PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   XBMC aka KODI (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=120024)

rodriguez 31.01.2013. 20:34

Koji add-on trebam instalirati da gledam HRV programe sa ovim dvb-t stickom?

Ziiky 31.01.2013. 20:36

@ crn

Nedavno sam listao topic i nisam skontao da je tvoj :)
Odo ga odmah testirati.

EDIT: Ovo je zbilja odlicno, totalno drugaciji koncept, zahtjeva dozu privikavanja
:respekt:

crn 31.01.2013. 21:15

Citiraj:

Autor Ziiky (Post 2327889)
@ crn

Nedavno sam listao topic i nisam skontao da je tvoj :)
Odo ga odmah testirati.

EDIT: Ovo je zbilja odlicno, totalno drugaciji koncept, zahtjeva dozu privikavanja
:respekt:

hvala :)
svakako skini Github verziju koja ima puno više poboljšanja
(imaš upute u prvom postu)

bosanac 05.02.2013. 10:09

v12 vidim da nema plugin za IMDB. Da li se trenutno radi nova verzija ili je uopće neće više biti?

w0lfram_ 05.02.2013. 10:24

Citiraj:

Autor bosanac (Post 2330728)
v12 vidim da nema plugin za IMDB. Da li se trenutno radi nova verzija ili je uopće neće više biti?

IMDb plugin šteka već neko vrijeme, ali movie db plugin je jednako dobar, ponekad čak i bolji, plus šta se mogu uključiti ocjene s IMDb-a, tako da ti u pravilu dođe na isto ;)

Mad_Duke 05.02.2013. 12:11

Ma, najbolje film potražiti na themoviedb i to je to. Ja na svaki zakačim još godinu desno (za slučajeve tipa girl with the dragon tattoo i slične) pa scraper odradi posao iz prve. Jedino kaj moram ručno jest staviti jedan scraper za HR pretragu, a drugi za ENG (zbog HR kraljeva i sličnih stvari).

Ziiky 05.02.2013. 20:58

Citiraj:

Autor bosanac (Post 2330728)

Probaj "universal scraper" u njemu imas IMDB!
Radi odlicno i moguce ga je detaljno podesiti na nacin da objedinjuje IMDB i TMDB u jedno. Di ces bolje.

Inace ... stand alone
IMDB scaper je u banani jos od 12 mjeseca prosle godine.

bosanac 06.02.2013. 17:17

Ma odmah sam isprobao TMDB, ali je imao problema sa našim filmovima, i sa američkim filmom Drive (2011).
Code:

http://www.imdb.com/title/tt0780504/
Hmm, a TMDB piše da je iz 2012?!
Code:

http://www.themoviedb.org/movie/64690-drive
Uvijek stavljam godinu u zagradi u naslovima u filmu. Pa sam se poprilično iznenadio kad ovaj film nije prepoznao.
Plugin je film prepoznao kao:
Code:

http://www.themoviedb.org/movie/47327-drive-angry
Isprobao sam i "universal scraper". On je imao dosta problema da nađe naslove za filmove. Naša dva filma je pronašao, ali je imao problema sa jednim filmom francuskog naslova i 3 filma iz engleskog naziva (govornog područja).

Ja sam ostavio sve defaultno u settings-ima. Pa me zanima da li vi imate problema sa naslovima filmova iz različitih zemalja.

Jer sam ovaj put išao i ručno pregledavao gdje je za*ebao i ispravljao "ručno" preko plugina.
Nemam puno filmova pa prepoznam po naslovu od prije o kojem se filmu radi i koji je krivo "očitao". Zamorno je to "ručno ispravljat"..

Mad_Duke 06.02.2013. 21:00

Ja sam prestao stavljati zagrade (nije mi neš bilo u redu jednom) nego jednostavno ime filma (copy paste sa tmdba) razmak godina i to je ime foldera, a u njemu istoimeni film (ako nije skup foldera VIDEO_TS, BDMV...)

bosanac 07.02.2013. 00:23

Ja filmove ne stavljam u folder, nego mi se svi nalaze u folderu Movies...
Da li to može proći ili je bolje da ih stavljam u folderima?

Mad_Duke 07.02.2013. 05:13

A gle, nema razloga da ne prođe ako se radi o jednom fajlu (+ subovi) za film. Ali ako staviš bluray rip ili DVD rip svi će imati iste glavne foldere.

fre@k 07.02.2013. 15:43

vazno da je sub + film jednako napisan, sto se tice problema kod skeniranja u notepadu se stavi link snimi u nazivu filma (mojfilm.nfo), iako mislim da stvarno nema potrebe

Ziiky 12.02.2013. 17:51

Citiraj:

Autor pinkskin (Post 2326890)
Ja imam ovakvu karticu http://www.ebay.com/itm/USB-2-0-Digi...item256347ed62 i radi na svim poznatim programima za DVB-t, trebala bi bit dobra i za xbmc, pašu za nju driveri od winfast dtv gold.

Ja ju ne mogu upogoniti niti sa njenim oriđiđi driverima, a kamoli sa Winfastovim?!
Win7 64bit
Aj nabaci kakav link!

Ziiky 17.02.2013. 18:38

Da li je itko slozio liveTV?

Nakon tjedan dana trazenja uspjeh naci hebene win7/64bit drivere za ebay cajna dvbt usb sa gornjeg linka :zdero2:

Za backend sam uzeo nextPVR koji funkcionira besprijekorno.
Medjutim, u XBMC imam problem. KAda startam LiveTV, sve krene uredno ... imam sliku i ton.
Kod svakog sljedeceg saltanje programa dobijem onaj buffer info i ekran se zamrzne.
Poslije ovoga vise nemam sliku/ton. Mogu saltati kanale, ali se nista ne desava. Buffer info i dalje stoji. Kad izadjem na Home menu i opet udjem u LiveTV, opet dobijem sliku, ali cim krenem saltati kanale, stream "stane".

Druge backend clijente za sada nisam probavao.

Any idea ? :stoopid:

EDIT: Kvackanjem timeShiftinga proradilo je saltanje kanala.

Sljedeci problem:
Saltanje je vrlo sporo. Treba oko 10 sec za prvo paljenje kanala, te po 5sec za svako sljedece saltanje :(
Ali ... Veseli me sto ovo nije samo moj problem :)

pinkskin 18.02.2013. 01:36

Vidim sad da si našo drivere, i meni je sporo prebacivanje kanala na xbmc-u pa zato još uvjek koristim dvbviewer.

Ziiky 18.02.2013. 04:55

Jedva :)

Nesto je bolja situacija kada upotrijebim CyberLinkove codece i VMR9 renderer.
Shiftanje kanala (zippanje, kako ga na xbmc forumu zovu) je koju sec. brze, ali i dalje je to ubitacno sporo.
Vidim da forumasi sa buno jacim karticama imaju iste probleme. Dok im u backendu shiftanje kanala traje izmedju 1-2 sec u XBMC-u se to rastegne u neupotrebljivih 7-8 sec
Nada se da ce to vremenom ispraviti, a dotle cu liveTV koristiti sa WMC-om posto mi je odlicno uparen sa daljincem, a sa njime to sve leti.

bobanmilan 19.02.2013. 14:59

Samo da obavijestim one koje muče scraperi:
Imdb scraper se više ne razvija. Standardni scraper je sada Universal Movie Scraper

U njegovim opcijama se do u detalje može podesit koje podatke odakle da skida (sa imdba,tmdba ili nečeg trećeg).

Meni radi odlično!

bobanmilan 19.02.2013. 15:01

Ali da vas pitam nešto pošto nisam uspio nać rješenje.
Da li je moguće namjestit gledanje Maxtv to go-a u XBMC-u?

cruiser 23.02.2013. 20:38

Već nekoliko dana se igram sa XBMC-om. Uglavnom sam oduševljen pa sam odlučio kupiti HDMI kabel od 5-6 metara, spojiti PC i TV te tako zamijeniti zastarjeli TVIX player.
Probao sam testirati sa drugim monitorom i naišao na prilično veliki problem. Koristim Linux Mint 13(Ubuntu) i pokušavam dobiti to da se netko od ukućana koristi PC za neke zadaće dok drugi gledaju filmove na TV-u.
Kada XBMC stavim na full screen onda mi je miša zarobljen unutar njega. Rješenje je da stavim window mod, ali tada dobijem rubove prozora na TV-u. Malo sam potražio na netu i našao nekakve tweakove kojim se smanjuje debljina ruba prozora, ali nije to to. Grafička je AMD 6450 sa zadnjim linux driverima. Postoji li taj problem i na Windowsima i, ako netko zna, kako se rješava na linuxu?

cccp 23.02.2013. 22:19

Možda da probaš sa xbmc-xvba ili wmctrl? Javi kako je prošlo.

Ziiky 23.02.2013. 22:42

Ne koristim linux, ali evo kako bi to sve ispravio na windowsima … pa probaj.
1. Svakako upali dual view - extended mode je najbilja opcija.
2. U xbmc-u odaberi prikaz na sekundarnom monitoru, nikako window mode.
3. Obavezno kvackaj: "use full screen window rather then true fullscreen"
S ovime bi trebao dobiti xbmc zakljucan na sekundarni monitor bez obzira sta ti radio na primarnom. Ja trenutno igram Crysis3, a mala gleda crtice na xbmc-u.
4. Glede misa… ne bi se smio ponasati tako kako ti opisujes. Inaci kad je mis enejblan u Xbmc-u tada je on vidljiv, a kada s misem odes na primarni display on poprimi izgled i funkcije Os-a. Mozda se to popravi sa ukljucivanjem "fullscreena" pod 3. Tockom.
Ako ne, probaj po "devices" disejblati mis. Sad, kako upravljas xbmcom? Daljinskim, tipkusom ili misem. Ako mis ne koristis, super. Xbmc je ionako keyboard/remote user friendly.

c-shadow 24.02.2013. 08:14

Citiraj:

Autor cccp (Post 2344618)
Možda da probaš sa xbmc-xvba ili wmctrl? Javi kako je prošlo.

Meni je radilo ovo s wmctrl, slična skripta kako je na tom linku. Doduše, pred dosta vremena i na nvidii. Ženica bi igrala planeshift na kompu, a ja uredno gledao filmove na TV-u, čak je i daljinski radio - samo u xbmc. Samo je i tamo bilo problema, ne sjećam se sad baš najbolje, ali čini mi se da je bio problem tomo što je u skripti na linku HC na DISPLAY varijablu, tu sam nešto morao kemijati. Osim toga, važno je kako podesiš screen-ove u xorgu. Meni je radilo sa separate screens, ne znam kako se to na ATIu izvodi, driveru su im u k*cu na linuxu. A i cijeli xorg je za k* ako hoćeš imati dva ekrana i par usera, redovito mi se događalo da bez obzira na kojem screenu kliknem na ikonu, da se otvori program na prvom ekranu i slične pi*darije. Meni radilo gore navedeno samo za jednog usera, ako sam ja bio ulogiran, cijela priča s adekvatnim postavkama nije radila. Ja odjebo sve to i složio si HTPC i otada je mir.

cruiser 28.02.2013. 15:34

Evo da javim da ovo sa wmctrl radi bez greške. Dosta se kužim u bash i linux pa nikakvih problema nije bilo sa prilagodbom skripte i display varijable. Naručio sam mini wireless tastaturu, a do tada se koristim yatse sa mobilnog telefona. Zaista mu malo nedostaje da potpuno zamijeni potrebu za mišem i tipkovnicom.
Uglavnom sve radi ko beba i zahvaljujem se svima na pomoći.
Kad sam već pri forumu još jedno pitanje-isplati li se prelaziti na verziju 12(Frodo)? Trenutno sam na 11-ici. Ima li baš koji jak feature koji opravdava prelazak?

cruiser 28.02.2013. 15:53

Evo da javim da ovo sa wmctrl radi bez greške. Dosta se kužim u bash i linux pa nikakvih problema nije bilo sa prilagodbom skripte i display varijable. Naručio sam mini wireless tastaturu, a do tada se koristim yatse sa mobilnog telefona. Zaista mu malo nedostaje da potpuno zamijeni potrebu za mišem i tipkovnicom.
Kad sam već pri forumu još jedno pitanje-isplati li se prelaziti na verziju 12(Frodo)? Trenutno sam na 11-ici. Ima li baš koji jak feature koji opravdava prelazak?

c-shadow 28.02.2013. 18:50

Citiraj:

Autor cruiser (Post 2348365)
Evo da javim da ovo sa wmctrl radi bez greške. Dosta se kužim u bash i linux pa nikakvih problema nije bilo sa prilagodbom skripte i display varijable. Naručio sam mini wireless tastaturu, a do tada se koristim yatse sa mobilnog telefona. Zaista mu malo nedostaje da potpuno
zamijeni potrebu za mišem i tipkovnicom.

Thx za tip, upravo sam si poslao na instalaciju yatse, idem sad to isprobati :)
Može link za wifi tast. koju si naručio, tražim zamjenu za daljinski koji je u stanju poluraspada.

Citiraj:

Iskreno, ja baš i nisam uočio nešto posebno. Možda ja nisam neki power user, ali meni to sve isti klinac. Ustvari jesam, na 11-ici sam morao daljinskim uzastopno klikati da pojačam/smanjim, a na 12-ici samo pridržim tipku :-)
E, da , podrška za pvr.
12-ica malo bolje radi s tvheadend-om, 11-ica (patchirana) je tu imala malo više problema, ali daleko je to još od potpuno stabilnog rada.

cruiser 28.02.2013. 19:19

Citiraj:

Autor c-shadow (Post 2348467)
Thx za tip, upravo sam si poslao na instalaciju yatse, idem sad to isprobati :)
Može link za wifi tast. koju si naručio, tražim zamjenu za daljinski koji je u stanju poluraspada.

Naručio sam ovo http://www.ebay.com/itm/iPazzPort-2-...item53ee3bc315

Prijatelj je naručio istu i sve je ok tj. radi :). Bitno mi je da ima touchpad. Čini mi se da je to sve manje-više isto pa sam odabrao najjeftiniju.

glista 05.03.2013. 11:00

molim savjet u kakve foldere da spremam serije, jer mi scraper nikako neće skužiti sve serije koje imam

fre@k 05.03.2013. 11:22

ja sam se prestao zajebavat s sezonama tak da je kod mene trenutno ovako:

D:\TH SHOWS\ IME SERIJE\ i ostavim orginal "filename"

fre@k 06.03.2013. 15:17

ja neznam tko tu koga pr*a, ali ovaj xbmc svako malo mi resetira postavke, jesu oni to omogucili glupi auto updatet da ga ja nigdje nevidim...ili je nesto drugo u pitanju?

Gabre 10.03.2013. 03:42

evo instalirao ovaj 12.0, nikad mi nije ovaj xbmc radio kako treba, pa ni ovaj.

uglavnom, ubacim 3 foldera gdje su mi filmovi, vidim ih u popisu, i kad u glavnom ekranu odem pod movies, on mi izbaci nekih desetak naslova, ali onih koje NEMAM uopće, neke gluposti, tipa "gary gulman: In this economy, The pack, i slične neke gluposti, i kad kliknem na njih, naravno ništa se ne događa jer ih nemam...

kako da mi učita moje filmove s diska i povuče podatke s neta o njima a ne ovu glupost?!

e da, i kako složiti da mi radi Android aplikacija za XBMC, nekako se trebam spojiti ali ne kužim kako

Mad_Duke 10.03.2013. 09:00

Evo, no brainer. Otiđeš ovdje
http://www.themoviedb.org/

Utipkaš ime filma, Otiđeš na stranicu npr.
http://www.themoviedb.org/movie/1420...returns-part-2

copy pasteaš točno ime filma.

Znači,
Batman: The Dark Knight Returns, Part 2 (2013)

Tako nazoveš film (znakove tipa dvotočka nemreš i biti će izostavljeni. Nema veze) i dobio si
"Batman The Dark Knight Returns, Part 2 (2013)"

Godinu makneš iz zagrada (ako ćemo školski) i film ti je
Batman The Dark Knight Returns, Part 2 2013

Moja struktura ti izgleda ovako
svaki film je u svojem folderu koji se zove isto kao i sami fajl od filma ili se ne zove unutra ako se radi o direktnom ripu sa VIDEO TS i ostalim stvarima.

E:\Video\ENG\Filmovi\DIVX
E:\Video\ENG\Filmovi\DVD
E:\Video\ENG\Filmovi\720P
E:\Video\ENG\Filmovi\1080P

E:\Video\ENG\Serije

E:\Video\HR\Filmovi\DIVX
E:\Video\HR\Filmovi\DVD
E:\Video\HR\Filmovi\720P
E:\Video\HR\Filmovi\1080P

E:\Video\HR\Serije

Zašto ENG i HR. Zato jer ako staviš tracker na ENG, tražit će sve ENG nazive filmova, a u nekim slučajevima nema unosa za jedan i drugi jezik. Tipa
http://thetvdb.com/?tab=series&id=252898&lid=31
naspram na ENG
http://thetvdb.com/?tab=series&id=261995&lid=7

Ovo sam sad stvarno step by step objasnio pa se čini dugačko, ali nemre biti jednostavnije. Općenito, tvoje pitanje mi je isto kao i plakanje nad nekoga nad svojom mp3 kolekcijom jer su mu id3 tagovi loši :)

Gabre 10.03.2013. 12:25

Pa nisam lud film po film editirati, wtf cemu onda scraper koji je u verziji 11 normalno sve pronalazio
Ali ovo nesto vuce bezveze odnekud nema veze s mojim filmovima kojih imam recimo 100, a on izbci 15 i to neceg bezveze

Mad_Duke 10.03.2013. 13:35

Čuj, jednom sređena baza je obavezna. Sve ostalo je stvar sreće. 100 filmova središ u pol sata jednom zauvijek, ali ne moraš. Onda molim te ne dolazi plakat ovdje. Ja si upravo instalirao 12.0. doma nakon što sam windowse ponovno stavio i sve mi našao iz prve. Također si stavio winamp i sve mi pjesme iz prve posložio kako spada (isto kako mi na google musicu sve super). Jendom sam sjeo jednu nedjelju i sve si sredio i sada nemam više nikad nikakvih problema. Također, nema tog scrapera koji će ti posložiti filmove kak spada ako se isto zove kao neki drugi film, ali iz druge godine.

fre@k 10.03.2013. 15:18

Re: XBMC - konacno na windowsu

Obrisi kompletno sve...isto tako i iz appdata...instaliraj 12-icu i probaj onda...no svakako ako su losa imena fileova nece ti sve uspjeti nac...

Gabre 10.03.2013. 18:32

Ljudi, jel citate vi?

Imo sam 11, ali sam formatirao disk i nove win stavio, i xbmc 12,
I iste filmove koje sam prije imao ovaj sada vuce nebuloze.

JASNO?

Mad_Duke 10.03.2013. 18:51

Da imaš normalni library dalo bi se pričati ako nešto ne radi. Ovako, kukaj negdje drugdje.

glista 10.03.2013. 20:55

XBMC - konacno na windowsu

Jel koristi tko project free tv?

Gabre 10.03.2013. 22:47

Citiraj:

Autor Mad_Duke (Post 2354995)
Da imaš normalni library dalo bi se pričati ako nešto ne radi. Ovako, kukaj negdje drugdje.

gle, ako je ovaj postojeći library radio normalno prije, a sad na novoj verziji ne radi, onda je problem u softveru.

ja nemam vremena sjediti satima pred kompom i ić jedan po jedan film i seriju editirati, nikad to nije bilo potrebno sa nijednim programom, pa nemam namjeru ni s ovim.

fre@k 10.03.2013. 22:56

ukucas onda 11-icu xbmc pohvatas filmove, exportas sve van instliras si 12 i amen...umjesto da si bacio oko pa prebacio scrapere pa mozda i uhvatis s nekim drugim scraperom nisi nista probao...

Gocznet 10.03.2013. 23:56

Ako ti se neda rucno srediti library probaj sa http://www.therenamer.com/

Ja s njim sredjujem sve serije bez greske.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:20.