PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Samsung mobiteli - 2. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=275486)

9800pro 16.04.2022. 13:06

Citiraj:

Autor Spikeman (Post 3595134)
krepo mi jucer stari mob, samo se isključio i reko aj bok :lol2:

otišo online i narucio A52s, cini mi se ok za 2300kn nov (ekupi)

kaj velite vlasnici istog, jel valja mob? cujem da je android 12 donio hrpu bugova i pizdarija, jel to istina? i da su audio pozivi sjebani??

Za sada sve 5, 12-ica mi ništa nije sjebala. Generalno vrlo zadovoljan mobitelom, jučer došao i security patch za 04/2022.

Spikeman 16.04.2022. 13:12

Citiraj:

Autor 9800pro (Post 3595175)
Za sada sve 5, 12-ica mi ništa nije sjebala. Generalno vrlo zadovoljan mobitelom, jučer došao i security patch za 04/2022.

najs :chears:

Sn4k3 16.04.2022. 17:38

Citiraj:

Autor Spikeman (Post 3595176)
najs :chears:

Kolega mi ima A52s i dosad se nije žalio na nikakve bugove ni na A12 generalno... Da ima bilo kakvih bugova - siguran sam da već slušao o tome :)

Spikeman 18.04.2022. 07:43

jel se u pakiranju dobije 15W il 25W punjač?
nigdje nisam vidio taj info, znam da uređaj podrzava do 25W brzo punjenje ali dali je isporučen u pakiranju? jer vidim da ga prodaju posebo za nekih 150+ kn

James Dean 18.04.2022. 14:21

dobiš 15W

Spikeman 19.04.2022. 08:58

Citiraj:

Autor James Dean (Post 3595521)
dobiš 15W

fala na info :(

Ivo_Strojnica 19.04.2022. 09:25

Update vezano za S22 Ultra:
Smeće.
Nema SIM, nema nijednu aplikaciju, samo je upaljen i troši 60% baterije u idleu dnevno.
Napravljen factory reset, testirana baterija za kapacitet (20mah niži od deklariranog).
danas ga još pustim da se kvasi nakon factory reseta.
Ako nakon posla bude baterija 30% niža, vraćam ga T-comu.

Ne znam kako je ovo postalo prihvatljiva politika, ali neće me nitko jebati, mobitel od 7k kuna sa pretplatom i da se tako ponaša...

Master_Hrc 19.04.2022. 10:31

To definitivno nesto ne stima. Meni 4 godine stari s9 sa 4 godine starom baterijom (3000mAh) i sa svim zivim upaljenim i instaliranim trosi preko noci nekih 10-20 %. A ovo cudo ima 4500mAh ako se ne varam.

xlr 19.04.2022. 10:38

Ma to nesto nije normalno. Ili je hw ili ga jebe sw i konstantno nesto zeli/radi, a ne moze obaviti jer nema simicu. Ne bi se cudio da se neki sugavi nebitni app konstantno pokusava spojiti na net ili logirati.

Ja bi mu samo ubacio simicu unutra i pustio ga preko noci da potvrdim hoce li biti isti slucaj.

Ivo_Strojnica 19.04.2022. 10:48

a probat ćemo i to, fala bogu, najmanji problem.

Sn4k3 19.04.2022. 11:54

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 3595669)
a probat ćemo i to, fala bogu, najmanji problem.

Jel ti upaljen avionski mod iako nema sim-a u mobitelu?
Ako nije, pokušaj prvo to prije nego ubaciš sim karticu...

xlr 19.04.2022. 12:30

Spomenuo je da je upaljen, ali dobro razmisljas!

Ivo_Strojnica 19.04.2022. 12:46

Citiraj:

Autor Sn4k3 (Post 3595673)
Jel ti upaljen avionski mod iako nema sim-a u mobitelu?
Ako nije, pokušaj prvo to prije nego ubaciš sim karticu...

Ma airplane mod, ugašen AOD, tap to wake, i sve te điđe miđe.
Ono, mrtav mob.

Dottore 19.04.2022. 16:49

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 3595680)
Ono, mrtav mob.

Baš voli cuclati dok nema data prometa.

Отправлено через Pixel

Ivo_Strojnica 19.04.2022. 19:11

Biće majna.

Sn4k3 19.04.2022. 19:12

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 3595680)
Ono, mrtav mob.

Zaista čudno... Meni AOD radi od 6 ujutro do 1 poslije ponoći praktički svaki dan pa ne troši više od 1% po uri...
Ništa, probaj ubacit sim unutra pa vidi kako se ponaša u idućih dan-dva. Ako se situacija ne promjeni - traži novi uređaj...

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 3595765)
Biće majna.

Nije nemoguće :D

James Dean 22.04.2022. 02:29

Stigao novi update na S21 seriju

G991BXXU4CVD2
"Overall stability of functions improved."

Sent from my SM-G991B using Tapatalk

Sn4k3 22.04.2022. 08:41

1 privitaka
Za S22U isto tako, treći po redu update ovaj mjesec. Stigao nekidan...

Ivo_Strojnica 22.04.2022. 09:00

nakon ovog updatea još brže baterija odlazi :D

Uglavnom, danas predan t-comu i zatražen novi uređaj.
bude li i taj debilan, uzimam OnePlus.

Cuky 22.04.2022. 10:10

Nemoj oneplus, zajebat ces se zesce. Koliko god je samsung los, ovaj je jos gori 😆

xlr 22.04.2022. 10:35

Nije ni oneplus vise sto je nekad bio, barem softverski.

Si probao na kraju samsunga sa simicom, isti drek ili?

AndroiOs 22.04.2022. 10:48

kao da se svi trude napravit sto losiji mob.

Ivo_Strojnica 22.04.2022. 11:46

Citiraj:

Autor xlr (Post 3596354)
Nije ni oneplus vise sto je nekad bio, barem softverski.

Si probao na kraju samsunga sa simicom, isti drek ili?

isti drek, očito sam dobija neki golden sample.
U firmi imamo 16 korisnika OnePlus 9 Pro, svi od reda zadovoljni i baterija im traje, tako da ću to uzeti definitivno u obzir.

Sn4k3 22.04.2022. 12:06

1 privitaka
Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 3596336)
nakon ovog updatea još brže baterija odlazi :D

Uglavnom, danas predan t-comu i zatražen novi uređaj.
bude li i taj debilan, uzimam OnePlus.

Očito s tim primjerkom nešto nije radilo kako treba, meni nakon zadnjeg updatea baterija još bolja i mobitel kao da generalno bolje radi. Kad kažem bolje radi ne mislim da je dosad radio loše, nego da su sitnice, poput povremenog trzanja u animacijama, ne držanja aplikacija u ramu i sl. nestale...

Ispod je stanje baterije od jučer rano ujutro (oko 5:30) kad sam skinuo mob s punjača do kasnije navečer. Sve je vidljivo u ss-u, većina SoT-a su browser i društvene mreže što je dosta teže za samu bateriju nego upalit youtube na par sati i tako "napumpati" SoT... Skoro 9h od ukupnog vremena sam proveo na 4g signalu, ostalo doma na WiFi-u. Btw, nikad ne volim prazniti bateriju ispod 15% ali da sam išao namjerno do cca 5% dobio bi sigurnih 8 i po sati SoT od ukupno 17-18h na bateriji, što je jako dobar rezultat za jedan flagship mobitel IMO :)

Edit: Postavke koje koristim ako koga zanima...

● FHD sa adaptivnim RR-om
● Adaptivno osvijetljenje
● AOD upaljen cca 18h dnevno
● Lokacija stalno upaljena
● NFC i BT upaljeni samo kad sam van kuće (Bixby Routines)
● 5G ne koristim

spawn 22.04.2022. 16:50

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 3596373)
isti drek, očito sam dobija neki golden sample.

U firmi imamo 16 korisnika OnePlus 9 Pro, svi od reda zadovoljni i baterija im traje, tako da ću to uzeti definitivno u obzir.

Ako budeš uzimao OP9, javi u Oneplus temi kako radi, nakon bar tjedan dva korištenja. Želim ga već odavno uzeti radi super prijašnjih iskustava sa starijim modelima.

AndroiOs 23.04.2022. 11:21

Citiraj:

Autor Sn4k3 (Post 3596377)
Očito s tim primjerkom nešto nije radilo kako treba, meni nakon zadnjeg updatea baterija još bolja i mobitel kao da generalno bolje radi. Kad kažem bolje radi ne mislim da je dosad radio loše, nego da su sitnice, poput povremenog trzanja u animacijama, ne držanja aplikacija u ramu i sl. nestale...

Ispod je stanje baterije od jučer rano ujutro (oko 5:30) kad sam skinuo mob s punjača do kasnije navečer. Sve je vidljivo u ss-u, većina SoT-a su browser i društvene mreže što je dosta teže za samu bateriju nego upalit youtube na par sati i tako "napumpati" SoT... Skoro 9h od ukupnog vremena sam proveo na 4g signalu, ostalo doma na WiFi-u. Btw, nikad ne volim prazniti bateriju ispod 15% ali da sam išao namjerno do cca 5% dobio bi sigurnih 8 i po sati SoT od ukupno 17-18h na bateriji, što je jako dobar rezultat za jedan flagship mobitel IMO :)

Edit: Postavke koje koristim ako koga zanima...

● FHD sa adaptivnim RR-om
● Adaptivno osvijetljenje
● AOD upaljen cca 18h dnevno
● Lokacija stalno upaljena
● NFC i BT upaljeni samo kad sam van kuće (Bixby Routines)
● 5G ne koristim

ma ovisi kako ko i sta koristi...stavi insta,tik tok,youtube sigurno nece biti toliko dobra baterija(sranje aplikacije znam,ali to koriste oni koji imaju takve mobove :D )

zgking 23.04.2022. 13:30

Citiraj:

Autor Spikeman (Post 3595647)
fala na info :(

Moram biti iskren i reći da sam bio skeptičan prema A52s 5G , ali bez razloga. Mobitel radi bez greške i uredno mu sve šljaka. Jučer sam dobio i novi samsung one UI 4.0 , što je za pohvalu da i jeftinije mobitele ažuriraju redovito , a ne samo flagshipove.

E sada možda nije za ovaj dio foruma ali ću pitati. Trebaju mi preporuke za tri programa za mobitel. Prvi za gledanje i slušanje youtubea bez reklama i sa radom u pozadini . ( imao sam na iphone u program Musi od musi inc i stvar je odllčna , ali nema za android ) Drugi za primanje i slanje e-mailova , a da nije dosadni gmail. ( na iOS-u koristim Spark , ali njega isto ne vidim na gplayu )
Treći za čitanje e-knjiga , a da uz pdf podržava i e-pub format. ( GoodReader na iOS , nema na gplayu ) .
Naravno free je bolja opcija , ali ako su kvalitetni i nisu skupi , može i plaćena verzija istih.

Sn4k3 23.04.2022. 15:14

Citiraj:

Autor zgking (Post 3596654)
Moram biti iskren i reći da sam bio skeptičan prema A52s 5G , ali bez razloga. Mobitel radi bez greške i uredno mu sve šljaka. Jučer sam dobio i novi samsung one UI 4.0 , što je za pohvalu da i jeftinije mobitele ažuriraju redovito , a ne samo flagshipove.

E sada možda nije za ovaj dio foruma ali ću pitati. Trebaju mi preporuke za tri programa za mobitel. Prvi za gledanje i slušanje youtubea bez reklama i sa radom u pozadini . ( imao sam na iphone u program Musi od musi inc i stvar je odllčna , ali nema za android ) Drugi za primanje i slanje e-mailova , a da nije dosadni gmail. ( na iOS-u koristim Spark , ali njega isto ne vidim na gplayu )
Treći za čitanje e-knjiga , a da uz pdf podržava i e-pub format. ( GoodReader na iOS , nema na gplayu ) .
Naravno free je bolja opcija , ali ako su kvalitetni i nisu skupi , može i plaćena verzija istih.

Ne znam za ostale ali IMO najbolja zamjena za Youtube bez reklama i mogućnošću slušanja muzike u pozadini je Vanced. Jedini problem je što je projekt službeno ukinut no ostat će aktivan jos cca 2 godine.
Skineš i instaliraš Vanced Manager 2.6.2 CS i preko njega prvo instaliraš Vanced microG, zatim YouTube Vanced.

9800pro 23.04.2022. 15:58

Za YT si uzmi premium preko Argentine ili Indije, cca 10ak kn mjesečno. Za ePub koristim Moon Reader.

Sonim 23.04.2022. 16:16

Citiraj:

Autor zgking (Post 3596654)

Youtube New Pipe ili skyTube imaš ih na fdrodi storu. Za glazbu su ok, a video nece nekada reproducirati.
Pdf ePub - Xodo odličan program za citanje

Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:03.