PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Iskustva s IT trgovinama (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=66)
-   -   Edigital.hr / Extreme Digital (informacije i iskustva) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=244023)

FRipper 08.02.2015. 19:33

Citiraj:

Autor 0v3rl0rd (Post 2733135)
Samo pitanje, na koju adresu da pošaljem? Da li je to Trg Drage Iblera 10, Importanne Galleria? Pitam jer sam negdje (mislim par stranica nazad) vidio da su zatvorili poslovnicu tamo.

Sada im je ova adresa:

Extreme Digital Adria d.o.o.
KOVINSKA 4
10000 Zagreb
Kvart: Jankomir
Telefon: 01 / 5582343
OIB: 67603909448

pa tamo šalji pismo...

0v3rl0rd 08.02.2015. 22:19

Citiraj:

Autor FRipper (Post 2733197)
Sada im je ova adresa:
Extreme Digital Adria d.o.o.
KOVINSKA 4
10000 Zagreb
Kvart: Jankomir
Telefon: 01 / 5582343
OIB: 67603909448
pa tamo šalji pismo...

Hvala, odmah sutra ujutro šaljem poštom, a sad sam poslao i mail-om na adresu koja piše u Općim uvjetima.

Edit: Pismo poslano 9.2. ujutro. I dalje ih pokušavam nazvati ali ne dižu slušalicu, pišem mail-ove, i nikakav odgovor. Da čovjek poludi -.-'

0v3rl0rd 15.02.2015. 18:01

Evo čisto da update-am situaciju.
Kao što sam spomenuo u prijašnjim postovima, imao sam pi*dariju sa eDigitalom.
  • 15.12. - napravljena narudžba, sve komponente (po web-u) "dostupne odmah".
  • 16.12. - poslao sam im mail sa pitanjem kada mogu očekivati komponente.
  • 18.12. - odgovaraju da će komponente zaprimiti idući tjedan u poslovnici.
  • 25.12. - stigla mi narudbža (napokon). Sastavljam konfiguraciju - grafička je falična >> 2 dana pokušavam upogoniti grafu (Sapphire R7 250X OC Vapor-X)
  • 28.12. - šaljem im grafičku na reklamaciju
  • 08.01. - zovem ih da pitam ima li novosti - kažu da je na servisu i da još nema novih informacija od njihovih službenih servisera u Mađarskoj
  • 12.01. - opet ih zovem ali ih ne uspjevam dobiti sve do 15.1. kad mi opet kažu "no news"
  • 19.01. - šaljem mail na koji odgovaraju da "nema novosti" i da je "uređaj u ovlaštenom servisu"
  • 26.01. - repriza: šaljem mail a oni meni doslovce COPY/PASTE prošlog maila, nema novosti
  • 29.01. - šaljem poduži mail u kojem tražim objašnjenje a ne samo da mi kopiraju tekst prošlih mail-ova. Ne dobivam odgovor. Od tada ih pokušavam zvati bar 5 puta dnevno - ne javljaju se.
  • 02.02. - repriza: šaljem dugi mail - nema odgovora. Nastavljam ih zvati ali ne odgovaraju na poziv.
  • 04.02. - opet isto. šaljem mail - nema odgovora.
  • 04.02. - Šaljem mail na engleskom direktno na njihovu Mađarsku e-mail adresu - nema odgovora.
  • 05.02. - Uspjevam ih dobiti na telefon: čovjek (koji, btw, JEDVA PRIČA HRVATSKI) me traži broj narudžbe i RMA broj i kaže mi da će me na moj broj mobitela nazvati za 10 do 15 minuta. Nikad nije nazvao.
  • 06.02. - dopi*ilo mi pisati litanije, šaljem kraći mail sa druge mail adrese (da im nisam slučajno u SPAM-u završio). Guess what: no answer.
  • 08.02. - Šaljem im PISANI PRIGOVOR TRGOVCU putem mail-a.
  • 09.02. - Šaljem im isti taj prigovor putem pošte, preporučeno sa povratnicom (hvala na prijedlogu, PARTWISH).
    Za par dana mi stiže povratnica o preuzimanju pisma, sa eDigitalovim pečatom i potpisom.
  • 12.02. - dobijam odgovor na mail od 8.2. u kojem stoji "Odobren Vam je povrat sredstava. Molim Vas da mi proslijedite podatke o računu kako bi se mogao napraviti povrat sredstava transakcijom na Vaš račun".
    Nema nikakvog daljnjeg objašnjenja niti isprike, samo to da mi je odobren povrat.
    Odmah im šaljem podatke o računima (žiro i tekući) pa neka uplate na koji god im lakše.
  • 14.02. - Napokon su uplatili iznos grafičke na moj račun.

Baš kao što Screwdriver kaže, mislio sam da će eDigital opako konkurirati postojećim IT trgovinama, ali ovo je too much.
Ako sve prođe kako treba - ako je proizvod ispravan - onda super - eDigital ima super cijene.
Ali ne daj Bože da nešto ne valja, onda je doslovce isplativije platiti više u startu nego se sa eDigitalom toliko natezati.

Evo, od slanja na servis pa do povrata novca, prošlo je 48 dana. Ako računam i to da je prilikom naručivanja pisalo da je "dostupno odmah", a nije bilo nego sam i to čekao, to je onda sve zajedno 61 dan - DVA MJESECA.

Bez obzira što je sada "case closed", imam nevjerojatnu potrebu da polomim zube njihovim lijenim, neprofesionalnim i neodgovornim operaterima/zaposlenicima.

Zaključak: kupujem samo tamo gdje mogu osobno otići i porazgovarati sa "tetom na šalteru".

robee 15.02.2015. 18:51

Manite se edigitala bez obzira sto su neke cijene ''povoljne'' !!!!!
To nije trgovina vec cisto z4je3avanje !!

adaksinjo 15.02.2015. 20:07

dobri su za stvari na koje nema potrebe za reklamacijom, tipa oprema za razne sportove itd., tu ne mogu nista zeznuti.

T0mB1ll 21.02.2015. 00:42

samo prenosim komentar....

http://www.pohrani.com/t/7/11S/2tGBQ95y/pshxvjw.jpg

http://www.pohrani.com/t/1s/D3/3ymYOOyl/ota5gtz.jpg

Manuel Calavera 21.02.2015. 02:17

prenosim i ja jednog

Citiraj:

Kupio par puta kompjutorske komponente u ExtremeDigital-u i OK, nešto došlo u roku, nešto čekao do 20 dana, ali ajd, u hrvatskoj smo pa se ne treba uzbuđivat (prije mi nekad iz Kine dođe kad kupim preko ebay-a)...
Zadnja pošiljka - ne radi HDD-WD 1TB, probao na više računala da se uvjerim i nakon toga 06.02.2015. pošaljem im upit kako mogu iskortistiti pravo na garanciju budući da više nema prodajnog mjesta u ZG, nego samo Mađarska. Danas je 20.02., u međuvremenu sam poslao još 10-ak mailova na sve njihove kontakte, nitko živ se ne javlja na tel., na mail nitko ne odgovara. Sve mi se čini da "Livada2" ima potpuno pravo kada kaže da garancije nema - moš bacit!!!
Jebo državu i ExtremeDigital. Nikad više ne kupujem u ED!!
:roller:

Izgleda da su postali još gori od kako su pobjegli

thesaint255 21.02.2015. 03:25

Ja nemogu vjerovati da su oni jos uopce aktivni ( da je moguce nesto naruciti kod njih ), mislim koji q...

Ag008 21.02.2015. 19:10

Prijetelju mi je u petak došao SSD od njih, tamo je bio najjeftiniji.
Zadovoljan je, lijepo radi i sve pet.
Jamstvo je problem ali kod robe koja se ne kvari nema problema.
I fotoaparati od Samsunga na zadnjoj akciji koji su bili skoro 1000kn jeftiniji nego drugdje isto nisu oni uvoznici nego neka "Santa domenica" pa se i njima može odvesti.
Za sada ja imam samo pozitivna iskustva.

Laszlo 21.02.2015. 20:28

Nije to bas "neka" sancta domenica :D, oni su jedni od jacih uvoznika kod nas, bas sam prije mjesec dana otprilike citao clanak kako su u 2014. imali vise od 300 mil. kn prometa

buljaka 22.02.2015. 13:20

kupio samsung s4 za firmu preko nmjih, dosao mrtav, zamijenili mi slijedeci dan bez pogovora. Isao sam osobno bas zbog losih iskustava tu :D

sandokan111 22.02.2015. 14:04

Gdje si osobno isao? Iz OS u ZG na ovo mjesto gore gdje je lik rekao da nikog nema? Koga si nasao?

buljaka 22.02.2015. 15:20

Citiraj:

Autor sandokan111 (Post 2740220)
Gdje si osobno isao? Iz OS u ZG na ovo mjesto gore gdje je lik rekao da nikog nema? Koga si nasao?

Na faksu u zg sam bio tada još.

U importane sam ga zamijenio. , ali više nemaju tamo ured . Trenutnu adresu ne znam jbg

FRipper 22.02.2015. 16:02

onda malo previše kasniš sa svojim postom :D Zašto odmah nisi ih "pohvalio"?

buljaka 22.02.2015. 18:40

Citiraj:

Autor FRipper (Post 2740281)
onda malo previše kasniš sa svojim postom :D Zašto odmah nisi ih "pohvalio"?

Haha a nisam smatrao da trebam jer su samo radili sto su i trebali :D nisam onda bio na forumu

Drvoje 22.02.2015. 19:27

Zapali sviću da ne crkne opet :D

goc_mails 22.02.2015. 19:36

Citiraj:

Autor buljaka (Post 2740256)
Na faksu u zg sam bio tada još.

U importane sam ga zamijenio. , ali više nemaju tamo ured . Trenutnu adresu ne znam jbg

extreme digital više nema ništa u RH. Sve ide direktiva na dnevnoj bazi iz Mađarske...Samo online shoping tako da više ne možeš nikom unutar lijepe naše j.... mater u slučaju problema:no2drug:

buljaka 22.02.2015. 19:48

Haha odlično . Ali ionako sam taj s4 prodao. Ali definitivno izbacuje edigital sa liste trgovina.

FRipper 22.02.2015. 20:28

Citiraj:

Autor goc_mails (Post 2740412)
extreme digital više nema ništa u RH. Sve ide direktiva na dnevnoj bazi iz Mađarske...Samo online shoping tako da više ne možeš nikom unutar lijepe naše j.... mater u slučaju problema:no2drug:

a gdje se onda šalju reklamacije? mađa? i šta je sa kovinskom?

Bodisson 23.02.2015. 12:01

Citiraj:

Autor 0v3rl0rd (Post 2736602)
Zaključak: kupujem samo tamo gdje mogu osobno otići i porazgovarati sa "tetom na šalteru".

Moj životni moto...
Makar, nisam isključiv, porazgovarat ću ja i sa "stričekom" na šalteru... :)

nino 23.02.2015. 13:06

Ama morao sam. :D
Citiraj:

Autor Edigital (Post 2708516)
Dragi korisnici foruma, dragi kupci!

Željeli bismo reagirati na gornje postove, kako bi se svi umirili, i u 2015. očekujemo naše kupce s uzbudljivim proizvodima i dobrim cijenama, konstantno radeći na visokom nivou usluga i uvodeći nove.
Tvrtka Extreme Digital se neće ugasiti, samo će se trgovina preseliti iz Importanne Gallerije. Nadalje ostajemo prisutni u virtualnom svijetu te ćemo i nadalje sve proizvode naručene na internetu isporučivati putem dostavne službe do Vaših domova ili poštanskih ureda.
U svrhu nesmetanog poslovanja, za Vas ćemo na Jankomiru osigurati mjesto preuzimanja proizvoda te će predaja proizvoda za servis, kao i obrada jamstvenih pitanja teći nesmetano i kontinuirano.
Na žalost, forum nismo u mogućnosti pratiti te nećemo biti u mogućnosti reagirati na pitanja pristigla na ovaj forum, stoga Vas molimo da se s mogućim pitanjima obratite korisničkoj službi na: shop@edigital.hr, tel: 01/8000222 ili na online chat.

Želimo Vam ugodne blagdane!

Očekujemo Vas s nama i u 2015. godini.

Srdačno,
Vaš Extreme Digital

Shumar 24.02.2015. 15:24

Ne mogu vjerovati da tek sad vidim ovu temu, i ja sam s njima imao "vatreno krštenje" oko naručenog mobitela, koji je u trenutki naručivanja bio na stanju, te sam i mailom provjerio stanje prije naručivanja. Brzina mi je bila bitna jer je to trebao biti poklon, na kraju je ispalo da uređaja nema na stanju te mu je i dignuta cijena u shopu (meni je ipak naplaćena ona po kojoj sam ga naručio).
Na kraju sam uređaj čekao znatno duže, oko 30 dana, uz nekoliko mailova tipa "doći će sutra-prekosutra" koji naravno nisu ispoštovani.

Velika zamjerka na neprofesionalnost i očigledno laganje (jer se ponovilo nekoliko puta), izgubili su me kao kupca za uvjek.

Overclock 05.03.2015. 10:13

Ostarivanje jamstva u ED.

Ukratko do sad:
1. inzistirali su da im pošaljem na servis u HU, nakon par mailova su se predomislili, da šaljem ipak u CRO;
2. 21.1 poslano i od onda ih nije bilo moguće kontaktirati mailom ni telefonom

Nedavno:
3.3 posto sam bil u priličnoj gužvi drugi mjesec, 3.3. sročim službeni dopis i šaljem preporučeno (jer me nisu obavijestili da li su zaprimili robu, da li je identificiran kvar, kakva je procedura dalje: zamjena ili povrat...)

4.3. odgovaraju da su zaprimili robu i proslijedili je u HU 26.1., i da mi ne odobravaju povrat novca (koji sam tražil u dopisu) jer nije prošlo 45 dana

5.3. dolazi roba s garancije, ispravno, servisni list na magjarskom: roba primljena u servis, ustanovljen kvar i popravljeno 12.2.

Kolko vam vrijedi zahebancija s njima: čekanje, natezanje, dopisivanje... tolko bi oni trebali biti jeftiniji od ostalih trgovina.

partwish 05.03.2015. 10:29

Citiraj:

Autor Overclock (Post 2745768)

5.3. dolazi roba s garancije, ispravno, servisni list na magjarskom: roba primljena u servis, ustanovljen kvar i popravljeno 12.2.

Kolko vam vrijedi zahebancija s njima: čekanje, natezanje, dopisivanje... tolko bi oni trebali biti jeftiniji od ostalih trgovina.

I meni su tako vratili ploču nakon 45 dana, popravljenu u Mađarskom servisu, kažu zalemili su nešto... Jedini problem u svemu tome je što je imala isti kvar kao i kada sam ju poslao.

Princ288 05.03.2015. 14:09

@partwish znamo!

partwish 05.03.2015. 14:47

Citiraj:

Autor Princ288 (Post 2745913)
@partwish znamo!

Nije na odmet ponoviti za nove potencijalne klijente.

Princ288 05.03.2015. 14:56

kolko cesto ponavljas, slobodno si mogao otici i pred ducanom dok ga je bilo zasutavljat ljude prije ulaska. jednom si rekao svoje iskustvo i dobro i vise puta, ali svaki put kad netko napise svoje iskustvo? , sta bi ja trebao ponavljat da je meni sve uredno zamjenjeno non stop?

partwish 05.03.2015. 17:34

Citiraj:

Autor Princ288 (Post 2745950)
kolko cesto ponavljas, slobodno si mogao otici i pred ducanom dok ga je bilo zasutavljat ljude prije ulaska. jednom si rekao svoje iskustvo i dobro i vise puta, ali svaki put kad netko napise svoje iskustvo? , sta bi ja trebao ponavljat da je meni sve uredno zamjenjeno non stop?

Ukoliko ti smeta, slobodno me ignoriraj i ne budi princeza.

wooden 05.03.2015. 17:42

Citiraj:

Autor Princ288 (Post 2745950)

Nije čak ni problem što kuka oko te matične već godinu dana, nego je komično to što su mu vratili nepopravljenu matičnu, a on ništa.
Niti ju je slao ponovno, niti je tražio povrat para, niti se žalio inspektoratu, ništa, a druge savjetuje oko reklamacija.

partwish 05.03.2015. 18:15

Citiraj:

Autor wooden (Post 2746022)
Nije čak ni problem što kuka oko te matične već godinu dana, nego je komično to što su mu vratili nepopravljenu matičnu, a on ništa.
Niti ju je slao ponovno, niti je tražio povrat para, niti se žalio inspektoratu, ništa, a druge savjetuje oko reklamacija.

Da, primjetio sam da tebi jako smeta kada bilo ko bilo koga savjetuje oko reklamacija... Uglavnom, nemam se namjeru upuštati u raspravu s tobom. Ukoliko moje postove smatraš neprimjerenima, prijavi ih i dobro. Kad budeš moderator, onda ću uvažavati tvoje kritike, do tada...:goodnite:

EvilDragon 25.03.2015. 14:03

Ajme sranja, tek sam sad naletio na ovaj thread... a već uplatio 1750 kn edigitalu za dva 2 TB WD Black diska preko firme... prošla uplata, sad čekam.

Bit će neizvjesno... nadam se da će ipak unatoč svim negativnim utiscima ovdje dobro proći i da će diskovi raditi, jer iskreno ne želim se jebat s Mađarima oko garancije i servisa...

Izvještavat ću vas. Uh...

wooden 25.03.2015. 14:15

Ako se ne varam, WD diskovi se mogu reklamirati kod proizvođača.

coconut 25.03.2015. 14:28

Obzirom da Black ima 3g. gare, možda dotle ED više ni ne bude postojao. :D

EvilDragon 25.03.2015. 14:29

Aha. Kako se u slučaju takve reklamacije onda sređuje povrat novca?

Alister 25.03.2015. 14:33

Citiraj:

Autor coconut (Post 2755418)
Obzirom da Black ima 3g. gare, možda dotle ED više ni ne bude postojao. :D

Zar nema Black 5 godina garancije... ?

Kakav povrat novaca, pa dobiješ novi disk od WD-a kada ga pošalješ WD-u....

Bluzer 25.03.2015. 14:39

Ne dobiješ, nego dobiješ reparirani sa cca 6 mjeseci garancije kad šalješ WD-u.

Gemmy 25.03.2015. 14:42

Kupis disk s 5g gare, i oni ga vrate repariranog s 6mjeseci gare? Strasan support

partwish 25.03.2015. 14:43

Mislim da nema 5 godina jamstva ako se kupi na firmu.

FRipper 25.03.2015. 14:47

zašto ne?

EvilDragon 25.03.2015. 15:21

Da, zašto ne bi bilo? :S

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:41.