![]() |
Evo ja zvrcno Dogasa, sve je ok, znači da su samo lijeni, a možda i spavaju jer su ustali u 7 ujutro za taj sastanak u 9 bokte.
- A možda se Mic negdje razbio, ima jako puno ravnog asfalta od kraja spusta do doma.:stoopid: |
Mogu potvrditi da sam vidio 3 živa pcekspertovca u Nikovom društvu u Lugarnici na klopi u cca 11-12h.
:D:D:D |
Citiraj:
Jak videjo :beer: |
Salvarez sretno sutra, također svima koji idu :)
|
Dakle, na tunelu smo se okupili Cuks, Mick, Zubich/darkos i ja, ali i Nik u planinarskom izdanju. Cuksovu želju da odpedalira Leusteka u komadu omelo je pucanje moje stražnje gume kod odvajanja za Runolist. Dečki su mi uskočili i guma je promjenjena brzo. :respekt:
Gore nas je čekao Nik kako je i nagovijestio kod tunela. Štrudla i kava su legli kako samo u Lugarnici mogu :zdero: Zubich/darkos je otišao ranije sam, a mi smo izabrali 57-icu po kojoj smo malo lutali. Kod tunela smo se razišli. Dalje je bio sami asfalt, tako da ne znam... |
:stoopid::stoopid::wtf2:Ček ček, jesam li ja to dobro pročitao, Nik je bio s vama dolje kod tunela i prije vas je stigao gore PJEHE?????????!!!!!!!!
|
A znaš kako to otprilike ide, stvari se zakompliciraju kad 4 pc eksperta mjenjaju gumu....
|
hehe drito, ali da je trebalo gemanzovat cinculator ili restabuldizovat spelvareni vibrijafon onda je to cas posla. E moji eksperti ts ts
|
Hebi ga Sile, nemaju svi iskustva u mjenjanju probušenih guma kao ti, ustvari mislim da svi mi zajedno nemamo iskustva u tome koliko imaš ti ;)
Kad će taj tubeless ?????????? :):D |
Možda ipak treba napomenuti da je krenuo prije nas...
|
koliko prije?
|
nije istina, cuks je satro 3 zracnice na jednom sljemenu, on je moj heroj.
Tubeless ne skoro, investirao sam sad 400kn u Tl ready gume za koje se ispostavilo da su sklone spontanom eksplodiranju kad se tjubles napravi. Oh yeah. |
Eto da se i ja javim. Dakle, vidli ste tko je sve bio. Za Nika se zna da je covjek brz tako da cut the crap boys :D.
Dole smo htjeli 57 ali na moj nagovor usli smo malo sjevernije i zalutali naravno, jbg, tako da smo fulali onaj dio gdje sam se zapiknuo na onom dropu. Odmah ispod kad se krene sa ceste sreli smo neke downhillere koji nisu vjerovali da moja reba moze pregazit kamenje koje slijedi ako odemo ravno. Uvjeravali su nas da idemo cestom, assholes :D Naravno, reba je prosla test sa najvisom ocjenom, odvozili smo i tulum i dio one staze kaj se vozila na trci proslu nedjelju. Malo sam scimao ljude na onom dijelu lojsteka nakon grebena kad sam prozujao izmedju 3-4 stabla bez kocenja i taman da ne zavrsim u 5om stablu sam fino zanio zadnji kraj i napravio kamene svate od ljudi koji su se tamo nasli. Da ste samo vidli face, mic je snimio :D Inace, gore smo dosli za sat i pol uzimajuci u obzir da smo jednom cak i duze stali, na 20ak min kad smo gumu mijenjali. Tad sam dogasu imao cast izvlacit lanac koji je zapeo izmedju pogona i rame. Ne moram govorit da su mi ruke bile crne kao da sam tek izasao iz meh. radione :D Kako mu je to uspjelo to samo on zna :) Uglavnom, dobar je bio spust samo da nismo zalutali. Ako ima dobrovoljaca za trcanje ujutro na Maksimiru neka se pojave u 9 na glavnom ulazu. Odoh spavat, over & out ;) |
Danas pričao sa poznanikom iz Rog Jome. Veli da su došli Trekovi 2012, ali ne i jače fulke. Remedy veli da se može naručiti, ali kao doći će sljedeće godine u 4-om mjesecu. Za cijenu nisam pitao, ali ne trebate se bojati - jeftinij neće biti sigurno :D
|
Iako biciklisti to ne znaju, ja sam po 57imici otprasio do tornja, spustio se u Lugarnicu, pojeo grah a onda su oni stigli :D .
Od tunela smo startali u isto vrijeme, samo sto sam ja krenuo odmah iznad tunela a ne kroz njega. Onda su me prestigli na pola puta do klupica a od klupica nastavljamo (nakon odmora) opet istovremeno ali se ja odvajam na 57icu jer mi je Leustek previse blag za trenkanje, ali je zato Gipsove aman-taman. Inace sa stapovima se krecem jako brzo i da bi me se prestiglo Leustek bi trebalo odvoziti ispod sata, otprilike, tako da nije nista cudno sto sam dosao prije njih. Sutra opet trenkam po Sljemenu pa ako netko zaluta biciklom mozda se i vidimo...treba istjerat danasnji rostilj iz sebe ;) |
ima netko danas na sljemenu da vozi? :)
|
Hebote Nik, znaš, koji put se stvarno zapitam, dali si ti čovjek ili STROJ!!!?????
:D |
Citiraj:
|
Ja se upravo vratio sa Sljemena...ako netko misli ici a doma je neka i ostane jer je danas "dan necega" i gore je masa ljudi.
Na Puntijarki nema slobodnog mjesta, a po Bikci se penje toliko ljudi da popuni 5 x br. onih stolova ispred Puntijarke. Masa skolaraca, planinara penzionera u grupama 10-20 ljudi, u zivotu nisam vidio toliko ljudi, maltene kolona od pocetka staze do vrha...da sam znao ostao bi doma. @2 die 4 Nisam ti ja sad nista specijalno ukondiran, za jednog rekreativca sam u odlicnoj kondi, pogotovo sad kad sam skinuo 7-8kg (to je od kad mi je bajk ukraden :D ). Poznajem ekipu koja se bavi pustolovnim utrkama, ironmanima, triatlonima i sl. - e pa njih mozes slobodno svrstati u ljude-strojeve, to koliko oni mogu prehodati/pretrcati/prebiciklirati i preplivati spada u SF. |
Nego, renesis nemre na sljeme danas, ima tko da bi do ponikvi išao sa mnom? :)
|
Evo vratio sam se sa Grme , malo smo čistili i pripremali stazu za trku , ima jedan opak jump , a i chiken way je sjeban. I sad spremam se da idem doma , i vidim dolazi lik sa Remdyem , strava bajk. Hope se čuje ko motorna pila :D
|
Dečko se trudi, full gas, ali neće ga :D
http://www.pinkbike.com/video/218875/ |
Jel on to namjerno radi ili ? :D
Nije normalan. Ne zna kad treba odustat :D |
Ma vraga, vidiš da ide full gas na spustu, maksimalno. A onda i padne koji put. S time da ovdje fakat vrijedi ona - Bog čuva budale i pijance. Al ubit će se on doma vjerojatno kad se popikne na tepih ili neš, tak to uvijek bude :D
|
Koji car, najbolji video na PB-u unazad sto godina.
|
Da mi snimamo tako imali bi najbolju kolekciju padova ikad. Počevši sa mojim saltom na mojoj drugoj vožnji sljemenom :D
|
Citiraj:
|
Ja bi imao jedan odličan za kolekciju ali da me netko iz daljine snimao, kad sam s 0 na sat spustio nogu u potok, pao na bok, udario bedrom u panj, pedala mi oderala potkoljenicu, zupčanici mi oderali list, a volan me puknuo u sljepoočnicu.
Plus pao sam u koprive. Ostali padovi su više manje n00b greške. Ali ovaj lik u videu ima stila :D |
Ti oš reć da si ti pao bez stila? Frajeru, ti si modni mačor padanja :D
|
@ Destroyer
Pa brijem da bi fakat imali poštene padove i failove. Fala bogu pa su i većina prošla kao i lik na videu, bez većih problema :) E, daj mi reci usput di je točno ta crkva u Stenjevcu ? Jel taj tokar onaj M-B Krimpotić, Samoborska 230 ili 98 koji već (ima 2 adrese) ? Sutra ću još pokušati na faksu nešto, pa ako ništa drugo ne uspije, ide narudžba iz UK za 150kn 4 komada. E da, što se tiče padanja, brijem da je Shoshy najgore prošao od svih nas :D Nego, čitam onaj topic na dropbike-u za sljeme, taman mi ga zalokali i mogu reći da su ovaj puta dečki bili više u pravu nego ostatak ekipe. Al brate, tamo ako probaš reći nešto protiv nedavne trke na Sljemenu, koliko god imali pravo, pa pojedu te živog :D Sutra možda iznenađenje na bajku, veće od svega najvećega na ovom svijetu :D:D:D. Glavno da ja još nisam sredio shock :( |
Ma yebeš trku i sve to, sljedeći put kad idem na Sljeme zaustavljam svakog ko mi ide ususret Lojstekom nizbrdo. I 2-3 pitanja, znate li da ne smijete, znate li ikoju drugu stazu itd.
Ok kad netko ne zna, ali ovi mutavci znaju i svejedno. Daje neki clue Vuco :D @ Destro - don't hate me because I'm beautiful --- Bum pogađao - 1. kupio si Hammerschmidt od onog Zadranina kak se zove Radovin ili neš? 2. Prodo si revelationa i pikno gore Talas-Lyrik-nekaj čudno poput onih Suntoura koje si tražio... 3. ofarbo si ga u pink da ti ide uz personality? |
Citiraj:
Kovinotokarska radionica Boris Kresl, Samoborska 81, 3730 711, 091 37 30 711 A crkva ti je jedno skretanje prije Jankomira kad ideš po Samoborskoj prema zapadu. Citiraj:
|
Citiraj:
Revelationa nisam prodao, ali se zainteresirani mogu javiti još uvijek. Za sad se nekolicina samo raspitavala i razmišlja. Hammerschmidt mi ne ide na ramu, što ti je :D. A i težak je to pogon. BTW, Suntour RCA Durolux je dobra vilja, šta god Bikeradar napisao. Damping je za naše potrebe vrh, malo može smetati onima koji rade velike skokove gdje fali malo high speed kompresije. BTW, cijena preko neta sa PDV-om i carinom je jeftinija 1000kn nego kod nas u u dućanu :D. Sad si me podsjetio za pink- ne znam jel netko od Vas vidio dečka na Sljemenu sa pink bojom Yetija, usudio bih se reći 575 ili 7 model. Rama izgleda vrhunski. Pink boja na bajku je brutalna. Citiraj:
Citiraj:
|
Obične klizne ležajeve će ti napraviti odlično, ne sumnjam u to. Samo ti preporučam da ideš odmah na veću količinu jer ćeš mu platit 100kn za 2 komada ili za 5. :D
Inače, sredi si sve mjere, nacrtaj i tak to da sam čovjeku daš da se ne muči sa objašnjavanjima. Preporučam jedan cjevasti profil sa dvije podloške, i tako puta dva, kako sam ja radio za iglične. |
Koliki je tebi bio vanjski promjer onog od INOX-a na što je išao iglični ležaj ? Eyelet na shocku je 15mm, al ga se treba uprešati unutra. Pretpostavljam da bi već i 15,1mm bio dovoljan za uprešavanje.
EDIT: Zašto nisi uzeo ovakav iglični ležaj ? http://www.trgo-agencija.hr/detalji_...k-1015-cx.aspx Ne bi trebao stavljati klizni ležaj od INOX-a unutra. |
Vidio sam tog pink Yetija u Maksimirskoj, prekrasna rama, bijeli zadnji trokut i volan valjda 750 (tak se činilo).
Zahebo sam se, nemaš one tabove na rami jel... Mora da je nešto ekstra čim tako najavljuješ, pa sam posumnjao na nešto ne-konvencionalno. Al brijem da je vilja, nema šta drugo bit. Hmmm. ----- Samo koja vilja? RS nekako sumnjam, Revelation je već odrađen, lyrik nije, Sektor je s konja na magarca. Foxići su u igri, neki Talas 110-140? Magura Thor? Jel te nerviram već? Meni je ovo pogađanje super :D |
Je je, to je taj. Zadnji put kad smo buraz i ja išli gore, sjedio je u bircu prije tornja i dao nam podršku dok smo zadnje okretaja radili :D :beer:
Revelation je i dalje na bajku i ne ide nikamo za sada ;). Spreman sam na dogovor, ali u bescjenje ga nedam. Da bih htio 20mm osovinu (jer iza će sada ići 10mm TA), bih. Isto tako, ja se ne rajcam na Uturn i to. Sljeme je blago, sad mogu većinu sa 150mm odvoziti bez problema (na bajku koji prima 140mm vilice što znači da mi je BB visoko), a neke stvari su mi ionako više stvar sreće i kako se osjećam koji dan :D. No ako se onaj Srale pokrene, dobit će Revelation i U-turn ;). Koliko sam skužio, čim ekipa vidi U-turn na vilici odma prodaja skoči minimalno 248% :D. Sutra će biti sve jasno ko' dan nadam se. Još da dođe jedan paket iz Europe - jao nitko sretniji od mene. BTW, moram reći da Revelation nema lufta više u nogama. Točnije, nije ga nikada niti bilo :D. Sve je kriva prokleta stara rama i luft na shocku te nedovoljno stegnuti headset. Plus, Revelation je dobio servis i unutra je najkvalitetnija maščoba što postoji za vilice - Slick Honey. MIK se može isto pohvaliti da je i njegov Dart među prvima sa tom maščobom. Ne znam koliko će držati, ali ono što sam vidio tokom servisa vilica, vrhunski podmazuje klizne površine gume i metala. |
Citiraj:
Tražio sam iglični ležaj odgovarajućih dimenzija i nažalost ovakav nije bio u ponudi u lagercommercu. Ali sigurno imaju za naručiti. Nažalost, meni se stvarno više ne da zajebavat s time tako da ću naručiti gotov set sa endura. Inače, puškica je od inoxa tako da nema nekih problema, ili si mislio zbog nečeg drugog? |
Lik sa yetijem je from USA America, radi u bicikl shopu, a inače je našeg porijekla. Već je zli Mic razmijenio contacts (zli je jer mi se ne javlja već dva dana da razjasnimo nešto)
Kad smo kod padova, moj sudar sa stablom, na onoj snimci 57me je isto atraktivan :D |
Miki, jbg kad zoves stalno u krivo vrijeme a ovaj vik mi je bio strava sta se vremena tice, sve na knap...
No ne brini nista, stanem danas poslije posla na kafu ;) Sto se sljemena u sub tice: Tempo za gore je bio odlican, meni osobno jedan od brzih u zadnje vrijeme (cuksa sam pratio, tj pokusavao :D ) i da nije bilo sra sa dogasevom gumom, bilo bi do lugarnice manje od 70min cca + sto sam odvozio kamenjar ovaj puta i prisjetio se da ja to mogu :) Spust je bio odlican osim sto sam slusao cuksa di se skrene za 57mu, pa smo otisli previse desno i propustili prvi dio staze, no skopcali smo se malo kasnije i sve 5 :) Dogas je bio malo blijed i hodao je uz bajk velik dio spusta, al kaze da mu se svidjelo :D , ovim putem isprika ako smo te odveli na malo prezahtjevnu stazu, al reku, ak cuks moze sa rebom, mos i ti sa torom :D Spust smo zavrsili grebenom i opet se podsjetih koliko je to dobar dio staze, stvarno prekrasan i isplati se ic sam do klupica lojstekom i spust na greben ak se nema pravise vremena jer je tolko kul :D Eh sad jedva cekam vikend opet, sa nadom da cu i u pet i u sub peljat sljeme ak ce bit kandidata --> VOLIM SVOJ BICIKLIN :amen::fiju: @ Onyx nadam se da ces uzet Propheta da skupa dijelimo odusevljenje, ovak se osjecam pomalo neshvaceno :chears: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:09. |