PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Teretana, utezi i sprave za vježbanje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=115865)

Mogy 24.02.2015. 00:09

Ako uzimate whey od myproteina nemojte od banane uzimati, nije baš nešto bajan okus :D

zhecky 24.02.2015. 00:16

A evo baš sam pronjuška, kupim u st preko njuškala pa mogu eventualno zamolit da mi uzme par sampleova.
Probao neku vaniliju prijateljevu i bila mi je prepreslatka (možda je premalo vode stavija), a i 5 kg bi mi izašlo na uši :D
Nešto ću iskemijat, kad sam pita u st-u u proteini.si za okuse nisu imali pojma o čemu pričam kao...
Inače stavim ovaj bez okusa sa mlijekom i krašekspresom i bude skroz ok, al previše mlijeka tako ločem haha

Guls 24.02.2015. 09:25

Ma dobri su i ovi bezokusni, samo ih topi u čim manje vode, lakše ih je popiti.

Mogy 24.02.2015. 09:43

Jučer odradio trening ruku i nakon toga tabata trening od cca. 18min Ukratko, tabata je jedna vrsta HIIT kardia tj. jedan od najefikasnijih načina za skidanje sala i ubrzavanje metabolizma, te možda i najbolji/najzabavniji jer nije dosadan kao recimo HIIT trčanje na traci ;)

Trening ruku(link) ako nekoga zanima: Radio sam plan A od Jasona Wheata. Daleko najbolji od ova 3 prikazana po meni :D Ubacio sam dva puta tjedno ruke da dobijem na volumenu i snazi :goood:

Radio sam pauze po 30-45 sekundi između serija. Vrh!

zhecky 24.02.2015. 14:12

Ja taman sa trake
Citiraj:

Autor Guls (Post 2741302)
Ma dobri su i ovi bezokusni, samo ih topi u čim manje vode, lakše ih je popiti.

ma sigurno, no pejn no gejn :D al kako pijem trenutno s kreatinom tiram se skoro pola litre vode ulit u shaker, prođe sat vremena dok popijem haha

Guls 24.02.2015. 14:20

Jučer imao prsa i leđa u kružnom, najdosadnija rutina ikad. Da nije trake, zaspao bi.

E ak rokaš kreatin, jbg, tu baš nisam u srži problema. Probaj samo rokati na eks, nećeš ni osjetiti. Ja svoj šejk popijem na eks, i plačem se što nije piva nutra.

Mogy 24.02.2015. 14:47

Citiraj:

Autor zhecky (Post 2741476)
Ja taman sa trake

ma sigurno, no pejn no gejn :D al kako pijem trenutno s kreatinom tiram se skoro pola litre vode ulit u shaker, prođe sat vremena dok popijem haha

Ja ti radim tako da mjericu kreatina od 5g direktno u usta i samo vode naspem u usta i promućkam vodu u ustima i progutam :D Imaš na myprotein stalno akcije za impact whey protein. Imam teoriju da mi ostane dosta kreatina na dnu čaše, tako da mi je ovako najdraže jer sve do zadnje čestice ubacim u sebe :D Nema bacanja bajo moj :lol2:

Sada je 485kn 5kg proteina sa okusom koji želiš. Ukupna cijena ti mora biti iznad 90€ da bi besplatna dostava bila, puno više se isplati tamo uzeti nego kod nas u Hrvatskoj u bilo kojem dućanu. Lako je preć tih 90€, dogovoriš se s frendom da uzmete npr svako 2.5kg wheya + bcaa tablete i to ti je to. Puno jeftinije nego kod nas.

Toorop 24.02.2015. 17:27

Ja sam jučer imao SQ i BP dan. Čučanj sam ramp-ao do 180kg a bench do 90kg što je neki rekord za ovu težinu, i slj. tjedan idem vjerojatno po 100kg, ako ne tada, onda u pon za dva tjedna :D

i ovo za kreatin u usta... jednom sam se skoro ugušio kada sam ga tako "pio" hahaha

Groza 25.02.2015. 00:45

Je li radia neko Wendler 5/3/1 program, dosadia mi je SL 5X5 pa bi tija probat nešto drugo, a ovaj mi je zapea za oko pa ako ima neko da podijeli iskustva ?

Mogy 25.02.2015. 08:50

Citiraj:

Autor Toorop (Post 2741608)
Ja sam jučer imao SQ i BP dan. Čučanj sam ramp-ao do 180kg a bench do 90kg što je neki rekord za ovu težinu, i slj. tjedan idem vjerojatno po 100kg, ako ne tada, onda u pon za dva tjedna :D

i ovo za kreatin u usta... jednom sam se skoro ugušio kada sam ga tako "pio" hahaha

Koliko imaš kila? Što se tiče kreatina, nije beda uopće :D Ako to tako smeta ubaciš prah ispod jezika i uzmeš 2-3 gutljaja vode i promućkaš xD

Svaka čast, to su već jebene kilaže. Ja sam skužio da najviše zaostajem upravo na bench-u sa šipkom dok mi puno bolje ide, ako istu stvar radim sa bućicama. Znači svaki trening uspijem podignuti makar za 5-10% težinu na svakoj vježbi, baš vidim napredak, fino mi ide, dok na benchu sa šipkom se mučim. Nemam pojma zašto :D

Toorop 25.02.2015. 08:57

Citiraj:

Autor Groza (Post 2741886)
Je li radia neko Wendler 5/3/1 program, dosadia mi je SL 5X5 pa bi tija probat nešto drugo, a ovaj mi je zapea za oko pa ako ima neko da podijeli iskustva ?

Jedna rijec, odlican!

Citiraj:

Autor Mogy (Post 2741940)
Koliko imaš kila? Što se tiče kreatina, nije beda uopće :D Ako to tako smeta ubaciš prah ispod jezika i uzmeš 2-3 gutljaja vode i promućkaš xD

Svaka čast, to su već jebene kilaže. Ja sam skužio da najviše zaostajem upravo na bench-u sa šipkom dok mi puno bolje ide, ako istu stvar radim sa bućicama. Znači svaki trening uspijem podignuti makar za 5-10% težinu na svakoj vježbi, baš vidim napredak, fino mi ide, dok na benchu sa šipkom se mučim. Nemam pojma zašto :D

Imam trenutno nekih 77, mozda i manje. I haha, i meni BP zaostaje. Probaj mijenjati hvat i koristi leg drive.

Mogy 25.02.2015. 09:04

Citiraj:

Autor Toorop (Post 2741943)

Imam trenutno nekih 77, mozda i manje. I haha, i meni BP zaostaje. Probaj mijenjati hvat i koristi leg drive.

Been there, done that, ali noooppe :nono: Jbg očito mi je ta vježba mana :D Bit će bolje s vremenom :chears:

Btw, samo 77kg, a 180kg čučanj radiš :eek::eek: Ti si isus :chears: :care:

ps. oprostite na puno smajlića, personalna deformacija, pokupljeno s korištenja msn-a

Toorop 25.02.2015. 09:06

Zapravo je cucanj 200kg i lovim 220 :D

I onda pokusaj razviti ramena i triceps, ledja i prsa :) sve je to bitno u benchu!

Mogy 25.02.2015. 09:08

Pretpostavljam da se već par godina baviš powerliftingom? Ideš na natjecanja? :D

Toorop 25.02.2015. 09:20

U gym idem godinu i nesto sitno. Aktivno PL-om se bavim....cca7 mjeseci!
Bio sam na drzavnom gdje sam bio prvi do 18 godina i 75kg i usput postavio eu rekorde u sve tri discipline i totalu.

Mogy 25.02.2015. 09:25

Bravo, onda si nadaren za to tj. dobra genetika + forma + snaga bajo moj :D

Toorop 25.02.2015. 09:28

Haha. Hvala! To je red rad i disciplina. Trud! Zrtvovanje! :)
A kada sam cucnuo 180 davno jos, forma je bila takva da bi normalnoj osobi koljneno iskocilo iz noge haha, ali da, sve se spojilo jbg!

Mogy 25.02.2015. 09:30

Iskreno, ja da sam na tvom mjestu ja bih bio ponosan ;) To je bolesna kilaža za tu tjelesnu kilažu (makar po mom mišljenju). Neka neka, samo tako dalje i GL da ne bude ozljeda :D

Toorop 25.02.2015. 10:15

Ponosan sam ja, ali nikada zadovoljan. Uvijek zelim vise :D jos malo i 3x bw cucanj :3 i ja se nadam da ce biti bez ozljeda, iako je bila jedna gadna vec..

Gemmy 25.02.2015. 10:28

Meni je jedino bitno da mogu napravit bp,sq i dl s bw tezinom, bitnija mi je estetika nego snaga

Toorop 25.02.2015. 10:29

Svatko ima svoje preference i ciljeve :) dok te to isunjava, samo rokaj tako

Mogy 25.02.2015. 10:38

Citiraj:

Autor Toorop (Post 2741990)
Ponosan sam ja, ali nikada zadovoljan. Uvijek zelim vise :D jos malo i 3x bw cucanj :3 i ja se nadam da ce biti bez ozljeda, iako je bila jedna gadna vec..

Ček, što si nedavno imao ozljedu? Fuuuck :nono: :D

Citiraj:

Autor Gemmy (Post 2741999)
Meni je jedino bitno da mogu napravit bp,sq i dl s bw tezinom, bitnija mi je estetika nego snaga

Za početak je to ok, ali ako želiš brže napredovati u snazi, ali i izgledu tj. povećanju mišićne mase morati ćeš lagano povećavati kilažu na bilo kojoj vježbi(po mogućnosti da podigneš kilažu na svakoj seriji npr bench za 5%), mijenjati volumen, intenzitet treninga itd.

Toorop 25.02.2015. 11:15

Citiraj:

Autor Mogy (Post 2742006)
Ček, što si nedavno imao ozljedu? Fuuuck :nono: :D

Jeste. Imao sam pocetkom 12-og mjeseca, dva tjedna pred natjecanje mi je pukao list. Dijagnoza; parcijalna ruptura gastrocnemijusa(glava lista). Bilo je gadno. Kada sam cucnuo, izgubio sam ravnotezu, sva tezina pala je na list i puklo. Nisam mogao hodati, cucnuti ni iz kreveta ustati jedno vrijeme. A taman sam peak-ao za natjecanje. I onda sam se kljukao tabletama protiv bolova; odradio natjecanje pod tabletama i kofeinom, prezivio to. I onda su krenule posljedice pa je bilo veselo mjesec dana sam imao problema sa hodanjem i treniranjem. Ali evo, sada je sve u redu, iako osjetim svako toliko malu bol.

Mogy 25.02.2015. 11:22

Citiraj:

Autor Toorop (Post 2742028)
I onda sam se kljukao tabletama protiv bolova; odradio natjecanje pod tabletama i kofeinom, prezivio to. I onda su krenule posljedice pa je bilo veselo mjesec dana sam imao problema sa hodanjem i treniranjem. Ali evo, sada je sve u redu, iako osjetim svako toliko malu bol.

Frende ti si lud :D mogao si se sjebat tako da više nikad ne možeš niš radit, nije to baš dobro nikako. Rađe istrpit 2-3 tjedna pa zacijelit problem, a ne dodatno sjebat.

Toorop 25.02.2015. 11:41

Haha, ma nisam lud, samo nisam normalan hahah. Znao sam koje su moguce posljedice i rizici, jbg. Takav sam da idem do kraja pa sto god bilo.. :)

vorda22 25.02.2015. 14:20

Citiraj:

Autor blava (Post 2740867)
Evo jedan zanimljivi kanal od jednog decka,mislim ima 18 godina,trenira 4 godine,a izgled brutalan..

Ima dosta zanimljivih videa,dotice se svih mogucih tema o bodybuildingu,videi njegovih treninga,prehrana kroz dan,savjeti o gradnji/definiciji itd. ;)

lol, daj neki sa 45-50, sa 18 smo svi letjeli :)

MAGARAC 25.02.2015. 15:01

Citiraj:

Autor Toorop (Post 2742028)
Jeste. Imao sam pocetkom 12-og mjeseca, dva tjedna pred natjecanje mi je pukao list. Dijagnoza; parcijalna ruptura gastrocnemijusa(glava lista). Bilo je gadno. Kada sam cucnuo, izgubio sam ravnotezu, sva tezina pala je na list i puklo. Nisam mogao hodati, cucnuti ni iz kreveta ustati jedno vrijeme. A taman sam peak-ao za natjecanje. I onda sam se kljukao tabletama protiv bolova; odradio natjecanje pod tabletama i kofeinom, prezivio to. I onda su krenule posljedice pa je bilo veselo mjesec dana sam imao problema sa hodanjem i treniranjem. Ali evo, sada je sve u redu, iako osjetim svako toliko malu bol.

To je i moja slaba tocka. Isto me zadesilo ko i tebe sa natjecanjem al u Judu. Nije tako strasno kad se zagrije iako boli kod svakog opterecenja.. Prekjucer sam delal sa velkim deckima i malo sam se zaboravio u skoro sam se opet sjebao cak i jesam al ne tak strasno.
Idem na sportsku masazu u zadnje vrijeme, prirpeme prije natjecanja koje mi frend odradi prije treninga. Digne tonus misica i cudesa i par sati sam na 110%. Drugaciji je sport al mozda pomogne. Nije jeftino jbg ja imam srecu da dobim besplatno..

Toorop 25.02.2015. 15:04

Ma dobro, više ni nije toliko. Čudno je kako mi je u zadnje vrijeme taj potrgani list bolji odnosno veći i jači/čvršći od normalnog haha. Zna uhvatiti ako u školi na tjelesnom ili nešto prenaglim pa krivo doskočim i to, ali ništa strašno.. iako sam razmišljao o tim masažama da, trebalo bi malo.

MAGARAC 25.02.2015. 15:06

Zato jer si jos "klinac" pa se opravis brzo. Ja ima 37 i kad se sjebem, dva, tri mjecesa manjih ili vecih bolova ne gine. Mogu trenirat al ne kak bi htio pa to sjebe koncept. Trenutno mi je sjeban palac na nozi, desni lakat boli vec mjesecima i taj list al to bu proslo puno brze.

Toorop 25.02.2015. 15:37

A i to da. Razumijem sto pises da. A cuj, uvijek postoji ona druga strana lakseg oporavka. (Hint, google tb500).. Proci se sve to, samo dok je hrane i aktivnog zivota

Vuco 25.02.2015. 15:52

Citiraj:

Autor Mogy (Post 2741953)
Been there, done that, ali noooppe :nono: Jbg očito mi je ta vježba mana :D Bit će bolje s vremenom :chears:

Imaš pomoćne vježbe, gdje u pravilu vježbaš prvi dio bench press-a ili drugi dio (kad najviše tricepsi rade).

Znači odvojene vježbe za svaki dio pokreta i vjerojatno će napredovati. Vidi gdje zapinješ na max. težini, jel u prvom dijelu gdje odvajaš šipku od prsa ili kad trebaš zaključati.
Ako nađem te parcijalne vježbe, pošaljem link.

Znam da je jedna bila (floor press ?) da se leži na podu i diže se uteg sa povišenog, tehnički ako tu radiš veće težine od max-a na benchu, onda vjerojatno prva faza bencha ne funkcionira. Npr. na floor pressu sam znao dići po 20kg više nego na benchu i to je dobro jer te navikne na veće težine.

Slično je i sa čučnjem sa niskim ili visokim boxom. Na visokom dobiješ osjećaj kako je to imati +30 ili čak + 50kg na leđima nego što bi inače radio 5-ice, 3-ce ili maksimalnu težinu sa punim čučnjem.

Meni je osobno powerlifting i te 5/3/1 fore odlično odgovaralo, mada to nije optimalno za rast, tko želi baš biti fino oblikovan i velik. No može donijeti volju za odlazak u gym, pogotovo ako imaš partnera/spotera.

6Finger 25.02.2015. 16:02

@Toorop koja visina na tih 77kg?
BP mi se čini izuzetno premalo za neke rekorde makar juniorske, mada priznajem nisam upoznat sa PL scenom.
Kakav je to čučanj imaš neki link da vidim formu.

Toorop 25.02.2015. 16:09

Citiraj:

Autor Vuco (Post 2742194)
Imaš pomoćne vježbe, gdje u pravilu vježbaš prvi dio bench press-a ili drugi dio (kad najviše tricepsi rade).

Znači odvojene vježbe za svaki dio pokreta i vjerojatno će napredovati. Vidi gdje zapinješ na max. težini, jel u prvom dijelu gdje odvajaš šipku od prsa ili kad trebaš zaključati.
Ako nađem te parcijalne vježbe, pošaljem link.

Znam da je jedna bila (floor press ?) da se leži na podu i diže se uteg sa povišenog, tehnički ako tu radiš veće težine od max-a na benchu, onda vjerojatno prva faza bencha ne funkcionira. Npr. na floor pressu sam znao dići po 20kg više nego na benchu i to je dobro jer te navikne na veće težine.

Slično je i sa čučnjem sa niskim ili visokim boxom. Na visokom dobiješ osjećaj kako je to imati +30 ili čak + 50kg na leđima nego što bi inače radio 5-ice, 3-ce ili maksimalnu težinu sa punim čučnjem.

Meni je osobno powerlifting i te 5/3/1 fore odlično odgovaralo, mada to nije optimalno za rast, tko želi baš biti fino oblikovan i velik. No može donijeti volju za odlazak u gym, pogotovo ako imaš partnera/spotera.

Floor press, board press, spoto press, paused bp..

Floor press - https://www.youtube.com/watch?v=vZsZzu0TaS8
Board press - https://www.youtube.com/watch?v=zsALDmXKQgc
Spoto press - https://www.youtube.com/watch?v=qmZ0u7qso3g
Paused BP - samo zaustaviš šipku na prsima par sekundi i onda što eksplozivnije gore.

Od navedenih sam samo paused bp koristio i to kada sam se spremao za natjecanje. Bench generalno bolje odgovara na veću frekvenciju i malo veći volumen. 2-3 puta tjedno bench-aš i još odradiš koju pomoćnu vježbu za njega i mora ići gore!

@6Finger - visina je nekih 185. trenutni rekord za BP u kategoriji do 82.5kg do 18-19godina je 95kg tako da ono. Imaj na umu da su ovo EU rekordi, svjetski su vanzemaljski, ali to imam u planu tek kasnije rušit ako bude bilo sreće zdravlja i pravog "arsenala".

čičak?

aha, čučanj. od ovih 200kg nemam video nažalost..

6Finger 25.02.2015. 16:26

Fali bar 25kg na visinu : )
Za čučanj nije bitna kilaža samo me forma zanimala da bacim neku aproksimaciju koliko bi to bilo u "normalnom" čučanj aka ass to the grass.
Us put ovi hintovi nemoj to ni u šali spominjati fali još godina i tisuća treninga ako ikad zatreba..

Toorop 25.02.2015. 16:33

haha, dok je snage ne fali ništa. šalim se. :) još ću ostati na ovoj kilaži do 82.5 maks idem zbog kategorije i onda kada navršim 19 i pređem u juniore onda ćemo se povećavati do nekih 100kg čisto da budem konkurentan (najjači zapravo hahah)

i za video, pa nikada nisam testirao koji mi je maksimum oly squat aka ass to the grass :D ali bilo je nekih 150kg brijem gore, ali mogu ti, dok se prebacim na drugi OS poslati ti video da vidiš čisto ako te zanima u pm ili šta već.

i što sa hintovima? ne razumijem?

Mogy 25.02.2015. 17:25

Vuco i Toorp hvala za koristan tekst i linkove. Znam da je ovo spam post. Sorry, ali cijenim uvijek kad dobijem dobre savjete. Mislim da ću uvests sve ove vježbe s linkova što je toorp stavio. :chears:

edit: mene je*e top end, znači spustim fino do prsa, dignem negdje do pola i onda tu kreću problemi tj. ne mogu zaključat skroz gore jer valjda nemam snage... sada baš vidim, ova vježba board press da je super baš za ovo što mi je problem, uvodim to možda već danas na treningu + još mi je slabija lijeva ruka, tako svima uglavnom, to pokušavam izjednačiti sa bućicama, kosi i ravni bench press, majčica :D

Toorop 25.02.2015. 18:01

Citiraj:

Autor Mogy (Post 2742240)
Vuco i Toorp hvala za koristan tekst i linkove. Znam da je ovo spam post. Sorry, ali cijenim uvijek kad dobijem dobre savjete. Mislim da ću uvests sve ove vježbe s linkova što je toorp stavio. :chears:

edit: mene je*e top end, znači spustim fino do prsa, dignem negdje do pola i onda tu kreću problemi tj. ne mogu zaključat skroz gore jer valjda nemam snage... sada baš vidim, ova vježba board press da je super baš za ovo što mi je problem, uvodim to možda već danas na treningu + još mi je slabija lijeva ruka, tako svima uglavnom, to pokušavam izjednačiti sa bućicama, kosi i ravni bench press, majčica :D

Nemaš frke! :)

Ako ti je gorni dio problem tu je stvar u tricepsima. Ojačaj njih, puno potisaka iznad glave, uski bench press itd. to je ono što će ti pomoći kod lock-outa.

Lovrix 25.02.2015. 19:12

Citiraj:

Autor Mogy (Post 2742240)

Po meni bi ti push press pomogao dosta, znam da mi je prije bio glavni assist za bench i da je dosta pomagao. I naravno, dipovi. Nisam vidio dobrog dipera koji nije jak gro na benchu.

Meni bench raste u zadnje vrijeme dosta dobro, 84kg je islo 5x5, 1rm je 95kg. Bas sam neki dan krenuo kreatin uzimat pa se nadam nekom malom boostu i 100tki. BW je 73-4kg.

Mogy 25.02.2015. 19:18

;) Meni je pao bench vjerojatno isto zato jer sam na defki pa je smanjen unos UH-a, te samim time imam manje snage.

Mislim da mi je max bio 1rm 90kg, i to pred jedno 2. mjeseca kad sam bio na bulk prehrani(bila mi je više loša prehrana nego dobra), sada sam pao dosta u benchu dok sam ostale vježbe povećao kilaže sve, nisam ga radio jedno 2. mjeseca, samo sa bućicama radio. Sada sam prehranu masovno poboljšao i odmah se vide rezultati

Gemmy 25.02.2015. 19:29

Meni je ova defka prosla puno bolje nego zadnja, skinuo sam par kila, a na benchu sam uspio odrzat kilazu, samo sam s 8 ponavljanja pao na 3x.
Ovaj i iduci tjedan dizem kcal po 200 gore, i onda ide 2 tjedna deloada pri maintanacu, i onda odrzavanje ili recomp do jeseni,
Na bulk ne zelim prije ljeta, da se ne uprasim.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:02.