PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   iPhone mobiteli - 1. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=138492)

coconut 13.03.2011. 07:16

Nije komplicirano. Ukoliko će ti netko drugi raditi wlan, zapiši negdje WEP/WPA šifru jer ako je zaboraviš bit će frke.

orion.zag 13.03.2011. 19:08

I-phone 4

Dakle, uz opasnost da pitam nešto što je već negdje postano molio bi da mi netko od veleštovane svekolike populacije foruma objasni sljedeće:
Jel moguće da mi frend donese ajfon iz SADa zaključan na neku od njihovih mreža i da ga ja tu mogu koristiti(otključati, jailbreakati) recimo na tele2 mreži?I jel bolje da on tamo već kupi neki otključani ili je bolje da ja to tu probam?
unaprijed hvala:)

tihomir2 13.03.2011. 19:26

Trenutno se Iphone4 ne da otključati. Jailbreak može.
Ako imaš priliku bolje kupi tvornički otključanog.

orion.zag 13.03.2011. 19:28

znači u ameriki da kupi ajfon koji nije vezan uz neku mrežu njihovu?
to može?
i takav će raditi u HRV?

morbid_angel 13.03.2011. 20:16

Koristim 3GS vec godinu i pol, iako mi je pal nekolko puta na pod, cestu, i dalje radi kak se spada :)

I, trebao bih pomoc, el netko zna za navigaciju sa topografskim kartama za iPhone, a da sadrze zagreb i okolicu?

CsH_58 13.03.2011. 23:36

Citiraj:

Autor orion.zag (Post 1869971)
znači u ameriki da kupi ajfon koji nije vezan uz neku mrežu njihovu?
to može?
i takav će raditi u HRV?

Da

IcyTexx 13.03.2011. 23:39

Ne postoji u USA tvornicki otkljucan.

imaticx 13.03.2011. 23:48

Citiraj:

Autor morbid_angel (Post 1870024)
Koristim 3GS vec godinu i pol, iako mi je pal nekolko puta na pod, cestu, i dalje radi kak se spada :)

I, trebao bih pomoc, el netko zna za navigaciju sa topografskim kartama za iPhone, a da sadrze zagreb i okolicu?

Upisi u itunes samo TOPO i izbacit ce ti hrpu aplikacija. Sad ne znam jel postoji za HR, ali pretrazi malo :)

1v@n 14.03.2011. 01:10

Ne?
http://cgi.ebay.com/BRAND-NEW-SEALED...ht_3229wt_1139

Naravno, većina smrdi na fake, ali lako u tom moru nađe nekog koji je u blizini pa ga osobno pokupi kad je već gore.

morbid_angel 14.03.2011. 08:54

Citiraj:

Autor imaticx (Post 1870207)
Upisi u itunes samo TOPO i izbacit ce ti hrpu aplikacija. Sad ne znam jel postoji za HR, ali pretrazi malo :)

To sam i napravio, ali nisam nista nasao, sve su za kanadu, njemačku, UK ili novi zeland :(.
Ako nema, nastaviti cu sa OpenCycleMap kao i dosad preko BikeMateGPS :)

HONDA type R 14.03.2011. 14:22

imam par pitanja, trebam par odgovora :D radi se o i4 ios 4.3

1. Kad spremim novi broj dali broj ide na sim ili memoriju telefona? pitam jer sam primjetio kad sam ga kupio da sam morao prvo importirati kontakte,,, ako ide na mem telefona, kako ih bez JB (dakle bez cydia app) prebaciti na sim kad mob odlucim prodati?

2. ako spojim frendov i4, 4.3 na svoj komp dali ga itunes prepoznaje kao jos jedan moj uredjaj i koristi podatke od moje kreditne kartice ako bi kupovao app ili ide 1 uredjaj za jednu kreditnu karticu a kod dodavanja novog mogu opet dodati istu karticu?

3. kad odlucim prodati mob dali novi vlasnik dobiva i sve moje placene i free app sa mogucnoscu updatea posto nece imati pristup mom itunes acc, odnosno hoce li imati kakav konflikt sa svojim acc koji napravi posto su app kupljene na moj?

4. gdje ode mail poruka kad se ode na opciju archive, ne vidim ni u gmail skicama ni u memoriji uredjaja.

:chears:

//////////////

e jbg trebao sam prije pitati, bio mi je frend i sincao se i pokupio mi sve app sto sam poplacao -.- a lijepo sam itunesu rekao da to nije moj novi mob... dobro pa nije i imenik prekopirao a htio je ^^ na koliko se jos uredjaja moze syncati moje app bez placanja?

ajvarman 15.03.2011. 11:55

Sa svojim racunom jednom placenu aplikaciju mozes skidat neograniceno puta.. Znaci moze si ju skinut tvoj frend ak mu das podatke o racunu i mozes si skinut ti..

IcyTexx 15.03.2011. 14:37

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 1870248)
Ne?
http://cgi.ebay.com/BRAND-NEW-SEALED...ht_3229wt_1139

Naravno, većina smrdi na fake, ali lako u tom moru nađe nekog koji je u blizini pa ga osobno pokupi kad je već gore.

Kolko znam, Appleova politika je da nema tvornicki unlockanih u SAD-u, mislim da u Kanadi ima, pa od tamo prodaju.

pixxeel 15.03.2011. 14:41

Po toj cijeni više se isplati postati dužnik domaćem operateru na dvije godine.

coconut 15.03.2011. 14:53

Vodila se ovdje i na drugim forumima polemika o otključavanju iP-a nakon isteka ugovora. Netko je pisao t-scumu i oni su to odlučno odbili, kao nemaju dozvolu, ne znaju i slične spike. Da li je netko pitao direktno Apple ili njihovog ovlaštenog distributera/servisera u HR?

junkieee 15.03.2011. 21:30

moze preporuka za neku jednostavn aplikaciju za blokiranje 3g-a... Idem u bosnu sluzbeno, pa nebi htio da mi iphone trosi lovu...

m-a-x 15.03.2011. 21:39

Dali netko zna gdje se može nabavit iphone sa basebandom 01.59.00??? vidio sam u prijašnjim postovima da se u hrvatskoj prodaju samo na 4.2.1 firmware-u... e sad još jedno pitanje vidio sam da su u svim t-centrima imaju iphone sa 4.0.1 firmware-ima to znaći da su na 01.59.00 baseband-u e sad je pitanje dali se može zatražiti kako da mi prodaju taj uređaj?

kmatkovic 15.03.2011. 23:32

Citiraj:

Autor junkieee (Post 1871845)
moze preporuka za neku jednostavn aplikaciju za blokiranje 3g-a... Idem u bosnu sluzbeno, pa nebi htio da mi iphone trosi lovu...

Neznam na kojem si softweru ako si na zadnjem 4.2.1 ili 4.3 samo u postavkama isključi celular data ili ti podatkovne veze, a ako to nema SBsettings.

glista 16.03.2011. 15:31

ako napravim backup u itunesu i onda idem na restore i set as new hoće li mi automatski vratiti sve postavke koje sam imao na telefonu (mail accounte, kontakte, skinute aplikacije..) ?

JuiceBox 16.03.2011. 15:49

nece.Pitat ce te dali zelis backup ili set as new ;). Btw bolje apravi gmail akaunt i sincaj kontakte s google contacts, sto se aplikacija tice prebacit ce ih itunes prilikom drugog spajanja .

glista 17.03.2011. 10:00

Citiraj:

Autor xulos (Post 1872427)
nece.Pitat ce te dali zelis backup ili set as new ;). Btw bolje apravi gmail akaunt i sincaj kontakte s google contacts, sto se aplikacija tice prebacit ce ih itunes prilikom drugog spajanja .

ok. ali ako stavim set as new, dali onda mogu kasnije povući stari backup?

kmatkovic 17.03.2011. 11:07

Citiraj:

Autor glista (Post 1873099)

Možeš ako restoraš iP opet.

flajpan 17.03.2011. 12:51

Citiraj:

Autor glista (Post 1873099)

Bolje kopiraj backup folder na drugo mjesto jer mislim da nakon setup as new iphone briše backup. Nisam siguran, al da ne bi bilo... :D

coconut 17.03.2011. 16:20

Potrebna mi je microSIM kartica. Ako dođem sa svojom postojećom SIM karticom u VIP, kako ću od njih dobiti microSIM tj. da li oni daju skroz novu microSIM ili moju SIM izrežu na dimenzije mS ili nešto treće.

Roberto 17.03.2011. 16:30

Citiraj:

Autor coconut (Post 1873447)
Potrebna mi je microSIM kartica. Ako dođem sa svojom postojećom SIM karticom u VIP, kako ću od njih dobiti microSIM tj. da li oni daju skroz novu microSIM ili moju SIM izrežu na dimenzije mS ili nešto treće.

Platiš novu, s adapterom.

A možeš izrezat doma sam, ja sam s najobičnijim škaricama za nokte izrezao desetak simova, svi rade bez greške.

coconut 17.03.2011. 16:52

Ne bih htio rezati postojeći SIM jer ako mi rikne iP morat ću SIM ubaciti u drugi mob koji, naravno, prima samo klasične SIM-ove. Mislim da Appleu ta 'igra' s dimenzijama SIM za iP4 i iPad nije bila potrebna.

flajpan 17.03.2011. 17:20

Deaktivirat će ti staru karticu kad dobiješ microsim tak da ak staviš staru u neki drugi mob neće radit.

coconut 17.03.2011. 17:44

F**k! Morat ću preko ebaya naručiti adapter microSIM->SIM.

damir89 17.03.2011. 22:13

Iphone 3G kao GPS

Imam Iphone 3G i stalak za auto, ali imam i klasični navigacijski uređaj na kojem pomalo baterija otkazuje. Sad si mislim da bih počeo koristiti Iphone kao navigacijski uređaj. Znam da je prvi problem kad imam poziv, ali svejedno ne razgovaram dok vozim. Koji je najbolji navigacijski softver za iphone?

nino 17.03.2011. 22:28

Imas "samo" 35 stranica o ajfonu http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=138492

A ti novi topic otvaras...

kmatkovic 17.03.2011. 23:51

Citiraj:

Autor damir89 (Post 1873741)
Imam Iphone 3G i stalak za auto, ali imam i klasični navigacijski uređaj na kojem pomalo baterija otkazuje. Sad si mislim da bih počeo koristiti Iphone kao navigacijski uređaj. Znam da je prvi problem kad imam poziv, ali svejedno ne razgovaram dok vozim. Koji je najbolji navigacijski softver za iphone?

Najbolji za HR je iGo i Navigon, ali neznam baš kako će ti to šljakati na 3G-u mišljenja sam da će ga dosta usporiti.

Roberto 18.03.2011. 08:29

Citiraj:

Autor coconut (Post 1873536)

Ako ćeš ići u VIP, kod njih dobiš SIM adapter s novok karticom. Nisam provjerio, za VIP ali znam da u Tele2 T-mobileu dobiš.

Citiraj:

Autor kmatkovic (Post 1873827)
Najbolji za HR je iGo i Navigon, ali neznam baš kako će ti to šljakati na 3G-u mišljenja sam da će ga dosta usporiti.

Dobri su i Sygic Aura i Copilot, i jeftiniji :)

glista 18.03.2011. 09:27

Definitivno najbolja (i najjeftinija) navigacija za HR je Don't panic od tvrtke Mireo (tvorci VIA GPS)

ovo je bez premca najbolja navigacija za HR, bez konkurencije
http://itunes.apple.com/hr/app/dont-...418702483?mt=8

njihovu navigaciju koristim od prve verzije za pocket PC i definitivno je moja preporuka

damir89 18.03.2011. 11:21

Citiraj:

Autor nino (Post 1873750)
Imas "samo" 35 stranica o ajfonu http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=138492

A ti novi topic otvaras...

Nisam ništa loše mislio s time kaj sam otvorio temu. Vidio sam i temu i čitao, ali htio sam čuti zasebna mišljenja tak da sorry

Nisam ni znao da Mireo ima i solft za mobilne platforme, svakako ću i njega uzeti u obzir. Gledao sam i Navigon Eastern Europe, iGO -||- i TOmTom, ali on pokriva samo 42% HR.

3G je malo spor, ali imam doma i 3GS tako da ako će na 3G-u štekati budem stavio na 3GS

HONDA type R 18.03.2011. 11:45

Citiraj:

Autor coconut (Post 1873536)

imas i kod nas jeftino

http://www.appleoprema.com/index.php...art&Itemid=225

coconut 18.03.2011. 14:08

Naručio preko ebaya - 0,99$ sa poštarinom (a bilo je i jeftinijih).

atha 22.03.2011. 09:54

Iphone - voda - kaos

Daklem,
imam tu jedan iphone koji se je dobro namocio u lokvici vode. Bio je 10ak sekundi unutra, nakon toga dobro posusen i evo sacekali smo dva dana prije prvog paljenja. Kod prikljucenja u struju, iphone se upali i pokazuje onu standardnu animaciju da ga je potrebno spojiti na ITunes. No kod spajanja kabelom na racunalo dogadja se samo iduce - pokaze se logo, ugasi se....pokaze se logo, ugasi se...i ne mrda dalje od toga. Probao sam ga ubaciti u DFU mode, to ide, no nije opcija koja mi pomaze jer sve sto je meni bitno su kontakti. Na koji nacin bi se to mozda moglo izvuci?

Unaprijed hvala... :chears:

Mortal 22.03.2011. 12:20

Ooo znaaš koje sam ja bitke imao sa mokrim 3Gs i uspio sam ga pobjediti :) nakon mjesec dana bitke poginuo je wlan i kamera.

Rastavi iphone, baci ga u rižu na tjedan dana, počisti sve spaljene kontakte sa čačkalicom. Makni sve djelove koji bi mogli raditi kratki spoj kao kamera.

Pogldaj dal ti se gasi logo ili se gasi samo osvjetljenje od ekrana pa ne vidiš samo logo.

Ako ti je bed to raditi zaleti se do opatije na kavu pa ti pokažem kak se otvara.

atha 22.03.2011. 13:02

Bas se logo gasi, i onda se opet pali i gasi i to je ta petlja koja se ponavlja.
Mobitel mi generalno nije bitan, ali kontakti su od prilicne vaznosti.

Probati cu sam koliko bude islo pa ako zapne...hvala. :)

Z-man 22.03.2011. 17:55

Čekam već mjesec i 10 dana i nema nikakvih znakova ću dobiti iPhone u neko skorije vrijeme (radi se o t-comu). Što mi je činiti? Jel poslovni korisnici imaju prednost ili svi jednako čekaju samo trenutno nema mobova?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:14.