PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Serije - dojmovi, komentari i preporuke (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16191)

adaksinjo 27.06.2020. 21:15

Citiraj:

Autor geronimo_2 (Post 3418439)
Kakav cheat sheet? Šta ti je to?

Citiraj:

Autor Mirkopoter (Post 3418441)
Vjerojatno S01 i S02 recap

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3418448)
Misli vjerojatno na flowchart gdje je objašnjeno tko je sam sebi otac itd :D

u spoileru je jubito link na osebujni recap 1. i 2. sezone koji na brzinu proleti kroz sve bitno, ali ni priblizno se nisam podsjetio svega. prije gledanja 3. sezone bi trebalo ispocetka pogledati prve dvije, iako na s03e04 sve lagano dolazi na svoje mjesto.

c-shadow 27.06.2020. 21:34

Dobro da sam posudio sve 3 odjednom iz videoteke, sad samo treba naći vremena za pogledati sve u komadu :)

LAcy 27.06.2020. 22:54

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3418448)
Misli vjerojatno na flowchart gdje je objašnjeno tko je sam sebi otac itd :D

Cek, jel to sad njemacka, turka ili mexicka serija? :D

silver_tip 27.06.2020. 23:30

Citiraj:

Autor adaksinjo (Post 3418460)
recap 1. i 2. sezone koji na brzinu proleti kroz sve bitno, ali ni priblizno se nisam podsjetio svega.

2 puta sam pogledao obje sezone ali jos uvijek tu nije sasvim jasno tko je kome tko i kada, tko je koga napravio i kada i koliko puta ?!? :D
OK serija no ako krenes malo ozbiljnije razmisljati i doslovce sve vremenske pravce povezati i jos ubaciti ispreplitanje istih.... mora mozak pregorit ko kruh u tosteru.

Nbdy32 28.06.2020. 05:23

Ja pogledao Frankensteina ... Jako dobra serija ...

LAcy 28.06.2020. 19:31

Svedjani opet detektirali povecanu radijaciju, kao 1986. Jel' se to sprema druga sezona Chernobyla? :D

Tajl3r 28.06.2020. 21:29

2020 je sve je moguce

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

geronimo_2 28.06.2020. 21:55

justified i kiljoys izbriso, jednostavno mi neide. prelosa produkcija i gluma, a ovaj justified imam osjecaj koda gledam novijeg walkera.

poceo gledat homeland, cini se odlicno, napokon dobra serija.
btw ova carrie malo opicena a :D?

Halt and Catch Fire
this any good?

:chears:

nub 29.06.2020. 08:11

Pogledao se Dark s3 preko vikenda :D

Onako, ako su prve dvije bile komplicirane, onda je ovo next level. Ko se ne sjeća ili nek pogleda nekoliko recapa (ima dva dobra netflixova na jubito) ili sve ispočetka :D. Mislim da je malo previše nahajpan drugi dio sezone tj kad krene prema kraju. Meni je ok s obzirom da je takvu slojevitu radnju teško i završiti.

Prve dvije sezone su mi možda ipak bolje, S3 7/10

geronimo_2 29.06.2020. 08:18

jel to sad zavrsilo pa da se bacim na to nakon homeland-a ili ce bit s4?

partwish 29.06.2020. 11:18

Neće biti S04.

Newmie 30.06.2020. 15:43

Ne znam da li je netko već ranije preporučio, no neće smetati još jedno - I Know This Much Is True.
Definitivno jedna od najboljih serija koje sam pogledao u zadnje vrijeme. Mark Ruffalo rasturio dvostruku ulogu, a ni ostali nisu ništa previše zaostajali. 9/10 od mene.
Btw. pripremite se za jaako tešku priču.

1v@n 30.06.2020. 18:08

Pogledao Dark...

Komotno možete pogledati samo zadnju epizodu.

c-shadow 30.06.2020. 19:39

Jesam ja tu jedini koji je zadrijemao upola prve elizode prve sezone Dark? :)

Mommistake 30.06.2020. 19:43

Prva sezona?
Pa 1. sezona je izvanredna.

c-shadow 30.06.2020. 22:13

A jbg. Skupile se sve 3 iz videoteke, sinoć počeo i skoro sam zakrmio upola prve epizode :)
Prekinuo gledanje, pokušati ću nekom drugom prilikom :)

partwish 30.06.2020. 23:47

Citiraj:

Autor c-shadow (Post 3419118)
Jesam ja tu jedini koji je zadrijemao upola prve elizode prve sezone Dark? :)

Ma ti si lud. :D

Mommistake 01.07.2020. 10:04

Citiraj:

Autor c-shadow (Post 3419161)
A jbg. Skupile se sve 3 iz videoteke, sinoć počeo i skoro sam zakrmio upola prve epizode :)
Prekinuo gledanje, pokušati ću nekom drugom prilikom :)

Meni je prvio dio prve sezone bio jedna od boljih serija, ikada.

Kasnije se dosta toga razriješi pa stvari postanu jasne, ali onaj misterij/horor prvih par epizoda, top!

Gilbert5 01.07.2020. 10:08

Treća sezona darka je onako, mlaka vodica. Priča je super, do zadnje sezone, barem imho.

Roberto 01.07.2020. 10:17

Dovršio i ja Dark jučer.

Treća sezona moža nešto slabija od prve dvije, al sve skupa serija je vrh i meni u zadnjih nekoliko godina najbolja serija koju sam pogledao.

Za seriju s toliko twisteva, u drugoj polovici treće sezone fali malo dinamike i napetosti, ali opet... Pitam se zapravo koliko je to nama mlako zbog toga što smo naviknuti na konstantni loop raznih preokreta i beskonačne sezone serija, a ovdje je cilj od početka bio da se priča završi u tri sezone. Vjerujem da je dijelom i zbog toga pomalo lošiji dojam zadnje sezone, nije bilo za očekivati nove zaplete kad se u biti radnja otpetljava i privodi kraju.

Gilbert5 01.07.2020. 10:25

Da, u pravu si. Sad vidim što sam napisao.

Super serija, zadnja sezona nije me se dojmila kao prve dvije. Ali da je vrh serija, je sigurno.

d0X 01.07.2020. 12:01

Pogledao sam Space Force, dosta dobar sitcom. Carell i Malkovich su interesantan kombo.
Također i Castlevania S03, meni bomba od serije sa odličnim artworkom.

Što se tiče Darka, može li se gledati ako ne podnosim putovanje kroz vrijeme, tj. je li logično koliko može biti?

Roberto 01.07.2020. 12:52

Citiraj:

Autor d0X (Post 3419292)
Pogledao sam Space Force, dosta dobar sitcom. Carell i Malkovich su interesantan kombo.
Također i Castlevania S03, meni bomba od serije sa odličnim artworkom.

Što se tiče Darka, može li se gledati ako ne podnosim putovanje kroz vrijeme, tj. je li logično koliko može biti?

Ako generalno podnosiš koncept putovanja kroz vrijeme, barem u filozofskom smislu, da. I kroz naraciju u seriji dobit ćeš puno citata i razmišljanja o toj temi od poznatih znanstvenika i filozofa, koji dodatno podupiru ili pojašnjavaju logiku koju Dark slijedi.

Dark ne pati od problema koji prati većinu takvih filmova, tzv. grandfather paradox. Dark polazi od drugačije premise i drži se te logike kroz seriju. Da kažem više, spoilao bih :D

Mommistake 01.07.2020. 13:07

Je li netko gledao možda Counterpart? Vrijedi?

Obožavam Simmonsa pa mi je to upalo u oko.

SympForTheDevil 01.07.2020. 13:28

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3419314)
Je li netko gledao možda Counterpart? Vrijedi?

Obožavam Simmonsa pa mi je to upalo u oko.

Ja...dobra mi je serija bila.

Mommistake 01.07.2020. 13:40

Vidim da su samo 2 sezone vani. Hoće li ili dalje ili je gotovo? Tj. je li otkazano ili je gotova priča?

d0X 01.07.2020. 17:17

Citiraj:

Autor Roberto (Post 3419307)
Ako generalno podnosiš koncept putovanja kroz vrijeme, barem u filozofskom smislu, da. I kroz naraciju u seriji dobit ćeš puno citata i razmišljanja o toj temi od poznatih znanstvenika i filozofa, koji dodatno podupiru ili pojašnjavaju logiku koju Dark slijedi.

Dark ne pati od problema koji prati većinu takvih filmova, tzv. grandfather paradox. Dark polazi od drugačije premise i drži se te logike kroz seriju. Da kažem više, spoilao bih :D

Onda ću barem probati, ako ništa da mogu frendovima koji ju vole bičati po njoj :D

Mirkopoter 02.07.2020. 14:50

Netflix najavio četvrtu i zadnju sezonu Ozarka.

Mommistake 05.07.2020. 09:59

Pogledao House of Cards S04.

Ako se naviknete na kompletnu promjenu radnje (od ubojstava, licemjerja, muljaža, seksa, skandala) je serija spala na političke igre u punom smislu riječi, serija je solidna. S05 krećem danas, i to je zadnja koju ću gledati.

Prva sezona: 10/10
Druga sezona: 8/10
Treća i četvrta: 6/10

adaksinjo 05.07.2020. 10:02

nek snime još par sezona i eto tvojih ocjena u minusu :D

slažem se u potpunosti, prestao sam gledati kao i dobar dio drugih serija koje isključivo zbog love idu dalje. to je tolko uzelo maha da se svi čudimo dok Dark neće imati 4. sezonu, a zapravo bi to trebalo biti normalno.

dada-as 05.07.2020. 10:39

DARK odlican. Dobro su to zavrsili mada sam jako tesko pratio. Tko je kome tko bi trebao imati neku tabelu kraj sebe kad gledam.

WraGG 06.07.2020. 22:31

Get Shorty genijalan! U par dana sam progutao sve tri sezone i jedva cekam cetvrtu. U pola druge sezone me podsjetilo na Fargo kojega sam pogledao samo prvu sezonu, pa cu sad i to dovrsiti :D

LAcy 06.07.2020. 22:49

Citiraj:

Autor dada-as (Post 3420214)
DARK odlican. Dobro su to zavrsili mada sam jako tesko pratio. Tko je kome tko bi trebao imati neku tabelu kraj sebe kad gledam.

Meni je najveci problem sto je na njemackom :D Znam, nije fer al' jbg navikao sam da ne moram stalno gledati u ekran i citati titlove. Probao sam englesku sinkronizaciju pa je ispalo jos gore. Probat cu se natjerati gledati kad tvrdite da je bas tako dobra.

partwish 07.07.2020. 01:11

Space Force 3/10, veće smeće dugo nisam gledao... Radnja i priča nikakva,ništa nije povezano, humora jedva u tragovima.

Roberto 07.07.2020. 07:16

Citiraj:

Autor LAcy (Post 3420670)
Meni je najveci problem sto je na njemackom :D Znam, nije fer al' jbg navikao sam da ne moram stalno gledati u ekran i citati titlove. Probao sam englesku sinkronizaciju pa je ispalo jos gore. Probat cu se natjerati gledati kad tvrdite da je bas tako dobra.

Isplati se istrpit :D
Malo je problem u početku, pogotovo zato što ima puno toga u radnji za pohvatati a moraš titlove pratiti. Ali navikneš se i isplati se, neke epizode sam s guštom i 2x pogledao :)

xlr 07.07.2020. 07:43

Pogledao opet dark s01 nakon pauze od godinu dana. Dobro da jesam. Njemacki te drzi prikovanim za ekran, slazem se :D

adaksinjo 07.07.2020. 07:46

Citiraj:

Autor LAcy (Post 3420670)
Probat cu se natjerati gledati kad tvrdite da je bas tako dobra.

ako sve tri sezone pogledaš u šusu u kratkom vremenu, pripremi se da ćeš danima nakon toga ničim izazvan ukućanima, ali i sam sebi u ogledalo dubokim švapskim glasom govoriti nasumične riječi tipa VERGANGENHEIT, DUNKELHEIT, ZUKUNFT :lol2:

slika govori tisuću riječi :D (nije spoiler)

https://i.redd.it/y93y97dun0851.jpg

Elven 07.07.2020. 13:59

Nitko ne spominje Warrior Nun?

Upravo pogledao zadnju epizodu... ufff... zanimljivo, ima conclusion, ali i cliffhanger... ne loš kraj, ali zbog covida ćemo drugu sezonu čekati možda i 18 mjeseci...

Uglavnom na prvu sam mislio da je ovo neki trash, ali nije. Ozbiljno se pristupilo seriji, imaju solidan budget, vizualni efekti su dobri, likovi i glumci zanimljivi...

Serija je iznimno pitka i to mi se sviđa, taman za binge watching bez da razbijam glavu previše.

Sve u svemu 7-7.5 od mene. Fali joj nešto da bi došla bliže 8-ici.
Čisto za pojašnjenje kod mene ni jedna serija nema 10, preko 9 ide prva sezona Heroes-a, većina GoT-a, Mućke i ništa drugo mi trenutno ne pada na pamet).
8 su mi serije poput Billions, Breaking Bad, The Big Bang Theory...

OuttaControl 07.07.2020. 14:03

Da ja sam je isto pogledao ali nekako pola sredine serije nisam ni ispratio i onda je dosao kraj i odna sam se malo vratio al ono, je ozbiljno je pristupljeno ali mi ima malo dosadnjikavosti. No onako niska ocjena na IMDB definitivno nije zaslužena, puno sam gorih sranja pogleda sa puno boljim ocjenama.

Možda je ocjena niska zbog umješanosti crkve, nezz stvarno.. al zaslužuje definitivno 7-7.5 kako si rekao, uopce nije lose za pogledati

Elven 07.07.2020. 14:15

Citiraj:

Autor OuttaControl (Post 3420791)
Da ja sam je isto pogledao ali nekako pola sredine serije nisam ni ispratio i onda je dosao kraj i odna sam se malo vratio al ono, je ozbiljno je pristupljeno ali mi ima malo dosadnjikavosti. No onako niska ocjena na IMDB definitivno nije zaslužena, puno sam gorih sranja pogleda sa puno boljim ocjenama.

Možda je ocjena niska zbog umješanosti crkve, nezz stvarno.. al zaslužuje definitivno 7-7.5 kako si rekao, uopce nije lose za pogledati

Srećom nisam išao na IMDB, nego me kupio foršpan na Netflixu... baš moja vrsta zajebancije.. pitka, a dobra. Da sam išao, prepao bi se ocjene.

Doduše imala 6.5 za 947 glasova, sada sa preko 4,000 ima već 6.9... znači raste i vjerojatno bude kako sve više ljudi odgleda do kraja.

Šteta što si se izgubio u sredini, to je i najbolji dio serije (uz prvu epizodu, ali svaka prva epizoda mora bit odlična).

Zadnje 3 epizode sam više pogledao u stilu "daj da vidim šta će se dogoditi, show me the end, ne zanima me kako će te doći do tamo", jer te zadnje 3, možda čak i 4 su baš ono.. prejednostavne, prepitke, ali nije ni bitno, već su me zainteresirali za radnju, pa sam preletio kroz njih.

Sve u svemu jako dobro izbalansirane epizode... pravi uvod, zaplet, rasplet i kraj... rasplet je ko i uvijek najdosadniji, ali kažem, dobro je odrađena priča, pa pregrmiš brzi i jednostavni rasplet :)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:57.