PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Kojeg operatera i tarifu odabrati? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=201522)

c-shadow 26.06.2014. 10:07

Citiraj:

Autor wnbeeeE (Post 2620178)

@c-shadow - moj stari je tako morao, jer je bio na bonovima. Prvo uzet obični L, a tek onda zvat tog istog čovjeka i uzet sa popustom.

Da li tu dobivam neku potvrdu da je to aktivirano?
Kakve su šeprtlje, ne bi volio da počnu dolaziti računi na puni iznos :)

wnbeeeE 26.06.2014. 10:15

Dobit ces dio za ovaj mjesec gdje si koristio obicni L, a sa akcijom ti treba krenuti od 01.07.

Juice 26.06.2014. 10:38

Jel ima nekog na forumu da nije uzeo tu tarifu? :D

prileee 26.06.2014. 10:44

Na bonbonu sam i nekidan mi upadne u oko ova prejaka mala od simpe.

Citiraj:

Za samo 15 kn tjedno imaš 1000 minuta priče, neograničeni SMS prema ekipi iz bilo koje mreže i 1 GB za surfanje!
Odlicno zvuci, sve dok ne dodem do onog na kraju

Citiraj:

Na sve pozive primjenjuje se naknada za uspostavu poziva 0,29 kn.
Znaci da obavis i eto 6-7 poziva dnevno, to je 2 kune dnevno, odnosno 14 kuna tjedno jos. Znaci duplo, sa mizernim brojem poziva dnevno. Kad ce se prestat naplacivat uspostava poziva...

Bonbon ftw i dalje :no2drug:

wnbeeeE 26.06.2014. 10:53

Citiraj:

Autor Juice (Post 2620213)

ako i ima, šteta. :D

domis 26.06.2014. 10:55

a čuj, možda im konačno dojde z riti v glavu da su trenutne tarife previše mutave za obične smrtnike i naprave neku sličnu tarifu nakon dvije godine :D

buljo 26.06.2014. 11:14

Ja zvao danas 0800202028 i krenemo ispočetka sve, prvo veli da ne treba ugovor na 2 god, reko ok onda ne treba (ja joj prvi rekao zbog tarife i opcije). Prvo mi ponudi tu tarifu sa svim flat za 130 kn i kaže da oni imaju veće popuste, reko vi ste malo pobrkali lončiće, pogledajte si cjenik na strani 87 i o toj ponudi ja govorim i ona veli, pričekajte.
Javi se i sad dođe sa cijenom 110kn i ugovor na 1 god, a ja njoj PA JEL VI SLUŠATE KAJ JA PRIČAM (finim glasom) i ona veli, pa slušam, i opet ponovim to sa ponude i ona opet pričekajte.
Javlja se opet i onda smo našli zajednički jezik.
Veli to je to, pitam ok, a kaj je sa oibom, kako će se to primjenit, potpisat?
Veli ona AHA I OIB TREBAAAAA. :D
Kasnije sam joj rekao da mi sve izdiktira kaj ima u ponudi da ne bi bilo kasnije i tarifa je aktivna od 1.7 i za curu i za mene.
Živi bili pa vidjeli.

Pupo 26.06.2014. 11:18

Citiraj:

Autor Juice (Post 2620213)

Koja tarifa? :) Ja nisam, neznam ni o čemu se radi. :D Bit će red otić nešto riješiti prije prvoga.

wnbeeeE 26.06.2014. 11:33

Citiraj:

Autor buljo (Post 2620264)
Ja zvao danas 0800202028 i krenemo ispočetka sve, prvo veli da ne treba ugovor na 2 god, reko ok onda ne treba (ja joj prvi rekao zbog tarife i opcije). Prvo mi ponudi tu tarifu sa svim flat za 130 kn i kaže da oni imaju veće popuste, reko vi ste malo pobrkali lončiće, pogledajte si cjenik na strani 87 i o toj ponudi ja govorim i ona veli, pričekajte.
Javi se i sad dođe sa cijenom 110kn i ugovor na 1 god, a ja njoj PA JEL VI SLUŠATE KAJ JA PRIČAM (finim glasom) i ona veli, pa slušam, i opet ponovim to sa ponude i ona opet pričekajte.
Kasnije sam joj rekao da mi sve izdiktira kaj ima u ponudi da ne bi bilo kasnije i tarifa je aktivna od 1.7 i za curu i za mene.
Živi bili pa vidjeli.

bulz1, cura je sad zvala i rješila sve u pola minute za svoj broj iz prvog pokušaja. Možda si jednostavno premekan?

buljo 26.06.2014. 11:45

Prije bi rekao da ovisi na kog naletiš. :)

adaksinjo 26.06.2014. 11:45

ili je agent pretvrd?

Brko 26.06.2014. 11:51

Citiraj:

Autor adaksinjo (Post 2620290)
ili je agent pretvrd?

:D :D :D možda i je :D u svakom slučaju, urmo sam od smijeha na ovu izjavu :D

Sutra je 27.06 i rok da mog kolegu sa tekoma puste na bonbon. Nadam se da budu.

FitzTN 26.06.2014. 12:03

Citiraj:

Autor wnbeeeE (Post 2620178)
@fitzTN - Ne brini. Ugovor ti ne dolazi na potpis, samo na uvid. Stvar je rješena preko telefona. Dakle to se ne potpisuje, ti OIB-om sebi produzujes ugovor.
Naravno, ako ti se ne svidi što piše u ugovoru imaš rok ako se ne varam od 14 dana da reagiraš i poništiš ugovor, ali ništa ne potpisuješ.

Ma čekaj malo, kako oni mene mogu prebacit s Tele2 na HT i to na ugovor na 24 mjeseca bez ikakvog potpisa i bez kopije osobne? Ne mogu ništa ni počet koristit kad nemam HT-ovu sim karticu :D. Zato čekam da oni meni to dostave skup sa sim karticom, ja potpišem i vratim.

wnbeeeE 26.06.2014. 12:20

Izvini, nisam znao da se radi o prelaženju kod drugog operatera. U tom slučaju prvo ti dolaze papiri od HAKOM-a, onaj plavi papir, a tek onda ostalo. Jesi to već dobio?

FitzTN 26.06.2014. 12:53

Upravo je bio čovjek iz Overseas expressa s ugovorima i SIM karticom. Ugovore i taj HAKOM papir sam odmah potpisao i on je odnio te potpisane primjerke zajedno s kopijom osobne iskaznice. Sad samo treba dočekati datum prebacivanja (9.7.) i to je to :).

c-shadow 26.06.2014. 13:16

Citiraj:

Autor buljo (Post 2620264)
Živi bili pa vidjeli.

a u pm ti si još gore prošao :)
Meni prvo ženska ponudila 135kn, a velim ja da ne tu tarifu, nego onu za 97.5 kn "all inclusive" i uputio je na str. 87, onda me zamolila da pričekam i nakon 2 minute se javila da može. Vjerojatno išla dozvolu tražiti od nekog nadređenog :)
E, sad, obzirom da danas popodne opet u centar, zaboravih pitati žensku od kojeg datuma će mi napraviti ugovor (uzimam skroz novi broj). Sad popodne još moram ove u centru uvjeriti da nekamo zaglavimo tu klauzulu sa str.87 da ostane neki pisani trag kako ne bi bilo poslije "nismo znali" i čudnovatih računa.

buljo 26.06.2014. 13:33

Možda smo se krivo razumjeli, došao sam ja do te tvoje cifre ali je trebalo malo više vremena :D

joso162 26.06.2014. 13:39

97.5kn se može dobiti ako se ne uzima uređaj, a 135kn je ako se uzima uređaj.
Jesam li u pravu.

domis 26.06.2014. 14:18

Citiraj:

Autor joso162 (Post 2620369)
97.5kn se može dobiti ako se ne uzima uređaj, a 135kn je ako se uzima uređaj.
Jesam li u pravu.

da, u pravu si

partwish 26.06.2014. 15:42

Jel moguće da se raskid ne može telefonom napraviti? Starce od moje cure šalju u T-Centar, a najbliži T-Centar im je 70km.

Juice 26.06.2014. 17:21

Ma moze i ovak, i prek maila.
Posalju doma papire ti, ili na mail.

Rijesi im ti to prek maila. Nek ti daju podatke i rijedi.

partwish 26.06.2014. 17:38

Citiraj:

Autor Juice (Post 2620529)
Ma moze i ovak, i prek maila.
Posalju doma papire ti, ili na mail.

Rijesi im ti to prek maila. Nek ti daju podatke i rijedi.

Jel ok DM preko twittera?

Master_Hrc 27.06.2014. 08:24

Evo samo da javim da je i moja tranzicija na paradajz uspješno završila...točno u 3 dana :)

c-shadow 27.06.2014. 13:02

Jučer napokon uzeo novu PZS-L (novi broj), danas me zvali iz tajne službe da su mi uključili 50%+100% opcije i da ugovor stiže na potpis poštom. Navodno bi trebalo biti aktivirano od 01.07., ali citiram: "možda će kasniti pa se do tada suzdržite i ne trošite previše na razgovore" (kraj citata).
Štogod im to značilo :-)
Ukupno dosad utrošeno: 3 posjete u 2 t-centra + 3 poziva tajnoj službi, ukupno cca 9-10 dana.
Cijela procedura ispala ko scenarij da su montipajtonovci snimali film :-)

Sad faza 2: otkazivanje pretplate u Tele2, nekako mi se čini da će i tu biti smijeha:)

wnbeeeE 27.06.2014. 13:10

ja vas ne kuzim. Ja sam zvao retention odjel, riješio. Cura zvala retention odjel, riješila.
Stari zvao retention odjel, riješio. Sestra zvala retention odjel, riješila. Sve iz prvog pokušaja.

Ili vi nešto svi krivo radite i ne čitate što pišemo, ili smo mi stvarno velike sreće.

FitzTN 27.06.2014. 13:23

Je, lako tako, kad se saznalo koga treba zvat :D :D :D.

Iako mi nije jasno zašto tajna služba smatra da treba 13 dana za prebacivanje broja, a treba u biti tri.

Jučer potpisao dva zahtjeva za prebacivanje s Tele2:
- Na HT PZS L - prebacivanje planirano 9.7.2014.
- Na bonbon pretplatu - prebacivanje planirano 1.7.2014.

wnbeeeE 27.06.2014. 13:44

Zna se taj broj odavno, samo treba pročitati još koju stranicu osim zadnje. :D

c-shadow 27.06.2014. 13:44

Citiraj:

Autor wnbeeeE (Post 2620955)
ja vas ne kuzim. Ja sam zvao retention odjel, riješio. Cura zvala retention odjel, riješila.
Stari zvao retention odjel, riješio. Sestra zvala retention odjel, riješila. Sve iz prvog pokušaja.

Ili vi nešto svi krivo radite i ne čitate što pišemo, ili smo mi stvarno velike sreće.

Lako je kad već imaš nešto kod njih. Ja otvarao novu pretplatu.
Pustimo sad kašnjenje od tjedan dana, kad sam saznao za broj, riješilo se u jedan dan: jučer ujutro nazvao, objasnio ženskoj koja me opcija zanima (po defaultu nude 135 kn), rekla može. Odite otvorite novu pretplatu i javite mi se nakon toga. To sam napravio jučer oko 15 i zvao je natrag, nažalost radila je do 15h. Danas ujutro zvao ponovno i dobio nekog bezobraznog debila s nastupom "što bi ti htio?" kojem sam skoro slušalicu spustio. Uglavnom, kad smo utvrdili koja je to ženska - debil tvrdi da to nije dosta jer ih ima puno s tim imenom. Ostavio joj kao poruku i evo maloprije se javila i izdiktirala mi one nebuloze što sam prenio. Nakon kretena u tcentrima već mi je ozbiljno bilo pun k... i malo falilo da ih odjebem s tom tarifom, kako god povoljna bila.
Mislim da bi trebalo neki hodogram razraditi ovdje za nove i postojeće korisnike.
Evo, za nove pretplate, iz mojeg iskustva:
1. otvoriti "čistu" PZSL, bez ugovorne obaveze i bilo kakvih dodataka - 165 kn
2. nazvati službu za istraživanje ruda i gubljenje vremena, reći da želiš PZSL + 50% na tarifu + 100% na flat, uvjeti sa str. 87 (provjeriti da li je još na toj stranici)... pričekati 5 minuta dok se djelatnik ne konzultira s nekom tajnom osobom, valjda šefom i dalje pričekati da ti potvrde da šalju ugovor.
U startu sam imao namjeru prenositi pretplatu iz T2, ali sam odustao od toga, taj bi postupak kakve sam ja sreće vjerojatno trajao tamo negdje do 20.07. :-)

Neo-ST 28.06.2014. 10:35

Samo da razjasnim nešto, znači imam aktiviranu ovu PZS L sa popustima.
S njom dođe 1gb prometa, a ako aktiviram 4G+ opciju, onda imam sve skupa 3gb na 4G brzini ?

wnbeeeE 28.06.2014. 10:37

Tako je, sve si dobro napisao. To si i ja planiram dodatno staviti. Perfektna tarifa za 127,50 :D

Hamanu 28.06.2014. 17:55

Pozdrav.

Vidim da imate dosta iskustva i s "tajnom službom" i s ovom neuhvatljivom tarifom. :)

Ja sam naganjao SZK na svim kanalima (mail, fejs, poziv SZK, poziv tajnoj SZK, odlazak u t-centar) i nakon što su me otkantavali na svakom koraku ili nudili hrpu izgovora poput "to je samo uz MAXTV, to je za postojeće korisnike..."

konačno su me jučer ujutro nazvali iz tajne SZK i ponudili mi prijenos broja na upravo tu tarifu. Zatražili su mi broj moba (taj na koji su me zvali), OIB, broj osobne, adresu i rekli da će mi SIM stići na adresu kroz 5-10 dana s tom tarifom, te da će mi se VIP broj ugasiti nakon što aktiviram ovu.

I onda je rekao da je usmeni ugovor u redu jer se sve snima (nakon što sam ga pitao).

Međutim, tip nije precizirao datum prijenosa, a mislim da je to u svakom prijenosu egzaktan podatak, pa se sad nekako isčuđavam je li to sve urađeno po PSu ili će me zeznuti?

NeooS 28.06.2014. 18:13

Citiraj:

Autor Hamanu (Post 2621486)
Međutim, tip nije precizirao datum prijenosa, a mislim da je to u svakom prijenosu egzaktan podatak, pa se sad nekako isčuđavam je li to sve urađeno po PSu ili će me zeznuti?

Rok ti je inače ako nemaš ugovornu obvezu, za prijenos broja 3 radna dana. Ne računajući dan kada si podnio zahtjev. Dakle, u tvom slučaju negdje srijeda ili četvrtak. Ako imaš ugovor kod VIP-a, moguća je odgoda s njihove strane pa ti onda zbog toga moguće nije htio/mogao precizirati.
Ako ti je jako bitno, nazovi ih recimo u utorak (SZK), vjerujem da će im tad već biti vidljiv točan datum prijenosa.

Hamanu 28.06.2014. 18:30

Prelazim sa bonova pa ne bi trebao vip zezam. Bilo mi je čudno zašto treba 5-10 dana da mi stigne SIM, a idem i na put u i inozemstvo iduće nedjelje, pa još da mi se ugasi u Engleskoj :)

Juice 28.06.2014. 18:37

Zbog pošte ti treba toliko da stigne.
To je rok ako nešto i zapne u pošti i tako.

Prijenos bi trebao biti ti odrađen i prije nego što dobiješ SIM čak.
Samo, malo čudno da su to sve odradili bez potpisa.

Hamanu 28.06.2014. 18:42

Ja sam ga baš i pitao, nakon što mi je rokove izdiktirao, poučen nečim što sam vidio na nekom forumu (nažalost zaboravio koji): "Potpis ne treba jer se snima?" I on je odgovorio "Tako je"

Ma samo nek se njima pojavi zahtjev u sustavu (ovi na fejsu ga još ne vide jer vjerojatno nije Tajna Služba još evidentirala) da ja budem siguran da sam uspio riješiti "perfektnu tarifu" :)

FitzTN 28.06.2014. 21:48

Ma doć će ti ugovori doma na potpis Overseasom...
Ja sam čekao 7-8 dana da ih pošalju jer očito imaju gužvu.

Ako će radit ekipa iz Osijeka, onda će ti vjerojatno rok prebacivanja biti 13 dana, od dana kad oni napišu ugovor, a to je obično dan prije nego što te Overseas posjeti :).

Samo iz tog razloga je bolje u T-Centru riješiti prebacivanje bez ugovorne obveze (traje 3 dana) i onda telefonski riješiti popust. U tom slučaju ti ugovore samo pošalju doma jer sve može telefonski. Nema veze, par dana sim-tam :).

Hamanu 28.06.2014. 22:30

Pratio sam ovaj forum, pa sam shvatio da je najbolje prijeći u t-centru i onda gnjaviti tajnu službu.

Međutim, kasno sam našao tu tarifu, bilo je to u četvrtak, pa više nije ostalo vremena do 30. 6. za "klasični" prijenos koji traje 4 radna dana (kako su mi rekli u t-centru) i morao sam njih nekako direktno ugnjaviti.

Hvala na pojašnjenju!

c-shadow 30.06.2014. 12:07

Odgovor tele2 na zahtjev za raskid pretplate :)

Postovani, zaprimili smo Vas zahtjev za raskid pretplatnickog odnosa. Zao nam je ako trenutno niste zadovoljni Tele2 uslugama. Stoga smo vratili u prodaju tarifu Revolucija 150 1GB s 50kn popusta na mj. naknadu i dodatna 2GB tijekom 12 mj. BEZ ugovorne obveze. Dodatno cemo Vam ukljuciti popust od 10kn na mjesecnu naknadu tijekom 12 mjeseci. Ako aktivirate navedenu tarifu danas do 23:00 slanjem SMS poruke sadrzaja Rev100 na besplatni broj 13440, Vas zahtjev ce bit ponisten. Ukoliko ipak niste zainteresirani, postupit cemo po Vasem zahtjevu. Tele2 Sluzba za korisnike

buljo 30.06.2014. 12:09

Danas poštom stigao zahtjev za novim ugovorom, čekam da se cura vrati s posla pa da vidim dal je i ona dobila.

Hamanu 30.06.2014. 16:10

Javili mi se danas opet telefonom da je zahtjev uredno evidentiran (i to u subotu), prijenos mi je određen za 17. srpnja, tarifa potvrđena.

Sad samo čekam Overseas, potpišem i mirno spavam dvije godine :)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:56.