![]() |
@cugi
Ja sam ti slozio onu konfu tocno na limit. E sad ako zelis nesto jace za procesor onda ti ide slabija grafa, ali ces si jos k morati povecati budzet za kojih 400kn. |
Ima li smisla uzimat išta bolje od Phenom II X2 procesora, ako me zanimaju samo single thread performanse? (socket AM2/+/3)
Ili da rasprodam sve i uzmem nekog low end Sandy-a? :) |
Sam si si dao odgovor, G530 / 540 / 550 je i više nego dovoljan. Nerijetko je u istom dućanu G550 jeftiniji od od ova dva. :) Ovi single core s HT-om su malo jeftiniji, a u nekim dućanima čak i skuplji od ovih G5x0 procesora. :D
Što se tiče AMD-a... FM1 A4-3300, je slabiji, ali imaju bolju grafičku. FM2 A4-5300, ima najbolju grafičku među ova tri, ali i on bi ti bio sporiji u single threadu od Sandy-a. Dakle, go for Sandy G5x0 ili si ostavi tog Phenoma X2. :) Edit: Imaš još AM3 semprona 190 i 145, ali ti ni njih ne bi preporučio pored Sandy-a. Probaj otključati jednu ili obje dodatne jezgre na tom Phenomu pa vidi dal su stabilne. Ako je stabilna jedna ili obje, to će ti povečati prodajnu cijenu. |
Citiraj:
|
750k
|
Citiraj:
Ipak je proc dosta jeftiniji a i ima 4 jezgre a ovaj 6. |
pitao si,dobio si odgovor. objašnjenje ne dajem
|
Citiraj:
|
FX6100 je bolji ako nađeš dobru namjenu za njega, tj. iskoritiš svih 6 jezgri. 750K ima manju potrošnju i jeftiniji je. Na tebi je da važeš što ti je važnije.
|
ma kakav fx6100, nikada nikome...
radje kupiti i5 s razlogom sam pitao koju matičnu ima,al et on nece odgovoriti, vec samo proc kupuje i ne znam sta dalje misli uzet fx6100 i to nakeljiti na 300kn ploču, ma milina! ili jos bolje uzeti taj šit od procesora i nakeljiti na odličnu ploču po cc 700-800kn...još veca milina jer mos uzeti puno bolji,jači i sve ostalo i5 fx6100 u niti jednom smislu nije bolji,mozda da se priča o fx6300 ajde jos donekle..al i to šit i ne isplativo ako kupuješ sve novo i vec nemas doma dobru ploču za njih |
@ FRipper
Nije mi jasno zašto smatraš da je FX-6100 toliko loš procesor? Znam da nije usporediv sa Intelovim i5, te da je slabiji od njega. Ali da te pitam: ako netko nadograđuje računalo, te ima ograničeni budžet - dali mu se bolje isplati uzeti FX-6100, Asrock 990FX + 2x4GB DDR3 ili za te novce uzeti samo i5? A gdje su još ploča i RAM za intela? |
u tom je fora,ako netko nadograduje i mjenja i maticu ne isplati se nikako ! jer za te pare dobis i5+b75 ploču...
i5 3350P 1324kn + Asrock B75M-DGS_BULK 408kn a koliko te košta to sto si ti naveo? |
Ploču i procesor sam uzeo tu od člana sa foruma (novo i zapakirano) za 1250kn.
Memoriju isto, ali od drugog forumaša za 200kn. Mislim da se za te novce ne može kupiti bolje, ispravi me ako griješim. |
pa lol...gledaj ti u trgovini a ne na forumu,oglasu i sta ja znam...
tako se i i5 moza kupiti,pa i za manje :D tj ispravak,nemre se kupiti tako i5 jer ga nitko nece prodati jer znaju da su dobri :D fx ima u oglasima jer su šit :D |
Slažem se da su u trgovini preskupi FX-ovi, ali tko ima ograničena sredstva kao što sam imao, bolje mu je uzeti nešto novije od stare 775/am2 platforme (sad dali će uzeti novo u trgovini ili na forumu stvar je pojedinca - ako se već uzima u dućanu isplativiji je i5)
Ja bih isto uzeo i5 ali nije se imalo para :D |
FX 6300 je imao osjetni pomak nad svojom serijom, u multithreadu bez problema prati i5, single mu je ipak slabašan, ali to može nadoknaditi i OCem, za 1k je odličan CPU, njegov je protivnik zapravo i3 kojega lako dobiva u većini toga osim gaminga :D
|
fx 6300 bez problema prati i5 ali zapravo pravi protivnik fx6300 je i3... :stoopid:
kako god,za mene postoji samo fx x8 serija :=) te 6 jezgrene kerefeke fx-a :no2drug: |
ako bih bas morao izabrati FX-a to bi bio sigurno neki x8 model....nista ispod toga
|
Citiraj:
|
NOVI PROCESOR?
Imam matičnu ploču BIOSTAR N61PBM2S AM2+, i na njoj procesor Sempron LE-1200. Htio bih si kupiti novi procesor dvojezgreni, pa me zanima da li mi se to uopće isplati, hoće li mi uopće ubrzati performanse (npr. od igrica igram PES i Skyrim i radi ok ako grafika nije na high, a filmovi 1080p mi preskaču).
Piše da podržava AMD Phenom II / Phenom / Athlon 64 X2/64/FX/Sempron, pa me zanima koji bi mi se najviše isplatio i da li se to može gdje u Zagrebu kupiti? (svi koje sam ja našao su za AM3). |
Bolje ne, a i pitanje je da li uopce ide na tu maticnu.
@vextrigger Daj procitaj direktno s maticne ploce koji je tocno model, jer ovo sto si naveo ko da uopce ne postoji. |
Pretpostavljam da je ovo njegova ploča:
http://www.biostar.com.tw/app/en/mb/...p?S_ID=370#cpu Procesor (Phenom 945) je na listi podržanih, no ja ga ne bi stavljao. @vextrigger Uz procesor bi bilo dobro dograditi još 2GB memorije. Koje napajanje imaš u računalu (brand i model) te s kolko novca raspolažeš za nadogradnju? |
prije ce biti ova http://www.biostar.com.tw/app/en/mb/...n.php?S_ID=456 :D
treba jos tocno provjeriti, ali mislim da tu najbolje pase ovakav proc Athlon II X2 250 |
Vidjet ćemo :D
Ne isplati se dati tolke novce za taj procesor. |
znam al cist primjer,da takav ili slican Athlon II kupi na oglasu
|
evo, provjerio sam, matična ploča je MCP6P M2+
piše u uputama: "Socket AM2+ for Sempron / Athlon 64 / Athlon 64 FX / Athlon 64 X2 / Phenom Processor FSB: Up to 1GHz Bandwidth" a napajanje je LC-Power LC6550 V2.2 550W (LC65506p2). |
A novčići? Kolko bi imao za nadogradnju? :)
|
oko 500 kuna
|
i dalje stoji novi Athlon II X2 250 ili u oglasu ako nadjes jeftinije sa garancijom...
ali naravno ako mos u toj cifri naci X3 ili X4 super,al ja nenadem :D |
ako kupim ovaj procesor (za socket AM3)
http://www.futura-it.hr/proizvod.asp...=ADX250OCGMBOX jel ga ja mogu uopće staviti u AM2+ ? |
S obzirom na to kakva je ponuda polovnog hw-a, predlažem ti da svoju ploču, procesor i memoriju prodaš i kupiš nešto ovakvo:
Dućan - Diskont24 Ploča: MSI H61 Procesor: Intel Celeron G550 (2.60GHz,2MB,65W,S1155) Memorija: Transcend 4GB DDR3 1600 CL9 =732,89 kn + eventualnih 41,31 kn dostave (ako treba) Ili još bolje uzeti ovu ploču: http://www.diskont24.com/product.php?productid=120981 Onda bi ispalo 820,34 kn, odnosno 862,21 kn s dostavom Nadam se da ti optički uređaj ima isti priključak kao i diskovi - SATA. Ovaj Athlon II 250 je skuplji a sporiji od ovoga Celerona. |
bolje promijeni cijelu platformu ... cpu, mbo i ram, skupa sa pata hardovima
ak ti se to ne da, neki dual core do 200kn ce te usrecit vise nego sto mislis, al moj savjet ti je da lagano trpas sve na sata disk i lagano priprema na s1155 mbo (h61 300kn,ili b75 400kn ;) ), g550 proc (300kn) koji sije sve dual core athlone i ocane intele i 4gb ddr3 (130kn) stare hdd prodaj, dobijes za stare vise nego za nove po gb/kn, a odma imas i garanciju, koje ovi vjerovatno i nemaju sata hdd si ostavis zato sto nove ploce se bas i ne druze previse sa starim pata priključcima ... pa si lagano sve stavi na papir i odluka je tvoja, al znas i sam da ne trebas odugovlacit neminovno edit: ShanTech je brz ko blue ray od death... hehe eto, skoro isto |
brisi ovo mod dupli post.. greskom ..sori
|
ploča sa IDE konektorom
pitanje,namjeravam kupti novi proc i ploču ali zanima ne da li ima još koja ploča sa IDE konektorima....uzeom bi FM3 ploču....hvala
|
FM3 još nije u opticaju :D
Kažeš da ti treba ploča i procesor, a što je s memorijom? Koje su ti ostale komponente? Kolko imaš IDE uređeja koje misliš ugraditi? Kolko novca imaš za nadogradnju? Neko određeno mjesto kupovine? Kako bi plaćao, kešom ili karticom? |
FM2/1 nemaju ide, jedino jos nes pametno je AM3 Asrock 970DE3 U3S3
|
Jel se isplati zamijenit Phenom2 X2 otključan u X3(solidno se i klokne još), Celeronom G550 ili sličnim?
|
Citiraj:
šta ti kaže cpu-z, koja točna oznaka proca kad je otključan propusti cpu kroz passmark, pa usporedi |
Citiraj:
Phenom II X4 B45 A passmark je 3050 na defaultnih 3Ghz Po ovome onda ispada da je prelazak na G550 banana:D |
a čuj, vidim da si na ddr2 ploci i mema ti je 2gb (4gb je neki min danas, za xp 3gb)
isplatilo bi ti se kad bi mogao sve prodat il zamijenit za s1155 cpu, mbo i 4gb ddr3 koji jos imaju debelu garanciju 2g mbo, proc i 5g mema kuiš, onda zrtvujes performanse proca u igrama poput bf3 za nove komponente sa garom i duplo vise rama... i miran si sto se tice buducnosti, ja bi čak išao na tu opciju, mislim da možeš dobit pristojan keš za cpu, mbo i ram (do 700kn) ili čak bolja opcija ideš na x4 750k proc i plocu za njega sa 4gbddr3 ;) da, da http://www.cpubenchmark.net/cpu_look...d+Core&id=1801 i onda se ne sekiraš kad ćeš (i ako) apgrejdat G550 na neki i3/ i5 odma imaš quad za po doma :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:53. |