![]() |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Da, policajac ne zna, ne znam odakle ti uopće ideja da on ima ikakve veze ili znanja o tome. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Poznato mi je to "manja mjesta", no sve je to više manje - "pričam ti priču o šarenom vrapcu i njegovim dogodovštinama". A na isti način će te gledati i sudac za prekršaje kad dođeš s takvim objašnjenjima. |
Citiraj:
Pa tko prica o tome da ce se zalit zato sto tamo nisu promijenili znak a vozio je 10km/h vise? Takvog odmah na glavu iz sudnice ;) Ograničenje je naravno 80 i to niti ne osporavam. Samo govorim o apsurdnoj situaciji :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Pa nije bas pobrkao, 154km/h po gps-u, ne kilometar satu. Preko 100km/h je tolerancija 10% a ne 10km/h, plus 9,9km/h (jer do 10km/h prekoračenja nema kazne na autocesti).
|
A gle, ne laže svaki kilometar sat isto, neki više neki manje.
|
120kmh i 155kmh mi neznaci nista sto se tice vremena dolaska, vec mi znaci kako pada kazaljka od goriva :) Luksuz je voziti preko 130 :D
|
Citiraj:
Ograničenja su se mijenjala - malo je bilo 90, pa 80, pa opet 90... |
Citiraj:
Sto se tice vertikalne i horizontalne signalizacije, mozda sam se nestrucno izrazio, no ako mislis da je u prometu prvenstveno potrebno postivati horizontalnu a ne vertikalnu signalizaciju, molim lijepo navedi neki primjer. :goood: |
Citiraj:
Ne mene slušati, obavezno PROVJERITI sam svaku informaciju, nevjerojatno kak možeš puno naučiti na taj način. :chears: Istina, najčešće brzinomjeri preko 130 km/h pokazuju +10-15 km/h pa treba malo paziti i na to. A kome 155 nije dovoljno brzo, taj baš i nije normalan-osim ak ne žuriš spasiti nekoga ili nešto :no2drug: Što se tiče hijerarhije, prvo od svega vrijedi policajac koji upravlja prometom, pa semafor pa znakovi pa pravila prometa Vertikalna i horizontalna signalizacija (znakovi) na istom području najčešće nadopunjava jedna drugu, nisam još vidio suprotni slučaj |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Policija nema nikakve veze s tim. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Malo mi je to lovačka. Pored njih sam valjda prošao tako 100 puta. :D A i na cajgeru mu je to bilo bar 170. :D |
Citiraj:
Primjer prvi : horizontalnom signalizacijom je na raskršću dopušteno voziti ravno i skrenuti desno. No, prometnim je znakom zabranjeno desno skretanje za teretna vozila. Ne smiješ skrenuti, ali ako promet regulira službena osoba i naputi te da protivno znaku skreneš desno, to moraš poštivati. Primjer drugi: na semaforiziranom križanju uopće ne rade semafori. U tom slučaju treba poštivati prometne znakove o cesti s prvenstvom prolaza. Ukoliko semafori rade na način da trepće žuto svjetlo, uobičajeno je da promet reguliraju službene osobe i to podrazumijeva da vozila koja dolaze cestom s prvenstvom prolaza neće silom tražiti svoje zakonsko pravo regulirano prometnim znakom. Primjer treći : voziš jednosmjernom ulicom i dolaziš na križanje s jednosmjernom ulicom. Znak na kolniku te upućuje na desno skretanje a zbog nekog razloga ( rekonstrukcija ceste ) prometnim znakom je određeno lijevo skretanje. Treba ga poštivati. U sličnom slučaju ( zbog prometne nezgode ) znak na kolniku i prometni znak upućuju na desno skretanje, no službena osoba upućuje te lijevo. Probaj tražiti svoje pravo koje ti daju znakovi.:D Toliko o hijerarhiji prometnog znakovlja. Prometna policija itekako ima veze s tim. Uostalom, često se puta događalo na Ličkoj magistrali (D1) da je policija zbog spore vožnje u dugačkim kolonama, doslovce tjerala vozače da voze brže, unatoč tome što se promet odvijao kroz naseljeno mjesto kraj škole gdje je brzina inače dodatno ograničena. Prošao sam poslom gotovo cijelu Europu i bivšu državu a vozim već 37 godina. Svugdje je manje-više tako. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
A primjere koje si naveo nemaju veze s tim na što sam odgovarao, k tome je sve po PS-u (iliti, po zakonu), osim primjera gdje na cesti kod privremenih radova imaš horizontalnu signalizaciju koja upućuje krivo, a što je posljedica nemara izvođača jer u tom slučaju znak mora biti prekrižen. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:16. |