PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Iskustva s IT trgovinama (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=66)
-   -   Protis.hr (informacije i iskustva) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=105651)

X-Plosiv 10.05.2012. 15:13

Dobio sam slijedeći odgovor:

"Da, piše da smo dužni o našem trošku odnijeti proizvod do servisa, što smo i napravili. Ne piše da o našem trošku treba ići od Vas do nas i od nas prema Vama"

Meh, nemam stvarno volje niti živaca, samo da dobijem grafičku a da radi i to je to :chears:

ShanTech 10.05.2012. 15:27

Zakon o obveznim odnosima

Troškovi i rizik

Članak 427.

(1) Prodavatelj, odnosno proizvođač dužan je o svom trošku prenijeti stvar do mjesta gdje se treba popraviti, odnosno zamijeniti te popravljenu, odnosno zamijenjenu stvar vratiti kupcu.

(2) Za to vrijeme prodavatelj, odnosno proizvođač snosi rizik za propast ili oštećenje stvari.

Gilbert5 10.05.2012. 15:43

Vec smo raspravljali o tome, stvar viđenja. Tako da ovisi o inspektoru koji ce obraditi prijavu, kakvo je njegovo tumacenje navedenog clanka.

Alfa_R 10.05.2012. 18:21

Zato lijepo prijava... svaki put.

JuiceBox 10.05.2012. 20:16

Citiraj:

Autor ShanTech (Post 2160484)
Zakon o obveznim odnosima

Troškovi i rizik

Članak 427.

(1) Prodavatelj, odnosno proizvođač dužan je o svom trošku prenijeti stvar do mjesta gdje se treba popraviti, odnosno zamijeniti te popravljenu, odnosno zamijenjenu stvar vratiti kupcu.

(2) Za to vrijeme prodavatelj, odnosno proizvođač snosi rizik za propast ili oštećenje stvari.

Nema tu nikakvog "videnja" inspektora , pise pod boldanim da zamjenjenu stvar o svom trosku mora vratiti kupcu.

hammer_of_thor 10.05.2012. 20:52

Citiraj:

Autor xulos (Post 2160639)
Nema tu nikakvog "videnja" inspektora , pise pod boldanim da zamjenjenu stvar o svom trosku mora vratiti kupcu.

hmmmm, ne piše pod boldanim ništa o ničijem trošku, poslije ovoga "te":

"odnosno zamijeniti te popravljenu" rečenica ne specificira čiji je to trošak. Prije toga - da (prodavač-servis), ali poslije - ne (prodavač-kupac).

Links zato fino ima sve razjašnjeno i uvijek riješenu reklamaciju šalju o svom trošku.

Citiraj:

Autor Alfa_R (Post 2160594)
Zato lijepo prijava... svaki put.

Razumijem da ih treba pritiskati i za sitnice, ali iskreno da mi krepa grafička ili procesor pa da čekam novi i da ih za 25 kn koji ću platiti poštarinu moram još čekati riješenje inspektorata, a grafička ili procesor mi sad trebaju... neznam, nebi se zamarao.

Then again, grafičku ili procesor nebi ni kupio u takvom shopu in the first place :D

Nick7 10.05.2012. 21:57

Citiraj:

Autor Codiac (Post 2159412)
evo ja gledam jesu jeftiniji al ono za 5% vise dobijem to u nekoj firmi koja eksli drzi do svog imena pa nije problem za svaki k-rac...

A koje su to firme?

X-Plosiv 11.05.2012. 17:45

Evo da javim svoja iskustva :)

3.5. Kupio, došla pokvarena.
U ponedjeljak im poslao u ZG, danas mi se vratila u Rijeku, evo u računalu je i radi izvrsno :goood: (mada gledajući logički, bilo bi ljepše da je bila pokvarena, imam ispit u ponedjeljak a donio sam si par igri za vikend :fiju:).

Iskustvo OK, platio sam cca 35kn (HP) do njih i 23kn (Overseas) za nazad. Za 50kn mi se stvarno ne da zezati, glavno da mi radi.

Ali za slijedeće stvari radije ću dati malo više, pa ako je što pokvareno trk u Links :goood:

magnus 11.05.2012. 20:17

Imam samo dobra iskustva platio i drugi dan vec stiglo.

Alfa_R 12.05.2012. 09:51

za 50 kuna vam se neda zezati :stoopid::nono:

Mada je u tvom slučaju 23 kune.

Ali ono, sa takvim stavovima ljudi zaslužujete sve što vam serviraju.
Danas je 23 kn, sutra je više. Možda nešto drugo.. amortizacija, recimo..
ne brinite, ići će oni do granice koju "podnosite"... pa onda malo više.. pa malo više.. dok god njima ekonomska računica štima.

Zakon je na vašoj strani. Mišljenje ministarstva također.

Tako je teško primiti, i ispuniti online prijavu da vidimo što će biti i da ljudi znaju za ubuduće? Da li da primaju i prijave, ili da odbiju i prijave. Ili pak jednostavno prihvate da je zakon na njihovoj strani ako sve redom inspektori to budu tako tumačili.

Jeli teško priupitati za 12 kn protis o tome koji je njihov stav i tumačenje zakona da to imamo na papiru pa da to isto pridodamo prijavi?

Svojedobno sam poslao linksu dopis od 12 kn zbog cifre od 8 kn i bio spreman negativni i nerazumni odgovor odmah proslijediti u DI. Naravno, nije bio negativan, a nedugo nakon toga su i ukinuli amortizaciju.

gnomisa 07.09.2012. 15:11

Nekada moj prvi izbor...ali više nikad tamo. Ne izlaze u susret, zajbavaju kod reklamacije, bahati, neprofesionalni i bezobrazni...onaj jedan nosati je posebno iritantan. I onaj njihov podrum....nikad više. Zbogom protise.

FRipper 25.09.2012. 12:41

Evo da još jednom pohvalim ovako poznati i dobar shop!

Da sam u zagrebu, mislim da bi svačega bilo al ovako cu morati malo čekati...

Znaci poslana na reklamaciju Asrock 870 Extreme3 R2.0, uredno došlao "nova ploča"

Kutija i sve ostalo od stare ploče koja je otisla na reklamaciju, a dosla " nova ploča u njoj" i to ne R2.0 vec prva lošija verzija

Iskreno neb ni skuzio, dok nisam išao sastavljati, ubacim backplate a on ne paše, gledam koji vrag...

I tak ljepo odem na asrock i vidim

1. ploča koja je slana na reklamaciju
http://www.asrock.com/mb/AMD/870%20Extreme3%20R2.0/

2. ploča koja je došla sa bundleom od r2
http://www.asrock.com/mb/AMD/870%20Extreme3/

pa si ti misli, i sada zivkanje i ne znam šta :S

P.s. ljepi moj protisu, kada ovo pročitate, znajte da ste vi krivi za tu stvar a ne kako vi kazete serviseri iz ezy-a.
Mislim da vi morate malo i pregledati što ste dobili,a i znam da vam ezy sigurno nije utrpao lošiju ploču bez da vam je išta rekao, te ova ploča nije nova kako navodite, vec RMA, jer da je nova, zašto je u kutiji sa bundleom od stare?!. Pravite se blesavi,opet..

spawn 25.09.2012. 13:10

Citiraj:

P.s. ljepi moj protisu, kada ovo pročitate, znajte da ste vi krivi za tu stvar a ne kako vi kazete serviseri iz ezy-a.
Mislim da vi morate malo i pregledati što ste dobili,a i znam da vam ezy sigurno nije utrpao lošiju ploču bez da vam je išta rekao, te ova ploča nije nova kako navodite, vec RMA, jer da je nova, zašto je u kutiji sa bundleom od stare?!. Pravite se blesavi,opet..
Kad cete vise shvatiti da njih nije briga sto vi pisete po web-U?

Wolverine 25.09.2012. 13:11

Meni još nije jasno zašto pobogu ekipa išta kupuje tamo.

FRipper 25.09.2012. 13:22

da ni meni nije jasno, al eto, nisam ja kupovao :D
al opet eto ploča je kod mene koja je kupljena kod njih...i šta sada!? ja se moram patiti dalje...

A to što ih nije briga, neka ih nije, ali je briga ljude,kupce...ak njih nije,nije ni mene :D

ShanTech 25.09.2012. 13:28

Daj mi objasni jednu stvar. Zašto nisi ploču poslao direktno EZY-u?

Alfa_R 25.09.2012. 15:59

To oni i žele. da se direktno šalje uvozniku tj. da oni lijepo uzimaju profit, a trošak posla skinu s sebe...

@FRipper - nemoj odustati dok ne dobiješ svoju ploču ili bolju od nje nazad. Ili ako su nesposobni to napraviti - onda pare.

Thermaltake 25.09.2012. 18:59

Prijatelj dao grafičku na popravak nešto je otišlo na njoj čekao je 3 tjedna i ovi su iz servisa poslali novu, ali slabiji model pa su im ovi iz protisa vratili nazad i sad opet mora čekat bar tjedan dana da drugu ovu istu ko njegovu pošalju, katastrofa!

FRipper 25.09.2012. 20:12

nisam ja uopče slao nigdje ploču ;)
ja sam je kupio kada je vec dosla sa reklamacije, a pošto je prodavač iz rijeke, ploča bila kod njegovog frenda u zg, i moj frend ju pokupio...tako da nitko niš nije znao dok ja nisam vidio...

ma ako nema ploče,nove, ne je***oč pare ili sličnu,ali ne sada kao ovo rma i još lošija...

a protis odma zaobilazim, i saljem direkt ezy, jer nemam vremena čekati protisova sra***, ezy ako odobri zamjenu ili povrat onda sa protisom ostalo

Gemmy 25.09.2012. 20:18

cini se da nekim servisima postaje praksa da salju slabije proizvode nazad korisniku, bez ikakvih upita... strasno

FRipper 25.09.2012. 20:21

da, i 90% ih ne bi ni skuzilo, vjerujte ni ja ne bi da je limic pasao,mislim bi jedan dan,al ne odma

ivek095 10.01.2013. 21:02

Pozdrav ljudi.
Zanima me jel ima još netko slično iskustvo.
Protis mi nije izdao račun za kupljenu robu. Nisam dobio nikakvo obrazloženje ni ništa o tome zašto račun ne prati robu.
Jel ima netko neko slično iskustvo?

Rade0n 10.01.2013. 21:29

Pa šta ne pitaš njih di je račun??

Protis 14.01.2013. 11:53

Citiraj:

Autor ivek095 (Post 2313122)
Pozdrav ljudi.
Zanima me jel ima još netko slično iskustvo.
Protis mi nije izdao račun za kupljenu robu. Nisam dobio nikakvo obrazloženje ni ništa o tome zašto račun ne prati robu.
Jel ima netko neko slično iskustvo?

Postovani,

nije moguce da racun nije izdan, kod osobnog preuzimanja racun se daje sa robom, kod slanja paketa overseasom racun je zalijepljen na paket (na njemu se nalazi adresa na koju se salje) tako da se ne moze dogoditi da racun nije izdan, ukoliko ste registrirani na nasem web shopu kopiju racuna mozete i sami preuzeti u pdf-u, koji je broj ponude da provjerim za racun

LP

dean225 14.01.2013. 12:14

Da. Nemoguće.. Svaki put kada sam radio s njima, račun bude zaljepljen negdje na kutiji..

Alfa_R 14.01.2013. 12:32

Baš je NEMOGUĆE da ljudsko biće pogriješi.... ono - nikad čuo za tako nešto...
;)

Inače - najmanji problem je zatražiti odmah izdavanje novog računa.... Ili uputa kako doći do istog...

Sony1 19.02.2013. 14:49

Neugodno iskustvo s Protisom!

Post iz usluge frendu koji nije ovdje regan...

Prosli tjedan sam napravio narudzbu u Protisu od cca. 3.200kn. Radilo se o kompletnom racunalu. Ukratko ovo:

http://img818.imageshack.us/img818/3...tis864x668.jpg

Posiljka je dosla u tri kutije. Jedna kuciste, druga monitor i treca sa komponentama. Prvi problem, niti jedna nema oznaku lomljiv sadrzaj i kutija u kojoj su komponente je vidno zguzvana.
Otvaram paket i vidim da je maticna ploca spakirana u vrecicu (kao iz Konzuma, samo vrecica bez logoa). Maticna je u bila u svojoj crnoj vrecici u kakvoj bude u kutiji, ali i ta vrecica je bila otvorena, te na jednom dijelu pokidana. U "Konzum" vrecici su jos bili limic, manual i instalacijski disk.
Odmah zovem Protis da vidim o cemu se radi i dobijem odgovor "da, da to vam je takva ploca koja tako dodje". Da se razumijemo, radi se o Gigabyte ploci. Nakon toga tajac i smatram da je razgovor gotov nakon sto mi je na lijep nacin rekao "odjebi, potpisao si preuzimanje, sad je sve na tebi". Ajde, slazem ja konfiguraciju, sve super, sve 5. Spajam komp na struju i monitor, upali se, radi 5 sec, pa restart i tako stalno u krug. Mrak na ocima. Krenem isprobavati prvo sa zamjenom napajanja, nije. Gasim hdd, nije. Gasim grafu, nije. Vadim jedan keks rama, nije. Vadim drugi keks, komp se boota. Probam keks koji je vani, zamjenit s ovim, komp se boota. Znaci, jedan utor za rame neispravan.
Zovem opet Protis i kazu, posalji nazad, naravno o svom trosku, pa servis, pa ti se mi javimo blablabla. Ja opet pitam kako je moguce da ja nisam dobio plocu u kutiji, lik sa druge strane opet kaze, pa rekao sam vam da je to bulk pakiranje. Ja na web od protisa, ne pise nigdje da je bulk. Pogledam na racun, ne pise bulk. Pogledam na ponudu, ne pise bulk. Nakon 10 minuta, na webu protisa se na toj ploci odjednom pojavljuje u nazivu ploce da je bulk.
Ja saljem mail da sam prevaren i da mi nije poslana roba kako je naruceno, oni odgovaraju da nije prijevara, vec greska na webu. Bas eto greska u njihovu korist. Nakon par izmjenjenih mailova, pristanu da im posaljem plocu o njihovom trosku i da ce mi vratiti novce. Lik mi na telefon jos kaze, da plocu ne saljem ako ima savijene pinove, jer mi nece priznati povrat. Pregledam sve ok. Danas dobijem servisnu primku i prvo i osnosvno, opet greska. Pod tom sifrom je njima neki HDD. Druga stvar, javljaju da su savijeni pinovi na maticnoj i da mi ne priznaju povrat. I naravno, ja posran. Ispusio sam plocu, lovu, vrijeme. Kazu, nestrucno rukovanje.
Plocu sam pregledao uzduz i popreko kad sam ju izvadio iz Konzum vrecice i pinovi su svi bili ok isto kao i kada sam ju vracao nazad u vrecicu za povrat. Ali eto Marko, ebi se.
Uglavnom, ovo ide na sve portale, forume, udrugu potrosac, pa cak i na sud. Imam slike da je bilo sve ok u trenutku slanja ploce

Tako da moje iskustvo. Necu reci nikada, ali u ovom zivotu vise necu poslovati sa smradovima iz Protisa.
Moje iskustvo je negativno, mozda ima i pozitivnih, ali nakon sto ostavim 3300kn kod nekoga, ocekujem da mi posalje ono sto sam i narucio, jer da je pisalo bulk, sigurno ne bih uzeo tu plocu, jer vjerujem samo stvarima koje sam otvorim i presjecem onu naljepnicu. Ovako su mi mogli poslati plocu koju su vec dobili na povrat od nekoga zbog neispravnog slota za rame, pa ju samo meni proslijedili i nadali se da mi mogu prodati pricu o savijenim pinovima.
Ne ide to tako gospodo.
Fuj

Nakon što ih je zvao i napisao im da će ih svima tužit i razglasit to po internetu:

Citiraj:

"Poštovani,
imamo sve snimljeno i dokumentirano da je ploča koju ste vi poslali došla s iskrivljenim pinovima.
Također, opis kvara koji ste poslali također odgovara simptomima koji su direktno povezani s iskrivljenim pinovima.
Mi smo ozbiljna trgovina i nije nam nikako u interesu imati nezadovoljne kupce, što smo i pokazali s time da je ploča poslana naš trošak.
Svakodnevno zaprimamo reklamacije putem dostavne službe i još nikada se nije desilo da je zaposlenik Protisa oštetio neku matičnu prilikom raspakiravanja.
Nažalost iskrivljeni pinovi su najčešći slučaj nestručnog rukovanja i mi kao trgovina ne možemo ništa napraviti jer proizvođač odbija jamstvo za takve reklamacije.
Žao nam je zbog nastale situacije, ali u ovom slučaju vam ne možemo ništa napraviti.
LP
Josip

A moj mail je glasio ovako:

"I na koji nacin da ja sada dokazem, da sam ja tu plocu dobio u bulk pakiranju koje je bilo pokidano i koja je radila sa procesorom na sebi, samo bez jednog utora za rame? Kako mogu dokazati da vi niste mozda namjerno savili pinove, samo da meni odbijete povrat sredstava? Kako mogu dokazati da ti pinovi nisu vec bili savijeni kada sam primio plocu? Ja sam sva tri paketa uslikao prije otvaranja i na kutiji u kojoj je bila ploca su bila vidljiva guzvanja. Ovaj slucaj ide na sud, pa makar se sudio 5 godina i potrosio novce, vise se ne radi o 300kn koliko vrijedi ploca, vec o principu. Znajte da ce internet biti pun ovog slucaja, a isto tako ce biti obavjestena udruga potrosac.

Moze vas biti sramota. Prvo, niste naveli da je bulk pakiranje. Na taj nacin ste mi mogli uvaliti plocu koju je vec netko vratio kao ostecenu, pa tako i njemu niste odobrili povrat. Fuj. Gadite mi se."

Burko 19.02.2013. 14:58

ja jos nikada, ali nikada nisam vidio bulk izdanje maticne ploce....... drugo je napajanje, drugo je przilica, ali maticnu......... nikada.

ShanTech 19.02.2013. 15:10

Ne znam za dotičnu, ali ima ploča ;) samo što nekad naznače, a nekad ne

nino 19.02.2013. 15:14

Intel je davao bulk pakiranje. Ovdje se fino vidi kakva kutija treba biti od te mb. :)

Koliko vec dugo trubimo kakv je protis i zalosno da se jos kupuje zbog 20kn jeftinije cijene necega tamo.

Gilbert5 19.02.2013. 15:18

Citiraj:

Autor Burko (Post 2340869)
ja jos nikada, ali nikada nisam vidio bulk izdanje maticne ploce....... drugo je napajanje, drugo je przilica, ali maticnu......... nikada.

Pa vecina intel ploča dolaze bulk, vrecica sa manualom, sata kablovi i limić.

Burko 19.02.2013. 15:18

kako god, ovo je sada takvo sranje od slucaja da ovima najvjerovatnije mozes staviti sol na rep jer su lijepo odigrali, a kupac ima finu situaciju. generalno shit.

Citiraj:

Autor Gilbert5 (Post 2340908)
Pa vecina intel ploča dolaze bulk, vrecica sa manualom, sata kablovi i limić.

naznaceno kod prodaje da je bulk ili? ja ne znam, koju god da sam kupio sebi ili nekome drugome je imala regularno kutiju itd itd.

Awelorn 19.02.2013. 15:28

Ma katastrofa.Koji odnos prema kupcu.
Tako mogu odbit 90% reklamacija govoreci da
se radi o nepravilnom rukovanju.Jos ovo promjena na webu 10 minuta nakon razgovora.
Uzas.

FRipper 19.02.2013. 15:43

Da ta ploča je bulk....ali oni to nisu naveli na webu...dosta ploča tih jeftinijih ide sada i u bulk izdanju...imao i msi i asrock i intel čak skupljih...glupost od proizvodjaca po meni ali sta ces...

A za protis, nemam nikakve rijeci, jer sam navikao na takvo sto... A Sony1, ti ili tvoj prijatelj tko je god to kupio sami ste si vecinu krivi, jer i nakon toliko godina koliko protis radi sra*** vi ste i dalje tamo kupili...Iako ima vec mali milijun protis iskustva na internetu...i stalno ce ta protis iskustva rasti i rasti a ljudi se nikada nece nauciti

Ono cim vidis tko je sastavio i pakirao...sve ti je jasno

p.s. i sami komp je zbrda zdola i moglo se to puno bolje i kvalitetnije sastaviti, a i tu ste mogli puno uciniti i javiti se na neki forum di ljudi pomazu u sastavljanju, te odma i izbjeci protis....znaci jos jedan thumbs down za kupca i jos jednja njegova krivica. Kupac 2, protis 1

Edit: sada tek vidim, poštarina 76kn+pdv loool...evo vam jos jedan thumbs down, znaci kupac 3 - protis 1...ima bar 5 trgovina di ste mogli jeftinije,kvalitetnij i bolje proci. Eto na kraju meni i dalje nije jasno zasto ljudi kupuju tu kada je na kraju 400kn-450kn skuplje?! :D ljudi su čudne biljke...

Rade0n 19.02.2013. 16:14

Dobro je friperu, znamo svi koju ti trgovinu zastupaš, toliko ju reklamiraš kroz svoje postove da si već pomalo naporan...
To da je mogao proći puno jeftinije sumnjam, protis je poznat po niskim cijenama ali lošoj usluzi.

Enivej, totalno je nebitno gdje je čovjek kupovao, ne vise svi ljudi po forumima da znaju za loša iskustva sa protisom niti svi imaju običaj tražit da im drugi slažu kompove, osim toga, čovjek je već možda i prije kupovao od njih i sve je prošlo ok.

Ploča je bulk, to navodi i uvoznik: http://www.lost.hr/index.php/hr/izdv...llel-matx-bulk
Iako je moguće da je uvoznik netko drugi, ali nebitno, rekao bih da većina ploča u zadnje vrijeme dolazi bulk.

Nije to uopće problem, problem je ako su ovi stvarno nešto smuljali s pinovima, iako oni sami kažu da imaju sve snimljeno i dokumentirano da su savijeni došli, pa bi tu trebalo vidjeti konkretne dokaze s obje strane.
Osobno, više vjerujem tom kupcu nego njima.

FRipper 19.02.2013. 16:19

pa mogao je, s razlogom kazem jer je dostavu platio 95kn helllou

a to koju trgovinu ja zastupam i koji forum mi najdrazi...nije vazno i jos je manje vazno spominjati to jer svi znaju...pa eto ne trebas se i u tom podrucju praviti pametan ;=)

p.s. ja sam FRipper, znaci dva velika i dva p

Wolverine 19.02.2013. 19:41

Citiraj:

Autor Burko (Post 2340869)

Kao što su kolege već navele, Intel je ranije redovito svoje ploče prodavao samo u bulk pakiranju. Iznimka su bile ploče iz Extreme serija.

Citiraj:

Autor Rade0n (Post 2340960)
rekao bih da većina ploča u zadnje vrijeme dolazi bulk.

Većina kojih ploča?

Ag008 19.02.2013. 20:12

Sony. Zato uvijek pametno slikaj sve. Ja kada dobijem bilo koji paket doslovno slikam poštara s paketom. Slikaj vrećicu, slikaj neoštećenu matičnu koju šalješ...
slikaj slikaj slikaj
Jer tko kaže da ti ne govoriš istinu i da si ti nestručnim rukovanjem nešto slomio pa im poslao...
Eto savjeta za neki drugi put.

Rade0n 19.02.2013. 20:15

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 2341123)
Većina kojih ploča?

Većina onih koje su meni prošle kroz ruke, istina, nešto jeftinije matične, ali eto, čisto da se neki ne čude što matična dolazi u bulku.
A intel i danas redovito svoje ploče prodaje u bulku, dovoljno je pogledati na asbis sajtu, sve redom bulk isporučuju.
To zapravo i nema veze s ničime, neće se ona oštetiti ni u takvom pakiranju.

P.S. Evo vidim slična situacija je bila u Linksu: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=243163

Burko 19.02.2013. 20:22

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 2341123)
Kao što su kolege već navele, Intel je ranije redovito svoje ploče prodavao samo u bulk pakiranju. Iznimka su bile ploče iz Extreme serija.

da, ali da li pise na opisu artikla da je bulk? mislim da mora pisati, jer nije isto ploca u vrecici i ploca u kutiji...... pogotovo kako je covjek opisao da je dobio gigabajticu.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:45.