![]() |
joj joj kada ja moram...kako nema matice?
http://www.instar-informatika.hr/pro...R-Z77-EXTREME3 1600 vs 1866 nema osjetne razlike...tako da uzmes jeftinije 1600 a grafa razlika je u tome sto je xfx loš :D ima lošije ventilatore i hladnjak,mada ova dual verzija je onak čak i ok,bolja je sapphirka ali mos i xfx ;=) a i sapphirka ghz oc ima nesto vece taktove,znaci brza je... |
E puno ti hvala :D
Nego, mozes mi reci zasto Asrock, cuo sam Asrock nije toliko dobar u usporedbi sa Gigabyteom i Asusom, a ove dvije maticne od njih koje sam naveo su u slicno price-rangeu, tako da sto bih dobio sa njom sto npr gigabyte nemoze (ne zanimaju mu extra fičrsi, zanima me samo da imaju kvalitetno hladjenje i da dobro povezu cpu ram i gup, basic stuff :P )? |
Ako te samo to zanima, zašto onda uzimaš K procesor i zašto onda ne uzmes najeftiniji i5?
|
Zato sto zelim da traje sto dulje, mislio sam ovaj proc pa kasnije za 1-2 god zamijenit graficku i OC proc. Pitam te stvari oko maticne jer vidim da opisuju svakakve gluposti poput miša u biosu sto mi obviously ne treba, pa mi se ne placa za nepotrebne forice, vec da obavlja svoj posao kako spada.
|
Hm...K nece nista duze trajati od non K :D oba u stocku su dosta jaka, K jedino uzimas ako ces ocati i zato tu i ide neki pošteni hladnjak i poštena matica....
Za tu lovu Extreme 3 je najbolji izbor. Inače Asrock je brat od Asusa, gigabyte je po meni zadnji izbor i po meni asrock je puno bolji. Ako hoces nesto drugo, onda gledaj Asus P8Z77-M PRO ili P8Z77-V LE PLUS, P8Z77-M PRO je još najača i najbolja ali eto ako ti ne smeta sto je mATX |
Bro, K ce trajati puno dulje ako ga mogu dignut na 4.0 i vec sam odabrao dobar hladnjak.
Onda kazes da je http://www.instar-informatika.hr/pro...o&code=0201468 najbolji izbor ? Sto mi moze smetati zbog toga sto je mATX, ako nemam u planu nikakav Crossfire? |
da najbolji je a smetati ti moze ne znam, manjak PCI i ne znam sama veličina jer puno njih kuka što je mala :D
inače ploča podrzava i sli i cross a i taj proc ce ici puno više nego 4, bez frke na 4.5 ide..buš ako se potrudis i 5 nagurao ;=) |
|
Da li su dobre? Jesu. Može li se bolje složiti? Može.
Za početak bi išao na neku B75/H77 ploču (noviji chipset), drugo napajanje (v2 verzija cx-a nije nešto), drugi disk (recimo WD blue zbog dulje garancije), a i lc power kućišta mi baš ne ulijevaju neko povjerenje... |
Citiraj:
za plocu neznam ko ju bi napajanje bi zamjenio s Napajanje 550W, XFX Core Edition P1-550S-XXB9, ATX,a disk bi uzeo Tvrdi disk 500.0 GB WESTERN DIGITAL Caviar Black, WD5003AZEX, SATA3, 64MB i Kućište COOLERMASTER HAF 912 Plus RC-912P-KKN1, MIDI, crno |
Za plocu trazi nesto tipa asrock z77 extreme 3 ili slabije ak nemas para za to...
Napajanje xfx 450w,550w, ocz silencer mk iii 500w, lc gp3 460w, 560w ..... Hard uzmi wd blue on ti je dovoljan! black je glasan... |
Citiraj:
a treba mi komponente za 6000, 7000kn max a vise manje mi trebaju za igre cod4-mp, mw3 , battl 3 i ostle novije |
Izvoliš ... dosta bolje:
i5 2500K AS ROCK Z68 EXTREME3 GEN3 CORSAIR VENGEANCE 2X4 GB 1600 MHZ WD BLUE 1 TB XFX HD 7870 2GB DUAL FAN OCZ SILENCER MKIII 500W LW GAMING ATX 5971 KN besplatno slaganje i dostava - Futura it Možeš promijeniti hdd u HGST DESKSTAR 1TB, napajanje u CX 500W V2 BRONZE i dobiti malo noviji i jači i5 3570K = 6006 kn. edit: nisam ni vidio kad je u drugoj temi :S |
Samo što on nema kešovinu. Evo sastavljam nešto u Linksa...
|
Gaming konfiguracija cca. 7000 Kn
Dragi forumaši, trebala bi mi pomoć oko sastavljanja konfiguracija za gaming bez periferija.
Igralo bi se na rezoluciji 1680x1050. Igre koje bi se igrale sa bratove strane su Battlefield 3, Far Cry 3, Planetside 2 dok sa moje Assasins Creed 3, WoW, Guild Wars 2. Okvirni budžet mi je oko 7000 kn, ali mogu ga preć za nekoliko stotina kn ako bi to nešto značilo. Imam neke općenite smjernice što bih volio, pokušao sam nešto složiti ali sam malo izvan toka. Ako smatrate da sam u krivu u nekoj od točaka, bit će mi drago da me ispravite :). Procesor bi volio da je Intel 4-core (ne mislim clockat, pa može box cooler). Radna memorija 8 GB. Matična - ? Grafička - gledao sam između nVidia 660 Ti i Ati 7950, ako mislite da bi trebala ici neka druga, napišite Tvrdi disk - 500 GB ili 1 TB SSD disk od 120 GB Optički uređaj - DVD-RW Kućište - ? Napajanje - ? Nisam mislio se baviti overclockingom. Znam da sam jako naknap sa budžetom s obzirom što bih htio, ali ako uspijete nešto iskemijati bit ću jako zahvalan :D. Inače sam iz Rijeke, mislim da u Linksu ne mogu se ugurati u budžet koji imam a da dobijem što želim, ali sam mislio dostavom naručiti iz Zagreba, recimo iz ADM-a ili FutureIT. |
INTEL CPU Desktop Core i5-3350P (3.10GHz,6MB,S1155) Box
MSI B75MA-P45 Kingmax 8Gb (2x4GB) DDR3 1600 FLGF MSI GF GTX660Ti OC PE, 2GB DDR5, DX11 OCZ Vertex4 SATAIII 128GB SSD HDD, 1TB, 7200rpm, Caviar Blue DVD RW -RW RAM LG DualLay SATA Linkworld Gaming LC3191-06C2222 OCZ PSU Silencer Mk III Series™ 500W High Performance Modular FuturaIt 7,194.81 Kn Besplatno sastavljanje i dostava |
Ne treba tako jaka grafička. Tu bi uštedio i stavio kvalitetnije kućište.
@bing0 Način plačanja? Edit: I oku ugodnije. :D |
dobar je ovaj linkworld ;=)
|
@FRipper - hvala na prijedlogu, sviđa mi se
@ShanTech - ne znam kako se tretira plaćanje po općoj uplatnici (ako naručujem iz Zagreba a ja u Rijeci), znači ne bih išao preko nikakvih kartica što se tiče grafičke, volio bi da mi konfiguracija potraje kao što mi je traje ova u profilu, znam da je to možda malo iluzorno edit: ovu u profilu sam kupio pred 4 godine |
Ko što rekoh, grafička je prejaka za tu rezoluciju monitora.
Bitno je da je plaćanje gotovinsko, jer su ono cijene za gotovinsko. |
Da, definitivno ne treba tako jaka graficka, naime preskupa je, gtx660 kosta bitno manje, a nije puno slabija, te kad postane preslaba za igranje i 660ti bi dozivjela istu sudbinu.
Razliku u cijeni radije oroci na 3 godine pa po isteku orocenja napravi zamjenu, hehe. placanje preko opce uplatnice je, kako shantech kaze, gotovinsko. |
Hvala na preporukama, ostatak love neće završiti na oročenju nego ćemo vjerovatno negdje :zdero2:
|
Na tu grafu možeš slobodno zaboraviti kad ti je u konfama integrirana HD 4000 bolja.
Druga opcija ti je ista samo jeftinija tako je i ajmo reč "bolja" .... a nemaš više nigdje Fractal R3-ice BP, a ista je priča s ramovima u Magazin Rs-u. Hdd rađe stavi neki WD GREEN + SSD. Kolki ti je buđet? Ćemu 750W? Što ti sve točno treba? Grafu neku imaš u planu ili i za to trebaš preporuku? edit: ne znam jel si mijenjao post, al učinilo mi se da si prvotno napisao da je grafa iz "moj komp" Uglavnom odgovori na pitanje ispod. |
pitanje je...koja je točno grafa ta sto je vec nabavljena? jer mozda je i napajanje overkill...
|
Konfiguracija nije za mene pa nemojte se obazirati na Moj komp.
Grafička je GTX 550 i zasad se neće mijenati. Komp će se koristit za 3d dizajn i rendiranje (zBrush 3dMax). Kućište je čisto stavljeno radi dizajna i tu se može štedjeti, znači neki minimalizam i da nije kao disko kugla. Napajanje mora biti kvalitetno (ovo za 750w je previse al to sam vise zbog brzine jucer stavio). Od dijelova jos ima DVD-pržilica i disk od 250 gb. Buđet je 6000kn. Hvala |
Prža i hdd su sata ili pata?
|
@ Vision, svakak si razmisli o nekom ssd-u od nekih 120gb. Pretpostavljam da ces raditi s dosta velikim file-ovima i tu ssd puno ubrza rad sustava. Pogotovo ako si u mogucnosti tekuće projekte držat na njemu samome u backup na mehanickom disku.
Konkretno slago sam za prijatelja 2 konfe za rad u cad aplikacijama. Prva je ispala bez ssd-a, druga slabiji procesor + ssd. Te je 2 mjeseca nakon toga cijela firma kupila jos 5 ssd-a za ostale mašine bez obzira na starost :). Imaju i nesto 3d modeliranja koje se tih 2 mjeseca radilo iskljucivo na toj konfi s ssd-om jer bez obzira sto je sam procesor (i5 2500 vs i7 2600) bio nesto sporiji, zbog svih ucitavanja je sve bilo puno brze gotovo. EDIT: Evo do 6.5 ja sam iskemijo nesto ovakvo: Slikica i5 3570k, 2x8gb, asrock p67 pro3, vertex4 128gb + 500gb wd blue, sisa 520 (komotno moze i nesto slabije, moj glas xfx 450 ili sisa 430) te neko ne flashy kuciste. Znam da je proc ivy a maticna p67, ali svi vele da deckima u futuri nije problem flashati gore bios prilikom sastavljanja i onda ce to sve raditi ko vurica. EDIT 2: Evo kolega lolfuxy je to jos bolje stavio, a ja sma previdio da je sa 6500 opalo na 6000. |
Bilo bi lijepo ako je u mogučnosti protegnut se još malo s buđetom jer baš i nema uštede prateći sve navedene želje.
Ssd kao što i kolega kaže je veoma poželjan i nebi mu ga uskračivao: i7 3770K AS ROCK Z77 EXTREME3 2X CORSAIR 8GB 1600 MHZ (16GB) WD BLUE 1TB INTEL 330 SSD 120 GB OCZ SILENCER MKIII 400W ZALMAN HS 1000 Ukupno: 6408 kn beplatno slaganje i dostava Ukoliko se ispostavi da su hdd i prža pata, neka gleda polovno za sata pržu, a hdd će se zamijeniti s ovim od 1TB. Sa Silverstoneom PS05B se skine cijena na 6191 kn pa ako mu je to prihvatljivije nek ide na tu opciju. |
Dogovorio sam ipak će se uzet SSD. Bit će konfiguracija od lolofuxy ali najvjerojatnije kućište PS05B i WD 500gb blue. Jel ovo napajanje od 400W dosta ili da uzmem xfx 450?
|
XFX i OCZ Silencer su identična napajanja odnosno oba su prepakirani Seasonic.
Razlika u snazi je 40W više za XFX-a. Oboje su i više nego dovoljni za ovu konfiguraciju u kombinaciji sa GTX 550. Prednost Ocz-a je ta što je modularan, i ima 5 godina garancije u RH za razliku od XFX-a koji ima 2 godine u RH i 3 godine kod XFX-a (znači ako se nešto desi s njim nakon 2 godine šalješ izvan RH u XFX). Preporuka je da si kupi aftermarket hladnjak kad skupi lovu jer je i7 3770K malo prevelik zalogaj za stock hladnjak, a i zbog oc-anja također. |
Ok, hvala!
|
mogući budget : 6800 KN
MBO : ASUS Z77 Extreme3 CPU : Intel Core i5-3570K 3.4GHz,Socket 1155, box GPU : GAINWARD GTX 560 Ti 2GB GDDR5 256 bit "Phantom" RAM : Corsair DDR3 1600MHz 8GB (2x4GB), Corsair Vengeance Low Profile, Unbuffered, CML8GX3M2A1600C9 PSU : Seasonic SS-520GB, 520W CASE : Coolermaster 690 II LITE, RC-692-KWN3, Mid Tower,side window CPU COOLER : SCYTHE Ninja 3, SCNJ-3000, Socket 775/1155/1156/1366/754/939/940 =cca.6800kn HDD : imam WD-ov blue 1gb ... Ovo sam na brzinu sklepao, recite odnosno preporučite bolje, a jefitinije itd. mišljenja ajde :):fala: EDIT : PREUREDIO PO cocount misljenju. bilo bi jebeno imat grafu s pasivnim hladenjem :D silence, quietness |
Za tu lovu radije uzmi Seasonic 520W umjesto Corsa. Vidim da fali i cooler ako misliš klokati (a vjerojatno hoćeš ako si uzeo K proc).
btw, nisi mogao uzeti sve iz jedne trgovine? |
Eh, zaboravio napomenuti da bih htio modularno, ajde mi predloži neko.
I daj malo grafu pogle, kaj bi moglo bolje bit i tak, nekaj i jeftinije, a da je ista kvaliteta. Možda MBO jeftiniji a tu negdje u rangu s ovom, da ima UEFI :) hvala |
Intel Core i5-3570K Soc 1155
Spire TherMax III univ. high-end hlad. Asrock s1155 Z77 Extreme3 Corsair 2X4GB DDR3 1600 Low Pr Zotac GF GTX 660 Ti, 2GB DDR5, 192bit,B2 Kućište Fractal Design Arc Midi Tower OCZ ZT Series 550 Watt 80PLUS Bronze Performance Fully-Modular Power Supply FuturaIt 6,773.16 Kn Besplatna dostava i sastavljanje ako je potrebno.. |
Grafe sa pasivnim hlađenjem nisu najpogodnije za igranje jer pasivac teško može odvesti silnu toplinu koja se razvija tokom igranja obzirom da je tada grafa na max. opterećenju. Dakle, to zaboravi.
|
gtx 660 ti pasivnjača...10 slotova :D
Ako hoces tihu grafu a opet dosta jaku gledaj ovu Asus GTX660-DC2-2GD5 slabija od zotacove ti verzije ali opet puno tiša ;=) |
@cocount da, istina, hvala :)
@FRipper - jebeno hvala :) Na koji si mislio i5-3570k : http://www.futura-it.hr/proizvod.asp...nt-ib-i5-3570k http://www.futura-it.hr/proizvod.asp...37I53570KSR0PM http://www.futura-it.hr/proizvod.asp...BX80637I53570K Inače sve drugo jebeno, hvala puno. Drugi, što mislite o ovom napajanju, nisam bas upoznat s OCZ... Ima li kakvo drugo isto modularno, ili je ovo ok. ovaj fractal može imat 3 napred, 3 gore i 3 iza? ta grafa koju si mi sad preporučio je jača od HD6870? edit : ja isto pitam glupa pitanja, vidim po taktovima da je a i puno je novija. |
proc koji ti hoces, svi su identični samo drugacije cijene :D
napajanje, sasvim dosta za tvoju konfu, nothing specijal ali eto full modularno je :D Ako hoces kvalitetnije i modularno onda ovo SS-520GM Arc midi moze imati 5 venta, naprijed dva,gore dva i sa guza jedan, dolazi sa vec 3 (3x140mm)ugradjena koja su sasvim dosta za dobar protok zraka i koji su tihi... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:32. |