![]() |
Napajanje drzi tri takve konfe od jednom...mozeš još ušparati i uzeti Zalman 500W
kučište kako hoces,po vašem ukusu,sto vam se svidja...al ja bi preporučio Fractal Design Core 1000 Black, puno je bolje a u tom rangu sa cijenom Takodjer bilo bi dobro da idete barem na X4 640 procesor....ovaj x3 je preslab za 7770 grafu i neces ju moci iskoristiti u full Nego, baš mora biti AMD?? jer intel G630 je puno bolji procesor.... |
Može samo neko kratko objašnjenje zašto je G630 bolji od ovog Athlona? Po specifikacijama to ne bih rekao pa ne razumijem u čemu je kvaka. Cilj je da taj procesor što dulje drži, dakle nije plan mijenjati ga za godinu-dvije pa ne znam kako će stajati taj procesor za 3-4 godine.
|
Ak već gledaš Amd idi na ovako nešto jača i bolja opcija:
X4 651 MSI A75 P35 KINGMAX 4GB 1600 MHZ SAPPHIRE HD 7770 1GB LG DVD-RW SATA CORSAIR CX 430W V2 SPIRE MAVERICK 3077 kn besplatno slaganje i dostava futura it. Protegni se malo jer ipak uzimaš pc na duže vrijeme, a ovaj proc je vrlo isplativa kupnja i jedan od boljih jeftinijih quadova. Drugi dučan je zato jer Adm nema baš neku ponudu FM1 ploča. G630 je bolji u gaming smislu, te manje troši i manje se grije i stock kuleri od Intela su tiši i imaš puno bolju paletu procesora u slučaju nadogradnje. |
mislio sam na G620
gledaj u vecini je g620 bolji,nije puno ali je bolji...i kada vidis cijenu njega i athlona x3 dobijemo da je puno bolji jer je dosta jeftiniji...a da ne pričam da je noviji prednost amd konfe sto si sastavio je u tome sto ima PATA konektor, i mozes spojiti stari pata hard...ali ako imas hard da je SATA onda ti je izbor definitivno G620 jer ce durati puno bolje od toga athlona i 7770 ce puno bolje raditi sa njime A kada ti zaslabi, lako piknes novi procesor tipa i3,i5,i7 jer su sve to novi procesori na tom novom socketu... |
@filips13 pogledaj dali je HDD sata ili pata.
|
Evo čuo sam se sad s tim frendom i ovako: on ima jedan WD hard koji je SATA 160GB i jedan PATA 80 GB, te pržilicu PATA pa ne bi morali ni nju kupovati. Kako vidim, ova ploča M3N78D ima 1 x ATA133 IDE connector (supports 2 x IDE devices). Pa jel bi mogli mi onda na taj konektor stavit taj drugi hard i pržilicu, a ovaj WD stavimo na SATA? Znam da je 240 giga malo, ali ni ne treba mu više za početak, kad skupi novce, kupit će novi hard.
E sad, obzirom da smo uštedili na pržilici, išli bi konačno na ovu kombinaciju: Athlon II X4 640 Asrock M3N78D XFX 80+ 450W PSU DDR3 4GB (1x4GB) Kingmax, 1333MHz Sapphire HD 7770, 1GB GDDR5 i neko od onih kućišta, to ćemo još odabrat, ispadne oko 3085 kuna što mu je prihvatljivo. Nadam se da je ovaj Athlon dovoljan za 7770 :) |
Složio sam ti gore bolju konfu sa svim što ti treba, i u nju hiti samo sata hdd.
Pata hdd i pata optiku prodaj i rađe dodaj još rama i sl. ili ostavi sa strane za bolji hdd. Ta ploča koju si stavio je dosta loša. |
molio bih preporuku za racunalo do 3000kn..samo kutija bez preiferije..
jedini bi uvjet bio da je neki quad core unutra ako je moguće i ako je moguce da je jedna preporuka do 3000kn s grafickom i jednu bez graficke do 3000kn jer imam vec neku svoju pa cu vidi mozda nju iskoristim hitno je hvala |
-Koju grafu imas?
-Za sto bi konfa sluzila? -placas na kes ili kartice? |
radeonku 6670 imam..može jedna konfa do 3k kn bez graficke i jedna do 3k s grafickom
ma za internet filmove i tu i tamo diablo 3.. na karticu vjerojatno.. |
Citiraj:
Za tvoje potrebe ovo je ok ( u kombinaciji sa tvojom 6670 ) Fractal core 1000 LG Optika WD Blue 500gb XFX 450W MSI H61M-E33 B3 INTEL CORE I3 2100 4GB, KINGMAX DDR3 1333Mhz Portio.hr - 3.087,64 kn, besplatna dostava ali sam sastavljas konfu. |
hvala..
a neka kombinacija amd kombinacija? npr s phenom x4 965be |
i3 ti je brzi te bolji izbor zbog intelove naprednije arhitekture + kasnije mozes nadogradit na neki i5 radi 1155 socketa.
|
Evo AMD konfe
Procesor AMD Phenom II X4 965 BOX Black Edition Cooler THERMALTAKE Contac 21 Matična ploča ASROCK 970DE3 U3S3, AMD 770/SB710 Memorija PC-10600, 4 GB, G.SKILL Tvrdi disk 500.0 GB WESTERN DIGITAL Caviar Blue DVDRW LG GH24NS90, 24x, SATA, Dual layer, crna, bulk Napajanje 560W, LC POWER Silent Giant GREEN POWER LC6560GP3 V2.3 Kućište COOLERMASTER Elite 360, RC-360-KKN1-GP, mATX/ATX Portio TOTAL: 3.090,90 kn |
Citiraj:
A8 X4 3870K MSI A55-G45 KINGMAX 1X4GB 1600 MHZ (X2-8GB) WD BLUE 500 GB LG DVD-RW SATA SPIRE MAVERICK ZALMAN GS 500W Ukupno: 3002 kn besplatno slaganje i dostava - futura it edit: ovo ti je ako ćeš na keš uzimat, ako nećeš uzmi nešto slično iz portia sa A6 3670k. |
hvala na odgovorima
|
Savet oko izbora konfiguracije ?
Dvoumim se izmedju ove dve konfiguracije, ne razumem se nesto... pa me interesuje koju bi Vi odabrali ?
http://www.gigatronshop.com/racunari..._harizma-16443 http://www.bcgroup-online.com/proizv...0GT-1GB-17021/ ps. dolaze u obzir sve varijante do 250 eura |
ovaj sa drugog linka uzmi ako je bas samo to izbor
4gb ram i 500gb disk za malo nizu cijenu i bez operativnog sustava (ako se uopce win7 starter moze nazvati operativni sustav) |
definitivno druga
|
I jedna i druga su koma, kao i ostalih 90% gotovih konfi. Reci s koliko para raspolažeš, gdje bi kupio i namjenu konfe pa da ti složimo nešto pošteno.
|
pa napisao je do 250 eura...a u ta dva predlozena ducana ne znam sto bi bolje slozio
jedino da ide na amd pa da uzme semprona 145 i proba ga otkljucati u x2(pred par dana uspio jedan primjerak - mislim da preko 90% sansa da uspije) |
250 eura je malo, ali ni ovdje gdje su mislim komponente povoljnije ne bi se naslo nikaj bolje.
Ne znam jel ista stvar u Srbiji ko i u BiH, ali u BiH sam vidil stvari koje se ovdje ne prodaju vec 5 godina, a cijene se ko zlato. slazem se s forumasem Den@, druga konfa je bolji izbor koliko god da obje bile krs. Ruku na srce, mozda je bolje da uzme slozenu kunfu nego da ide sam slagat i otkljucavat jezgre, jer ocito ne zna sto valja pa mora pitat. Jer potencijalno bi iz samoinicijativnog slaganja kompa mogao ispast kabum. |
nema sanse bolje od toga :D evo vec se 20min patim skoro ali ne ide mi, prvo web shopovi su im do jaja :D poceo sam psovati :D
druge,nema pametnih stvari...dalo bi se bolje sastaviti za cc 33k dinara...ali ispod ne... |
Ljudi može pomoć, ispao sam iz štosa, a trebala bi što jeftinija konfa za youtube, fejs, eventualno koji film...
Ovako brzinski složio sam sljedeće: CPU: Intel G540 BOX...................................................399 kn MBO: ASROCK H61M-HVS.............................................389 kn RAM: G.Skill 4 GB F3-10600CL9S-4GBNT, DDR3 1333..........189 kn HDD: Seagate 750 GB ST3750525AS, Recertificirani...........549 kn PSU: LC Power 420W, office series.................................169 kn ukupno: 1695 kn Kućište bi bilo iz starog računala kao i pržilica. Staro računalo također ima neko šrot napajanje, no smatram da je bolje uzeti novo, e sad pitanje je kakva je LC Office serija? Što znači da je HDD recertificiran? Kakav je odabir komponenata, može li bolje, tj. jeftinije? Nedostaje li koja komponenta? Hvala |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Mozeš ovako: Matična ima pata ulaz....
AMD CPU Desktop Sempron X2 190 (2.50GHz,1MB,45W,AM3) Box Asrock N68-VS3 FX Patriot Sig. D3, 1333Mhz, 4GB (1x 4GB) HDD, 500GB-7200RPM-SATAIII EVC PSU 500W, 4 SATA HRK 1,460.07 + dostava 49kn A mozeš i svoju konfu samo uzmi WD Blue 500Gb a ne taj popravljani hard... |
Citiraj:
|
da,jer ne znam kakvi su ovi novi x2 semproni...nemrem nigdje naci malo usporedbe i testova
mislim da bi trebali biti u rangu sa g530 al opet...ne znam |
Ok, hvala, nije komp za mene, ne znam je li prža PATA ili SATA niti kakvo je plaćanje, još ću samo razmisliti oko napajanja i to je to.
Ako sma dobro shvatio, ona moja matična ima integriranu VGA, tj. ista je integrirana u procesor? |
da...
za tu konfu ti je napajanje svejedno, mozeš komotno uzeti neko kučšte koje ima napajanje u sebi...sasvim dosta ako se nece pikati neka grafička |
Poz,
Ovako treba mi konfa za gaming (high), potrebno mi je samo MBO, GPU, CPU, RAM, sve do 2500KN. Hvala unaprijed. |
- placas na kes ili kartice?
- HDD i optika su sata ili pata? - koje kuciste imas? - napajanje? Daj malo informacija, sto se sramis? :D |
Optika je sata, placam kesom, napajanje i kuciste su mi ok, to sam vec prije nabavio. Sad mi treba samo te 4 stvari.
|
koliko ok, napiši točan model napajanja? te koji je hard jos jednom,sata?
|
Gaming konfa oko 3000kn
Pozdrav ekipa, htio bi složiti nekakvu konfiguraciju koja će se, osim za internet i multimediju, koristiti za video igre. Pa bi molio preporuke kučišta s pravim omjerom cijene/performansi. Zanima me bi li u ovom cjenovnom rangu bilo izvedivo i isplatljivo kupiti APU (accelerated processing unit) s integriranom grafičkom uz jednu PCI-express grafičku, gdje bi obje radile u suradnji. Sviđaju mi se lolofuxy-evi prijedlozi konfiguracija iz Future-IT zbog besplatne dostave i slaganja.
Nije potrebna periferija i plaćati će se gotovinom. |
Trebaš periferiju, monitor,tipk i ostalo? i naravno jel plačaš kešom?
Evo onda: Procesor Intel Pentium G620 Transcend JetRAM 4GB DDR3 1333 DIMM 9-9-9 MSI H61M-P20-G3, s1155, D3,S2,U2,DVI,mA HDD, 500GB-7200RPM-SATAIII MSI HD7770, 1GB GDDR5, DVI, HDMI, mDP DVD RW -RW RAM LG DualLay SATA Chicony Active 80Plus 400W ATX PSU MS Industrial kučište bez napajanja Taurus FuturaIt HRK 2,981.61 |
Hvala FRipper! Sutra ujutro ću naručiti pa sam do tada otvoren za dodatne prijedloge i ponude.
|
HDD seagate 500gb sata III baracuda
PSU crosair 430W cx |
Citiraj:
Transcend JetRAM 4GB DDR3 1333 DIMM 9-9-9 MSI H61M-P20-G3, s1155, D3,S2,U2,DVI,mA Giga GF GTX560, 1GB GDDR5,2xDVI,HDMI FuturaIt HRK 2,470.90 Besplatna dostava |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:15. |