PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   Diablo 3 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=111807)

Necto 02.05.2012. 16:39

nvm
moze brisanje ovog posta

potemkin.hr 02.05.2012. 16:43

Citiraj:

Autor Crazy Shale (Post 2154911)
Mene zanima da li ti uzmu onih 0.10$ sta su rekli kad stavis item na AH , ili nece bit taj fee , vec samo ovaj 1€ kad se proda .

Citiraj:

Autor Brlja (Post 2154919)
Brijem da ti deposit uzmu sam ako prodas item.

Koliko sam čitao vjerojatno će nekvu siću uzeti za seriju aukciji koje odjednom postaviš, jer inače bi floodali svi market sa itemima cijenama van pameti, a ovako pa će stavljati iteme samo ako će biti sigurni da će se prodati i ako stave realnu cijenu.

Crazy Shale 02.05.2012. 16:44

Znam da je bilo prica oko toga da ce ti uzet 0.10$ za deposit , i da ces imat 10 free aukcija tjedno .

Hellhound 02.05.2012. 21:22

AH kog zanima
http://us.battle.net/d3/en/services/auction-house/

I malo bojlera ovaj spojlera
Navodni bossevi koje cete mlatit ko vola u kupusu za unique
http://www.d3sanc.com/news/major-dia...oilers-bosses/

apex13 03.05.2012. 00:43

sto se ah tice, ogulit ce te ko zeca ak hoces nesto zaraditi.
Naime uzimaju ti 15% na sve prodaje bilo gold, bilo za prave pare.
Ukoliko nemas linkan account na paypay npr onda mozes imati max 250$ vrijednosti na svom account i dok to ne potrosis nemozes vise imati na accountu.
Ako pak hoces prebaciti te pare na paypay account onda ti blizz uzme jos 15% od svih tih para.
Za "gems, materials, dyes, pages, recipes, and other non-unique items" placas fiksno 15% za obje AH opcije.
Za "weapons, armor, accessories, and other unique items" ak se prodaje za ingame gold onda platis 15%, a ak prodajes za prave pare onda je fiksno 1$.
I povrh svega toga placas i postotak konverzije valute ovisno o drzavi di zivis.
Izvor

BSA<AK-47> 03.05.2012. 07:36

Citiraj:

Autor apex13 (Post 2155207)
sto se ah tice, ogulit ce te ko zeca ak hoces nesto zaraditi.
Naime uzimaju ti 15% na sve prodaje bilo gold, bilo za prave pare.
Ukoliko nemas linkan account na paypay npr onda mozes imati max 250$ vrijednosti na svom account i dok to ne potrosis nemozes vise imati na accountu.
Ako pak hoces prebaciti te pare na paypay account onda ti blizz uzme jos 15% od svih tih para.
Za "gems, materials, dyes, pages, recipes, and other non-unique items" placas fiksno 15% za obje AH opcije.
Za "weapons, armor, accessories, and other unique items" ak se prodaje za ingame gold onda platis 15%, a ak prodajes za prave pare onda je fiksno 1$.
I povrh svega toga placas i postotak konverzije valute ovisno o drzavi di zivis.
Izvor

IMHO pa bolje i -15% nego ništa kao u 99% igara.
ljudu odma računaju kako bi obrtali veliku količinu love...jea rajt:D

apex13 03.05.2012. 08:19

Citiraj:

Autor BSA (Post 2155234)
IMHO pa bolje i -15% nego ništa kao u 99% igara.
ljudu odma računaju kako bi obrtali veliku količinu love...jea rajt:D

Zapravo 30% ak racunas za prave pare, all u potpunosti se slazem sa tobom, bolje ista nego nista.
Kroz malo zabave zaraditi i nes sitno nije lose. A i treba uzeti u obzir da je to jedna od prvih igara koja pruza takvu uslugu (vjerojatno ce ih biti vise u buducnosti).

BSA<AK-47> 03.05.2012. 09:13

jok, samo 15% uzima Blizz za transakciju prema PP.

evo malo detaljnije za one koje zanima

http://us.battle.net/d3/en/forum/topic/4768349588

profit calculator

http://www.diablofans.com/news/1188-...os-blue-posts/

Matta 03.05.2012. 11:26

Iskreno, mislim da je to slijedece veliko zlo koje ce se desiti igrama i igracima i ovaj potez uopce ne smatram nimalo dobrim za igrace.
Ako si spreman utuci zivu lovu na svog avatara bit ces glavna baja u igri i tvoj e-penis ce biti ko zgrada. Mozda je to nekome OK ali ja ne vidim nista pozitivno u tome.

Slican potez je napravio EA neki dan ponudivsi igrackoj zajednici da za tricavih 30 EUR kupe unlock svih oruzja, dodataka i perkova. Naravno - uslijedio je insta rage comunity-a kojoj ta marketinska akcija porucuje da je u principu nebitna nakon kupnje igre.

Ja kazem bolje nista kao u 99% igara i da tako i ostane.

ivan77 03.05.2012. 11:37

pa to je , jer ima pacijanata koji troše po par 100 usd samo radi "prestiža u online igranju".. i ajde ti sad konkuriraj fair play om..

Beo 03.05.2012. 11:49

@Matta
Prodaja itema u D2 za prave pare od uvijek postoji. Samo što je sada "legalizirana". Kad se samo sjetim koliko sam puta nažico cijeli immortals i na kraju ga prodo za prave pare.

mamutarka 03.05.2012. 12:18

Citiraj:

Autor ivan77 (Post 2155393)
pa to je , jer ima pacijanata koji troše po par 100 usd samo radi "prestiža u online igranju".. i ajde ti sad konkuriraj fair play om..

a to nije fair? pa ne cheataju.

treća reklama

ivan77 03.05.2012. 12:58

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 2155420)
a to nije fair? pa ne cheataju.

to je onda plati i igraj . Ne deklarativno , jer načelno je "besplatno" ali za "bolji" rezultat treba ima bolji item. No dobro kako god bilo uzet ću ga i igrati. Mene samo zanima kako će bit izveden taj algoritaim koji će odlučiti kada "pada rare loot". Meni se čini da bi se lako moglo desiti da oni koji imaju dosta novčanih transkacija imaju veće šanse za drop boljeg itema.

fler 03.05.2012. 13:03

Citiraj:

Autor Matta (Post 2155384)
Slican potez je napravio EA neki dan ponudivsi igrackoj zajednici da za tricavih 30 EUR kupe unlock svih oruzja, dodataka i perkova. Naravno - uslijedio je insta rage comunity-a kojoj ta marketinska akcija porucuje da je u principu nebitna nakon kupnje igre.

Hm, u kojoj igri?
BF3?

Brlja 03.05.2012. 13:34

Citiraj:

Autor ivan77 (Post 2155443)
to je onda plati i igraj . Ne deklarativno , jer načelno je "besplatno" ali za "bolji" rezultat treba ima bolji item. No dobro kako god bilo uzet ću ga i igrati. Mene samo zanima kako će bit izveden taj algoritaim koji će odlučiti kada "pada rare loot". Meni se čini da bi se lako moglo desiti da oni koji imaju dosta novčanih transkacija imaju veće šanse za drop boljeg itema.

Zašto bi se uopće ti s tim zamarao? Nije da to tebi igra ulogu što neko ima bolji inventory. Ti, koji ne želiš dati pare, ćeš morati samo malo duže igrati za isti gear. Kako sam ja skužio neće bit laddera u D3 ko u D2? Ak neće, to kupovanje itema će ti služiti da susjedu pokazuješ kak si faca.
Što se arene tiče i mogućnosti da ćeš s parama biti bolje rangiran...to sumnjam. Nekak mi se čini da bi mogli uvesti tipa nekaj ko ressilience u wow-u na gearu koji se samo može nabaviti putem PvP-a.

Ukratko, za to što si je netko kupio gear a igra neki sasvim drugi SP game nego ja, iskreno me zaboli. Još ako sam ja taj koji mu je to prodao :chears:.

Matta 03.05.2012. 14:34

Stvar je u tome sto 99% danasnjih online igara pucaju na neku kompetitivnost izmedju igraca. Znaci, ne borimo se samo protiv contenta (PVE) nego tezimo tome da budemo drugaciji (bolji) od ostalih - gearom, kill countom, W/L omjerom, otkljucanim oruzjima, itemima, mountovima, itd.
Nekog to ne briga, drugog opet da. Ali cinjenica ostaje da narusava nekakvu "prirodu" igara, nekakav osjecaj da si zasluzio ono sto si dobio kao nagradu.
A to da su se itemi prodavali i prije stoji ali jedno je imati kaznjivo grey podrucje a drugo to i legalizirati.
I droga se prodaje pa i nije bas ok da se prodaje k'o brasno. Znam da nije neka uspredba all eto. :D

U svakom slucaju, nije da me previse boli ali isto tako smatram da to nije ok.

Citiraj:

Autor fler (Post 2155451)
Hm, u kojoj igri?
BF3?

Da, u BF 3. Ispalo mi iz teksta dok sam pisao. :)

mamutarka 03.05.2012. 14:35

SOON http://i.imgur.com/HBP8V.jpg

D1viry 03.05.2012. 14:36

I ja se bojim da će zbog aukcija smanjiti šanse dobivanja item-ova.
Nadam se da to ne će biti slučaj.

mamutarka 03.05.2012. 14:40

http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...27061751_n.jpg

klem 03.05.2012. 15:12

Imam osjećaj za filing da će diablo 3 postat action rpg s glavnom ulogom kumice na placu :D. Prodaj i zaradi a za igru te boli briga :D . Nisam ni obraćao pažnju kad su najavili da će bit legalno prodavanje itema jer me to uopće nije ni zanimalo. Prodavat sam ih mogo i u D2 i kupovat i to nisam nikad radio. Ne gledam na to da kad kupim igru da mi se ona isplati prodajom itema iz igre. Kupujem ju da mi se isplati što sam svoje slobodno vrijeme potrošio na zabavnu igru :D.

Viperus 03.05.2012. 15:17

Kao prvo, to će u igru pozvati mali miljon hakera. Jer svi žele pare. Tako da će biti problema dok se to ne ispatcha sve.

Drugo, što sprječava blizzard da jednostavno generira neki uber rijetki/skupi item i kaže da ga je stavio na prodaju neki lik. Vjerojatno će više oni zaraditi nego ikoji klinac koji si je zamislio postati diablo trgovac.

Treće, to je pomalo jadno. Cijela ideja računalnih igara je da pobjegneš od okrutne stvarnosti gdje bogatun može parkirati svoj mercedes gdje god hoće, jer mu novac daje nepoštenu prednost XD

BSA<AK-47> 03.05.2012. 15:29

ajme, al ste vi zabrijali na taj RMAH.

1. najbolje(najskuplje) stvari se ionako dobivaju na HELL i INFERNO težini...a do toga i treba doći :)

2. postoji LVL REQ za iteme

prodavač mora odigrati na višim težinama da bi skupio iteme koji su iole vrijedniji za prodati (cca 10-20$ naviše...)

kupac ,neovisno o dubini đepa , MORA nekako dogurati do potrebnog lvl-a da bi mogao kupiti i nositi.

nije da bu za jedno popodne dogurao do 40lvl i hell težine....

@ Viperus
1.ali i svaki od tih milijun hakera mora imati mob na pretplatu i verificiran status na PayPal

2.a i kaj te briga jel to prodaje neki lik iz Švicarske ili netko od Blizzarda ,nit budeš kupovao iteme za 100 ili više $ ,nit ide tebi iz đepa

3.ponavljam, i opet taj bogatun MORA IGRATI (isto kao i ti) da bi mogao koristiti item....

neki su si vidim odma zabrijali da se tu budu vrtili neznam kakvi iznosi (po osobi!) dok je realno ,situacija drugačija.
nit možeš kupovati iz drugih regija, a svaku transakciju prema PP moraš potvrđivati preko moba....

ne kažem da nebu bilo muljaža i prodavanja "ispod pulta" ali na ovakav princip definitivno u manjim razmjerima, nego kao što je to slučaj u D2 ili WoW...

osim toga, nitko vas ne sili da kupujete pravim novcem, može se koristiti i gold iz igre....

D1viry 03.05.2012. 15:37

Citiraj:

Autor BSA (Post 2155544)
.....nije da bu za jedno popodne dogurao do 40lvl i hell težine....

Ne će do 40-og levela u jedno popodne, ako su maknuli rush.
Ako pak nisu maknuli mogućnost rushanja, onda hoće. :D

Dobro, ne baš 40, to bi bilo u D2, al negdje na 25-30.

Vjerojatno će pomaknuti granicu levela nekim patchem, nakon nekog vremena.

Još 11/12 dana weeee :D.

BSA<AK-47> 03.05.2012. 15:48

ma sve pet, al su se uzyebali ko da buju itemi (rare/legendary) padali na sve strane..
jea rajt...

evo jedan friškiji :)

http://us.battle.net/d3/en/forum/topic/4837134021

So we created a fourth difficulty that we call Inferno that is ALL max-level. Max-level for a player is level 60, and so all the monsters at the start of Inferno are level 61, in Act Two they are level 62, in Three and Four they're level 63. And there are items that ONLY drop at level 61, at level 62 and so on; and they're not small number! There's a whole tier of armour in each one

sretno im bilo farmanje na Infreno težini radi jednog možda 100$ vrijednog itema,kojeg možeš dobit na određenom aktu a i ne moraš... :D

čisto da se vidi da i samo trgovanje nebu bilo samo tak, dobar dio stvari budete ili zadržali ili iskoristili za craftanje....

IMHO, nadam se da budu digli granicu...ko u d2 ,na 99 :D

malba 03.05.2012. 18:58

Bah, ko želi osigurati mirovinu ili riješiti stambeno pitanje prodajom itema nek izvoli, ja, kao i svaki pošteni Barbarian samo tražim golemu sjekiru za makljažu pa kom opanci kom obojci :D

ivan77 03.05.2012. 19:11

Citiraj:

Autor malba (Post 2155676)
Bah, ko želi osigurati mirovinu ili riješiti stambeno pitanje prodajom itema nek izvoli, ja, kao i svaki pošteni Barbarian samo tražim golemu sjekiru za makljažu pa kom opanci kom obojci :D

:goood:

potemkin.hr 03.05.2012. 22:06

Za one koji još iz nekog razloga nisu preorderali igru, algoritam ima midnight sale :D
[LINK]

mamutarka 03.05.2012. 22:38

kako ljudi na ovom forumu ne čitaju postove nego samo ko padobranom da su sletili ^^

potemkin.hr 03.05.2012. 22:53

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 2155525)

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 2155806)
kako ljudi na ovom forumu ne čitaju postove nego samo ko padobranom da su sletili ^^

Oprosti ali ovo tvoje embeddanje assbuk slika mi se ne prikazuje na Chromeu (na IE radi kako spada) :stoopid:
(proof)

mamutarka 03.05.2012. 23:03

:O

meni radi u kromu, možda ti neki addon blokira

potemkin.hr 03.05.2012. 23:30

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 2155821)
:O

meni radi u kromu, možda ti neki addon blokira

Fakat, totalno zaboravio na to...
Definitivno je u tom stvar bilo :D

Code:

Facebook Disconnect 1.2.1
Stop Facebook from tracking the webpages you go to.

burmuz 04.05.2012. 00:21

Osobno, tržnicu neću doživljavati kao što nisam niti u D2. Kao da je nema :D

hylem 04.05.2012. 01:18

Zašto Algoritam prodaje igru 50 kn skuplje nego npr. Infomark. Taj njihov lopovluk mi nikad nije bio jasan i uvijek sam kupovao stvari negdje drugdje. Iz principa im ne želim dati više. A to da čekam ponoć i kupujem kod njih ... ma nisam lud. Igra mi (nadam se) dolazi na vrata 15.05. prijepodne, za 50 kn jeftinije, bez mrdanja nogom ;)

potemkin.hr 04.05.2012. 01:25

Citiraj:

Autor hylem (Post 2155875)
Zašto Algoritam prodaje igru 50 kn skuplje nego npr. Infomark. Taj njihov lopovluk mi nikad nije bio jasan i uvijek sam kupovao stvari negdje drugdje. Iz principa im ne želim dati više. A to da čekam ponoć i kupujem kod njih ... ma nisam lud. Igra mi (nadam se) dolazi na vrata 15.05. prijepodne, za 50 kn jeftinije, bez mrdanja nogom ;)

A što je sa doživljajem čekanja u (pre)dugom redu taman dok dođeš na red da ti kažu da su rasprodali sve primjerke? Desilo se kolegama s faksa za Catu :D
Ja ću samo čekati da mi prije key dođe iz g2playa i bacam se na posao :fiju:

yedwy 04.05.2012. 08:05

Ja danas poslao preorder konačno preko g2p-a za 50ak eura pa ću vidjet kak će to ić ak bude kak treba možda naručim prek njih još toga... :)

Dolph 04.05.2012. 08:21

Citiraj:

Autor hylem (Post 2155875)

Odeš lijepo tamo u red sa ostalim svijetom, popiješ pivo i usput užicaš nekog studoša index za 10% popusta i sve pet...barem ja tako planiram :chears:

Master_Hrc 04.05.2012. 09:07

kaj mislite ako stanem u red, bude ekipa rekla vidi ovog konja od 3 banke kako jos igra "igrice":lol2::D

Nick7 04.05.2012. 09:11

Citiraj:

Autor BSA (Post 2155544)
kupac ,neovisno o dubini đepa , MORA nekako dogurati do potrebnog lvl-a da bi mogao kupiti i nositi.

nije da bu za jedno popodne dogurao do 40lvl i hell težine....

Nope... jer preko RMAH mozes trade-at i charactere.

ivan77 04.05.2012. 10:52

Citiraj:

Autor Master_Hrc (Post 2155917)
kaj mislite ako stanem u red, bude ekipa rekla vidi ovog konja od 3 banke kako jos igra "igrice":lol2::D

ja ovo već 5 godina slušam od drage :D

burmuz 04.05.2012. 10:56

Citiraj:

Autor Dolph (Post 2155906)
Odeš lijepo tamo u red sa ostalim svijetom, popiješ pivo i usput užicaš nekog studoša index za 10% popusta i sve pet...barem ja tako planiram :chears:

Ako si u ZG onda da. Ali ako si negdje izvan i to udaljen onda se ne isplati. Pogotovo ako ti ne rade optički uređaji kao meni, pa mi je digitalno izdanje zakon XD
A i, uz to, pošto smo kultura "stajanja u repu" mislim da bih ipak preskočio :)

Htjedoh se nadovezati za tržnicu za D3, ne znam kako će onda šljakati PVP ako bude trejdanja itema a i likova koliko čujem. To mi je doslovce jadno :(

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:08.