PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Serije - dojmovi, komentari i preporuke (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16191)

The Exiled 07.01.2018. 17:50

Citiraj:

Autor Pupo (Post 3147515)
Meni su Bilioni bas brutalni.

Je, jedna od boljih, mada ne nužno i razvikanih serija.:) Bobby Axelrod bez pardona posramljuje Agrokor ekipu.:D

Pupo 07.01.2018. 17:55

Haha, sad si me ubio u pojam. Ja navijam za njega uglavnom xD Al bi rado da me Wendy izdominira :D.

The Exiled 07.01.2018. 17:59

Mislim da svi koji prate seriju navijaju za njega.:) Wendy bi komotno mogla imati svoj spin-off.:D

Brko 08.01.2018. 08:53

Billions sam odgledao S01E01 i šift dilitao ostatak.

Sent from Mobara

Mr.Ex.President 08.01.2018. 16:14

Citiraj:

Autor The Exiled (Post 3147511)
Ne znam da li tko prati, ali Billions se 25.03. vraća s 3. sezonom.:)

Ja mislija krenit od nule s njima, onda vidija to da S03 izlazi brzo, pa ću pričekat da se skupi, draže mi je tako, ako već mogu izdržat :) Sve serije koje sam tako gledao u komadu su mi ostavili neopisivo jači dojam nego kad bi ih gledao sezonu po sezonu ili još gore epizodu po epizodu...
Iman osjećaj da san The Wire gledao svako 7 dana pa čekao po godinu za novu sezonu da bi mi ostavila dojam ono, 4/10:D:D

Inače kad smo kod The Wire, gledan Power trenutno od nule, stigao do S03, podsjeća me na njih, malo manje kvalitetnu interpreataciju iste teme, ali nije loše, dapače. A i mala latina je sve :)

Brko 08.01.2018. 21:34

Odgledo Dark do kraja... te jeba. Vrlo maštovito, vrlo dobro, onaj tko nije SF fan vjerojatno mu je glupo.
Meni osobno bolje od Stranger Things. Mračnije, bolje, napetije.

Kaće druga sezona majku mu :)

Mar 08.01.2018. 22:09

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3147995)
Odgledo Dark do kraja... te jeba. Vrlo maštovito, vrlo dobro, onaj tko nije SF fan vjerojatno mu je glupo.
Meni osobno bolje od Stranger Things. Mračnije, bolje, napetije.

Kaće druga sezona majku mu :)

Ma serija je vrh iako prvih 5-6 epizoda ti ništa nije jasno :D

Sviđa mi se taj ne-amerikanizirani pristup. U ciloj sezoni mislim da nije bilo jednog fajta ili ispaljenog metka osim

ono kad se ona dičurlija potuče kraj škole i kad Ulrich malo "ispegla" Helgea po faci :D

.

Ag008 08.01.2018. 22:11

Shameless standardno dobar, Fioni malo krene dobro pa loše...
sve standardno

1v@n 08.01.2018. 22:26

Standardno dobar, čak i bolji od zadnjih par sezona, ali soundtrack je ove sezone ubio.

trouble 08.01.2018. 23:26

Shameless je sve.

Brko 09.01.2018. 07:24

Citiraj:

Autor Mar (Post 3148026)
Ma serija je vrh iako prvih 5-6 epizoda ti ništa nije jasno :D

Sviđa mi se taj ne-amerikanizirani pristup. U ciloj sezoni mislim da nije bilo jednog fajta ili ispaljenog metka.

Da,.baš jučer komentirali doma kako niti jedan metak nije ispaljen :) znači ipak se može napravit takva serija :)
Ali ostalo tona upitnika i onaj najveći - kaj sad tj kaj dalje :)

Sent from Mobara

Mirkopoter 09.01.2018. 08:42

Mene odbija taj njemački jezik, ne mogu ih slušat i gotovo, ali možda se natjeram da pogledam.

Juice 09.01.2018. 08:46

Imaš verziju di možeš birat audio. Drugi jezik je engleski

tizhu 09.01.2018. 09:24

serija je vrh.

muči me premisa od lika koji je napravio time machine koji tvrdi da se ništa ne može promjeniti jer je sve predestinirano i za sada se pokazalo da nitko nije uspio promjeniti događaje vraćajući se u prošlost. to znači ako se budu držali toga i dalje da će sadašnjost ostati ista odnosno nitko ništa neće promjeniti. kaj vi mislite?

i taj njemački mi je jeben isto.
turski, španjolski, mađarski -- uh, ti su mi koma.

Roberto 09.01.2018. 10:00

Ni ja inače ne volim njemački u serijama, ali u ovoj seriji nisam to uopće zamjetio kao problem. Radnja, gluma, atmosfera, sve je toliko dobro napravljeno da nemam nikakvih problema s time.

Jedino što ja volim gledati s originalnim govorom, pa moram čitat titlove. To u biti malo otežava praćenje u prvih par epizoda dok ne pohvataš likove i radnje. Ja sam neke scene vraćao natrag da provjerim jesam li dobro shvatio :D

Citiraj:

Autor tizhu (Post 3148156)
serija je vrh.

muči me premisa od lika koji je napravio time machine koji tvrdi da se ništa ne može promjeniti jer je sve predestinirano i za sada se pokazalo da nitko nije uspio promjeniti događaje vraćajući se u prošlost. to znači ako se budu držali toga i dalje da će sadašnjost ostati ista odnosno nitko ništa neće promjeniti. kaj vi mislite?

i taj njemački mi je jeben isto.
turski, španjolski, mađarski -- uh, ti su mi koma.

Pa to u principu i nije točno.

Događaji koje pratimo u 2019. godini su uvelike određeni putovanjima kroz vrijeme - Mikkel odlazi u 1986. i na kraju ostaje tamo. Iz njegove veze s Hannom rodio se Jonas kojeg ne bi bilo da Mikkel nije putovao u prošlost.

I Ulrich koji odlazi natrag i direktno utječe na to da Helge bude uključen u putovanja kroz vrijeme i postaje Noahov poslušnik.

Jako puno pitanja ostalo je otvoreno. Svaki odgovor koji je serija dala otvorio je niz novih pitanja, i to na vrhunski način :)

Mirkopoter 09.01.2018. 10:18

Citiraj:

Autor Juice (Post 3148130)

Ma ne volim sinkronizaciju, to mi je još gore.

Ali pogledat ću sigurno ipak nakon ovoliko pohvala. Ako mi je Stranger Things bio super onda ovo može samo bolje.

partwish 09.01.2018. 10:52

Dark je bolesno dobra serija. I dan danas mi nije sve jasno što se dogodili, dođe mi da opet pogledam s više razumijevanja. :D

Brko 09.01.2018. 10:56

Pa radnja je dosta kompliciranija od ST, nema onog arkadnog sustava junaka/antijunaka, svi su jednako dobri/loši više manje.

Osobno je znam zakaj se uspoređuje sa ST. Oboje su SF i oboje su od Netflixa :) ali eto, svakako pogledaj. Nemaš puno, 10 epki po 50 minuta.

Sent from Mobara

Flood 09.01.2018. 11:40

Supernatural twist je zajeban.Zbog toga mi je Dark prenabacan...baš me zanima druga sezona. :)

tizhu 09.01.2018. 11:48

ne ne ne brko krivo sam se možda izrazio.

na primjer: mikkel je već otac i njegov sin ima priliku promjeniti to, ali ne promjeni.
ili još bolji primjer: tata od mikkela želi ubiti helgea koji već ima sjebano uho u sadašnjosti. vrati se u prošlost i vidimo kak mu ovaj sjebe glavu i uho i helge preživi. ne znam jesam li ja shvatio dobro, ali povijest se ponovila jer helge kojeg taj lik zna već sve to ima što znači da se sve desilo već prije.
valjda sam dobro objasnio da sad ne kenjam kvake.

Brko 09.01.2018. 11:53

Kakav sad Brko? Kaj sam ja tebi kaj replyao :) ?
Neš si krivo pokopčao u mojim postovima, nisam se temeljio na ničiji post.

Sent from Mobara

Roberto 09.01.2018. 13:05

Citiraj:

Autor tizhu (Post 3148209)
ne ne ne brko krivo sam se možda izrazio.

na primjer: mikkel je već otac i njegov sin ima priliku promjeniti to, ali ne promjeni.
ili još bolji primjer: tata od mikkela želi ubiti helgea koji već ima sjebano uho u sadašnjosti. vrati se u prošlost i vidimo kak mu ovaj sjebe glavu i uho i helge preživi. ne znam jesam li ja shvatio dobro, ali povijest se ponovila jer helge kojeg taj lik zna već sve to ima što znači da se sve desilo već prije.
valjda sam dobro objasnio da sad ne kenjam kvake.

Pretpostavljam da se tvoj post odnosio na moj :D

Ja sam to ovako vidio:

U zadnjoj epizodi mladi Jonas odlazi u zadnjoj epizodi u 1986. godinu i želi vratiti Mikkela. Ne uspijeva jer ga je ugrabio Noah. Tu u priču dolazi stranac koji je zapravo stariji Jonas i koji želi zatvoriti portal i onemogućiti putovanje kroz vrijeme. Tu postaje skroz jasno da on dolazi iz budućnosti i očito zna zašto je to potrebno, očito da bi nešto promijenio.

Da su se putovanjem kroz vrijeme stvari mijenjale govori i scena u kojoj Charlotte Doppler u 2019. godini čita arhivski članak o nesreći u 1986. godini uoči Madsove otmice. A znamo da je stari Helge iz 2019. otišao u 1986. da ubije mlađeg sebe kako bi ga spriječio da otme Madsa (jer on očito smatra da je tu sve počelo) i tamo stradava u saobraćajki. To nesreća o kojoj Charlotte čita, i ne bi se desila da Helge nije putovao kroz vrijeme.

Također Ulrich odlazi u prošlost i kad shvaća u kojoj je godini i da je onaj klinac Helge, želi ga ubiti jer misli da će time spriječiti otmicu vlastitog sina (možda i brata) u u budućnosti. Međutim, nije ga ubio, već ozlijedio. Ja sam to shvatio na način da je time zapravo Ulrich od njega napravio budućeg zločinca i pokrenuo spiralu, jer ga je ostavio u podrumu gdje ga uzima Noah.

Ono što govori urar, mislim da je krivo shvaćeno. Kako sma ja shvatio, on zapravo nije govorio o nemogućnosti utjecaja na vrijeme, već o tome kako u mogućem time loopu /crvotočini i putovanja kroz vrijeme postoji jaka međusobna ovisnost. Unutar tog loopa sve je jako i usko povezano. Štoviše, on u jednom trenutku govori kako prošlost utječe na budućnost, ali i budućnost na prošlost.

Ne treba ignorirati ni monolog iz Marthine predstave u školi. Ona tamo igra Arijadnu, lik iz grčke mitologije, koja je pomogla Tezeju da izađe iz Labirinta i ubije Minotaura. Labirint je ovdje sigurno alegorija na Winden koji je u svojevrsnom vremenskom labirintu. Također, Noah u jednom svojem govoru navodi neke crtice iz hermetizma, također iz grčke mitologije.

Da li nam se kroz Marthin (Ardijanin) monolog želi reći i to da je Jonas njezin Tezej? i da će u drugoj sezoni i Martha biti uključena u putovanje kroz vrijeme? Da li je ona ta žena koja zvekne Jonasa u bulju na kraju zadnje epizode? :D Tko god da je, ona zna da je on došo iz prošlosti.

Man, kolko otvorenih pitanja, nisam ni površinu zagrebao kako treba :D

Flood 09.01.2018. 13:18

Uzročno-posljedično načelo je gdje? Ili se može kako se hoće,ha?Samo malo zakompliciraš i dobiješ Dark :D

tizhu 09.01.2018. 16:34

da na roberta :lol2:

kažeš: Također Ulrich odlazi u prošlost i kad shvaća u kojoj je godini i da je onaj klinac Helge, želi ga ubiti jer misli da će time spriječiti otmicu vlastitog sina (možda i brata) u u budućnosti. Međutim, nije ga ubio, već ozlijedio. Ja sam to shvatio na način da je time zapravo Ulrich od njega napravio budućeg zločinca i pokrenuo spiralu, jer ga je ostavio u podrumu gdje ga uzima Noah.

meni je čudno to što ulrich odlazi u prošlost iz sadašnjosti gdje je helge već ozljeđen i gdje već ima sjebano uho što znači da ga je već jednom ulrich posjetio. zar ne? to me muči.

ostalo mi je sve jasno. to me muči. mislim ne muči me, ali kad već pričamo.

adaksinjo 09.01.2018. 16:45

Citiraj:

Autor Juice (Post 3148130)

ko da se nismo ko klinci dovoljno nagledali americkih filmova sa njemackim audiom na orf-u :D obratno je jos gore.

pokrecem valjda zadnju epizodu Darka i slucajno sam na netflixu pustio verziju za slijepe. gledamo dobrih 5minuta, nista jasno, spiker objasnjava sve u detalje, otvaraju se vrata, Ulrich gleda u pod... :D ne ponovilo se :D

Roberto 09.01.2018. 19:07

Citiraj:

Autor tizhu (Post 3148343)
da na roberta :lol2:

kažeš: Također Ulrich odlazi u prošlost i kad shvaća u kojoj je godini i da je onaj klinac Helge, želi ga ubiti jer misli da će time spriječiti otmicu vlastitog sina (možda i brata) u u budućnosti. Međutim, nije ga ubio, već ozlijedio. Ja sam to shvatio na način da je time zapravo Ulrich od njega napravio budućeg zločinca i pokrenuo spiralu, jer ga je ostavio u podrumu gdje ga uzima Noah.

meni je čudno to što ulrich odlazi u prošlost iz sadašnjosti gdje je helge već ozljeđen i gdje već ima sjebano uho što znači da ga je već jednom ulrich posjetio. zar ne? to me muči.

ostalo mi je sve jasno. to me muči. mislim ne muči me, ali kad već pričamo.

Nisam stručnjak za putovanja kroz vrijeme, ali ja sam to ovako shvatio

Helge već ima ozlijeđeno uho u 1986 i 2019., jer ga je Ulrich ozlijedio kad je bio klinac. Posjetio ga je tad. U 1953.godini došavši iz budućnosti. Helge je u sadašnjosti već ozlijeđen jer se taj Ulrichov odlazak već dogodio Helgeu, u 1953.

Ajmo to ovako reći - Ulrich je stvorio Helgeovu budućnost time što se vratio u prošlost, ozlijedio ga i ''isporučio'' Noahu

Citiraj:

Autor adaksinjo (Post 3148349)
ko da se nismo ko klinci dovoljno nagledali americkih filmova sa njemackim audiom na orf-u :D obratno je jos gore.

pokrecem valjda zadnju epizodu Darka i slucajno sam na netflixu pustio verziju za slijepe. gledamo dobrih 5minuta, nista jasno, spiker objasnjava sve u detalje, otvaraju se vrata, Ulrich gleda u pod... :D ne ponovilo se :D

Nema te serije, tog filma kojeg sam bio u stanju gledati na taj sranjski način sa njemačkim overdubovima, jednostavno nije mi to bilo gledljivo :D

Venomgamer 09.01.2018. 20:14

Dark je super serija,trebalo bi ga pogledati jos jednom,puno toga promakne zbog njemackog jezika,ja sam gledao s engleskim titlovima,jos nije bilo nasih,stvarno je tesko pratiti....

adaksinjo 09.01.2018. 20:31

Citiraj:

Autor Old.machine (Post 3134275)
Jel gledao itko Dark? Izašla kompletna sezona prije par dana, Netflix. Sliči malo na Stranger things.

http://www.imdb.com/title/tt5753856/

mislim da gospon Old.machine prije vise od mjesec dana kad je napisao ovaj post nije ocekivao ovakav odaziv u temi :D

slobodno ti nama predlozi jos pokoju seriju :no2drug:

Ninja_Zg 09.01.2018. 22:01

You're the worst, dugo me nije neka (primarno) humoristicna serija odusevila kao ova. :goood:

tizhu 09.01.2018. 22:07

catastrophe - ako već nisi.
granatiram da će ti se svidjet

Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:05.