![]() |
Ovoj tvojoj ploči ništa ne fali (ima 4+1FR), osim ako je neispravna, pa ju moraš mijenjati.
Polovna ili nova? Pošto je mala ponuda novih ploča s DDR2, predlažem da DDR2 prodaš i kupiš DDR3 (po mogućnosti neku nisku). Tvoj cpu ima DDR2 i DDR3 mem kontroler, tako da tu problema ne bi smjelo biti. Ako ne misliš u budućnosti staviti cpu s većim TDP-om uzmi GA-78LMT-S2P ili neku drugu s 4+1 faznom regulacijom. Ploča nema USB 3.0 i SATA 3.0. Bitno? Ako misliš u budućnosti staviti cpu s većim TDP-om onda GA-970A-UD3. |
nije mi ploca riknula, al je riknula ploca u htpc-u pa bi ovu svoju bacio u htpc a u svoj komp ubacio novu to mi se cinila najbolja solucija jer je u htpc-u amd x2 7750be
|
Da tražim ploču uzeo bi ovu polovnu bez razmišljanja, još se malo điberiš i možda ju dobiš za 600 kn :D
edit: naravno ram bi trebao zamijenit uz neku nadoplatu za ddr3 |
dobio ponudu za ovu 550 kn il je bolje uzet ovu gigabyte 990xa ud3
|
definitvno Gigabyticu
|
da sad neraskapam komp , ova gigabytica ima 8 pinsko napajanje za proc, jel moje napajanje ima takav konektor seasonic s12 II 430w bronze
|
Ima
|
Help, koju jeftinu al kvalitetnu FM1 plocu kupiti ?
|
ECS A75F-M2
ima USB 3.0 i dolazi s 3 godine garancije |
Citiraj:
ASROCK A55 PRO3, AMD A55, DDR3, zvuk, SATA, RAID, G-LAN, VGA, PCI-E, Quad CrossFireX Sto znaci CrossFireX i kojuGPU mogu kasnije upiknutii na to ? |
Koju mi maticnu predlazete kupiti tako da iskoristim vec postojeci hardware.do sad je bila dfi dk790fx.imam amd phenom 9500 65nm quad,ram ddr2 pc6400 800 mhz,2x geforce 8800 gt
|
Nađi na Njuškalu neku polovnu koja podržava tvoj proc - novu se ne isplati kupovati. Ili sve prodaj dok još nešto vrijedi i kupi novu platformu (cpu, mbo, ram).
|
Molim best-buy prijedlog za matičnu u klasi 600-700kn, isključivo novo
Uvjet je solidna int. grafa, za AM3 proc, HDMI izlaz |
|
Fala :chears:
A recimo ovak nešto: http://www.links.hr/?naziv=maticna-p...kl=050.303.620 Ili ak je bolje dati 100-200kn za nešto što je bolje/kvalitetnije od navedenog |
Iskreno nemoj ni gledati integrirane ploče kada možeš uzeti slabiju ploču i posebno grafičku što je kud i kamo bolje rješenje , dakako i brže
evo u toj klasi 600-650 , za 100 kn više uzmeš i neku jaču pa si miran i za neki update procesora MBO inregfrirana pa ako zatreba za slabiji CPU dakako MBO2 malo bolja GPU |
U biti se radi o istim pločama, samo što tvoja ima podršku za cf i atx drugo je sve praktički isto.
Bolje/kvalitetnije nećeš nać uglavnom su sve skuplje bazirane na boljoj faznoj regulaciji i nemaju integrušu u sebi, ili ako ima nekih modela to su Asusice koje su skuplje, ali sveukupno gledajući nude istu stvar. @Brzi Picek ta MSI je žalosna i ima max TDP od 95W |
nisam stigao editirati ...brz si
|
Već imaš AM3 procesor? Ako ne, a uvjet je integrirana grafička, onda bolje ići na FM1 socket
|
Picek, HD 4200 zadovoljava sve moje potrebe, tak da zasebna grafa mi ne igra ulogu.
Lolofuxy-upravo me to zanimalo, hvala na trudu. Citiraj:
Puno hvala na na sugestijama, sad su mi stvari jasnije |
Koja ploca je bolja ASUS M4A89GTD PRO/USB3 ili Gigabyte 970 UD3? Hvala
|
Koju odabrati?
Koja ploca je bolja ASUS M4A89GTD PRO/USB3 ili Gigabyte GA-970A-UD3 ? Hvala
|
Te dvije ploče ne možeš uspoređivati.
Asus je stariji čipset 890GX + ima integriranu grafičku. A pritom je i osjetno skuplja. Gigabyte je noviji čipset AMD 970 i za razliku u cijeni možeš staviti slabiju grafičku. Na tvojem mjestu bi uzeo Gigabyte. |
Citiraj:
|
Koja zasebna grafička bi bila ekvivalent ovim int. hd 4200/4250/4290 koje su na gore spomenutim pločama
|
ne znam baš da imaju nekog izravnog ekvivalenta, ali su mrvicu slabije od stare Nvidie 9400GT.
|
Da, poput 8500GT/9400GT su,tako nekako.
Al kad sam na HD4250 dignuo takt sa 500 na 700Mhz bude dosta jaca, na 500Mhz nemoze vrtit fullHD film na BSplayer-u, a na 700Mhz vrti bez problema. |
Koju ploca bi bila dobra da kupim u zamjenu za moju trenutnu plocu - ASUS M4A89GTD PRO/USB3?
|
IMHO to je još uvijek odlična ploča, zašto bi ju mijenjao?
|
Citiraj:
Citiraj:
Odlično, hvala :chears: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:50. |