![]() |
Bok,
kupio bih ovu klimu: http://www.inem.hr/akcije-letci pogledajte na dnu letka, zanima me ova za 2899kn, cijena je sa montažom. još ako platim gotovinom, ispadne me oko 2630kn. što je vrlo povoljno. garancija je 5 godina koliko vidim. klima bi radila po par sati dnevno. pa me zanima kaj mislite, koliko su dobre quadro klime ? navododno da imaju toshiba ili hitachi kompresor. hvala |
Iz moga iskustva sve ti je to relativno.Meni su dva samsunga riknula u dvije godine(bez mogučnosti popravka) a imam Mideu koja radi već 4 godine bez problema.Po meni je najbitnije da ima 5g. garancije i samo gledaj kolika joj je potrošnja, pošto je ova A(bilo bi bolje da ima još koji plus kraj toga ali OK).Nisam primjetio da bolje i skuplje klime hlade bolje od jeftinijih a nakon pet godina i da ju zamjeniš drugom to je OK, a trajat će duže od tih 5g. kolko joj je garancija.Da sad uzmeš Toshibu ili Mitshubishi za 5000kn i ima isto garanciju od 5g.(ili manje) ne vidim svrhu, hlade i jedna i druga.
|
hvala na odgovoru. tako nekako i ja razmišljam. :)
|
Citiraj:
Imao sam LG par godina (sa nekoliko problema unutar garantnog roka) i nebi ga vise ni da mi ga neko pokloni, nakon toga sam ugradio jednog Daikina (radi evo 7.5 godina) pa Toshibu (7 god) i prosle godine dodao jos Mitsubishi. Razlike su po meni vidljive ali svkao ima svoje misljenje :). |
Citiraj:
|
mislim da u zagrebu nema akcijskih razdoblja :D
|
Jedino ako su me lagali :) U dućanu mi rekli da sami zovu ljude kad je akcija servisa, a njihov instalater tvrdi da nikad nije naplatio servis više od 200
|
Počinje sezona, pa evo ponavljam ovaj superkoristan video.
https://www.youtube.com/watch?v=fWzfADGzdW0 Moja je evo 5. godina i radi kao velika ;) |
evo samo da javim da sam kupio danas Quadro klimu ovu: http://www.inem.hr/proizvod/ac-35-ch-vg-bio
sad samo čekam montažu, čeka se max 10 dana jer je gužva... bitno da bude sve ok. :) |
Uzimam klimu za hladenje dnevnog boravka samo (~ 35-40 kvadrata) pa me zanima sta je najbolje u rangu do 3500kn?
nasao sam ovu od panasonica sa 5g jamstva i od samsunga koja je jaca od panijeve moze neki savjet ili preporuka? |
Citiraj:
|
2 prozora te je normalna visina a izolacija je solidna
panijev me privlaci zbog te garancije od 5g,a i klima bi najvise u upotrebi bila samo tokom veceri pretpostavljam da je sto se kvalitete pani>samsung |
Citiraj:
|
Molim savijet glede kupnje klima uređaja, od silne ponude sam se pogubio:D
Ista bi služila i za dogrijavanje 10/11mi i 3/4 po potrebi, a neki max. glede cijene je cca 4.000kn +/- 200kn neigra ulogu ali da bude max. glede davanja.Naravno za ugradnju imam keš. Postavljao bi na balkon vanjsku jedinicu s unutarnje strane s tim da je balkon zatvoren PVC-om, zgrada je dobro izolirana, a unutarnja jedinica bi išla u dnevni boravak koji je cca 18m2 ali bi ponekad hladio i ostatak stana naravno. Mislim da bi neki optimum bio 2,8-3,5kw ali koji izabrati od ponuđenih(marka):) Lokacija je "pakleni istok zemlje nedođije":D kad grije onda je pakao..... hvala.:chears: |
Trebao bi savjet za kupnju nekog rashladnog uređaja ili nečeg sličnog što mogu prenositi po kući jer nažalost nemam kako klimu ugradit.
Jeli vrijedi uopće taj rashladni uređaj išta ili da jednostavno ventilator kupim? I intersparu ima rashladni uređaj ELIT AC12 560 kn. |
Citiraj:
|
Imao sam ja Einhel takav neki uređaj za rashlađivanje u koji ide led ako je prostorija cca max. 12m2 onda imaš razloga uzeti jer pomogne ali se mora tenkirati led i voda svakih cca 4h da bi to funkcioniralo i nije trebala nikakva odzraka ili nešto slićno.Uključiš u struju namjestiš funkcije i ubaciš vodu cca 5lit. i leda što više to bolje:)
Ali to je samo alternativa za manje prostorije i bolje je od ventilatora ako se usporedi. Nitko nema savijet za klimu?:fiju: |
Meni samo i treba za jednu prostoriju, točnije sobu u kojoj sam si napravio home gym i jednostavno je nemoguće vježbat po vrućini jer izgubim 5 kg po treningu. Jeli za taj rashlađivač treba kupovati vodu ili može ova obična, govorim zbog kamenca.
Jedno pitanje u vezi obične klime, koji temperaturu da namjestim u odnosu na vanjsku temperaturu? Eto npr. upravo sad pri ovim vrućinama vani meni je namješteno 24 stupnja. |
Citiraj:
|
nema jače ponude od kaje kolega naletio... samo nema više, on je uzeo predzadnju.
quadro 3.5k inverter, 5g gare, 2600 sa ugradnjom unutar 7 dana. |
|
Ja imam panasonica vec jedno~10 godina, jedino sto je krepalo su ona krilca sta se pomicu gore dolje al to se desava i drugima puno ranije. Ja zadovoljan
|
Ja sam pred jedno cca 5-6 god uzeo klimu Elit, neki osnovni model bez invertera (1900KN jbga kriza :D) međutim ono što je onda bilo bitno je to da su u njih ugrađivali Toshibine motore, hladi odlično, a što se grijanja tiče nije loše ali čim je malo hladnije recimo oko 0 dosta često joj se pali onaj defrost makar mi grijanje nije toliko bitno zbog peći na drva.
Za i do sada radi bez problema uz povremeno održavanje sa moje strane čišćenje filtera/mrežica i rebara sa klimaseptom, uglavnom ja sam zadovoljan. |
Citiraj:
|
je, vidio sam kasnije tvoj post... epic ulov ako nije nešto sa felerom kako se priča da su ove vivax po centrima.
|
Citiraj:
uglavnom javim kad mi ju montiraju. |
ljudovi, gdje da si povoljno kupim onu izolaciju koja mi je na cijevima na vanjskoj jedinici?
Malo je to otišlo k vragu pa da obnovim. Lokacija ZG, ali možda i po drugim većim gradovima ako je jeftinije. |
nije ti to baš neophodno imho.
|
syss, raspalo se sve, ostalo je samo ono što vezice drže, ako ništa drugo, gadno mi izgleda, a i na direktnom udaru je sunca do podne (istok), dakle goli bakar je izložen uvjetima, htio bi to pokriti.
tražim ovako nekaj tu u ZG http://www.termometal.hr/proizvodi/cijevna-izolacija/ |
ma znam i meni se to sve poraspadalo i htio isto to raditi i reko frendu kaj mi je postavljao klimu da jel možemo to obaviti i veli da nema neke pretjerane potrebe za tim... ali dobro znam kak je kad nekaj gadno zgleda, mene ne smeta jer ne vidim iskreno :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:49. |