PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=144700)

Brko 07.02.2013. 07:27

I ako je engleska verzija igre, kao što smo već rekli, ne može biti da nije 1.6.02 ;)

Brzi Picek 07.02.2013. 08:44

Citiraj:

Autor Bakica47 (Post 2332153)
Htio sam i ja provjeriti te sam skinuo gamedatu. Mislim da je trajalo oko sat i 45 min (300kb\s). Presnimio u igru i sve u redu. Patch v. 1.6.02 nema veze sa modovima(gamedata). To je patch koji se snimao na prvi Stalker COP da ispravi neke greške u igri. Kasnije su originali ili pirati izlazili sa već ugrađenim patchom. Tako da ako uđeš u igru i ako nije snimljen nikakav mod u lijevom donjem kutu ekrana piše v. 1.6.02. Da bi modovi radili ispravno potrebna je ta verzija igre. Nadam se da je pomoglo.

ja game data nisam ni imao nakon nove instalacije pa sam samo ovu skinutu dodao u folder
no tako baca grešku xray

kada gamedata maknem sve radi ok

jel treba možda iz foldera gamedata prekopirati direktno sve foldere , rako da ni nema famedata folder

nije mi jasno kako ubaciti taj dodatak u prevodu

Brko 07.02.2013. 08:58

Ajmo ovako.

Deinstaliraj SVE vezano za Call Of Pripyat (save fajlove, baš sve). I onda napravi clean install igre.
Tada kopiraj gamedata folder u Call Of Pripyat direktorij.

Nakon toga, u direktoriju Call Of Pripyat otvori file "fsgame.ltx" u WordPadu. I u redu gdje ti piše gamedata, sve gdje piše false, promjeni u true. Taj redi ti onda mora ovako izgledati:

$game_data$ = true| true| $fs_root$| gamedata\

Sejvaj taj file i to je to. Sada MORA raditi. Ako ti i sada neće raditi, ti i dalje radiš krivo i ne onako kako smo ti objasnili.

Brzi Picek 07.02.2013. 09:10

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2332279)
Ajmo ovako.

Deinstaliraj SVE vezano za Call Of Pripyat (save fajlove, baš sve). I onda napravi clean install igre.
Tada kopiraj gamedata folder u Call Of Pripyat direktorij.

Nakon toga, u direktoriju Call Of Pripyat otvori file "fsgame.ltx" u WordPadu. I u redu gdje ti piše gamedata, sve gdje piše false, promjeni u true. Taj redi ti onda mora ovako izgledati:

$game_data$ = true| true| $fs_root$| gamedata\

Sejvaj taj file i to je to. Sada MORA raditi. Ako ti i sada neće raditi, ti i dalje radiš krivo i ne onako kako smo ti objasnili.

ajde idem probati, samo izmjena toga nije mi pomogla :D

neide me ovih dana pa se ni ne čudim

Brko 07.02.2013. 09:11

Obavezno pobriši i User fajlove, di su saved games i user.ltx, baš da ništa ne ostane. I onda čista instalacija, pa ove upute. I to nema da ne radi :D

Brzi Picek 07.02.2013. 09:37

probao
sada pak neće ni pokrenuti , ni startat

o ide me maximalno

Brko 07.02.2013. 09:44

Citiraj:

Autor Brzi Picek (Post 2332301)
probao
sada pak neće ni pokrenuti , ni startat

o ide me maximalno

očito je da ili radiš krivo ili tvoja verzija instalacije ove igre je *čudna* :D
probaj nabaviti verziju koja nije *čudna* ;) npr. sa Steama.

JoZ@ 07.02.2013. 10:16

i ja sam imo istih problema
greska je u user fajlu
bakica mi je poslo svoj i proradilo je

Brzi Picek 07.02.2013. 10:30

Citiraj:

Autor JoZ@ (Post 2332322)
greska je u user fajlu

sve sam pobrisao , ali nije me htjelo
može da je do toga jer neznam što više
pobrisao sam sve iz dokumenata , cijelu mapu , ali radi samo ako nema gamedata

idem se lječit s kuhanim vinom u obilnim količinama

Brko 07.02.2013. 10:38

Citiraj:

Autor JoZ@ (Post 2332322)
greska je u user fajlu

Daj onda pošaljite i Piceku da se čovjek ne uništi u alkoholu :D Ne znam, meni je radilo i bez user fajla od Bakice. Moj je bio OK.

Brzi Picek 07.02.2013. 11:11

uspio sam startati , vic je da sam morao startati igru i napraviti u dokumentima sejvan user.ltx s orginalnom igrom
onda ubaciti gamedata , i ne brisati ništa
učitavanje traje i traje istina

zanimljivo da onaj fsgame kada se raspakira patch meni nije dobar

dakle vic je da treba živaca pokrenuti rusku tehniku, ali kada proradi ne staje ni na -50

sada se moren malo zagrijati vinčekom i u boj za narod svoj !

hvala svima na pomoći

Brko 07.02.2013. 11:16

Citiraj:

Autor Brzi Picek (Post 2332374)
uspio sam startati , vic je da sam morao startati igru i napraviti u dokumentima sejvan user.ltx s orginalnom igrom

dakle vic je da treba živaca pokrenuti rusku tehniku, ali kada proradi ne staje ni na -50

hvala svima na pomoći

Eto. Bez muke nema nauke, posebice kod sovjetske tehnologije :D
A za učitavanje nabavi SSD. Da vidiš onda kako se lijepo brzo učitava ;)

Bakica47 07.02.2013. 11:38

Citiraj:

Autor Brzi Picek (Post 2332374)

hvala svima na pomoći

Drago mi je da si uspio jer svaki put kad netko zapne ja deinstaliram igru, ponovno snimim i tražim gdje je mogući problem. I kod mene je uvijek u redu. Najbolje je ne prekopirati taj fsgame sa linka jer ne mora biti kod svakog isti. Najbolje je napraviti kako je napisao Drug Brko . A što se tiče vina nemoj previše da ne budeš kao Kardan na 'Skadovsku'. Kad popije tri votke zaspi i niš koristi od njega.

ECHO 07.02.2013. 11:52

Što dalje od votke jer onda niš od igre:D pregrije se u samom startu prilikom paljenja i ode cinculator:D

RobertCrni 07.02.2013. 12:02

Na žalost, moja stara kanta ne može više pokrenuti ovu gamedatu...no, ne sekiram se jel' uskoro planiram uzimat novu pilu :beer:

Bakica47 07.02.2013. 12:28

Citiraj:

Autor RobertCrni (Post 2332413)
Na žalost, moja stara kanta ne može više pokrenuti ovu gamedatu...no, ne sekiram se jel' uskoro planiram uzimat novu pilu :beer:

Da, nažalost. Kompovi sve brže zastarjevaju. Stalker COP i bez moda je je dosta zahtjevan (čak i od Crysis2) a ovaj mod ima 6 mapa više od originala, a sve to dosta crpi resurse. Ovu gamedatu sam skratio, ustvari izbacio neke dijelove tekstura da bi bila igrivija, a veću si čuvam za dan kad ću si moći priuštiti jaču konfiguraciju.

Brzi Picek 07.02.2013. 12:51

Citiraj:

Autor Bakica47 (Post 2332397)
Drago mi je da si uspio jer svaki put kad netko zapne ja deinstaliram igru, ponovno snimim i tražim gdje je mogući problem. I kod mene je uvijek u redu. Najbolje je ne prekopirati taj fsgame sa linka jer ne mora biti kod svakog isti. Najbolje je napraviti kako je napisao Drug Brko . A što se tiče vina nemoj previše da ne budeš kao Kardan na 'Skadovsku'. Kad popije tri votke zaspi i niš koristi od njega.

kakva nam je situacija u državi i kako osobno od bogataša preko noći postajem socijalni slučaj zbog promjene zakona , možda i to da zaspim od votke nije loša ideja

iako je OT ja i žena imamo preko 15 000 000 kn vrednosti u nekretninama , a nemamo kome što prodati
neče nitko ni za đabe :D kada su nabili porezne osnovice u nebo
:fiju:

RobertCrni 07.02.2013. 13:05

Citiraj:

Autor Bakica47 (Post 2332430)
Da, nažalost. Kompovi sve brže zastarjevaju. Stalker COP i bez moda je je dosta zahtjevan (čak i od Crysis2) a ovaj mod ima 6 mapa više od originala, a sve to dosta crpi resurse. Ovu gamedatu sam skratio, ustvari izbacio neke dijelove tekstura da bi bila igrivija, a veću si čuvam za dan kad ću si moći priuštiti jaču konfiguraciju.

Onu prvu verziju gamedate, koja je stavljena ovdje na forum (oko 3,5 GB), igrao sam bez problema tj. ponekad mi je znalo izbaciti ali vrlo rijetko. Ova je sad manja al' očito su pojačane teksture pa neće niti da mi pokrene nego me odmah izbaci na destkop.

Bakica svaka čast na trudu...bilo je tu dosta posla!

Bakica47 07.02.2013. 13:45

Citiraj:

Autor RobertCrni (Post 2332458)
Onu prvu verziju gamedate, koja je stavljena ovdje na forum (oko 3,5 GB), igrao sam bez problema tj. ponekad mi je znalo izbaciti ali vrlo rijetko. Ova je sad manja al' očito su pojačane teksture pa neće niti da mi pokrene nego me odmah izbaci na destkop.

Bakica svaka čast na trudu...bilo je tu dosta posla!

Ova gamedata kad nije u raru velika je 4,38GB. Maloprije sam izbrisao kompletnu igru (po neznam koji put). Prije izbrisao sve ostatke. Čista instalacija. Pokrenuo igru i kad sam ušao u izbornik izašao iz igre. U direktoriju igre u fsgame onaj false zamijenio sa true (kako je napisao Drug Brko). Ubacio gamedatu, pokrenuo igru, u opcijama stavio postavke koje su prikazane na 45. strani foruma kod ECHA. Igra je normalno započela.

zippo 07.02.2013. 13:56

Ah konacno, skida se skida, vec mi je dojadio FarCry 3 :D

Brko 07.02.2013. 14:02

Citiraj:

Autor zippo (Post 2332496)
Ah konacno, skida se skida, vec mi je dojadio FarCry 3 :D

Ajme matori, ti sa Far Cryem 3 tratiš vrijeme :D ccccc :D
ovo je odličan mod šta je Bakica napravio, sad s guštom igram i nema trzanja i gluposti kao u Sigerousima što sam imao ;)

jel dođeš ove godine u travnju u moj grad :D ?

zippo 07.02.2013. 14:12

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2332506)
Ajme matori, ti sa Far Cryem 3 tratiš vrijeme :D ccccc :D

A nije bilo nista "ozbiljnije" na trzistu pa sam spao na to da prikratim vrijeme :)

Citiraj:

ovo je odličan mod šta je Bakica napravio, sad s guštom igram i nema trzanja i gluposti kao u Sigerousima što sam imao ;)

skida se, jedva cekam da ga upogonim veceras

Citiraj:

jel dođeš ove godine u travnju u moj grad :D ?

dođem bar jednom (bar tako planiram), javim ti kada

Brko 07.02.2013. 14:40

Citiraj:

Autor zippo (Post 2332517)
A nije bilo nista "ozbiljnije" na trzistu pa sam spao na to da prikratim vrijeme :)

Istina, ja sam ono bio uzeo mukte Metro 2033 kad su dijelili keyeve pa sam se sa time zejebavao dok nisam pokupio sve ačivmente od steama :D Far Cry 3 sam počeo igrat, pa mi nije htjelo sejvat, pa sam popizdio i zbrisao igru :D

Lost Alpha 0 bodova, SMRTER Pripyat zadnji update prije 4 mjeseca, CryZone malo radi pa malo ne radi...

A kad se sjetim najava iz 2011, sad bi već igrali debelo i naveliko STALKER 2 :(

zippo 07.02.2013. 16:21

Nesto ne valja
X-Ray eng ....stoped...bla,bla
ja bas i nisam novi u tim stvarima tako da .......
ima li veze sa ovim sto mi izbacuje prilikom raspakiravanja

http://www.pohrani.com/t/2O/Sq/buO4S...lkergreska.jpg

Brzi Picek 07.02.2013. 16:24

Citiraj:

Autor zippo (Post 2332641)
Nesto ne valja

to i ja znam

probaj s winrarom , ako ti izbaci opet grešku skidaj nanovo

ili probaj smireno opet barem 10 puta po napisanome vez vina naravno :D

zippo 07.02.2013. 16:36

Citiraj:

Autor Brzi Picek (Post 2332648)
to i ja znam

probaj s winrarom , ako ti izbaci opet grešku skidaj nanovo

ili probaj smireno opet barem 10 puta po napisanome vez vina naravno :D

ista greska i sa WRarom a ako odpakiravam direktno u foder Stalkera onda mi izbacuje gomilu gresaka. Ovo je bilo najprije na desk pa onda seli u Stalker folder

@edit 1
testiranjem prije raspakiravanja ustanovljena ista greska, neispravne datoteke
hmm, probat cu skinuti iznova

Bakica47 07.02.2013. 18:32

Citiraj:

Autor zippo (Post 2332658)
ista greska i sa WRarom a ako odpakiravam direktno u foder Stalkera onda mi izbacuje gomilu gresaka. Ovo je bilo najprije na desk pa onda seli u Stalker folder

@edit 1
testiranjem prije raspakiravanja ustanovljena ista greska, neispravne datoteke
hmm, probat cu skinuti iznova

Stvarno mi ti problemi nisu više jasni. Iako imam tu gamedatu sinoć sam je skinuo, snimio i sve u redu. Jedino, ne znam koliko to ima utjecaja, još od Win95 služim se sa Total Commanderom i u njemu mogu otpakirati rar. Samo ne može otpakirati 7-Zip. Sada već godinu dana imam Total commander Ultima 5.6 u kojem ima dosta inegriranih programa kao npr. i Notepad++ kojim se služim za otvaranje xml u igri. Te dve stavke provjerio i ispravne su.

Bakica47 07.02.2013. 19:08

Citiraj:

Autor zippo (Post 2332641)
Nesto ne valja

Otišao sam probati na drugi način na koji nisam radio godinama. Nisam išao u Winrar ili 7-zip nego tamo gdje sam skinuo game.rar, desni klik i Extract files. Prošlo normalno.

zippo 07.02.2013. 20:01

Citiraj:

Autor Bakica47 (Post 2332767)
Otišao sam probati na drugi način na koji nisam radio godinama. Nisam išao u Winrar ili 7-zip nego tamo gdje sam skinuo game.rar, desni klik i Extract files. Prošlo normalno.

skinuo sam jos jednom i sada mi ne pokazuje gresku prilikom ekstraktanja. Cekam da zavrsi i onda cu znati je li u redu sve proslo

@bakica
mogu li ja modati mod ? u configu ? ili ce bacati gresku ?

@edit 2
nista, opet X-Ray, grrrrrrrrrrrr
ajmo cista instalacija ponovo

Bakica47 07.02.2013. 20:27

Citiraj:

Autor zippo (Post 2332796)
skinuo sam jos jednom i sada mi ne pokazuje gresku prilikom ekstraktanja. Cekam da zavrsi i onda cu znati je li u redu sve proslo

@bakica
mogu li ja modati mod ? u configu ? ili ce bacati gresku ?

Ne znam što misliš pod modati mod. Za neke preinake treba točno znati što se gdje nalazi i sve je doneklo povezano pa najmanja greška uzrokuje nestabilnost. Inače za ovu gamedatu tvrdim da je potpuno u redu. Da nije u redu ne bi ni Drug Brko igrao, a on igra i uziva.

zippo 07.02.2013. 20:38

Citiraj:

Autor Bakica47 (Post 2332809)
Ne znam što misliš pod modati mod. Za neke preinake treba točno znati što se gdje nalazi i sve je doneklo povezano pa najmanja greška uzrokuje nestabilnost. Inače za ovu gamedatu tvrdim da je potpuno u redu. Da nije u redu ne bi ni Drug Brko igrao, a on igra i uziva.

:D
modam mod, povecavam nosivost jer mi se neda stalno trckarat do trgovca i prodavat "posudjeno" od raznih spodoba koje obradim putem :)
(korigiram u system.ltx i actor.ltx, nije ni prvi niti zadnji puta i uvjek je sve radilo ok)

sada radim ponovo cistu instalaciju i ako onda ne bude u redu vise ne znam sto bi moglo biti

@edit

ahhhh, konacno, proradilo
napravio sam nesto kao i Picek, nisam se orakijao :D, nego najprije pokrenuo cistu igru, izasao, kopirao gamedata, modao @zippo :D i radi yyyyeeeeeessssssssssssss

Bakica47 07.02.2013. 21:03

Citiraj:

Autor zippo (Post 2332813)
:D
modam mod, povecavam nosivost jer mi se neda stalno trckarat do trgovca i prodavat "posudjeno" od raznih spodoba koje obradim putem :)
(korigiram u system.ltx i actor.ltx, nije ni prvi niti zadnji puta i uvjek je sve radilo ok)

sada radim ponovo cistu instalaciju i ako onda ne bude u redu vise ne znam sto bi moglo biti

@edit

ahhhh, konacno, proradilo
napravio sam nesto kao i Picek, nisam se orakijao :D, nego najprije pokrenuo cistu igru, izasao, kopirao gamedata, modao @zippo :D i radi yyyyeeeeeessssssssssssss

Da, tu se i mijenja nosivost. Ovdje je narihtano min 130 max 160 i još kad u Kordonu u jednom ruksaku nađeš artefakt 'Zmajevo oko' on diže za još 50kg. U Kordonu u ruksaku Tamerlana je egzoskeleton koji od odijela ima najveću nosivost tako da sam u tijeku igre sa kombinacijom artefakta imao nosivost 430kg.

zippo 07.02.2013. 21:11

Citiraj:

Autor Bakica47 (Post 2332839)
Da, tu se i mijenja nosivost. Ovdje je narihtano min 130 max 160 i još kad u Kordonu u jednom ruksaku nađeš artefakt 'Zmajevo oko' on diže za još 50kg. U Kordonu u ruksaku Tamerlana je egzoskeleton koji od odijela ima najveću nosivost tako da sam u tijeku igre sa kombinacijom artefakta imao nosivost 430kg.

hehe nosivost mi je kako bi matori Jeltz rekao poput omanjeg shlepera :D (500 kg) puno ali opet ne previse
bas ti hvala, lijepo si me naoruzao odmah u pocetku, nisam na to navikao pa me iznenadilo, ugodno naravno :)
veceras Stalker night :D

Brzi Picek 07.02.2013. 21:56

sada me živac uzeo !

pokrenuo sam igru napravio par koraka i sejvao

dođem sada igrati ,a ono xray ?!?

maknem gamedata , opet radi normalno

ma koji je više ovo Q ?
dal se to nekome događa još ?

zeza opet user
imao sam onaj prvi user u raruu i opet sam ga umetnuo i radi
pitanje je dokle

ECHO 07.02.2013. 22:46

:D ja sam odigro cijeli mod do kraja i to 2 verzije "gamedate" od kolege i sve bilo OK.Jućer instalirao nanovo windowse i probao i neradi.Imam 2 igre jedna je preko Steama i neradi, ali imam i origigi igru na DVD-u koju sam instalirao na drugu particiju neovisno o Steamu i isto neradi a sve bilo OK i odigrano i isprobano više puta:D

Ko da netko urekne i komp i igru nebi namontiro da si "žuna" danas se patio kojekakvim kombinacijama skupa sa kolegom Bakicom47 i nikako da proradi jbg.:fuming::hitthewal: i naravno neradi ni jedna tako da sam izgubio živce i ostavio za sutra......

JoZ@ 07.02.2013. 22:53

probajte isključit antivirusni

Brzi Picek 07.02.2013. 23:20

sada pak sada nemogu pokrenuti mod ni kada sve napravim iznova
kako bez moda sve radi bez problema , nešto mora biti oko toga što je u "gamedata"

da bar znam što tražiti
imam log te greške , ali nemogu ništa iz toga zaključiti osim da je tu mnogo grešaka putanja , od zvuka, videa, i drugih sitnica

nemam više ideje što napraviti

zippo 07.02.2013. 23:26

meni da pokucam, nakon pocetnih "patnji" radi dobro. Istina malo zna zatrzati ali nista strasno (to pripisujem DX11, visokim postavkama i kartici XFX 5850 kao i driverima ali necu smanjivati jer nije iritantno). Osim toga izlazak u glavni meni za sejvanje (ne rabim F tipku za brzi jer mi se nabere gomila vec za svaku mapu koristim 2-3 zippo sejva) je dosta spor ali nema toga sto necu istrpiti zbog Stalkera :)

Bakica47 08.02.2013. 07:23

Citiraj:

Autor zippo (Post 2332926)
meni da pokucam, nakon pocetnih "patnji" radi dobro. Istina malo zna zatrzati ali nista strasno (to pripisujem DX11, visokim postavkama i kartici XFX 5850 kao i driverima ali necu smanjivati jer nije iritantno). Osim toga izlazak u glavni meni za sejvanje (ne rabim F tipku za brzi jer mi se nabere gomila vec za svaku mapu koristim 2-3 zippo sejva) je dosta spor ali nema toga sto necu istrpiti zbog Stalkera :)

Na 45. stranica kod ECHA ima par slika o postavkama u opcijama videa, zvuka i kontrola kao i o opcijama moda. U ovih par godina igranja COP-a pokazale su se kao najbolje. Neka trzanja imao sam najviše u Zatonu i Jupiteru uvijek na istim mjestima, čak i kad sam igrao i bez ikakvog moda. Promjena postavki nije na to utjecala te mislim da je razlog sam xrEngine. Za brzo spremanje služim se uvijek sa F5 (F9 load). Ponekad odem u meni spremiti igru pod nekim imenom npr. Kordon, Zaton i sl. Za izlazak u meni služim se sa ESC i to traje jako kratko. Inaće tijekom igre automatski se sprema nakon nekih misija. Što se tiče Piceka, u gamedati nije problem jer onda nitko ne bi mogao igrati. Žao mi je što ima problema, ali učinio sam sve što sam mogao.

Brzi Picek 08.02.2013. 14:29

opet sam uspio pokrenuti mod, radio je dok nisam izašao

poslje opet baca xray grešku

neznam što više napraviti osim reinstalacije win 7x64 , a tek sam ga postavio prije dva tjedna

provjerio HW , nema greške
grafa radi OK , nema greške

odustajem , ni ruska ni engleska verzija nedaju rezultat

idem se raniti !

Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:05.