![]() |
Ne radi search na Chrome Web Storeu?
Evo rjesenje ako netko ima problema s pretragom (search) na Chrome Web Storeu za bilo koji preglednik baziran na Chromiumu (Chrome, MS Edge, Vivaldi, Opera, Brave...) da pri pretrazi ekstenzije ili teme uvijek izbaci poruku kako nema rezultata za trazeni pojam. Potrebno je na stranici Web Storea (https://chrome.google.com/webstore/category/extensions) kliknuti gore desno na Settings ikonicu (zupcanik), u padajucem izborniku kliknuti na Lokaciju (Location) i umjesto Hrvatska (Croatia) koja je vjerojatno vec odabrana odabrati neku od ponudjenih drzava (na popisu nema Hrvatske). Sada ce raditi normalno. |
Pozz, eo da pitam tu. Da li je moguće isključiti da mi pamti povijest pretraženih pojmova kada kliknem na url traku? U pitanju je mobilna aplikacija.
Poslano sa mog SM-A528B koristeći Tapatalk |
|
brisati molim
|
Zadnjih mjesec dana mi se pri googlanju dešava sljedeće : upišem traženi pojam, izbaci mi rezultate npr. baš danas sam guglao "orošavanje farova" i prva 3-4 rezultata su sa HR domenom a ostatak većinom strojno prevedene stranice s RU domenom koje su mi potpuno beskorisne.
Može li se nekako u googletu to podesiti da blokiram pretraživanje ruskih stranica ? Zaboravih napisati da je web preglednik Opera ako to nešto znači. |
Postoji li način da pretražim history za traženi hotword, ali iz prošle godine ?
Kada upišem taj hotword u search history, ne izbaci ništa, a znam da bi trebao. Ne vidim koliko daleko unatrag Chrome pamti history. Znam da ga nisam clearao nikada, sigurno 2+ godine. Neki advanced searcheri historya u chrome web storeu su također beskorisni. Vidim da history seže daleko, samo nema šanse da scrollam kompletan history do prošle godine... |
Provjeri da li imaš kakve koristi od ChromeHistoryView + BrowsingHistoryView alata.:frend:
|
Citiraj:
Ne znam kako ali je... Chrome nema neki auto-delete historya nakon x vremena ? Tipa da briše sve starije od 3 mjeseca unatrag? |
Iskreno, ne znam da li imaju kakvo ograničenje na history, čisto moguće da ne ide u nedogled.
|
Postoji li neki browser koji još uvijek pita želimo li spremiti file ili ga otvoritu bez spremanja?
Ubija me od kad su postavili da automatski skida file bez da pita što želim. |
Svaki to ima. Settings - Downloads - Ask me what to do with each download
|
Kako otvoriti novu karticu u grupi? Kada su mi otvorene dvije na dnu ekrana mi se pojavi onaj plus za dodati treću i više kartica, ali toga nema ukoliko je samo jedna kartica u grupi otvorena. Znam za otvaranje veze kad drzim na neki određeni link pa me pita za otvoriti novu karticu u grupi, ali nikako da nadjem mogucnost za otvaranje nove, blank kartice.
|
Probaj desni klik na postojeću karticu u grupi, pa vidi imaš li opciju za otvorit novu.
|
Na mobitelu mi to treba, android, sry to nisam naglasio...
|
Citiraj:
Sent from my SM-A715F using Tapatalk |
Citiraj:
|
Google Chrome extensions update could be the end of ad-blockers as we know it
tl;dr: Google's V3 manifesto will be launched on January 1, 2023, V2 will then be shut down. This poses massive problems for Adblock developers, because V3 no longer has or allows the range of functions by far to offer what the extensions have offered so far. Theoretically, an update of the extensions from V2 to V3 is possible, but then it is questionable how much will still work at all. In the article, the uOrigin developer has already complained that he can then practically throw his extension in the bin. Bye Chrome. |
Da, ovo je kraj.
Al ionako sam izgubio entuzijazam za Edge, bio dečko koji obećava a pretvorio se u debelu mrcinu. Citiraj:
|
Svako malo ista prića, nema blokiranja - morate gutati gofna reklamna ...
|
Hvala bogu ima i drugih browsera😁
|
Da, ali je vecina zasnovana na istom engine, Chromium. Ako je to ogranicenje u enginu...Rijetko tko voli reklame al' isto tako rijetko tko je voljan platiti za sadrzaj na netu ;)
|
Teorije zavjere na stranu, činjenica jest da će M3 spasiti korisnike od njih samih.
Za ilustraciju, bacite pogled na "related articles" na kraju ovog članka. Krediti u švicarcima u browseru, ekvivalent toga. Raja masovno radi sranja pa ih Google spašava s M3. Adblockeri su collateral damage. |
Ja se nadam da će Firefox dobiti na usage-u sad :)
|
Citiraj:
Bojim da će Firefox i Opera završiti jer su na Chrome engine. |
hm, ffox sigurno nije na kromiumu, opera je
|
Citiraj:
Isto ko što su svi prešli na Linux nakon W8 debakla. Isto ko što je FB propao nakon što su ih razotkrili da prodaju korisnike. Isto ko što je 50% amerikanaca napustilo Twitter nakon što su bannali čovjeka za kojeg su glasali. Isto ko što će HDZ izgubiti slijedeće izbore. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Kad malo bolje razmislim, jedino šta me veže za Chrome je sinkronizacija bookmarksa i historya između desktop Chromea i mobilnog, te automatski translate stranica na stranim jezicima, a siguran sam da se sve to može dobiti i na Firefoxu pomoću nekih pluginova. Ako moram birati između toga i gledanja ad-ova, rješavam se Chromea bez problema. Baš me zanima šta će Brave napraviti po tom pitanju. Također ne zaboravimo i sistemske ad-blockere poput Adguarda, koji ne ovise o browseru niti pluginovima, ako netko baš hoće zadržati Chrome. |
Vivaldi kako kažu ne bi trebao imat problema. Meni okej, Vivaldi mi je primarni browser već dulje vrijeme
AdGuard je naveo s čim se bore i kako je zadnja verzija ekstenzije slabija |
Citiraj:
Translate cijele webstranice nema ugrađen, ali vjerojatno postoji plugin. |
Citiraj:
A reklame sam rijesio piholeom/raspberryjem na razini cijele mreze - ne na individualnim browserima/uredjajima. |
Citiraj:
Hvala |
U principu tutoriala ima milijon, a krenuo sam od ove teme:
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=303543 Treba samo sada imati srece i naci rpi, em su cijene poludile, em ih nema vise na svakom koraku. Mozes traziti i mali zero w, zero wh, zero 2 - oni rade preko wifija pinkicu sporije nego preko lan-a. Ako te bude sta konkretnije zanimalo, baci poruku u gornju temu ili na pm, ali bez brige, pratim temu ;) |
Mozes ga puknut i u docker container na nekoj pc masini, kako ti lakse.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Ne uklanja yt reklame, to treba naglasiti. |
Citiraj:
|
A i da pihole radi samo doma, na kucnoj mrezi ;)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:55. |