![]() |
Šta nebismo sami mogli staviti ssd u ps4 i ubrzati sve? Treba nam Sony reći da je tako brže:) 8K?
Čitam tamo negdje da će možda službeno biti moguća prodaja digitalnih rabljenih igara, ali će netko, naravno, brati proviziju. Pa kako, pobogu, digitalna igra može biti rabljena? Otišao je ovaj gaming u ...ac. Mislim da ću sa ps4 privesti gaming karijeru kraju. |
Citiraj:
takoder nadam se da ce u ps5 biti nvme disk a ne sata3 |
Vulgaris SSD i onaj koji će biti u PS5 glede brzine su dan i noć.
PS5 će imati znatno brži SSD. |
Citiraj:
Dok ga ne otvoriš pa nađeš HGST Travelstar 5K1000 na 5400 rpm...oličenje brzine (radi se o SATA II disku u prvim modelima, iako PS4 podržava SATA III). Kao i uvijek dosad, pokupovat će velike količine diskova, tj. SSD-ova nebitnih karakteristika, dok je to god jeftino, da smanji ukupnu cijenu konzole. |
Citiraj:
|
Citiraj:
https://www.ps4storage.com/ps4-pro-hard-drive-specs/ |
Ali se ps4 nikad nije ni hvalio brzim diskom ili imo u najavi da stavlja brzi disk. Jedan od najvecih problema sadasnje konzole je bas taj dugi loading i sigurno ce poradit na njemu.
E sad hoce li stavljat neki budget ssd ili neki nabrijan mislim da je svejedno, mozda cak i neki hibrid sa brzim i ogromnim cacheom i par teri prostora nebi bila losa stvar. |
Citiraj:
no sad ako budu u ps5 isli na sata3 ssd-ove onda je vec bezobrazno jer nvme nisu nista skuplji od sata3 ssd-a |
Citiraj:
Citiraj:
Prema njemu, SSD u PS5 će biti nešto van ovog svijeta :lol2: |
Citiraj:
Ugradit će ono što njima bude najpovoljnije, ako je to sata3 onda je sata3. |
Hebo vas loading time. Kao da se pola sata učitava. Neke igre ni sad na PS4 nemaju loading.
Što se mene tiče mogu puknut unutra obični hard. |
A dobro, SSD će biti jebeni upgrade, HDD je povijest.
Neke igre imaju predugi loading, svakako. Fortnite, gotovo minuta, GT: Sport, dug loading, RDR, dobrih 30-40 sekundi. |
ssd mi je bitan samo za online igre
za ove offline moze se loadat dugo i nije me briga |
Citiraj:
Sent from my SM-G965F using Tapatalk |
Citiraj:
Poslano sa Sony XZ3 |
Citiraj:
|
Citiraj:
Uzevši u obzir da po torrentima (pritnim npr) imaš sve nove filmove u 4k...:fiju: |
Citiraj:
|
Ista stvar je bila kada je izašao PS4, full HD je bio zakon pa je unutar generacije morao izaći i PS4 pro zbog interesa jer ljudi masovno kupuju 4K televizore.
Ne vidim niš loše ako će konzola biti u stanju upscalati 8K rezoluciju sa 4K s obzirom da će biti aktualna do cc 2027. godine a tko garantira da se do onda neće masovnije nabavljati 8K televizori još većih dijagonala. Ako će ovako izbjeći PS5 pro bravo za njih. |
Još nije ni izašlo nešto, već se serucka po tome.
Ne kužim razmišljanje, "meni to ne treba" i "čemu to".. Pa jbt, to je feature, ne nedostatak. Imam PRO pa ne igram u 4k, ali kada kupim 4k TV, zašto ne. Uspoređivati igre i našu televiziju, je smiješno. Svaki dobar film / seriju, pogledam u 4k s lokalnih videoteka. Ne znači da taj isti film očekujem na TV-u u 4k. 8k tv je već dostupan u dućanima, zašto za 2-3 ga ne bi svi imali doma? Pa jbt, 150cm 4k tv se kupi sada za 500EUR. Ja sam ga frendu prije 4 godine pomogao nositi u stan, 165cm 4k za 27 000kn. Pasti će i 8k TV-ovima cijena, kad-tad, medija će biti sve više, zato ne vidim razlog za kenjanje po tako nečem. Ako ti ne odgovara 8k, igraj u 4k ili FHD-u, sasvim u redu je i to. |
8k jos nisam vidio u realnosti, 4k mi je ok...vrijeme je da promjenim tv
|
Nabavio God od War igru. Očekivao da ću moći postaviti hrvatski jezik. Međutim, u settingsu nema opcije za hrvatski. Zna netko u čemu je problem?
|
Nisam siguran, no mislim da su titlovi samo na hrvatskom. Ili se varam?
EDIT: Varam se. Sve je prevedeno. Nemam pojma, gdje si kupio igru? Spojen ti je PS na net? Sve updateovi stavljeni? |
Kupio disk preko njuškala. Spojen na net. Igra se ažurirala na 1.33 verziju. Treba li nešto posebno downloadati?
|
Koliko vidim, neki prodaju GOW sa hrvatskim prijevodom. Tako da je moguće da nemaju svi, vjerojatno ovisi o releaseu.
Ja sam imao, kupio na njuškalu prije gotovo godinu dana. |
Koja regija je disk?
|
Citiraj:
|
na kutiji bi trebalo bit https://www.reddit.com/r/PS4/comment...r_game_in_the/
|
Na kutiji, na globusu piše "ALL". Ništa mi nije jasno. Ima li PS4 postavke za lokalizaciju?
Edit: Izgleda da je do verzije diska. Sve druge igre koje imam imaju oznaku regije 2. Izguglao sam i po onoj oznaci "cusa-7xxx" o kakvoj se verziji radi. Nije multisubtitle. Normalno da sam ja morao naletiti na takav disk. Murphijev zakon:) |
Veći problem od nedostatka title-ova je zašto su ti uopće potrebni ?
Unzad zadnjih par godina krenuo je taj trend s prijevodom svega na hrvatski, od igara, crtića, pa do sporta (Eurosport). Prije ako si bar gubio vrijeme, imao si neki benefit, a to je da si učio jezik, sada i to pada u vodu. |
No, ne vidim razlog zašto ne?
Nekome je dobro za foru, netko jednostavno ne zna engleski, netko bi želio klincima dati da igraju pa da probaju malo s našim itd. Ne vidim razlog zašto uvijek odbacivati nešto u čemu ti/mi ne vidimo neki smisao. |
Citiraj:
Razumijem ja poprilično engleski, ali naš mi ipak bolje ide:) i mislim da treba podržati prijevode. Odigraćemo...na engleskom...again |
Šteta, meni je bilo baš zanimljivo igrati na HR :/
|
HR titlovi u igrama su rijetki pa me oduševi kad zaigram igru koja ima HR titlove.
Zakon, nadam se da će biti toga još. |
Lajkam brzine.
https://www.unilad.co.uk/gaming/play...ce=gamingbible 10-15x brže. Taman taj odnos SSD-a i HDD-a. |
Zamjena HDD-a u PS4 za SSD? Ima nekih ograničenja? Standard 1TB SSD EVO 860 bi bio ok?
|
Zasto bi to radio? Bespotrebno bacanje soma kuna po meni.
|
Bacanje novaca da, load time se ubrza 20-30% što je po meni pre malo za to ulaganje.
Da je 2-3 puta ubrzanje onda da, ali nije. |
Citiraj:
isto tako ne moras ici na evo 860 nego mozes uzeti i neki jeftiniji jer samsungovi ssd-ovi tek dobiju prednost kad instaliras samsung magician i ukljucis rapid mode a to kod ps4 ne mozes osobno mislim ako bas oces nadograditi uzmi si neki hibridni tipa seagate firecuda, taman je zlatna sredina izmedu hdd i ssd a za 500kn na njuskalu imas 2tb |
Citiraj:
Imam 3 SSD-a doma koja stoje. Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:36. |