![]() |
Prava šteta za Hrvatsku .
Parirali smo im odlično i trebali smo pobijediti sa 1:0 http://www.radionicapolic.hr/filozof...ik/pravda5.jpg |
ma kriva je skupina uvijek mi dobijemo najgoru najtežu skupinu...nismo zaslužili ispasti :S
|
Ne sjecam se kad sam organizirano pratio utakmicu, valjda od 98'. Isto tako kad sam imao lijepu rijec za igrace.
Casnije je primiti gol od prvaka, nego ovisiti o milosti brojeva i na tom obecanju otici kuci. Obrana je citavo vrijeme zadovoljavajuce radila i najvaznije, vidio sam pozrtvovnost citavo vrijeme! Na svako "ali nisu smjeli", dolazi jos vec ALI s kime su igrali! Slaba formacija bugivugi djidjimidji, cinjenica je da su sposobni bili parirati. Traziti od tima koji je pod takvim pritiskom, protiv takvih protivnika, da iz bunkera prelaze u mod super incijative, dok znaju da ne smiju riskirati... kritizirati mogu jedino vikend igraci. Uz sve to, napravili su i nekoliko prvoklasnih prilika, cak i vizualno atraktivnijih od protivnickih pokusaja, pa cak i daska gola kojeg su primili. Odlucile su minute i nijansa slabijeg kontinuiteta. Ako nista drugo, nisam uopce znao da imamo s cime racunati za neka druga natjecanja - na casnu rijec nisam i jako sam oraspolozen spoznajom. Zao mi je naravski da nisu prosli ali, stekao sam neko povjerenje u igrace, koje inace dozivljavam i castim neradnike i nesretnike ;) Posteno su igrali i nemam sto prigovarati. |
Možemo biti tužni, ali ponosni i to je nabitnije :)
|
Eto, oko sokolovo kaze da je prema vazecim pravilima ovo kad Navas prima loptu i postize gol druga akcija, da nije iskoristio svoju poziciju iz pasivnog ofsajda i da je gol regularan.
U kurac. Ovo je samo jos jedna potvrda da je sama ideja pasivnog ofsadja kretenska i da ju treba ukinuti. :kafa: |
Citiraj:
|
Nismo se osramotili a sreca nam ni ovaj put nije bila sklona. Nezasluzeno smo ispali :(
Cestitam nasim momcima na odlicnoj borbi, nitko im nista ne zamjera. :( |
Barcina i Realova skola ciganluka i simuliranja. Navlacenje za spanjolsku ko za barcu...tragedija. Prelose.
Sada znate kako je to kada netko od navedenih igra protiv nekog drugog, a pod navedeni prvenstveno mislim na barcelonu. Krađa i uništavanje nogometa. Bravo za naše. :) |
Citiraj:
Inače se slični golovi mogu vidjeti malo-malo po ligama i sve je regularno. Što se tiče penala, bio je na Čorluki ali su i Španjolci imali penal kad je jedan naš udario rukom u lice španjolca u 16 m, sad je Beusan sve rezimirao, moramo biti objektivni. Tako da u globalu nismo oštećeni nigdje. P.S. I Talijani su trebali imati penal pred kraj utakmice kad je jedan iz Irske dirao rukom, ali nebitno. |
Bila su dva penala za nas. ;) I krajnjoj liniji da se sve realiziralo (svi penali) + gol od Španjolske bilo bi 2:2. :)
Ali eto ne sudi im se pošto su to mega zvijezde i eto na žalost prvaci. :) |
Igrali smo bolje nego sto sam ocekivao.. Imali smo cak i bolje prilike od Spanjolske.. Da je Rakitic ono zabio glavom, danas bi mi slavili..
Isto tako sudac je morao suditi penal na Corluki.. Pa ono je bio teski hrvacki zahvat. Ovo je Spanjolski maksimum. Oni bolje nemogu, igraju bez napadaca vec 2 utakmicu. A sto se tice Italije, uvjeren sam da iduce kolo idu kuci.. :) Nebi htio komentirati iznudjivanje faulova, simuliranja.. To je ili urodjeno ili to prvo uce po svojim skolama nogometa. |
Citiraj:
I tu treba tražiti razloge zašto nismo prošli, u našim propustima, a ne kod sudaca. I činjenica je da smo danas morali pobjediti, samo nam je to igralo za prolaz (uz onih 2:2), talijani su 3 boda spremili i prije utakmice. |
Ma sve skupa je to zalosno,koliko puta moras biti bolji da dobijes?
Ovdje je sve receno: http://translate.google.hr/translate...9.html&act=url |
Sudačke odluke podređene izbacivanju repke s takmičenja zbog toga jer navijači su trn u oku.Ništa novo iz platinijeve kuhinje i njegove kazališne družine uefe.
|
Ma kako igrati kad ovi glumci poznatih škola iznude kartone i onda ubiju igru. :) Znaju ako priušte kroz simulaciju kartone protivniku ovaj mora biti oprezan i nemre ga graditi i napadati kak treba pošto su ovi španjolci u stanju u minutu izvesti hamleta. Užasno grozan nogomet. Grčka je mila majka naspram njih.
|
Mamu im sudacku , kakve su to sve pedercine,da bar poispadaju odma u cetvrtfinalu. Platini jedi govna....nego svaka cast nasima borili su se do zadnjeg atoma snage, i bar nismo ispali sa eura kao posljednje droce bez boda, citaj nigdjezemska i vjerovatno svedska.....
|
Ne sviđaju mi se sudačke odluke, ako je penal za španjolce, pa sudi ga, što se bojiš, ako je penal za nas isto tako, pa sudac u tom rangu bi trebao razluciti sto je penal a sto nije.
Ako nam nisu trebali dosuditi 2 penala, trebali su am dosuditi 1 penal i 1 slobodni udarac na rubu šesnaesterca, a ono je opasno mjesto za primiti gol gdje je trebalo biti bar nešto. Volio bih da su nas nakantali 5:0 i da su nas nadigrali. Ali nisu, oni su igrali napad i nisu hrpu prilika ostvarili,a mi smo igrali bunker i stvorili smo par odlicnih prilika ali ih isto nismo ostvarili. Ruzno je kad o utakmici odlučuju sudci, a ne sami igrači. Trebalo je ako ništa ostati na 0:0 |
Šta reć, jebiga. Nisam nezadovoljan viđenim, dali su sve od sebe. Suci priča za sebe.
Nego, nek mi netko objasni zbog čega nama nije pasalo recimo 0:0 sa Španjolskom nego je baš moralo bit 2:2, u slučaju da Italija dobije Irsku 1:0. Svi bi imali po 5 bodova, međusobno s talijanima imamo 1:1, i bolju gol razliku u tekmi s Irskom. |
a gle, meni nije jasno kak su se grci provukli a imaju slabiju gol razliku od rusa...jbg...
vise se ne prati nit kosarka nit nogomet :D |
Citiraj:
O.o |
Formiraju se mini grupe od ekipa koje imaju jednako bodova, gledaju se medjusobni susreti, gol razlika(vise golova u slucaju da je npr nekome 3:3, a nekome 4:4), te na kraju ako je sve izjednaceno, npr hrv ita spa po 5 bodova svi jednako golova u medjusobnim remizirajucim utakmicama(3:3 svaka ekipa), onda se gleda europski uefa koefcijent ili uspjesnost na zadnjim prvenstvima nisam siguran, prije ovo drugo jer smo mi na fifa ljestvici ispred ita...
Ugl, bilo pa proslo, vise se nista nemoze, bit ce bolje drugi put :) |
U tom slučaju zatvara se krug sa 3 ekipa sa 5 bodova, a ako bi odigrali 2:2 sa spanjolcima u tom zatvorenom krugu bi mi i sapanjolci bili u prednosti zbog veceg broja postignutih golova.
EDIT: Onda se gleda uspjesnost na zadnjim velikim natjecanjima, a ako je i to jednako, onda se gleda fair play , tj koja ekipa imam manje kartona( u neznam kojem radzoblju) |
Citiraj:
Da li smo im dorasli je dovoljno pokazala slika sa stadiona lica španjolskih navijača prije gola, gdje su svi bili preplašeni. Igrat sa 3 napadača, vadit vidu za napadača, to neće svatko napravit, bilić je odlično napravio i ništa mu nije za zamjerit. Odigrali smo odličnu tekmu, obrana pogotovo, strinić i šifo i čarli, modrić napokon kakvog želim vidjet za repku, samo što nije imao kome dodat naprijed, manđo kralj, napokon pravi napadač... A ti hamm , toliko si subjektivan da mi te muka čitat na temi nogometa :D I da, mogli su oni simulirat, srat i bilokaj, njima su se do gola više tresle gaće nego nama. Svaka čast dečki, a raketi želim da uspije zaspat noćas :D |
ivane77, dođi na instrukcije, dobit ćeš popust: :D
Citiraj:
|
Grci su prošli Ruse jer su ih dobili..
dakle ako se stvori krug ekipa s istim brojem bodova prvo ide međusobni omjer (npr grčka - rusija) u našem slučaju je moglo bit kompliciranije jer su 3 ekipe u pitanju.. Italija obe utakmice igrala 1:1 za nas je igralo 2:2 jer bi tada bili u bolje položaju u odnosu na talijane (gol razlika) 0:0 ispadamo je bi imali lošiju.. ako bi bilo 1:1 gleda se gol razlika protiv četvrte momčadi ako je i to izjendačeno gleda se fifina ljestvica edit:napisaše već gore.. :) držim tab 10min otvoren :D evo da ubacim i ovaj video.. totalni jad od suđenja ... http://www.youtube.com/watch?feature...&v=2tvewlR39Mc |
Bravo repka bravo Bilić i stozer,krivo mi je da nisu barem 0:0 izvukli na kraju kad nije bilo sreće za više...da i kladioničari legnu izmedju ostalog;)
Stark-Pepe i Alves-crveni karton,Adebayor nije dobio iskljucenje nakon onog udaranja...polufinale LPa...tko se sjeca dobro,tko ne jos bolje,danas se prisjetio toga kad je ovaj Manđu deknuo...pa nevidi penale...na Euru...lik ima neko hebeno zaledje koje ga drzi tu gdje je... |
kada su tri ekipe izjednacene na tablici, gledaju se golovi postignuti u gostima a ne gol razlika.. Znaci da je utakmica CRO-SPA zavrsila 2:2, mi bi bili prvi u skupini, (4gola u gostima), SPA druga (2gola u gostima) i Italija treca (1 gol u gostima)
U slucaju Rusije i Grcke, 2 ekipe imaju jednak broj bodova, gleda se medjusobni susret -- Grcka dobila 1:0 EDIT: panda, hvala za link, sada je i meni jasno.. :) |
Citiraj:
inače ako baš želite znati kako se odlučuje u slučaju da više ekipa ima isti broj bodova - http://livescore.com/euro-2012/rules/ |
Citiraj:
@trebao sam qoutat i onaj post iznad tebe :D |
Citiraj:
Za ostatak prvenstva navijat za Njemačku! Lets go ELF! :D |
Citiraj:
Dakle, gleda se samo međusobni omjer između tri repke (kao da Irska nije niti igrala u grupi). Iz takve točke gledišta bitno je koliko si golova zabio i koliko si golova primio. Bolje je imati veći broj zabijenih golova ukoliko imamo međusobno istu gol razliku (omjer primljenih i zabijenih golova) nego manji. Italija i Španjolska su odigrali 1:1. Zato je nama bilo potrebno odigrati minimalni neodlučeni rezultat od 2:2 (naravno pobjeda ili svaki neodlučeni rezultat veći od 2:2 - dakle 3:3, 4:4 itd. bi bio dovoljan za naš prolaz ispred Italije). Da smo odigrali 1:1 sa Španjolskom pri rezultatu 2:0 Italije protiv Irske, to nam također ne bi bilo dovoljno jer bi u tom slučaju Italija imala istu međusobnu gol-razliku u nastalom trokutu Španjolska-Italija-Hrvatska (svi smo međusosno odigrali 1:1). U tom slučaju se gleda UEFA koeficijent sa zadnje 2 ili 3 (nisam 100% siguran) završnice UEFA prvenstva (i pripadne kvalifikacije). A tu Italija i Španjolska puno bolje stoje od naše reprezentacije. U jednoj od početnih emisija na HRT-u Antun Samovojska (glavni urednik Sportskih novosti) je to egzaktno objasnio. Observacije na našu postavu i igru: Mnoge reprezentacije koje će se naći u budućem klinču sa Španjolcima će jako puno naučiti promatrajući postavu, taktiku i igru naše reprezentacije u ovoj utakmici. Od toga kako fizički pripremiti momčad (gosn. Raku svaka čast), kako postaviti obrambenu i središnju liniju, kako fizički parirati, nadtrčati, te kako igrati na kontre i polukontre protiv Španjolaca. Jedina moja (skromna) zamjerka Biluću ide što od početka kao prednjeg srednjeg veznog (odnosno u ulozi povučenog napadača) nije stavio Eduarda. Okomita osovina Eduardo - Manđukić bi vjerojatno bila učinkovitija i opasnija od početne postave srednjeg reda i usamljenog napadača. Obrana je bila vrlo dobra, odlično postavljena i odigrala je najbolju predstavu od početka prvenstva. Veliki Arsene Wenger hvali hrvatsku igru i veli da je ovo prvi put da vidi Španjolce kao obične ljude. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Deutschland über alles! :chears: |
Nisan dosad ništa pisa (smanjena aktivnost), ali koliko bi mi bilo drago da smo prošli toliko mi je drago šta nismo. Nakon lupanja šakom o stol o "samo" mršava 4 boda, nakon jučerašnje predstve šta od sudaca, šta od Modrića, došli smo do kraja. Protiv Irske koja je bila mačiji kašalj samo +2, kod Italije ruku na srce smo preživljavali a protiv Španjolske čak i imali koju akciju. No ono šta me najviše smeta je naša fjaka kad igramo, neko povede loptu (ako ima viziju) onda ga ne podrže matematičari koji su izračunali da nemamo šanse dotrčat/zabit/primit i ostanu pozadi, kad se sve posloži onda Iker obrani ili nas fauliraju. E sada šta se tiče plasmana, od početka mi se nije svidilo Španjolska - Italija - X, a nije da nam odgovara to, znači odma se ide na kalkulacije... Toliko od mene.
|
I za koga sad navijamo? :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Mi imamo samo sreće što su se Španjolci htjeli ušetati s loptom u gol i tako su stalno kvarili taj zadnji pas. Da su se malo okuražili i zapucali sa ruba šesnaesterca gdje su non stop bili, mislim da bi popili još kojeg bez problema. Nismo mi njima prijatelju osim jednom ozbiljnije zaprijetili. |
Kako bi Cifra rekao; "Tko se na Španjolcima vadi, protiv sebe radi" :D
Ali GG za naše ;) |
Definitivno GG za naše. Izgubiti 0:1 protiv europskih i svjetskih prvaka te im obrambeno parirati cijelu utakmicu i dovoditi ih u muke svih 90min je mučan posao. Dečki su, ako ništa drugo, ostavili jaja na terenu i na tome im čestitke.
Jedno pitanje, što mislite o Srninoj igri na ovom prvenstvu? |
Danas dvije ljepotice. :)
Švedska - Francuska Engleska - Ukrajina Polažem nadu u pobjedu Francuza i Engleza. :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:25. |