![]() |
Ajde onda je to +, ali ne vidim neki smisao u tome baš radi tih poticaja.
|
Pepp u teoriji na dulje staze pobjeđuje 3. Stup. Po mojoj računici negdje između devete i desete godine i to ako se ti poticaji ne ukinu, što nije nemoguće.
Nadalje na dulje staze ti poticaji su sve beznačajniji, u nekoj računici, nakon 20 godina u fondu, tih sto eura ti je 0.4% investicije. Biraj ono u kaj možeš iz brutta uplaćivati. |
Prati li netko kako sve skace gore radi Powell-ovog govora? Predpostavljam da je to sasvim normalno i uobicajeno, ali meni kao newbie-ju u ovom ekonomskom svijetu je ovo fascinantno!
|
Najbolje ti je to ne pratiti.
Kak sad skoči sve 10% tak može i pasti 20% Sam buš se živcirao :) Početkom godine sam gledao da kupim NVDA za 95$ i čekao sam da padne ispod 90 i nisam dočekao 🤪 |
Dokupio još Nvidie prošli tjedan...bit će vruće u srijedu.
Razmišljam uzet još AMD-a i Amazona. Intel sad u plusu...al dokad...:D |
Otvorio na Finaxu stednju za dijete i uplatio prvu lovu u petak. Moja banka to proknjizila u ponedjeljak ujutro. Jos nije vidljivo na Finax racunu... Jel to inace sporije ide ili?
Vidjet cu sto ce se sutra dogoditi, navodno utorkom uplacuju u fondove ako je vjerovati FAQ-u. Edit: urorak ujutro stigla obavjest da su primili lovu, ali se prikazala na racunu tek kasnije tokom dana. Malo cudan proces, spor, ali ajde neka ga. Sad jos podesiti trajni nalog i obrisati app :D |
da, treba im neko vrijeme da bude vidljivo na finax racunu. 2-3 dana obicno, tako nesto. bit ces spreman za sljedeci utorak
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Up only. |
Citiraj:
Zasad pobjeđujem kratkoročno u zadnjih 5 mjeseci kladeći se na AI...no opet imam portfolio od 15-20 dionica što je dosta disperzirano...pravo podjeđivanje je portfolio od 4-5 dionica...kao Buffett.... No Buffet trenutno gubi jer ima prevelike oportunitetne troškove...no njemu je cilj imati plus rađe manji od tržišta nego ući u minimalan minus... Zasad ne ulažem u ETF jer mislim da podjedinačno mogu bolje, što zasad i drži vodu no prekratko je razdoblje za usporedbu... |
Citiraj:
|
Koristi li netko Wall Street Zen? Mislio sam probati testno 2 tjedna :D
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Gotovo sigurno neću na dugi rok bit bolji, možda kratkoročno, eventualno srednjeročno ako AI dionice nastave rast. |
Nvidia pada solidno nakon rezultata koji su premašili očekivanja.
Razmišljam poduplat poziciju. Da hoće još malo dolje to bi bilo top. |
Jel koristi netko nekakav alat za praćenje uloženog i dobivenog, te flow koliko je prodano nečega i kupljenog nečeg trećeg? Ili bi obična excel tablica bila dovoljna za to? :D
Konkretno mislim na T212 transakcije - volio bih malo detaljnije analizirati koliko sam uplatio u nekom vremenskom periodu, koliko to vrijedi na današnji dan, ali i pratiti kad recimo prodam neku dionicu i kupim drugu itd... |
Yahoo finance nije (ne) loš.
Sent from my moto g stylus 5G - 2024 using Tapatalk |
Citiraj:
Ja kupujem preko interctive brokersa i ima sve analize prinosa u određenim razdobljima. No dostupnost tih analiza ovisi o aplikaciji koja se koristi, imaju 2 mobilne i 2 desktop aplikacije. |
Citiraj:
Da da, to je genijalno. Na takvim stvarima se lijepo vidi kakav je to sve skupa fiat ponzi. Više tržište nema (pitanje je kad je zadnji put imalo) nikakvih dodirnih točaka sa ekonomskim fundamentima, sve je hype i štamparija. Ako Powell najavi smanjenje kamata kreće štamparija i sve ide gore, u protivnom ide dolje. Genijalno zapravo. Naravno, zbog takvog bolesnog sustava je daleko najgore samo držati gotovinu, to ti ukradu vrlo brzo.:D |
Tako je oduvijek, ne znam čemu čuđenje. Može biti čudno samo nekome ko je nov u tom svijetu, ali kad pogledaš malo unatrag...
Market međuostalim definiraju vijesti, pozitivne, negativne, bilo kakve. Ne znam što je čudno konkretno u tome da rast/pad marketa definira FED? To je valjda najnormalnija stvar, jer ta odluka i cijela QE priča koja stoji iza te odluke, odnosno koju market očekuje je valjda temelj za nekakav događaj na marketu. Ako market na to neće reagirat, na što bi po vašem mišljenju trebao?:D Čudno je jedino ne bit unutra, dok gledaš kako sve raste kontinuirano:) |
Pa nije tako baš "oduvijek", ali očito dovoljno dugo da se misli da je oduvijek https://forum.pcekspert.com/images/smilies/biggrin.gif
Pa ništa nije čudno u tome da market pokreće štamparija love, to je sad posve normalno https://forum.pcekspert.com/images/smilies/lol2.gif Citiraj:
Naravno, kao i svaka ponzi shema, dok bal traje treba bit unutra. Samo tko će izać na vrijeme, to je pitanje. |
Citiraj:
genijalan film btw |
Citiraj:
koristim ovo za pracenje ulaganja i financija https://www.portfolio-performance.info/en/ |
Citiraj:
Citiraj:
|
Lud dan na burzi....zasad:
Oracle narastao za 41% i povukao i ostale AI tech dionice...AMD 4%, Broadcom 10%, nvidia 4%... Unrealized profit narastao za 40%. Bit će zanimljivo sutra... |
Cijeli tjedan će bit zanimljiv:D Jobs, PPI, CPI, FOMC u najavi i to kakvoj....nakon što je skoro cijela godina prošla sa pričom da su kamate po mjeri sad je u igri čak i spuštanje za 50 poena za što je do prije 10ak dana bila šansa 0% A kao da su svi ti ekonomski pokazatelji nedovoljni imamo golbalno političke nesigurnosti i stvari koje nikako nisu price in, tipa bombardiranje Kuvajta, Jemena, upad dronova u Poljsku i svi protuodgovori koji će stići, bilo verbalno bilo djelima...
Doduše ne dira me ništa od nadevnog, u hibernaciji san dugoročnoj po pitanju burze, kupujem i nadam se da nije ponzi nego da će za pr desetaka godina biti dobavljivo ono što sam uložio, a dotad samo pratim i komentiram:D U biti radi kripta najviše pratim, al to je za neku drugu temu... |
Ponzi je još od početka stoljeća.
Ako ti je time horizon desetljeće, samo hard assets dolaze u obzir. Osim ako ne izmisle pravi AI, cold fusion ili ljudi odluče imati barem troje djece. Dakle šanse minimalne. |
Imamo li uopće temu kripta ovdje na forumu?
Poslano sa mog Samsung S23 Ultra koristeći Tapatalk |
Temu ne, podforum da :D
https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=75 |
Prodao Oracle i uzeo dobit...povuklo me na 100% od uloženog...budem popratio par dana...riješio se i UNH-a...i Coca Cole (jedina dionica na kojoj sam u minusu od ulaska)....
Planiram podebljat METU, BWLP, Google i Microsoft, možda i Novo Nordisk...eventualno prodat Apple i Boeing... AMD, Nvidia i Amazon ostaju... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:14. |