![]() |
Može li ova maticna 2x 8gb ili jos bolje 4x 4gb 1600mhz ?
MB Asrock 970DE3/U3S3 ili ova maticna Asrock AM3 970 Pro3 R2.0 Gledam obje kao i obje memorije ispod. Hvala unaprijed. P.S Memorija koju sam htio stavit bi bila vjerojatno CORSAIR memorija VENGEANCE 16GB 4X4GB KIT CMZ16GX3M4A1600C9B ili mozda RAM Patriot 2x8GB DDR3 Viper |
Citiraj:
Asrock AM3 970 Pro3 R2.0 i kao što možeš vidjeti ni jedna od željenih nije na listi podržanih, ali imaš drugih Corsairovih modela, pa si izaberi. Inače na glavnoj strani ploče imaš gore lijevo: »Overview »Specifications »Download »Manual »FAQ »CPU Support List »Memory Support List Tu si možeš provjeriti sve informacije o ploči koje te interesiraju. ;) :chears: |
Za frenda,jel dovoljna M5A78L-M LE za FX6300?
Ako ne,koja je najjeftinija dovoljna? Kaže da neće clockat,da mu treba gara. A pošto je štok hladnjak šrot,koji da uzme? Jel bi LC CC 95 bio dovoljan pošto nema OCa? |
Citiraj:
Ima li neki posebni razlog zasto zeli plocu s integriranom grafom? Ili zato sto je medju jeftinijima? :) |
Alo, drugari u zlu. :D
Neckam se prebaciti sa Phenom II X6 1100T na AMD FX 9370, pa me zanimaju Vase preporuke sto se tice maticnih ploca za ovaj procesor? Nazalost, moja GA-990XA-UD3 je rev 1.x i ne podrzava. :( Hvala unaprijed! |
Citiraj:
|
Citiraj:
Zapravo, ovo moje je takoder bila samo ideja. :D Anyway, preporuke za steamroller? Zujim po shopovima, ali bezglavo. |
Citiraj:
Ali i ja čekam da vidim što će biti s tim pa onda u nabavku :D |
Citiraj:
Nezz,ja bi mu preporučio taj hladnjak i asrock 970 Pro3 ili tako nešt. |
Asrock 970 extreme 3
Imam pitanje! Ako netko zna dal je ovo zadnji bios za tu ploču(P1.70),jer namjeravam uzeti fx 6300,vidim da ga ploča podržava,(nažalost nove osmojezgrene vishere ne),za to mi treba rev2.0.
Naime ,za fx 6300 piše da je bios P1.60,pa me zanima dal je P1.70 njegov sljedbenik ,jer mi se čini da bi trebao biti. Dakle ,ne trebam za njega updatati bios,jer imam P1.70? http://www.asrock.com/mb/AMD/970%20Extreme3/?cat=CPU |
Da, 1.70 je noviji od 1.60, ali imaš već i 1.80 verziju pa možeš nju instalirati...
A ploča ti nije baš najbolja za FX-eve, ja osobno ne bi klokao na tome. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Nebitno, Gigabyte nije napravio update liste Isprobao sam ja 9370 na rev 1 mbo i ovim jeftinijim pločama.. uredno radi.. Neisplativo je sa 1100T na bilo kojeg FXa I neisplativo je 9370 pored 8320 koji je identičan proc samo OCan |
Citiraj:
|
Ja si stalno važem taj prelazak na FX-8350. Ali mislim da nema smisla pošto moram i ploču mijenjati. A svrha te konfe je za gaming, pa za nekoliko postotaka u određenim igrama ipak se odgovorim... Neisplativo.
|
Nema apsolutno nikakvog smisla, pa čak su i prelasci sa Phenom II X4 procesora vrlo upitne isplativosti.
|
Citiraj:
|
Isplativo je preci s Q6600 (3.4GHz)...odnosno ekvivalent tome..
Bar sto se tice novijih igara... Za ostalo ne.. |
Citiraj:
|
FX 8000 je ogroman skok sa tog unlockanog PII X4, pogotovo kada zaigraš igru koja CPU koristi kao BF3MP ili BF4 Beta, u kombinaciji sa jačim GPU-om.
One sa PII X6 razumijem jer je to i dalje odličan CPU. |
Citiraj:
nego oni sa 8350 |
Očito jer igra koristi samo dvije jezgre a intel ima jači IPC.
|
Koju plocu da uzmem za 8320 do nekih 800 kn a da se moze klokat dobro na njoj?valja asus evo rev. 2.0?
|
|
Onda uzimam asus evo r2
za gigi sam citao da ima problema a i jeftiniji je asus znaci 8320,asus, 212 evo cooler i 4 gb ram ili 8 gb? koje rame preporucate da se daju klokat a da nisu skupi btw ja imam scythe ninja 2 cooler pa me zanima jer ide on na 8320 socket? |
Ma uzmi kakav jeftiniji 2x4GB kit i ne zamaraj se previše s tim, realni dobitak je premali u odnosu na razliku u cijeni:) Digni CPU koliko ide, eventulano GPU i voila...
|
Pitanje u vezi matične!
Dakle imam ploču pod moj komp ,Asrock 970 Extreme 3,i sada vidim pod cpu support da ne podržava 8-jezgrene vishere.Vidim da ima revizija 2.0 koja podržava!
Pitanje je dal postoji mogućnost da će dat podršku za rev 1.0 ploče,kad su ploče istovjetne,bar mi se čini,ili moram uzimat novu ploču, ili ići na 6300,kojeg kak vidim podržava! |
Pozdrav ekipa.
Neznam jel vec bilo slicno pitanje, al da sad ne kopam po temi. Znaci koju od ove dvije ploče uzeti? Gigabyte GA-990FXA-UD5 ASUS M5A99FX PRO R2.0 Ili mozda neku trecu? |
Uzmi asususicu odlična je.. (digi+vrm) ako mislis staviti neki jači proc tipa fx-a.
A i dobra je za overklok... |
Sto vrijedi uzet od jeftinijih am3 ploca? Meni pocelo izbacivati BSOD-ove, mem test uredan, koristim taj komp za media player. Radi se o phenom II X4 840, ploca je asus M4A88T-M/USB3, ima integriranu 4250 grafu i spojena mi ke telka preko DVI-a.. Stari DLP tv bez HDMIa..
Jedino mi ploca rdi za te bsodove, nema sto drugo. Jedino da nije onboard grafa..? Pa gledam s cim bih plocu zamijenio.. Ideje? Nesto jeftino, do 300-400kn :) |
Ljudi što mislite o ovoj ploči:
http://www.uzishop.hr/amd/301-asus-m5a99x-evo-r20.html u smislu OC FX8320 proca da li je pametnije uzeti nju i ostaviti si 350kn u džepu za razliku od sabertooth ploče? nije nikakav extremni OC u igri, ciljam na 4.4-4.5Ghz (zrak) |
Kupi si GB UD5.
|
Braindamage hvala na preporuci, uzeo sam ipak sabertooth, izašla me jeftinije a po user review-ima mi se čini isto solidna ploca :)
|
Nemaš ti ni sa Sabericom greške.
:) |
Prodao sam 890GX EX3(400) I Phenoma(800)..
Dodao sam koju kunu i uzeo(najvjerojatnije) I5 4670K ASUS Z78-A Procesor je tray verzija pa nema hladnjak,ako ko posjeduje stock za haswella PP.:) |
Evo ovako-frend ima sve dijelove osim matične iz starog kompa.
Imao je FX6300,ali je dobio za 6300 i 150kn FX8320. Pa mu sada treba matična dovoljno jaka za 8320 u mATX formatu. Ima li nešt takvo? Prije je koristio M5A78(nezz koji model točno). Kućište mu je Core 1000. |
Nema kvalitetnih mikro ATX ploča za CPU tog kalibra. Treba si nabaviti kvalitetno ATX kućište, u koje stanu visoki cpu hladnjaci i koje ima dobar airflow, odnosno mogućnost slaganja istog. Onda se zna koje su preporuke, M5A97 R2.0 pa na dalje.
http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=M5A97+R2.0 |
Ma na bađetu je,al kaže da ako je toliko velik problem,da se može vratit na 6300.
U slučaju da i to nemože,Z3+ i ajmo reć Pro3,jel dovoljno(ne clocka,al ima aftermarket hladnjak,da mu ne zuji toliko)? |
Gigabyte 970A-DS3P
Pro3 nema pasivne hladnjake uopće. |
Nek lovi neku kvalitetniju polovnu ploču s garancijom. Primjera radi, nedavno se na forumu prodavala GA-970A-UD3 rev 3.0 s jamstvom do 4/2015 za 450 kn.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:00. |