PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   Battlefield 4 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=247267)

Blue_Fatal1ty 04.06.2014. 08:46

http://battlelog.battlefield.com/bf4...e-rolling-out/

Jucer konacno dosao netcode update!
Razlike primjetio iskreno nisam. Vjerojatno radi smeca od servera na kojem smo jucer igrali.

jopis 04.06.2014. 09:10

Citiraj:

Autor Blue_Fatal1ty (Post 2607026)
http://battlelog.battlefield.com/bf4...e-rolling-out/

Jucer konacno dosao netcode update!
Razlike primjetio iskreno nisam. Vjerojatno radi smeca od servera na kojem smo jucer igrali.

Vrlo vjerojatno, jer je na žalost još uvijek hrpetina serverskih krama u optjecaju. I mi smo sinoć 'prašili' po par servera i točno se vidi razlika na istom setupu (tickrate setting na high i networksmoothingfactor na 0-20%) i u 'padanju' i u dobivanju hitmarka, od servera do servera, ima ih gdje sve ide odlično, i osjetiš da te netko gađa i vidiš kad ti pogađaš da ekipa pada, ali i dalje ima servera gdje je taj u..ani delay prisutan.
Ovo sad liči na predzadnji cte patch, koji je imho bio odličan.
Još sad da fixaju gunship bug i ostale slične p...arije....

Volume 04.06.2014. 11:01

Citiraj:

Autor jopis (Post 2607045)
Vrlo vjerojatno, jer je na žalost još uvijek hrpetina serverskih krama u optjecaju. I mi smo sinoć 'prašili' po par servera i točno se vidi razlika na istom setupu (tickrate setting na high i networksmoothingfactor na 0-20%) i u 'padanju' i u dobivanju hitmarka, od servera do servera, ima ih gdje sve ide odlično, i osjetiš da te netko gađa i vidiš kad ti pogađaš da ekipa pada, ali i dalje ima servera gdje je taj u..ani delay prisutan.
Ovo sad liči na predzadnji cte patch, koji je imho bio odličan.
Još sad da fixaju gunship bug i ostale slične p...arije....

Meni je sinoć ono na šangaju i rougeu satralo živce. Svako malo me izbacivalo, sve nekako trzavo iako je fps bio odličan, aim očajan, ono šta sam i uspio pogodit uopće nije registriralo...
Zavod i paracel kasnije su mi radili odlično i stvarno sam primjetio razliku kod primanja metka.
Sad jeli to do servera ili šta drugo nemam pojma...

Hellhound 04.06.2014. 14:40

Jel zna netko mozda koliko taj high tickrate 'trosi'?

Pise u njihovim news-ima da ako se imqa 1mbit/1mbit Dwld/Upld da moze bez problema high.

Ali jel zna netko konkretne podatke? Takoder to dodatno opterecuje samo net ili i neznam procesor i sl. ?:)

MadBoY 04.06.2014. 14:59

Mislim da se ne povecava upload, samo download, jer upload ostaje na 30 Hz, a download se mjenja sa 10 Hz na 30 Hz. Ne bi trebalo imati nikakvog utjecaja na tvoj procesor, jer je ovo zapravo samo update za server, pa je potrebno da server ima dobar HW.

Nisu svi serveri napravili update na 30 Hz, neki su jos na 10 Hz i trenutno nema mogucnosti da se tocno vidi koji server je 30 a koji 10. Tako da je lako moguce da upadnete na server na kojem je sve po starom.

Blue_Fatal1ty 04.06.2014. 19:10

Taj update na serverima je napravljen davno. Ovo je sad update za sam netcode i igru da je u oba smjera 30Hz

Rino 04.06.2014. 20:12

Citiraj:

Autor Hellhound (Post 2607248)
Jel zna netko mozda koliko taj high tickrate 'trosi'?

Pise u njihovim news-ima da ako se imqa 1mbit/1mbit Dwld/Upld da moze bez problema high.

Ali jel zna netko konkretne podatke? Takoder to dodatno opterecuje samo net ili i neznam procesor i sl. ?:)

Dok je bilo 10Hz na 64p kretalo se oko 15kbps download i 5kbps upload...dakle gotovo ništa!

Blue_Fatal1ty 05.06.2014. 20:54

nego ekipa kakav vi origin store imate? :D

Tex Willer 05.06.2014. 21:01

Citiraj:

Autor Blue_Fatal1ty (Post 2608083)
nego ekipa kakav vi origin store imate? :D

Ruski, po drugi put

Strong 05.06.2014. 21:59

Ruski po prvi put :( Kad bi to trebalo bit rješeno?

iprodano 05.06.2014. 22:43

Citiraj:

Autor Tex Willer (Post 2608091)
Ruski, po drugi put

Znači nisam jedini. :)

esc 10.06.2014. 17:20

gdje kupit premium? probao sam g2play i kinguin.net i ništa ne radi???

Strong 10.06.2014. 18:34

Eto pa kreni redom

LINK

hedgehog 16.06.2014. 21:29

1 privitaka
Jel itko zna zašto je GPU usage ovako šugav? konfa je iz moj komp..proc možda je malo preslab, ali ovo mi ipak ne izgleda da je baš ok..ista stvar je i na mantleu i dx..

junkieee 17.06.2014. 07:36

preslab procesor. Ja sam na phenom-i x4 imao slicne probleme. Igra ja jako procesorski zahtjevna, i tvoj proc ne dolazi do izražaja.

Kak ti igra uopce radi na mantle-u?

hedgehog 17.06.2014. 10:25

ma to sam i mislio, ali opet mi je čudan taj graf nekako..
na dx na medium imam 50ak FPS-a što je igrivo (sa i5 i 7790 je na medium bilo preko 100 uvijek), ali volio bi da je malo više..u zatvorenim prostorima i manjim mapama FPS ide i preko 90 što je onda super..na Mantleu je katastrofa..bez obzira koje su postavke ima toliko laga da je neigrivo..s tim problemom sam se već susreo na Thiefu na staroj konfi sa i5 tako da sam trenutno jako razočaran sa mantleom..Thief mi se upravo skida pa ću provjerit i kako je sa pentiumom..BF3 zato radi bez problema na high i njega se već lijepo da igrat čak i na mapama sa 64 igrača

junkieee 17.06.2014. 14:04

Ne znam kako ti mantle radi tako lose. Meni u usporedbi 1680*1080 med sve, bez AA od 70 -100 fpsa na dx11. Iste postavke na mantlu daju 120 fpsa lock skoro svugdje. Tako da ti ocito nesto nije slozeno.

Jel imas konfiguriran cfg file?

probaj u cfg file dodati sljedecu naredbu : renderframe.pacingmethod 1 ( to ti radi samo na mantle-u). I meni je pomoglo da se smiri fps

Ati freak 21.07.2014. 15:13

Kakvo je stanje sad s tom igrom? Hitreg, bugovi, glitchevi?

Full Throttle 21.07.2014. 16:56

Moglo bi se reći da je hitreg 3 puta bolji :D
Bugova i glitcheva naravno ima, al ajde, osobno mislim da je dosta igrivije

Volume 21.07.2014. 17:22

Citiraj:

Autor Ati freak (Post 2633666)

Evo ti jedan ahahahaha :roller:
Radi perfektno, onaj tko ti kaže suprotno laže! :D Aj sad instaliraj

mrva_zg 21.07.2014. 20:17

isto i ja, nisam ga upalio valjda 2 mjeseca :D
ali ako kažete da radi čem da bacim koju pa makar da slušam vidu kako psuje :D

JuiceBox 21.07.2014. 20:30

Citiraj:

Autor mrva_zg (Post 2633799)
isto i ja, nisam ga upalio valjda 2 mjeseca :D
ali ako kažete da radi čem da bacim koju pa makar da slušam vidu kako psuje :D

Nećeš razbojniče :D nema mene na tom odronu vec duuugo i nece me bit vise nikad, bogami ni na onoj zandara i lopova pizdariji... :D

jopis 21.07.2014. 22:32

Citiraj:

Autor Ati freak (Post 2633666)

Uozbilji se, pričaš o bf-u:roller:
Normalno da ima bugova i glitcheva koliko te volja:D
Nove mape (i oružja, bit će nerfanja čini mi se:D) su vrlo dobre, više su infantry based, ali ne bi to bio bf da s novim mapama nije došlo glitcheva, da ih ne nabrajam sad, al ima ih, a i ostali su bugovi od prije (male metalne ograde koje tenk ne može pregazit, isto tako mala stabla su neuništiva, na Propagandi bijeli kontejner na srednjem flagu, kad se ekipa skempa unutra, oni mogu pucat kroz prozor i ubit te al njima ni tenk, ni rpg ne može ništa, a kamoli meci, često glitchanje kroz zidove na srušenim zgradama isključivo na novim mapama, itd.).....

No, opet uz sve te cirkusarije, tu je Chainlink mod koji je poprilično dobar, mana mu je prekratko trajanje rundi jer je 'sasvim normalno' da su debalansirani timovi u bf-u, ali mod ko mod je as i said, podosta dobar.

Što se tiče hitrega, i dalje se čeka pravi patch iz cte-a di je hitreg bio fixan na sasvim zadovoljavajuću razinu, no i tamo i u normal bf-u se osjeti bitna razlika napucavanja sa ekipom sa pingom 10-20 i retos rusima sa 100 i višim pingom, a i treba uzet i dalje u obzir da još uvijek ima svakakvih server providera sa lošim hardverom di je hitreg katastrofa te činjenicu da pričamo o bf-u di je od pamtivijeka hitreg banana. Malo su mrdali po njemu sad sa izlaskom novih mapa, jer ovo prije njih, cca mjesec dana ranije pa do izlaska novih mapa prošli tjedan, bilo je katastrofa, svaki drugi death je prikazivalo kao headshot, bez obzira na oružje, udaljenost i broj metaka:roller:

Uglavnom, osim novih mapa i oružja, nema još uvijek pravih velikih poboljšanja kakva se testiraju u cte-u, da je bolje nego prije par mjeseci, je, solidno bolje, ali opet ništa spektakularno.
:chears:

Ati freak 22.07.2014. 17:58

Citiraj:

Autor jopis (Post 2633870)
Uozbilji se, pričaš o bf-u:roller:
Normalno da ima bugova i glitcheva koliko te volja:D
Nove mape (i oružja, bit će nerfanja čini mi se:D) su vrlo dobre, više su infantry based, ali ne bi to bio bf da s novim mapama nije došlo glitcheva, da ih ne nabrajam sad, al ima ih, a i ostali su bugovi od prije (male metalne ograde koje tenk ne može pregazit, isto tako mala stabla su neuništiva, na Propagandi bijeli kontejner na srednjem flagu, kad se ekipa skempa unutra, oni mogu pucat kroz prozor i ubit te al njima ni tenk, ni rpg ne može ništa, a kamoli meci, često glitchanje kroz zidove na srušenim zgradama isključivo na novim mapama, itd.).....

No, opet uz sve te cirkusarije, tu je Chainlink mod koji je poprilično dobar, mana mu je prekratko trajanje rundi jer je 'sasvim normalno' da su debalansirani timovi u bf-u, ali mod ko mod je as i said, podosta dobar.

Što se tiče hitrega, i dalje se čeka pravi patch iz cte-a di je hitreg bio fixan na sasvim zadovoljavajuću razinu, no i tamo i u normal bf-u se osjeti bitna razlika napucavanja sa ekipom sa pingom 10-20 i retos rusima sa 100 i višim pingom, a i treba uzet i dalje u obzir da još uvijek ima svakakvih server providera sa lošim hardverom di je hitreg katastrofa te činjenicu da pričamo o bf-u di je od pamtivijeka hitreg banana. Malo su mrdali po njemu sad sa izlaskom novih mapa, jer ovo prije njih, cca mjesec dana ranije pa do izlaska novih mapa prošli tjedan, bilo je katastrofa, svaki drugi death je prikazivalo kao headshot, bez obzira na oružje, udaljenost i broj metaka:roller:

Uglavnom, osim novih mapa i oružja, nema još uvijek pravih velikih poboljšanja kakva se testiraju u cte-u, da je bolje nego prije par mjeseci, je, solidno bolje, ali opet ništa spektakularno.
:chears:

Znaci igra ide u "hide" sekciju na Originu....

Full Throttle 22.07.2014. 18:05

Citiraj:

Autor jopis (Post 2633870)
...jer je 'sasvim normalno' da su debalansirani timovi...

Uvijek imam onaj Team Balance filter uključen kod biranja servera i neki dan igramo partiju za mene najlošiju od kad je vijeka, čisto zbog osobnog skora. Imao sam KD vjerojatno 3-12, al sam bil na pobjedničkoj strani i to još gazimo suparnički tim dost jako. I pred kraj partije prebacilo me na suparnički tim zbog lošeg skora. U logu nije pisalo da je ikog drugog prebacilo. Tu sam puko i izašel van.

jopis 22.07.2014. 18:15

Citiraj:

Autor Ati freak (Post 2634207)
Znaci igra ide u "hide" sekciju na Originu....

:roller:
Po Vidinom receptu:D

Citiraj:

Autor Full Throttle (Post 2634209)
Uvijek imam onaj Team Balance filter uključen kod biranja servera i neki dan igramo partiju za mene najlošiju od kad je vijeka, čisto zbog osobnog skora. Imao sam KD vjerojatno 3-12, al sam bil na pobjedničkoj strani i to još gazimo suparnički tim dost jako. I pred kraj partije prebacilo me na suparnički tim zbog lošeg skora. U logu nije pisalo da je ikog drugog prebacilo. Tu sam puko i izašel van.

To je custom balancer, koji nema veze sa team balance filterom/opcijom od strane same igre, a nać custom balancer da radi sa proconom ili rconom kak treba je sci-fi.
Tu je alt+f4 uvijek najbolja opcija, slažem se:D (mi smo sinoć igrali na nekom danskom serveru, 5-6 s jedne strane, i 'normalno' da je nakon tri runde, četvrtu balanser razbio squad i prebacio 2 u jedan tim, 3 su ostala u drugom timu. Ako ne da vratit se nazad svima u isti tim, tj preswitchat se, onda kolektivni alt+f4, odlazak na drugi server i mir, a tako je i bilo....

Full Throttle 22.07.2014. 18:37

Jel onda bolje isključiti team balance?

Mislim čemu uopće omogućiti custom balancer kad se može iskoristit za imbalans. Još s jednim "odličnim featurom" uništili igru. J*** ih pokvarene/nesposobne.

Isto mi je super kad je u jednom timu 10% onih koji su u klanu, a s druge strane su maltene svi :)

jopis 22.07.2014. 18:52

Citiraj:

Autor Full Throttle (Post 2634222)
Jel onda bolje isključiti team balance?

A ono, stvar osobnih preferenci, ja ga imam ugašenog jer je imho pointless tražit server sa tim filterom kad ionako velika većina servera ima balancere preko procona ili rconneta koji nemaju veze sa tim ea-ovim balancerom.

Citiraj:

Mislim čemu uopće omogućiti custom balancer kad se može iskoristit za imbalans. Još s jednim "odličnim featurom" uništili igru. J*** ih pokvarene/nesposobne.

A gle, ideja custom balancera je odlična, da ih ekipa ne abuse-a, ili da ih složi kak treba (da ne razbijaju squadove, da rade balans po levelima, da se balans ne radi svakih 5 sec, nego u većim razmacima, te score balance po završetku runde, itd.).
EA-ov balancer, koji ima po defaultu na svakom serveru, je fail, i uglavnom ne radi niti tu osnovnu funkciju koju treba radit a to je da nikad na serveru ne bude više od 1 igrača viška na 1 strani te da se switcha last joiner na server.

Citiraj:

Isto mi je super kad je u jednom timu 10% onih koji su u klanu, a s druge strane su maltene svi :)

A jbg, to moraš sagledat sa druge strane - ako ekipa/klan, plaća zakup servera, logično je da bi oni svi htjeli igrati zajedno na istoj strani. Normalno je da dok se puni server da se podijele i igraju pola-pola jedni protiv drugih, ali glupo bi bilo očekivati da će se 5-10-15 ljudi koji su nekakva ekipica/klan klati međusobno ako mogu igrati svi zajedno protiv nekog drugog klana ili random ekipe koja dođe na server.

Full Throttle 22.07.2014. 19:19

Citiraj:

Autor jopis (Post 2634227)
...a gle, ideja custom balancera je odlična, da ih ekipa ne abuse-a...

to je isto ko da tražiš od "ekipe" da ne cheata :D dogodit se neće nikad

Citiraj:

Autor jopis (Post 2634227)
A jbg, to moraš sagledat sa druge strane - ako ekipa/klan, plaća zakup servera, logično je da bi oni svi htjeli igrati zajedno na istoj strani. Normalno je da dok se puni server da se podijele i igraju pola-pola jedni protiv drugih, ali glupo bi bilo očekivati da će se 5-10-15 ljudi koji su nekakva ekipica/klan klati međusobno ako mogu igrati svi zajedno protiv nekog drugog klana ili random ekipe koja dođe na server.

e to ja ne mogu shvatit. meni je daleko bolje podijelit se u dvije ekipe i klat međusobno nego rasturat 500 razlike neku neuigranu ekipu. mislim, čak i kad solo igram, dosadno je kad je prelako.

Delpiero 31.07.2014. 09:41

Evo nakon dosta vremena izbivanja s "bojišta" odigrao malo Dragon's T. mapa i skroz mi se sviđaju. Naravno, ostali su tu problemi sa netcodeom i one neke stare mane BF4 o kojima se pričalo otkako je izišla igra, ali sve u svemu da se odigrati.. Onaj Chain Link je skroz dobar način igre, malo za promjenu.. zabavno.. :chears:

Ati freak 02.08.2014. 21:33

http://www.gamespot.com/articles/bat.../1100-6421438/

And here they fail again :D :roller:

RAMBO style!

Komentari ispod su legendarni!

jopis 03.08.2014. 14:03

Citiraj:

Autor Ati freak (Post 2639665)
http://www.gamespot.com/articles/bat.../1100-6421438/

And here they fail again :D :roller:

Da, ovo again je točno, jer to glitch koji postoji odavno, još u bc2, bf3, moh-u.... To je propust u samom načinu izvedbe bf serijala, nikakav novi bf4 fail kako se implicira....
Nije bio (do sada) javno razglašavan da ga ne bi fixali, a i relativno teško (treba bit spretnih prstiju) je izvediv, uz veliku manu - ako/kad ne prođe glitch, ostaneš spawnan sa jednom klasom bez attachmenta ili sa samo jednim, pa si umjesto da budeš neovisniji o teammateovima, još više ovisan jer ti fali attachment....

Hellhound 05.08.2014. 02:20

Koji je k. ovih zadnjih tjedan dana malo radi malo izbacuje ovo:

Error
Game disconnected: Client closed down connection. Check your network connection and make sure that port 3659 (UDP) is open.

Jbt moram se pomolit prije igranja da nije danas dan kad nece radit.:fuming:

Ja neznam jesu diceovci i ea nesposobni, lijeni, retardirani, boli ih kita ili sve skupa.

Igra vec maltene god dana i jos ima gamebraking bugova. Al doslovno gamebreaking.

Patcha vec nije bilo mjesecima. Drka se po onom test serveru a nisu nista uveli jos od 30tickova.

Nema odsad se ceka 5€ sale za buduce., i to samo ako bude radilo.:kafa:

Ati freak 05.08.2014. 19:29

Citiraj:

Autor Hellhound (Post 2640641)
Koji je k. ovih zadnjih tjedan dana malo radi malo izbacuje ovo:

Error
Game disconnected: Client closed down connection. Check your network connection and make sure that port 3659 (UDP) is open.

Jbt moram se pomolit prije igranja da nije danas dan kad nece radit.:fuming:

Ja neznam jesu diceovci i ea nesposobni, lijeni, retardirani, boli ih kita ili sve skupa.

Igra vec maltene god dana i jos ima gamebraking bugova. Al doslovno gamebreaking.

Patcha vec nije bilo mjesecima. Drka se po onom test serveru a nisu nista uveli jos od 30tickova.

Nema odsad se ceka 5€ sale za buduce., i to samo ako bude radilo.:kafa:

Patch ce tek kod novog DLCa, i to ne u svrhu krpanja nego za nova sranja.

the_ghost 08.08.2014. 12:42

tjedan dana besplatan BF4

Blue_Fatal1ty 08.08.2014. 23:54

Citiraj:

Autor the_ghost (Post 2641948)
tjedan dana besplatan BF4

ekspanzije?

slavonac90 09.08.2014. 00:03

Citiraj:

Autor Blue_Fatal1ty (Post 2642166)
ekspanzije?

Nisu uključene, ja sam danas instalirao i krenio igrati...Imam frame dropove i na low detaljima, biće da je mom kompu i službeno prošao vijek što se tiče gaminga :D

Pupo 12.08.2014. 22:27

Ja isto instalirao. Moram priznat da mi po defaultu nije stavio nativnu rezu :D

Nisam puno igrao trojku, al ovo mi je tako tako, mlako nakon trojke. Vidim da ima novih vozila, al ništa revoluvionarno. Bar ovako nabrzinu koliko sam vidio.

I Originu minus za ono startanje iz browsera. Steam to ima elegantnije riješeno.

jopis 14.08.2014. 08:59

https://www.youtube.com/watch?v=3f4-h5xM3z8
Malo o nadolazećim promjenama, tj prijenosu stvari iz cte-a u full igru, konačno :)

Alph4Dawg 10.09.2014. 20:03

Evo koga zanima kako izgleda Battlefield 4 : Final Stand, a nije imao prilike igrati te ako zelite vidjeti u kojem smjeru ovo sve ide.

Mape izgledaju predivno i velike su, ali cijela ova mehanika, te previse noob friendly gadgeta i OP oruzja je...Boze sacuvaj.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:10.