeva, zapravo instalacija je uspjela, ali nema internetske veze.

Ima li tko kakvih iskustava?

Nikky 03.06.2017. 10:20

Kako ih pokušavaš povezati, žično ili bežično ?
Jesi li probao promijeniti IP adresu wr841ND da bude u istom nizu kao ZTE i slobodna ?
Šta zapravo želiš postići ?

ilje 04.06.2017. 03:10

Citiraj:

Autor Jawe (Post 3058455)
Znači imam problem sa pingom u igrama, naravno kad najčešće burazer visi na youtubu cijeli dan i onda kad ja oću malo u miru odigrat nemoš mrdnut u igri od laga...e sad ako neko može da mi konkretno netko kaže što, gdje, koju valutu moram upisati u ove prozorcice da namjestim QOS i probam ga tako ograničiti jer ovo je fuj....pročitao sam ova 2 dana milion tekstova i svi su u istom problemu, ali nigdje konkretnog riješenja osim da na njegov intaliram netlimiter itd., probo sam sa selfishnetom, ali nešto ne šljaka dobro, pokazuje krive podatke stalno...

ZTE ZXDSL 931VII 4.0V

http://imgur.com/MalFHLw

na zalost QOS ne radi na tom modemu (na t-comovom fw v4)

izekos 06.06.2017. 14:28

Jer se da spojti USB stick Alcatel link key IK40 na router iz subjecta? U USB sticku bi bila Tele 2 kartica Pokućnog interneta. Ima li možda netko tu kombinaciju i da li bi to radilo? To je naime oprema koju imam, Huawei B315s-22 WiFi CAT4 router, kojeg nude u Tele 2 ponudi košta 850 kn. Draže bi mi bilo imati u džepu tih 850 kn, ukoliko ova kombinacija šljaka.

hrki 06.06.2017. 16:47

Koristio budeš kabel ili wifi?

izekos 06.06.2017. 21:40

Citiraj:

Autor hrki (Post 3068066)
Koristio budeš kabel ili wifi?

I kabel i wifi. Gigabitna lan mreza, wifi za mobitele, tablete i sl.
Da li je izvedivo ili mi je bolje kupiti neki router? Jer taj stick kodiran na Ht ili moze bilo koja SIMica?

H@rdc0r3M1nD 11.07.2017. 20:47

AKo smijem pitat koji je admin pass za ovaj Tcomov router

1v@n 11.07.2017. 21:37

Citiraj:

Autor H@rdc0r3M1nD (Post 3079932)
AKo smijem pitat koji je admin pass za ovaj Tcomov router

Da si se barem potrudio otvoriti prvu stranicu teme...

H@rdc0r3M1nD 12.07.2017. 15:16

zasto uvijek ljudi misle da se nesto pita iz lijenosti?
Detaljno sam procitao, vecinu ove teme. Ne prihvaca mi password u obliku

administrator
!tc0Mht + serijski broj.

Eto, valjda nije bilo lakse odgovorit ako znas? ili ne znas?

1v@n 12.07.2017. 17:38

Vjerojatno zato što je to jedini način da uđeš u router. Imao, koristio, radi tako i nikako drugačije

!tc0MhtZTEExxxxxxxxxx

0 - nula, a ne O

H@rdc0r3M1nD 12.07.2017. 17:42

To je pomoglo.hvala

zvonac 19.07.2017. 21:46

1 privitaka
Pozdrav, imam laganih problema sa tim ruterom..
Ovo su trenutne postavke, ak stavim SGI Enable onda brzina nije konstantna, al u trayu, pod status stoji 300mbits, ak maknem kvačicu, onda je ok, al pod status stoji, 243-270mbits u igri su win 7..
Inače puštena mi je brzina 34mbits..
http://www.speedtest.net/result/6468831336.png
Mrežna je ASUS Wireless-AC750..

E sad, događa se da mi veza pukne, u trayu skoči žuti trokut s uskličnikom, jučer zvao SZK, restartali liniju i ok bilo do danas, dođem doma, net teško otvara, a ista stvar i na smartfonu..

Inače ovo je sad blaži problem, imao sam s tim češćih problema, dok sam podesio da mi se ruter gasi-pali u određeno vrijeme, sad sam to dizejblal, al kolko vidim, veza se opet izgubi negdje..

Kak sad to uskladit da to donekle normalno funkcionira?

NITROS 08.09.2017. 02:37

Imam problem s routerom. Radi se o routeru iz naslova V4.0

Danas pospajao Synology na mrežu i portovi su počeli vući samo 100mbps. Nisam niti primjetio već mi je Synology javio da je niska propusnost na mreži.

Od troubleshootinga sam napravio sljedeće. Promijenio kablove, isprobao sve portove, pojedinačno štekao uređaje fizički (svi su prijavljivali 100mbps brzinu), na silu gurao komp da koristi 1gbps (na što se automatski disconnectao) te prošao sve settingse unutar routera.

Rješenje nisam našao.

Tako da vas molim da mi pomognete jer ću sve živce izgubiti.

Hvala!

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:07.