PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Operativni sustavi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Windows Vista Ultimate - moj review (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=56505)

greenfly 28.06.2007. 21:51

Ma,,jučer sam stavio Vistu i zasad sve uredno šljaka,pa bih ja dodao još par programa, i sve to lijepo snimio:chears:

joolka 29.06.2007. 00:50

..pitanje,mislim da mi drugi hard disk (sata) znaci ne sistemski ode u nekakvu hibernaciju kad nekoristim fajlove s njega jer jasno ga cujem kad se zavrti odnosno prestane nakon nekog vremena kad nista ne diram po kompu,sad to je vjerujem do viste jer mislim da ovo prije nisam primjecivao...da li se ova opcija moze kako izgasiti jer mi se nesvidja ovo paljenje-gasenje ??

LAcy 29.06.2007. 18:08

Citiraj:

Autor greenfly (Post 757320)
Ma,,jučer sam stavio Vistu i zasad sve uredno šljaka,pa bih ja dodao još par programa, i sve to lijepo snimio:chears:

Ja koristim Acronis i napravio sam image particije na na kojoj je Vista, probao ga vratiti i sve OK. Zadovoljan?

greenfly 29.06.2007. 18:27

LAcy :

Citiraj:

Ja koristim Acronis i napravio sam image particije na na kojoj je Vista, probao ga vratiti i sve OK. Zadovoljan?
Zadovoljan:chears: A ti, si Zadovoljan sa Vistom??:D

LAcy 29.06.2007. 18:34

Citiraj:

Autor greenfly (Post 757937)
LAcy :

Zadovoljan:chears: A ti, si Zadovoljan sa Vistom??:D

Već sam pisao o tome. Onako, dobro radi, imam sve drivere, rade mi programi, radi x64 verzija, neke stvari su bolje, neke baš i nisu...

greenfly 29.06.2007. 19:22

A ja se naskido drivera,jedno pol gige,Za laptop,kad ono update mi ih sam dao.:stoopid: :stoopid: :D

LAcy 29.06.2007. 21:29

Citiraj:

Autor joolka (Post 757441)
..pitanje,mislim da mi drugi hard disk (sata) znaci ne sistemski ode u nekakvu hibernaciju kad nekoristim fajlove s njega jer jasno ga cujem kad se zavrti odnosno prestane nakon nekog vremena kad nista ne diram po kompu,sad to je vjerujem do viste jer mislim da ovo prije nisam primjecivao...da li se ova opcija moze kako izgasiti jer mi se nesvidja ovo paljenje-gasenje ??

Teško je malo čačkati? :D Control Panel->Power Options->Change plane settings->Change advanced power settings->Hard disk->Turn off hard disk after

weeeee 01.07.2007. 12:13

meni monitor otisao u stand by i vise se nece pokrenut, sta da radim?
probao sam restart, ali uvijek kad se pocnu pokretat windowsi ode u stand by, u safe mode mogu, ali ne znam sta da napravim u njemu?

LAcy 01.07.2007. 12:30

Citiraj:

Autor weeeee (Post 759062)
meni monitor otisao u stand by i vise se nece pokrenut, sta da radim?
probao sam restart, ali uvijek kad se pocnu pokretat windowsi ode u stand by, u safe mode mogu, ali ne znam sta da napravim u njemu?

Prvo pročitaj pravila u kojima ćeš vjerojatno uočiti da bi prilikom postavljanja pitanja trebaš navesti svoju konfiguraciju jer iako postoji mogućnost da je netko od članova vidovit, većina ipak nije. Problemi se postaju u zato predviđeni dio podforuma.
Sad i rješenje, vjerojatno si promijenio rezoluciju ili frekvenciju osvježavanja ekrana i zbog toga ti monitor ode u stand by. U safe modu pokušaj staviti nižu rezoluciju i osvježavanje pa probaj ući u win. Također možeš probati deinstalirati drivere za grafičku, kad uđeš u win opet ih instaliraj.

weeeee 01.07.2007. 12:40

sry za konfiguraciju
athlon xp 2500
512 mb ram
radeon 9600xt
120 gb hard

ugl probao promijeniti rezoluciju, nista
pri pokretanju kompa na monitoru se prikaze sve ono, kak da kazem sa sivim slovima :D, e onda monitor ode lijepo u stand by, ugl, reinstalirao sam vistu, sve stima, stavim namjerno opet na stand by, i opet isto

joolka 03.07.2007. 23:30

Alcohol_120 1.9.6.5429....da li radi na visti,cujem da ovaj program radi BSOD pa ako je netko probao ovu novu verziju ??

Mr.Ex.President 03.07.2007. 23:32

meni skroz ok radi v1.9.6.4629

musso 04.07.2007. 12:32

Citiraj:

Autor Mr.Ex.President (Post 745323)
Nije mi drag:(

Pocni koristit Directory Opus 9. I meni je bio novi explorer gadan i sporo se snalazi u njemu. Directory Opus mi je jos bolje legao od XPovog explorera.
Jedina stvar koja mi fali kod njega je search u uglu.

flajpan 04.07.2007. 12:58

Citiraj:

Autor joolka (Post 761374)
Alcohol_120 1.9.6.5429....da li radi na visti,cujem da ovaj program radi BSOD pa ako je netko probao ovu novu verziju ??

Radi, nema ni traga BSOD-u ...

zvonac 04.07.2007. 19:04

evo da vam saopčim jednu (ne)tužnu vijest nakon 2mj.na visti ipak se ja vratio na xp,al na kratko bar do prvog sp1 za vistu....sve je super i to,al ipak vista ima nekih početničkih bolesti za koje se nadam da če se tokom vremena ispravit,a do tad ja lagano na xp-u koji je po meni u nevelikoj prednosti ispred viste:):D

Lihto 04.07.2007. 20:59

Citiraj:

Autor zvonac_1 (Post 762110)
evo da vam saopčim jednu (ne)tužnu vijest nakon 2mj.na visti ipak se ja vratio na xp,al na kratko bar do prvog sp1 za vistu....sve je super i to,al ipak vista ima nekih početničkih bolesti za koje se nadam da če se tokom vremena ispravit,a do tad ja lagano na xp-u koji je po meni u nevelikoj prednosti ispred viste:):D

onda ćeš se načekat tamo negdje do 12mj. kad je najavljen SP1:)

zvonac 04.07.2007. 21:33

Citiraj:

Autor Lihto (Post 762226)
onda ćeš se načekat tamo negdje do 12mj. kad je najavljen SP1:)

a čuj,ja se duboko nadam da če se moje čekanje ipak na kraju isplatit:)

Fera_os 04.07.2007. 21:59

Inače imam Dual boot, Vista Ultimate i XP i trenutno sam na XP-u. Ja također čekam SP1 al dotle neću formatirat Vistu...:)

Jelc 05.07.2007. 11:21

Dosta hardwarea nije podržano, pogotovo malo "starijeg", nešto zbog ljenosti proizvođača (ne bi li kupio novo), nešto zbog usrane MS-ove politike kaj se tiče drivera.

Idem sinoć instalirati Philips ToUcam PRO webicu-nema drivera, neće ih ni biti.

Morao sam preflashat malu beštiju u drugi model da bih je mogao koristiti na Visti.

Sad sam ponosni vlasnik glantz-novog SPC900NC/00 modela:D

Gabre 11.07.2007. 16:53

e pitanje jedno...

trenutno ovako stoji.

1 particija XP
2. particija - Vista..

redoslijed je bio da sam najprije bio instalirao XP pa onda Vistu, i automatski mi fino izbaci sada na paljenju kompa izbornik koji Operativni sustav želim dignuti..

e sad, ja bih trebao formatirati, odnosno bacio bih gore novu instalaciju Windoza XP, s tim da Vista na drugoj ostaje...

no, kako će se to onda reflektirati na onaj boot? i hoće li i dalje ostati...?

aj da ne tražim kroz 1030 postova, pa ukratko nek netk napiše... ne mogu sam eksperimentirati, jer moram imam jedan OS aktivan zbog posla.

tor 11.07.2007. 17:17

Skini http://www.vistabootpro.org/ pa udri...

LAcy 11.07.2007. 20:07

Koliko znam (nisam provjerio) smrdat' će ti se boot, ali nije problem. Vistu oporaviš sa njenim DVD-om i onda instaliraš Vistabootpro i naštimaš boot. Ako imaš dva harda (kao ja) onda isključiš ovaj sa Vistom, instaliraš na drugi WinXp i vratiš onaj sa Vistom. Ako BIOS ima opciju kod dizanja (ne ulazak u BIOS) odabira sa kojeg harda da bootaš onda je to najbezbolnija opcija-"hardverski" boot manager.

Ako ti se iz nekog nerazumnog razloga ne sviđa ideja sa BIOS boot managerom :D evo još nekoliko načina sa kojima editiraš Boot Configuration Data (BCD):

1. Control Panel-> System And Maintenance-> System-> Advanced System Settings-> Startup And Recovery-> settings

2. msconfig:

start-> run-> msconfig.exe

3. BCDEdit:

Start ->All Programs -> Accessories-> desni click Command Prompt-> Run As Administrator-> ukucaš bcdedit...

FatalERROR 13.07.2007. 18:04

Sad da ne otvaran novu temu, možete mi reči jel se splati stavljat vistu na 512Mb rama?

Mr.Ex.President 13.07.2007. 18:07

Citiraj:

Autor FatalERROR (Post 768481)
Sad da ne otvaran novu temu, možete mi reči jel se splati stavljat vistu na 512Mb rama?

"Gušit će je jako" al ako baš moraš, stavi...
Moj savjet bi bio ne

LAcy 13.07.2007. 19:21

Citiraj:

Autor FatalERROR (Post 768481)

Ajd baš probaj staviti, zanima me a vjerujem i ostale kako će raditi. I onda ako imaš probaj ubosti USB stick te omogućiti ready boost.

zvonac 13.07.2007. 22:55

frend nekaj trabunja da bi trebala uskoro beta SP1 bit izbačena..ima ko kakav info?

Mr.Ex.President 13.07.2007. 22:57

Citiraj:

Autor zvonac_1 (Post 768652)
frend nekaj trabunja da bi trebala uskoro beta SP1 bit izbačena..ima ko kakav info?

M$ kaže idući tjedan

sipe 14.07.2007. 20:00

jupi iako imam sve te zakpe bit će mi zadovoljstvo ih još jednom staviti :lol2: :D

FatalERROR 15.07.2007. 11:59

Citiraj:

Autor LAcy (Post 768523)
Ajd baš probaj staviti, zanima me a vjerujem i ostale kako će raditi. I onda ako imaš probaj ubosti USB stick te omogućiti ready boost.

Stavi sam i sve super radi. samo kaj igre malo stekaju. Kak staviti da bude USB kao RAM?

LAcy 15.07.2007. 12:04

Citiraj:

Autor FatalERROR (Post 769344)
Stavi sam i sve super radi. samo kaj igre malo stekaju. Kak staviti da bude USB kao RAM?

Super radi? Ajd dobro :) Ubodeš stick koji će Vista istestirati da li je dovoljno brz i ako je, desni klik i izabareš ready boost.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:31.