PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Serije - dojmovi, komentari i preporuke (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16191)

Venomgamer 11.01.2018. 23:31

Citiraj:

Autor adaksinjo (Post 3149322)
znam jos jednu familiju koja je isla u vise navrata u proslost i disali su sasvim normalno u svim vremenima, čak i u aoristu :D

http://www.imdb.com/title/tt2194499/

ne zaboravi da je ovdje rijec o umjetnosti, ne o podrucju gdje vladaju fizikalni zakoni i zdrava logika. da je netko scenarij serije probao pretociti u znanstveni rad, onda bi tvoja teorija imala smisla, ali ako ti je serija besmislena zbog toga sto je napisano, nema smisla argumentirati.

Procitaj par postova iznad sto sam napisao o seriji pa onda komentiraj

nub 12.01.2018. 07:52

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3149187)
A di ti to gledaš i skidaš titlove? Kad sam gledao Dark, na HR su bile prevedene prve 2 epizode. Budući žena zna njemački, rekla je da je prijevod više nego odličan. Možda sad već ima koja epizoda više prevedena.

Sent from Mobara

Ma doslovno guglat dark + titlovi.

https://titlovi.com/titlovi/?prijevod=Dark

Pogledao pred koji tjedan, ima za sve epizode i dobri su titlovi. Zadnji titl dodan 11.12.

gin.tonic 12.01.2018. 22:48

Gled tko? :kafa:

Philip K. Dick's Electric Dreams

http://www.imdb.com/title/tt5711280/

tizhu 13.01.2018. 10:29

pogledao the handmade's tale.
dao bih visoku ocjenu tipa 7.5, možda čak i 8.
nije tak pičkasto kak ste rekli.
svakako preporuka

Beetlejuice 13.01.2018. 13:24

Gledao tko Brooklyn Nine NIne? Slučajno ju uhvatio na telki, čini mi se ok? U moru razvodnjeih "humorističnih" serija koje sam pratio ova mi se čini na prvu gledljiva.

robik666 13.01.2018. 14:19

Citiraj:

Autor Beetlejuice (Post 3149959)
Gledao tko Brooklyn Nine NIne? Slučajno ju uhvatio na telki, čini mi se ok? U moru razvodnjeih "humorističnih" serija koje sam pratio ova mi se čini na prvu gledljiva.

Ok je serija..sve sam pogleda šta je izašlo i dobar je humor.

Ag008 13.01.2018. 22:43

Superstore odlučio malo pogledati. Nije loš, za malo otpustiti mozak.

perich 17.01.2018. 10:10

Meni je Knightfall ok... Nije spektakl, da se razumijemo, al da se pogledat...

Nadalje, odgledao i Gunpowder, prilicno ravnodusnim me ostavilo. Mozda bi bilo bolje da su razvukli na 5-6-7 epizoda, pa da se likovi malo bolje razrade, ovak mi je sve nekako lopatom nabacano. Cak sam zadnju epizodu i skipao malo unaprijed, jer me nisu zanimali dijalozi vec samo da vidim kako su realizirali zavrsnicu (obzirom da ovako znam kaj se u stvarnoj proslosti dogadjalo sa protagonistima).

Dalje... hm... pogledam SWAT, The Brave i Seal Team. Nijedno nije da me zalijepi za ekran, vise se vrti u pozadini dok radim nesto. al za ubit pol sata je ok.

Cekam sutra Brittania, da vidim na sta ce to liciti. Vuce na Vikinge, malo mistike, ovo ono...

E da, i Godless sam odgledao, odlicno mi je bilo, kao i Punisher.

pogi 17.01.2018. 14:51

pogledao sam Dark. Uffff... zajebano.

Usporedjivati Dark sa Stranger Things je kao usporedjivati Primer sa Back to the Future.

Pomo 17.01.2018. 17:10

Citiraj:

Autor perich (Post 3151910)

Nadalje, odgledao i Gunpowder, prilicno ravnodusnim me ostavilo. Mozda bi bilo bolje da su razvukli na 5-6-7 epizoda, pa da se likovi malo bolje razrade, ovak mi je sve nekako lopatom nabacano. Cak sam zadnju epizodu i skipao malo unaprijed, jer me nisu zanimali dijalozi vec samo da vidim kako su realizirali zavrsnicu (obzirom da ovako znam kaj se u stvarnoj proslosti dogadjalo sa protagonistima).

Dalje... hm... pogledam SWAT, The Brave i Seal Team. Nijedno nije da me zalijepi za ekran, vise se vrti u pozadini dok radim nesto. al za ubit pol sata je ok.

Cekam sutra Brittania, da vidim na sta ce to liciti. Vuce na Vikinge, malo mistike, ovo ono...

Abokte, daj nemoj bezveze boldat ova imena serija, svaki put mislim da je link na IMDB ili slično.

9800pro 17.01.2018. 19:29

Jel našao tko "domaće" prijevode za Happy!.
Jedva da sam našao engleski, kamoli šta drugo...

T}{OR 17.01.2018. 23:07

Citiraj:

Autor pogi (Post 3148805)
Sad to kažeš ?!?!?!?!?! Riječ je o Dark seriji.

Serija mi je bila milimetar od šiftdeletanja... nisam mogao provariti taj jezik koji me podsjećao na "Gorskog liječnika".

Međutim, ovo je kopernikanski zaokret!

Whaaaat....?! Das Boot FTW. :D

Pogledao prve dvije epizode i zasad sve solidno. Glavni glumac izgleda kako Dolfov brat. :stoopid:

perich 18.01.2018. 14:26

krivi topic, moze delete

Spushkin 18.01.2018. 14:41

Citiraj:

Autor pogi (Post 3152070)
pogledao sam Dark. Uffff... zajebano.

Usporedjivati Dark sa Stranger Things je kao usporedjivati Primer sa Back to the Future.

Poređenje je na mjestu jer imamo vrlo sličan setting (djeca, mali grad, paranormalne pojave), ali je atmosfera znatno drukčija, i u Darku - mračnija (hehe). Sigurno je uspjeh Stranger Things-a pogurao i Dark.

Meni se baš sviđa što je na njemačkom, s njemačkim glumcima, daje poseban šmek jer je sve što inače gledam s anglofonog područja.

pogi 18.01.2018. 17:29

Htjedoh reći da Dark ima puno složeniju radnju od Stranger Things

Trbonja 19.01.2018. 16:28

Pogledao Shameless s08e08. Pogledao sam sve do sada i nikad ne dosade. 10/10. :respekt: :D
Preporučio bih
The Winds Of War (1983)
https://www.prijevodi-online.org/ser...ds-of-war-mini
i nastavak
War And Remembrance (1988)
https://www.prijevodi-online.org/ser...membrance-1988

Serija je dobro snimljena (dobar dio scena u tadašnjem Zagrebu i Hrvatskoj) i ljubavne scene za žensku publiku ne narušavaju cjelinu. Kvalitetom glume i produkcije nadmašuje mnoge današnje serije.

1v@n 19.01.2018. 18:24

American Crime Story S2 počeo.
Ove sezone obrađuju slučaj Versaceovog ubojstva

Trbonja 19.01.2018. 21:34

Citiraj:

Autor perich (Post 3151910)

Za Knightfall se potpuno slažem. :chears:

Ziiky 21.01.2018. 09:37

Citiraj:

Autor Spushkin (Post 3152590)
Poređenje je na mjestu jer imamo vrlo sličan setting (djeca, mali grad, paranormalne pojave), ali je atmosfera znatno drukčija, i u Darku - mračnija (hehe). Sigurno je uspjeh Stranger Things-a pogurao i Dark.

Meni se baš sviđa što je na njemačkom, s njemačkim glumcima, daje poseban šmek jer je sve što inače gledam s anglofonog područja.

Zasto gledate na njemackom kad u kontejneru imate i engleski ;)

Mar 21.01.2018. 10:24

Dubano? Fuj :D

tizhu 21.01.2018. 12:08

gledam Ozark.
stigao do pola prve sezone. ...kaj da kažem.. lošija verzija breaking bada sa puno manje akcije.
nakon toga jedva čekam 5. sezonu orphan black-a. nije kao prve dvije, ali dobri su mi likovi - svi su ludi ko šibe.

The Exiled 21.01.2018. 17:10

Citiraj:

Hard Sun is a pre-apocalyptic British television crime drama series, created and written by Neil Cross (Luther) set in contemporary London.
It premiered on BBC One on 6 January 2018, with all six episodes subsequently available on the same day.
:chears:

T}{OR 21.01.2018. 23:33

Citiraj:

Autor Trbonja (Post 3153066)
Pogledao Shameless s08e08. Pogledao sam sve do sada i nikad ne dosade. 10/10. :respekt: :D

Evo meni baš suprotan dojam. Po prvi puta mi je Shameless postao em predvidljiv, em dosadnjikav. :fiju:

No, zalomila se tu i koja slabija sezona. Ova je očigledno jedna od njih.

Svejedno, vrijedi pogledati.

Rocky Rocastle 22.01.2018. 23:25

Počeo gledati BBC-jevu McMafiju, zasad 5 epizoda izašlo, očekuju se još tri u prvoj (možda i jedinoj?) sezoni.

James Norton u glavnoj ulozi. Čitajući što više o samoj produkciji, lik je dosta radio na sebi kako bi se uklopio u ulogu poštenog biznismena koji silom prilika postaje gangster zbog svoje ruske krvi.

Ulupano više milijuna funti po epizodi, neke scene čak su snimane u Zagrebu i Beogradu. Radnja se odvija u cijelom svijetu, od Londona preko Praga do Indije, prave multinacionalne firme. :D

Što se tiče drugog dijela pete sezone The Blacklista, James Spader i dalje s lakoćom sve nosi na svojoj grbači, dovoljno je da se čovjek samo pojavi na setu, preostalim glumcima ne trebaju uopće dijalozi. Meni osobno najmoćniji TV glumac u posljednje 3-4 godine, uz dužno poštovanje prema glavnim glumcima nemalog broja novih vrhunskih serija u tom razdoblju.

T}{OR 22.01.2018. 23:55

Citiraj:

Autor Rocky Rocastle (Post 3154482)
Što se tiče drugog dijela pete sezone The Blacklista, James Spader i dalje s lakoćom sve nosi na svojoj grbači, dovoljno je da se čovjek samo pojavi na setu, preostalim glumcima ne trebaju uopće dijalozi. Meni osobno najmoćniji TV glumac u posljednje 3-4 godine, uz dužno poštovanje prema glavnim glumcima nemalog broja novih vrhunskih serija u tom razdoblju.

Slažem se da je lik humor samo takav. Ali to je sve počelo od Boston Legal. 5 sezona, ali vrijede svake epizode. Taman završavam 4. sezonu (da nije Dark uletio već bi bio na petoj). The Blacklist je na "isti kalup" uloga kao u Bostonu.

syss 23.01.2018. 08:59

o da u boston legalu rastura, ali ja mislim da ta serija realno i nema slabe točke osim eventualno onih odi-mi-dođi-mi anonimusa.

Trbonja 27.01.2018. 18:55

Citiraj:

Autor gin.tonic (Post 3149717)
Gled tko? :kafa:

Philip K. Dick's Electric Dreams

http://www.imdb.com/title/tt5711280/

Počeo, pa odustao. Dosadno. :kafa:

Od novih sad gledam Babylon Berlin, Britannia i Bad Blood i za sada sam zadovoljan. :chears:

mamutarka 28.01.2018. 13:44

već 10 godina prošlo :gringo:

chief_wolfinjo 28.01.2018. 18:29

baš gledam the wire sezonu 2 i skužim ovo:

http://prntscr.com/i6s9iu

:D

1v@n 28.01.2018. 18:59

Zaobiđite X-Files S11. Ovo je uvreda za X-Files. S10 je još donekle probavljiva, ali nevjerojatno je što su uspjeli napraviti u ovoj sezoni.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:38.