![]() |
|
dečki kakav je kingston hyperx 3k?
|
Dobar je.. nista ni bolji ni lošiji od samsunga 840evo ili intela 520,530 serije svi su oni tu negdje manje više.. ako nepatiš od benchmark brojki (hyperx 3k je odličan ssd)..imam vertexa 4 i sad sam klincima uzeo intela 520 i mogu ti reći da nevidim neke razlike u brzini osim u sintetici (citaj brojeve benchmarka),,tak da ono u pravilu bilo koji od 120-128gb od gore navedenih a ima ih još,(cruical,ocz ili mushkin) uredno ce obavljati svoju zadacu ...
|
U principu mi je Intelov 520/530 bio na vrhu liste, ali pročitao sam par stranica iza da je imao frke sa Lenovo laptopima. A ja imam...pogađaš...Lenovo. Šteta, ipak ima pet godina garancije
|
Eto, mene zanima ssd od 256gb. Dvoumim se između Intela 520 i Samsunga 850 pro.
Razlika u cijeni je velika - Intel cca 900kn, Samsung cca 1200kn. |
Ako je gara ista 60mj onda uzmi jeftiniji jer su performanse približne, i sam gledam neki SSD pošto je moj otišao "u vječna lovišta":fuming: ali uzeo bi manjeg kapaciteta samo za OS. npr 120GB vjerojatno Intel 520.
|
Ja sam nedavno uzeo bas taj intel od 120gb i mogu reci da je stvarno odlican :)
|
850 pro ima 10g jamstvo, 520 serija Intela 5g jamstva.
Probao sam sljedeće: Kingston V300 120GB - dobar Kingston V300 240GB - dobar/vrlodobar Samsung 840 EVO 120GB - vrlodobar/odličan Samsung 840 EVO 250GB - odličan Intel 520 120GB - vrlodobar Intel 520 240GB - vrlodobar Intel 530 120GB - dobar/vrlodobar Intel 530 240GB - dobar/vrlodobar Samsung 840 PRO 128GB - odličan Samsung 840 PRO 256GB - odličan Samsung 850 PRO 128GB - odličan Samsung 850 PRO 256GB - odličan/vrhunski Samsung 850 PRO 512GB - odličan/vrhunski |
Citiraj:
Interesantno mi je ovo da ti se Samsung pokazao bolji od Intela, mozes dat par RL primjera? |
Amepshi
Pikni Intel, razliku u brzini nećeš osjetiti, još uvijek se nezna ponašanje tih novih nanda (850PRO), tak da ak rikne 10 g. gare ti znači jednako kao i 5 g. kod intela. Samsung ne vrijedi 50% veće cijene, tj. nije 50 % brži ili izdržljiviji od Intela. |
Gledao sam te Intele 520 kod poznanika. Zbunjuje me datum proizvodnje - 2014. Bio sam dojma da su ti diskovi EOL. Tko garantira da je unutra i dalje 25nm flash?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
stavio bi u laptop ssd pa se dvoumim izmeđe ova dva modela.
http://www.iqcentar.hr/46095-kingsto...555-w510-120gb http://www.iqcentar.hr/45207-kingsto...w450-240gb-7mm dali se isplati ostaviti hard disk od laptopa pa staviti u ovu kutiju pa imati prijenosni disk, ili bolje uzeti ovaj veći a malo sporiji... |
Citiraj:
Citiraj:
http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=intel+ssd+520 http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=intel+ssd+530 530-tka dosta skuplja u odnosu na 520... |
Citiraj:
U pravilu sve ovisi o tebi ...i jedan i drugi će naspram običnog harda biti rakete ..:D |
Citiraj:
|
U svakodnevnom radu - jel se uopće može primjetiti razlika između najbržih SSD-ova i onih "prosječnih"?
Jel se ikome izlizao SSD? Pitam zato jer mi MX100 izgleda primamljivo... |
U svakodnevnom radu neces primjetiti razliku, osim ako pod 'svakodnevni rad' ne smatras bjesomucno vrcenje benchmarka.
I ne brini se sa wearingom. Puno, puno prije ce SSD umrijeti zbog neke HW greske nego zbog wearinga. Pa makar na njega tocio konstantno torrente. |
Citiraj:
Probao sam s 36GB Raptorima u RAID-u, osjetno se brže dizao Simcity, ali je buka nepodnošljiva + previše mjesta zauzmu u kućištu. |
Citiraj:
|
Citiraj:
HDD vs SSD nema smisla usporedjivati. HDD *jedino* moze parirati SSD-u u slucaju RAID-a i sequential read/write-a. |
Citiraj:
U praksi je kod igara najveći problem čitanje i povremeno pisanje. A u takvom setupu nema jakog weara. |
Pitanjce: jel se isplati uzimat' npr. rabljeni SSD od nekih 120/240 GB za moju (staru) konfiguraciju (vidljiva pokraj nadimka)
Jel bi komp. sa SSD-om bio vidljivo brži? (ne igram baš, uglavnom surfanje, obrada glazbe i gledanje HQ FullHD filmova. |
Citiraj:
Da li tebi to opravdava ulaganje, moras sam vidjet i razmislit. Ja sam se osobno preporodio i prezadovoljan sam brzinom dizanja windowsa u usporedbi sa normalnim hardom, i od sada cu ziher za sustav koristit ssd. Mozda jednog dana i za obradu videa. |
Pozdrav,
trebao bi sdd za laptop, koji je trenutno dobar deal za 240gb?u obzir dolazi i ebay/amazon iako bi preferirao da ima nasu garanciju ako je ikako moguce... |
pozz ekipa, imam jedan problem sa SSD-om i ne znam dal je zbog neke krivo postavljene postavke ili cega vec.
imam Samsung Evo Basic 840 , 120 GB SSD imam oko 80 GB popunjeno (windows 8, i 5-6 igrica). znaci oko 30 GB je slobodno. dok igram npr NFS Undercover, s vremenom se disk puni nekakvim podacima, ne znam cim, dal to ide u temp ili kud.. i onda mi javi da je disk popunjen... al ono popunjen skroz do kraja... izadjem iz igre i u sekundi se vrati 30 gb prostora. danas mi se isto dogodilo, igram Starcraft 2, i dodje mi ingame poruka (imam onaj raptr softver sa atijevom grafickom instalirano), tj popup da nema vise mjesta, alt+tabbam kad ono fakat, pun disk do kraja, 0 bajtova slobodno. izadjem iz igre, vrati se opet 30 gb. zna ko o cem se tu radi? |
Pozdrav, planirao sam ovih dana zamjenit svoj big tower sa nekim manjim kućištem, a razmišljao sam i o nekakvoj nadogradnj hardvera, jer duže vrijeme nisam ništa mijenjao. Mislio sam da uzmem SSD Intel 520. Na SSD bih stavio OS i programe, a WD 1,5T bi mi služio za sve ostalo. S obzirom na moju konfiguraciju (Intel X38 čipset, SATA2..), ima li kod mene smisla ta nadogradnja. Sistem mi se trenutno nalazi na Maxtoru 250GB-8MB(jedna ploča). Nemam baš iskustva s radom sa SSD diskovima, pa ne znam što da radim. Da li da uzmem sada SSD ili pričekam dok ne promjenim matičnu+procesor za nešto modernije? Razišljam i da ubacim još 4GB RAM-a, samo ne znam koliko bih sa time postigao da mi sistem lakše "diše" kod većih opterećenja?
|
Citiraj:
Ako ti nije žurba bolje da sačekaš da padnu cijene pa da ih kupiš po razumnoj cijeni npr. do 250GB za 400-500kn nego sada za preko 800kn. A dati tek tako za 120GB od 500kn po meni nije baš neki potez jer je to puno love za malo GB. |
Disat će mu sistem svakako lakše bez obzira na namjenu ..što se tiče ostalog naravno da će sve daleko brže raditi nego na klasičnom hdd-u..(bez obzira na ovaj sata 2 priključak)..nadogradnja ima smisla zašto ne ..danas sutra ako zamjeniš proc i ploču na kojoj ima sata 3 imaćeš još bolji boost (mada u praksi se i nevidi osim u brojevima t.j sinstici) a što se tiče isplativosti 120-128gb naspram 240-256gb..to sve ovisi o potrebama ..ako ćeš instalirati samo windoze i programe koje trebaš za rad a nisu veliki onda je dovoljan i ssd od 120-128bg a ako imaš potrebu za više prostora onda gledaj neki ssd od 240-256gb..u pravilu sve se svodi na tvoje potrebe..to jest programe koje ćeš korisiti na kompu..meni je recimo dovoljan i ovaj od 128gb igra-dvije gore sa windozama i dosta instaliranih programa gore i imam još slobodnog mjesta...ali opet kažem sve ovisi o tvojim potrebama...kako god uzmi nekakav ssd nećeš požaliti sigurno..
|
kaj cisti ignore? ili ne znate odgovor na moje pitanje?
|
Citiraj:
|
Bitno ti je da ga kupiš sa garancijom i onda si koliko toliko miran.
|
Citiraj:
|
Bok ljudi,
došao sam nekih para pa razmišljam uzeti SSD od 128Gb, Čitao sam neš po forumu i vidio da Samsung Evo 840 i Kingston V300 imaju svoje mane i probleme u zadnje vrijeme pa me zanima vaše mišljenje o Kingston HyperX ili nekom drugom SSD-u u tom cijenovnom rangu. fala |
Po stoti put u zadnjih par dana Intel 520 120 GB = 499 kn i 5 godina garancije.
(Zamijenio njime prije par dana, godinu i pol ili dvije godine starog Vertexa4 od 128 GB u laptopu i u radu se osjeti da je brži) |
Citiraj:
Radim doslovno sa svime što korisnik može raditi na Desktop-Notebook računalima od surfanja pa do teškog video materijala, renderiranja itd itd itd... Brdo fajlova, malih, velikih, itd itd itd... Mašine i od 128GB RAMa i svi navedeni SSDovi su mi prošli kroz ruke i mašine i na temelju toga dao sam ocjene. Ne bavim se dr*anjem po benčevima, nego ocjene su čisto iz RL. Svakako da je i onaj V300 revolucija spram HDDa, no ako uspoređujem sve navedene SSDe razlike ima. Pogotovo meni kada dobijem npr neki web projekt ili aplikaciju koja ima 12000 fajlova sve po par kb i kad krenem to raspakiravati, prebacivati, zapakiravati itd itd vidim razlike od SSDa do SSDa. Kada krenem baratati s filmovima od 20-80GB opet razlike su uočljive, pogotovo jer mi je bitna svaka sekunda koju moram čekati da PC nešto npr otpakira... Za "običnog" korisnika možda razlike nisu toliko uočljive. Eto, nadam se da pomogao. |
Može preporuka za ssd 120-128gb, do 600kn. Namjena pc-a je gaming
Mislio sam uzet Intel 120GB SSD 520, ali nakon malo čitanja naginjem prema Samsung 120GB 840 EVO Basic ili Toshiba SSD Q Series Pro, R554/W512,128GB. Nisam baš vidio da se ta Toshiba nešto spominje, a po nekim benchmarcima je bolja od samsunga. Može i za ostale u tom cjenovnom rangu preporuka, naravno. |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
BTW ja oduvijek ograničavam Page File na fiksnih 1Gb (1024) i nikada nisam imao ovakvih problema! Pozdrav od Max Pejna! :chears: |
Citiraj:
Vidjeti ću za Intela 520, ipak me vuče da se prebcim na SSD, a mislim da bi mi 120Gb za operativni sustav i programe bilo sasvim dovoljno. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:33. |