![]() |
Citiraj:
Takvima koji pate od te tzv "buke" jednostavno nema pomoči ne postoji vent ili napajanje na svijetu koje oni ne čuju... |
hvala wolverinu na preporuci ali sam corsair u početku isključio zbog cijene, budući da je većinom bliže 700 kn nego 600 a ovo chieftecovo bi dobio u hg spotu za ispod 500 kn, 550 w ali ne iz turbo serije za malo manje od 400.
a za kućište sam to i gledao da ima 120 mm prednji vent što ovaj CM 5 nažalost nema. zato me to malo i ajmo reći brine. maloprije sam dobio preporuku za thermaltake v9 ali je miša mu 700 kn. mada ružno izgleda odlično radi posao :) zato me i zanima bi li CM5 moglo izdurati sa tim 80 mm. postoji i opcija centurion 590 koje dolazi sa napajanjem CM 460W i kojih 1000 kn. |
Jesi gledao Antec Three Hundred? Cijena mu je oko 450kn.
|
evo ja upravo stavio cx400w umjesto hx620w, i razlike u glasnoci su minimalne, jedino cujem razliku kad prislonim uho do napajanja onda primjetim da je zeru glasniji CX, ali opet tisi od chiefteca 400w, a u zatvorenom casu nevidim razlike, uglavnom ja zadovoljan :)
|
@mirmac
Kučište: http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=6140 Napajanje uzmi po Wolverine preporuci. |
Sada pogledao Antec, uuff. odlično izgleda i cijenom taman ;) Predložio je prijatelj sada i Thermaltake M5, prednost ventilatori na njemu, mana baš ružno :)
|
Citiraj:
tak da bi radije ubo VX450W nego taj Chieftec 550W |
hvala :) ma bio sam više zapeo za ono od 700 W chieftecovo iz turbo serije jer sam vidio da ima 56A na 12V railovima, što bi ispalo 672 W i da je 500 KN. Pa sam mislio možda i poradi budućnosti uzeti malo snažnije napajanje sa više lufta. mada sam sada našao corsait WX450W za 519 KN, hmm...
|
onda si radije pogledaj ovo
Hiper TypeR/TypeM serija 630W http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=033067 no ponavljam to ti stvarno ne treba Hiper typeR 680W je meni na testu gurao intelov QX6850 i dvije HD4870x2 u CFX-u i to još overclockirano |
:fala: wolverine, mislim da je to to :)
još samo da se sada odlučim za antec three hundred ili thermaltake m5. nekako što ga sada više gledam nije mi toliko ružmo :) a i dobra mi je fora što ima otvor i mrežicu ispod mjesta napajanja, to mi je jedini ajmo reći minus na antecu.mada je fora što ima potenciometre za ventove....i još da odlučim samo sa kojim pištoljem opljačkati kladionicu da se sve to i kupi :D |
od kućišta bi na tvom mjestu gledao Antec/Chieftec/CoolerMaster
TT ima dost komatoznu završnu obradu |
Kod CM5 me muči što ima 80 mm vent naprijed i nema mogućnosti gore i sa strane a za Chieftec CB-O1 B ne mogu nigdje naći da li ima poziciju za ventilator iza. Tako da se nekako nameće preporučeni Antec ;)
Mada nema spužvice za prašinu kao ova 3 valjda će i ove žičane mrežice biti dosta. Da li je velika stvar što TT ima ovu rupu i mrežicu ispod napajanja ili je zanemariv faktor? |
Ako budeš toliko gledao razne detalje nećeš nikada kupiti kućište. Kao što je Wolv rekao, TT ne vrijedi toliko koliko košta.
|
To ne moraš uopće niti razmišljat koje kućište da uzmeš.Thermaltake je uglavnom takvo precjenjeno smeće da ti se smuči :puke:
Ovako,jeftina kućišta su im smeće,oko toga dvojbe nema.Ona koja nešto vrijede,da su ajmo reći tako polu smet koštaju 2000kn. Rezime-kupi anteca.Eventualno pogledaj chiefa nekog u vemilu,cijene im se kreću oko 500kn,a dobivaš kućište koje pri padu s trećeg kata pravi krater u asfaltu.Imo,meni bitnije zvuči sama sirova veličina nego jedan ventilator naprijed.Ja imam samo ispuh,a razlike u temperaturi su smješnih jedan stupanj kada je case otvoren,odnosno zatvoren. |
Samo me zanimalo ali nekako mislim da sam se odlučio za Antec, po svemu a i malo zbog linija. Mada i TT izgleda kao da je terminatorov komp :) i za pištolj sam se odlučio, plinski, manje je zatvora :) Da dodam sada samo jer sam vidio žiletov post taman kada sam napisao. Našao sam Chieftec CB-01 B koji mi se sviđa i cca je 400 Kn samo ne znam tj. ne mogu nigdje naći da li ima mjesto za ventilator iza, samo taj dio mi fali.
edit : odlučio sve, hvala svima , posebno coconutu na kućištu i wolverinu na napajanju. |
slazem se s wolwom Antec/Chieftec/CoolerMaster, mada bi ubacio TT-a ako uspijes ubost nesto polovno u pol cijene kao i ja :)
|
Citiraj:
ideš kladu maznut il ne? |
A za kuciste i dalje najbolji izbor CM690......evo mi jedan na stolu odlazi :)
|
[quote=Wolverine;1280677]tečaj, recesija.... nema razloga da nekog prozivaš bandom, znam ljude koji su ispušili toliko ili više novca na cijeni komponente u nepuna 24h
eto omakla mi se pjesnička sloboda, inače links rules! al 100 kn nije malo... a kuna slabi zato bi trebale cijene jos ici gore,,, procevi su svi otisli bar 15 posto! |
kakvo napajanje mi treba za phenom 920 i gtx260? trenutnu konfu vidite pod moj komp i pretpostavljam da ovo napajanje nece proci pa bih molio preporuku.
thx |
Citiraj:
Ako baš hoćeš mijenjati, Corsair CX400/VX450/VX550, Seasonic S12 II 430, Enermax Pro82+ 425w i PC P&C Silencer 420 bi bili moji osobni favoriti. Navedi buđet, pa bude preciznije :beer: |
|
bit će chief dobar
makar ako možeš skočiti do links.hr pa uzeti jedno napajanje od onih koje ti je Hei$$e napisao bi bilo bolje |
Jel' tebe zanima preporuka napajanja "u rangu" ili recenzija modela "iz šešira"?
:stoopid: Ne vidim vezu... edit: big guy je bio brži :) |
Citiraj:
|
Zasto u naslovu kad vec stoji upitna recenica "Koje napajanje kupiti ?" ne stoji i odgovor "Corsair HX xxx"?Tko god nesto pita odgovor je isti.I ja jedini čoban,odem i kupim OCZ Gamextream 700 jer naravno nisam čitao.Sta sad da radim?! Kakvo je to napajanje.Gdje god sam citao review "odlicno,fantasticno,gold award",a jedino na ovom forumu stoji "OCZ zaobidji" :)
|
a gledaj, trenutno je stanje na tržištu kod nas takvo da je Corsair najbolja investicija, zajedno sa ovima dolje...
Imaš i Fotron PNF 350/400 za one plićeg džepa a opet ne prejake konfiguracije. Seasonice SII (neki Corsairi = Seasonic) Hiper Enermax 82+ ... našlo bi se još nekih tu. Ljudi ovdje imaju iskustva sa time i to je to. Nema samoprozvanih znalaca koji preporučuju ModeCom 600w ili tako nešto... Što se reviewa tiče, moraš dobro znat kome vjerovat a kome ne, živimo u kapitalizmu i tvorci tih stranica isto moraju živjeti od nečeg... Nisi ti sad nešto posebno fulao sa OCZ-om, samo eto mogao si možda proći jeftinije, bolje, tiše, s više garancije, itd... |
Citiraj:
Enermax bi to morao držati ;) |
Citiraj:
|
Citiraj:
u tvom slučaju radi se o Fortron Epsilon 700W napajanju nitko ne kaže da su loši no nešto su bučniji od npr Corsair / Seasonic/ Enermax/ PC P&C konkurencije Također kod nas se jedno vrijeme mogo kupit i Epsilon koji je bio koliko se sjećam nešto jeftiniji od OCZ-a pa je shodno tome bilo isplativije uzet Epsilon Ta su napajanja bila vrlo šarena od modela do modela što se tiče iskoristivosti na nekim su siteovima imali iznimno visok stupanj iskoristivosti dok su ponegdje loše prolazili na tom polju, također ima je jaaako varirala kvaliteta regulacije napona pa su napajanja prelazila dozvoljenu granicu kad je u pitanju ripple (iako ni sam ne kužim zašto) http://www.jonnyguru.com/modules.php...Story3&reid=24 no to nikako nije loše napajanje samo nije najbolje što mogu dobit za svoj novac |
Ma stavio sam ga na prodaju.Uzet cu nesto slabije i jeftinije.Corsair 550 i to je to.
|
Baš i ne vidim neku potrebu da ga prodaješ. Ima dovoljno snage da drži tvoju konfu, a čisto sumnjam da je toliko bučan da nadjača grafu. Zadrži ga.
|
Jebiga,prodano :) Sta sad da uzmem?
1.) Napajanje 750W, CORSAIR TX Series 2.)Napajanje 650W, CORSAIR TX Series CMPSU-650TX 3.)Napajanje 620W, CORSAIR HX Series modularno |
Koje god. Sve ovisi o tvojim potrebama za konektorima (sada i u budućnosti) i eventualno novcima. Bilo koje od tih napajanja da odabereš, fulati ne možeš.
|
ja bi uzeo modularni hx450, i boli te piša...ima dosta snage sa sve, osim neke sli,crossfire konfe > ustedit ces novaca.
|
Citiraj:
Od tih - 650TX bi bio moj izbor. Ili narafno 700W Strider. :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
Čitao sam review(e), naravno. Google čini čuda. |
da, ali vjeruj mi ne želiš to radit stalno
a razliku u razini buke koju generira tako opterećeno 450W napajanje i neko 650W napajanje da ne spominjem ono može to pogonit ali to nije 24/7 rješenje, posebice ne ako se ima novaca za neko snažnije napajanje na ovo njegovo bi jedan HX520 ili HX620/ TX650 odlično pasao |
Citiraj:
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:56. |