PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Aplikacije (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=37)
-   -   Opera browser (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=110252)

MiroGavran 12.04.2011. 20:31

Citiraj:

Autor Juice (Post 1890492)
Čudan mi je ovaj speed dial. Malo mi je glupo što je scrollable. Na prošloj verziji je samo smanjio veličinu "kučice".
Brzina browsera je za sada odlična.

možeš podesiti zoom po volji
configure -> zoom(prebaci s automatic na manual) -> povećaj, smanjuj

meni je to odlična opcija

Juice 12.04.2011. 20:35

Citiraj:

Autor MiroGavran (Post 1890665)
možeš podesiti zoom po volji
configure -> zoom(prebaci s automatic na manual) -> povećaj, smanjuj

meni je to odlična opcija

Ma na najmanje je, na 50%. Manje od od toga nisam nigdje naišao da bi mogo stavit.

MiroGavran 12.04.2011. 20:40

Citiraj:

Autor Juice (Post 1890669)
Ma na najmanje je, na 50%. Manje od od toga nisam nigdje naišao da bi mogo stavit.

šta imaš mali monitor ili imaš 90 linkova u speed dialu?

edit: makni si još ovaj speed dial button

McG 12.04.2011. 20:42

....

Juice 12.04.2011. 20:44

Citiraj:

Autor MiroGavran (Post 1890683)
šta imaš mali monitor ili imaš 90 linkova u speed dialu?

edit: makni si još ovaj speed dial button

Ovo drugo. Služi mi kao bookmarks tab. U bookmarkse idu samo nebitni linkovi ili oni koje rijetko otvaram.
Ma maknuo sam sad par linkova i za sad je ok. Ajmo dalje

edit
@MCg- stavit Speed Dial Zoom Level na minus bilo koij broj ali se ništa ne dešava, sve isto

McG 12.04.2011. 20:48

....

MiroGavran 13.04.2011. 00:08

evo još neš korisno glede speed diala, kako kome :D

https://addons.opera.com/addons/exte....1/?display=en

De5tr0yer 13.04.2011. 23:29

Citiraj:

Autor MiroGavran (Post 1890892)
evo još neš korisno glede speed diala, kako kome :D

https://addons.opera.com/addons/exte....1/?display=en

Mislim da mene upravo nešto suprotno zeka peka.

Npr PCE mi samo prikazuje skroz gornji lijevi kut stranice, na wolframalphi njen logo... Jel to novi feature? :D

Facelessone 13.04.2011. 23:31

Je. Pogledaj post #1020 za rješenje.

De5tr0yer 13.04.2011. 23:32

Thanks! Jesam bedak, sorry mcg, bum gledal bolje drugi put :)

sh0kre 14.04.2011. 03:13

mene pak hjebe sto ne radi paste and go u search tabovima, uvijek pretrazuje za imdb... jedino paste pa enter - to radi.... search tab je ovo:
http://img593.imageshack.us/img593/4277/captureyq.jpg
http://img541.imageshack.us/img541/1011/capturebz.jpg

tj. jedina stvar koja kod opere valja, i koju niti jedan drugi browser ne podrzava i za koju vjerojatno malo tko i zna, jer da zna vjerujem da bi ovdje procitao od nekog da mu ne sljaka

Poggiali 14.04.2011. 07:43

Opera ne pamti username i pass... ?

Evo , skinuo sam novi Ccleaner i pojavio se ovaj problem...
Prije je bilo dosta da otvorim operu, bio sam ulogiran na facebook, sad svaki put moram upisivat na novo user i pass.... kak da to vratim na staro...
Pokusavao sam u ccleaneru micat kvacice, ali onda sam skuzio da i kad ne brisem ccleanerom, svejedno opera zaboravi pass nakon gasenja :/
Sta me vrag tjerao da skidam taj cleaner :S

De5tr0yer 14.04.2011. 08:17

Citiraj:

Autor sh0kre (Post 1891616)
mene pak hjebe sto ne radi paste and go u search tabovima, uvijek pretrazuje za imdb... jedino paste pa enter - to radi.... search tab je ovo:
http://img593.imageshack.us/img593/4277/captureyq.jpg
http://img541.imageshack.us/img541/1011/capturebz.jpg

tj. jedina stvar koja kod opere valja, i koju niti jedan drugi browser ne podrzava i za koju vjerojatno malo tko i zna, jer da zna vjerujem da bi ovdje procitao od nekog da mu ne sljaka

Ja koristim quick search pa ti ne mogu pomoći oko tih search kućica.

Napravio sam si da, kao što google search imaš kad u address bar upišeš g ime_pretrage ti on pretraži. Isto za yahoo. Tako sam si složio još par searchova. Mislim da je puno praktičnije rješenje od hrpe ovih kućica, a ništa te neće boljeti ako probaš :)

Meni je nestalo u status baru onaj dio kad hover preko linka napraviš da ti napiše o koje se linku radi. Problem sam riješio resetom toolbara, ali me zanima zna li netko gdje je ta opcija i kako se zove?

McG 14.04.2011. 14:55

....

sh0kre 14.04.2011. 17:07

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 1891632)
Ja koristim quick search pa ti ne mogu pomoći oko tih search kućica.

Napravio sam si da, kao što google search imaš kad u address bar upišeš g ime_pretrage ti on pretraži. Isto za yahoo. Tako sam si složio još par searchova. Mislim da je puno praktičnije rješenje od hrpe ovih kućica, a ništa te neće boljeti ako probaš :)

Meni je nestalo u status baru onaj dio kad hover preko linka napraviš da ti napiše o koje se linku radi. Problem sam riješio resetom toolbara, ali me zanima zna li netko gdje je ta opcija i kako se zove?

hvala, inace, fora kod tih "kućica" je da netrebas nista tipkat po tipkovnici vec samo mis, recimo, gledam koji film da skinem, kopiram naziv filma i paste and go u jednu od kucica, u ovom slucaju imdb. Pa recimo isto to samo paste and go u search za torrentz.com... pa kopiras neku rijec sa ovog foruma kao gtx580 i paste and go u trazilicu od nabave da padnes na guzicu :D

Citiraj:

Autor McG (Post 1891850)
Znaju ljudi za to, jer su službeni forumi od prvog dana puni negodovanja oko te mogućnosti i jasno sfušano složenog novog Speed Diala.:) Paste and Go nije radil u beti i RC-ima Barracude i ne radi u finalnoj verziji, tj. radi, ali samo za Google Search ili koji već je postavljeni za defaultni. Custom search bar + Paste and Go ne funkcionira i moreš jedino pričekati da to riješe u nekoj od novih verzija. BTW Paste and Go pored Opere podržavaju Chrome/Chromium i Firefox.

onda budem pricekao! Inace mislio sam da drugi browseri nemaju taj search engine tj mogucnost kreiranja search tabova, za paste and go znam da imaju

fre@k 14.04.2011. 17:17

da ali jos ti je bolje pritisnes CTRL + L (i onda ti on sam skoci u adress bar) i ti ukucas "i james bond" i on trazi na imdb-u, i nemas potrebe uopce za tim kucicama, ja sebi imam puno tih stvari rijeseno preko toga, na jednom forumu sam cak namjestio postavke i slozio da cim ubacim ime od usera on ga ban-a znaci u adress bar ukucam "ban sh0kre" i on ga bana nema potrebe za kucicama to mi samo smeta :D

moje misljenje

nino_z 14.04.2011. 20:28

Citiraj:

Autor fre@k (Post 1891932)
da ali jos ti je bolje pritisnes CTRL + L (i onda ti on sam skoci u adress bar) i ti ukucas "i james bond" i on trazi na imdb-u, i nemas potrebe uopce za tim kucicama, ja sebi imam puno tih stvari rijeseno preko toga, na jednom forumu sam cak namjestio postavke i slozio da cim ubacim ime od usera on ga ban-a znaci u adress bar ukucam "ban sh0kre" i on ga bana nema potrebe za kucicama to mi samo smeta :D

Jedna od najboljih stvari u Operi je baš to pretraživanje s keywordom (plus to sve imaš i na desnoj tipki Search with...). Označiš ime filma pa Search with Torrentz npr. a možeš napraviti search i na Google Translator, pa za brzinski prijevod samo Search with GT

MiroGavran 14.04.2011. 20:37

Citiraj:

Autor fre@k (Post 1891932)
da ali jos ti je bolje pritisnes CTRL + L (i onda ti on sam skoci u adress bar) i ti ukucas "i james bond" i on trazi na imdb-u, i nemas potrebe uopce za tim kucicama

malo je teže stisnut CTRL + L, tako da ti je bolje promijeniti shortkey ili koristiti kučice

Citiraj:

Autor nino_z (Post 1892087)
a možeš napraviti search i na Google Translator, pa za brzinski prijevod samo Search with GT

za to je jednostavnija ekstenzija hypertranslate

McG 14.04.2011. 21:05

....

De5tr0yer 14.04.2011. 21:13

Citiraj:

Autor sh0kre (Post 1891927)
hvala, inace, fora kod tih "kućica" je da netrebas nista tipkat po tipkovnici vec samo mis, recimo, gledam koji film da skinem, kopiram naziv filma i paste and go u jednu od kucica, u ovom slucaju imdb. Pa recimo isto to samo paste and go u search za torrentz.com... pa kopiras neku rijec sa ovog foruma kao gtx580 i paste and go u trazilicu od nabave da padnes na guzicu :D

Ja sam tip koji radi većinu operacija tipkovnicom. Selektiram traženi tekst, ctrl+t, search_word ctrl+v, enter. Ništa lakše.

Citiraj:

Autor McG (Post 1892121)
"Kućice" su IMHO dobre samo, ako se čovek tolko naviknul da ne može bez toga i još ako paralelno s tim ima rezoluciju koja mu dozvoljava veći broj "kućica", a da preglednik nije natrpan. S druge strane, "šetnja od kućice do kućice" i kopiranje linkova je nepotrebna zayebancija i kontraproduktivno od fino posloženih custom search engine + keyword rješenja. Makar i s jednim i drugim se može pretjerati ("kućice" zatrpaju ekran, a nebrojeno specifičnih tražilica i ključnih riječi izaziva migrene:)) i na kraju se dobi kaos umjesto elegantno riješenih (polu)automatiziranih pretraživanja i ugodnijeg surfanja.:) Fala Bogu, Speed Dial, RSS i Sessions mogućnosti nude uz "kućice", ključne riječi i slične doskočice, mnoštvo načina da si čovek organizira cijeli preglednik, tak da se čim manje zamara i da ne gubi vrijeme.

Pravo zboriš.

Ako netko nabaca tolko keywordova da se ne može snaći, onda ne koristi tu opciju kako treba.

Osobno ih imam 7, i njih redovito koristim. Što će mi ostali kad mi realno trebaju svake prijestupne, primjerice ebay? Kad poželim nešto tražiti na ebayu tako i tako onda tražim sa više ključnih riječi, tj ne napravim search samo jednom :)

sh0kre 14.04.2011. 21:20

hmm sad sam bas probao ovo sa upisivanjem rijeci u adress bar... ali... prvo sto na tipkovnici trebal stisnut ctr+L pa onda popamtiti za sta mi je search za youtube sta za slike, sta za flickr, sta za.... itd. pa onda i upisati to slovo i tek onda ono sto zelim pretrazit.
Sa "kućicama" .... točno zapamtim di su i gdje su i nema problema.... u gornjem panelu stavim ono sto je najpotrebnije. Tipa naravno google, slike, youtube, imdb... onda veliki spacer, i skroz desno pretrazivanje torrentz.com itd. Meni je ovako puno jednostavnije

kod mene je to ovak, mozda i izgleda malo zbrkano al se začas stvori navika i onda nis drugo ni dobro, isto ko i vama ovo sa upisivanjem u adress bar

nino_z 14.04.2011. 21:34

Citiraj:

Autor MiroGavran (Post 1892097)
za to je jednostavnija ekstenzija hypertranslate

Znam to, ali ne volim browser zatrpavati ekstenzijama koje mi trebaju samo povremeno

McG 14.04.2011. 21:44

....

MiroGavran 14.04.2011. 21:47

fora je u operi šta je prilagođavaš kako hoćeš tako da su kučice po meni super stvar

Citiraj:

Autor nino_z (Post 1892136)
Znam to, ali ne volim browser zatrpavati ekstenzijama koje mi trebaju samo povremeno

ne volim ni ja, koristim svega 3 ekstenzije a jedna od njih je ova pošto je često koristim

edit:
@ shokre - ja bih si na tvom mjestu izbacio view bar i status bar ak ti nisu prijeko potrebni a najkorištenije tražilice stavio u bookmark bar
ostatak u speed dial

sh0kre 14.04.2011. 23:44

Citiraj:

Autor McG (Post 1892146)
Probaj si (čisto da vidiš da li ti takav način odgovara) odrediti koje od tih tražilica su ti stvarno najbitnije i koje najčešće koristiš, pa njih ostaviš ili za njih složiš pretraživanje s ključnom riječju. U slučaju da su ti iz tih tražilica, tj. pretraživanja bitne informacije na dnevnoj bazi lako si složiš RSS, pa ti sve bitno i zanimljivo (npr. koji film, serija i titlovi su aktualni) stiže tim putem u sam preglednik. Dok pomoću Sessions opcije moreš zgrupirati desetke tabova, tj. stranica i na taj način dobiti preglednost, brže i kvalitetnije surfanje.

Ovak je kod mene: RSS, Speed Dial i Session Manager podešeni tak da čim manje lutam i da je velika većina materijala odmah na dohvat.
Dok su tražilice s ključnim riječima svedene samo na osnovne - Wikipedia, JubiTo:) i Google.
http://www.pohrani.com/t/26/T0/1D40g7BX/opera-01.jpg http://www.pohrani.com/t/35/ih/3qNUAOi2/opera-02.jpg

Lijepo si ti to slozio, budem se poigrao
Citiraj:

Autor MiroGavran (Post 1892150)
@ shokre - ja bih si na tvom mjestu izbacio view bar i status bar ak ti nisu prijeko potrebni a najkorištenije tražilice stavio u bookmark bar
ostatak u speed dial

često mi je spretnije koristiti onu "zoom liniju" nego ctrl + kotačić, ili find umjesto ctrl+f, makar od opere 11 se mora prvo kliknut na Find pa tek onda iskoci kućica (lol i te kućice :)) Find in page... al svakako, dobra ideja

rak21 15.04.2011. 10:48

Obozavam operu i njen sam vjerni korisnik jos od verzije 5 ili 6 no zivcira me vise ta nonsalantnost developera. Ni nakon milion snapshotova, alfa, beta, gama verzija ne uspiju sloziti finalni proizvod i uvijek se pojavi neka sitnica koja je prije radila a novom verzijom ne sljaka.

Ubit ce me vise taj proces opere koji mi cesto ostane raditi i nakon sto ju ugasim i time trosi parsto MB sto me strasno smeta posto imam lap sa 1gb rama.

Ima tko rjesenje?

windows XP, centrino 2.13, 1g ram..

MiroGavran 15.04.2011. 13:10

nikad nijedan browser neće biti finalni proizvod i uvijek će biti grešaka, jbga

što se tiče problema, isključi si opera link(sinkronizaciju) ak ti je upaljeno, meni se normalno gasi u xpu. proguglaj malo ali mislim da ima veze s upaljenim linkom, junitom ili mejlom

rak21 15.04.2011. 14:34

Citiraj:

Autor MiroGavran (Post 1892492)
nikad nijedan browser neće biti finalni proizvod i uvijek će biti grešaka, jbga

što se tiče problema, isključi si opera link(sinkronizaciju) ak ti je upaljeno, meni se normalno gasi u xpu. proguglaj malo ali mislim da ima veze s upaljenim linkom, junitom ili mejlom

sve ugaseno, imam jedino newsgrupe aktivirane..

fre@k 22.04.2011. 21:44

malo da dignem topic, neznam sta se dogodilo no poceo mi ici turbo na zivce, i odem u config i ukucam turbo i maknem kvacicu, i mogu rec da na oko vidim promjenu inace mi pce forum najsporije otvarao sad je to instant, cca 1 sek i sve otvori...dal je netko imao slicnih iskustava??

Dottore 22.04.2011. 22:09

Konacno Opera ima pravu ekstenziju Opera adblock. Radi odlicno i vrlo sam zadovoljan. FF ide zasad u mirovinu. :)

Kao sto kaze Bullet : JPB

Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:56.