![]() |
Pozdrav.
Trebam pomoc, naime gledam si piknut nov mobitel. Kako do sad nisam jos imao iphone pa bi si uzeo njega. Moje pitanje koja je neka relana cijena za iphone 15 pro. Jer tu kolega sa foruma prodaje za 1025e preko njuskala sam nasao za 900 950. Mislim cijene variraju pa me zanima okvirno. |
Ako si do sada imao droida, vrlo je vjerojatno da ti se neće svidjeti zatvorenost iOS-a u odnosu na Android tako da razmisli je li iP mob za tebe.
|
Citiraj:
|
Nedavno sam uzimao iphone 15 i u odnosu na ducan je bilo najpovoljnije uzeti preko operatera (a1) pa usporedi cijene svakako.
|
Moram te razočarati, ali Samsungovi modeli su se pokazali kao najbolji allrounderi i imaju stabilan softver što se za mnoge druge droide ne može reći.
|
Ja bih tu stavija jos i Honora za stabilnost.
Od Pixela bježi. :D |
Citiraj:
|
Trebala bi mi preporuka za mob do 250 eura.
Bitna mi je dobra baterija i koliko toliko pristojna kamera. Gledao sam samsung A34, ne znam jel ima sta bolje za te novce? |
Citiraj:
Gesendet von meinem Pixel 8 mit Tapatalk |
Riknuo mi Mi 11. Ima li išta bolje od novog Xiaomi 12 8/256 za 300 eura, a da je po mogućnosti također kompaktno?
|
Citiraj:
|
Je, ti eksplodiraju i kradu djecu.
Bjez od toga. |
Citiraj:
Svaka put ista priča ovaj je sad puno bolji bbla bla ... bolji od čega? Možda svog prethodnika od konkurenta nikad nije bio niti će biti. MTK ga šije a SD da ni ne spominjem. |
Ne brini, necu.
Iskustvo je iskustvo, sta ce te netko uvjeravati u suprotno. |
Citiraj:
Isti nacin upotrebe u cca 8 mjeseci i bas se osjeti da baterija brze curi sa odmakom vremena. U pocetku laganom upotrebom bez problema i do 5 dana a sada jedva 2. Sada cim nesto radis na njemu vidis da % baterije brzo padaju a prije znatno sporije. U mirovanju prije ode 1-2% a sada preko noci 6%. Ako ga punis do 85% cim ga skines sa punjaca ode 1-2%. Prije ne. Primjer od jucer, napunjen na 80% oko 17h i od tada ima cca 1h upotreba, sada je baterija na 60%. Display je na 60Hz. Nema novih aplikacija, sve je isto od prvog dana, nakon svakog update-a napravim wipe na S23. Prije njega imao S10 sa exy a sada se ovaj na Snap sve vise priblizava njemu sto se tice baterije. Jedino se ovaj sa Snap ne grije kao Exy :) OneUi jos uvijek ima poneku losu i trzavu animaciju pa se sjetim iPh 5 koji je radio bolje od ovoga :) Najbolji mi se pokazao a52s sto se tice baterije. Zena ga niti malo ne dadilja a baterija stabilna i nakon 2god. |
Znači i dalje ima štuckanja animacija?
|
Da i s obzirom na hw i godinu, to nije prihvatljivo.
Netko ce reci da radi savrseno no trzave animacije jos uvijek postoje. |
Stucanje je Android trademark od Gingerbread verzije i tu bastinu treba stovati i ljubiti kao znak podrske za sve developere koji su pali pokusavajuci stucavom djavlu prerezati gut. Svi veliki igraci na trzistu im danas odaju pocast na nacin da tu i tamo preskoce frejm animacije
|
Ovo treba uokviriti, zakucati kao definiciju androida a i povremeno programirano ubacitvati u rasprave :)
|
Citiraj:
|
Prijatelj mi nudi Motorola Edge 40 Neo, 12GB/256GB za oko 200 eura, star par mjeseci.
Što mislite o ovom modelu? Ili da uzmem Redmi Note 13 Pro za 300 eura |
Nije loša ta Edge 40 Neo, ali mislim da za 200€ možeš kupiti Edge 40 koja je bolja u svemu...
Imao sam je, odličan mob za te novce... |
Ko što reče locks Edge 40 je puno bolji izbor... evo ti novi na njuškalu za 280 €.
https://www.njuskalo.hr/motorola-mob...oglas-43220855 |
Evo mene opet. Da, i ja sam jedan od onih koji kupuju mobitel već mjesecima...
Sad me zanima vaše mišljenje: Oneplus 12r (novi) ili Samsung s23 ultra (star cca 2 mjeseca). Cijena tu negdje (cca 600 eur). (da je nothing riješio battery drain na nothing 2a, on bi bio izbor, ali ovako otpada) Najbitnije: SOT (web, youtube, nešto razgovora i viber, WA) - light user Bitno: Ok kamera Nebitno: Igre |
Ako ti je SoT najbitniji, + solidna kamera i brzo punjenje onda je OnePlus bolji izbor IMO...
|
12R ima dobru cijenu i odlično je izbalansiran, posebno SoC, baterija, OS...
S23U je ipak viša klasa. |
Ja bi isto išao na Oneplus...
|
Citiraj:
Kakva je akmera na Edge 40? Starija susjeda me molila pomoć oko moba, do sad je imala Huawei P20 lite, htjela bi novi mob uzet za neke ne prevelike novce, al da ima ok kameru. Upotreba - klasika - fotkala bi si cvijeće i sl, malo viber video call, malo surfanja, malo poziva i poruka, ništa heavy usage, bitno da radi ok sve. |
Moto nikada nije imao kvalitetne kamere. Za osnovne funkcije je ok. Imaš na GSMA Photo comparison pa ju možeš usporediti s drugim mobovima.
|
Onda neki samsung u tom rangu?
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:27. |